Сряда, 30 Септември 2020
19
ноем
7
 

Община Севлиево ще покрива услугите, които НЗОК не реимбурсира

Здравният министър Кирил Ананиев откри обновеното детско отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”

Вторник, 19 Ноември 2019 | 16:30:37
7

Община Севлиево ще покрива със средства от бюджета си услугите, които НЗОК не заплаща, за да се лекуват пациентите напълно безплатно. Кметът на града д-р Иван Иванов беше поздравен от здравния министър Кирил Ананиев за това решението по време на официа

Община Севлиево ще покрива със средства от бюджета си услугите, които НЗОК не заплаща, за да се лекуват пациентите напълно безплатно. Кметът на града д-р Иван Иванов беше поздравен от здравния министър Кирил Ананиев за това решението по време на официалното откриване на реновираното педиатрично отделение в Севлиевската болница, съобщиха от МЗ.

“С осигуряването на средства за общинските болници, държавата защити мястото и ролята им в системата на българското здравеопазване”, коментира управителят на болницата д-р Пламен Цеков. Той благодари на здравния министър за адекватното финансиране, благодарение на което лечебното заведение може успешно да планира дейността си.

“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Педиатричното отделение на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” е едно от най-натоварените. Разполага с 18 легла, като само до началото на месец октомври тази година от тук са преминали 715 деца. Радвам се да открия обновеното детско отделение и съм убеден, че подобряването на инфраструктурата и материално-техническата база ще допринесат за подобряване на средата и повишаване удовлетвореността на пациентите“, каза министър Ананиев по време на откриването.

В рамките на посещението си министърът се е запознал и с работата на обновеното преди месец вътрешно отделение на болницата. По думите му видяното е доказателство за сериозния ангажимент на общината, на екипа на лечебното заведение и на местния бизнес към здравеопазването в региона.

Ремонтираното детско отделение отговаря на всички съвременни изисквания за здравно обслужване. Обновени са изцяло тринайсет болнични стаи, съответно с по едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Обособени са отделни стаи, тип “бокс”, за новородени деца и техните майки. На разположение на пациентите и лекарите са нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Ремонтът на детското отделение стана факт с финансовата подкрепа на Община Севлиево и на „Идеал Стандарт – Видима“.

По-късно през деня министър Кирил Ананиев присъства и на откриването на реновираното отделение по нервни болести на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в гр. Габрово. През миналата година Министерството на здравеопазването е осигурило 250 хил. лв. за ремонт на отделението, което е една от най-натоварените структури на лечебното заведение. През 2018 г. от тук са преминали близо 1800 пациенти, а само за деветмесечието на 2019 г. - над 1300 души. „Реновирането на отделението по нервни болести е от стратегическо значение за развитието на цялата болница. С него завършва цикълът по обновяване на всички по-големи структури на лечебното заведение“, посочи министър Ананиев. За последните три години МЗ е предоставило на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ над 1 млн. и 300 хил. лв. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
fqXW

лекар 20.11.2019 11:32:15

Какво е вдигнал този ломски хитрец ???Общината налива милиони , а д-р Цеков намира лекари , които работят ден , два... и после си тръгват . Той работи два дни в седмицата . Имама неврология , но нямама лекари , имаме АГО , но нямама лекари . Питайте лекарите в ЦСМП дали са хоспитализирали един пациент в Севлевската болница през нощта . В Севлиево има община , която помага , но няма работеша болница . Има реновирани болнични стаи , пенсионирани медицински сестри , лекари - гастрольори , но това не е болница , а РЗОК си затвря очите .

Гост 24.11.2019 13:17:53

има болница няма лекари и специалисти , хората си отиват без адекватна помощ. Принудени да търсят добри лекари в големите градове

Гост 20.11.2019 17:32:32

И на това трябва да сте доволни.Важното е,че самозабравилата се тиква ще намери виновните за смъртта на детето,дори и да няма такива и земята ще трепери от гнева му.

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 20.11.2019 09:03:17

Една малка стъпка в правилна посока, една голяма крачка напред за цялата целокупна работническо-селска аристокрация!

Гост 19.11.2019 21:21:16

А! Пацо Джойнта е жив и успял. Брех!!!

Гост 19.11.2019 20:52:06

Евала на д-р Цеков. Вдигна една болница от руините. Освен това беше и най-читавия управител на НЗОК. Дечо, учи се, а не се дръж като бос от гангстерски филм.

nhif 19.11.2019 21:44:13

Даааа и аз съм голям фен на д-р Цеков. Един от малкото истински мъже начело на НЗОК ! То като си читав, където и да отидеш, успяваш. Много здраве и късмет му желая ! А тоя изкуфелия старчок отпреде, да ходи вече да си харчи милионите нейде и да ни освободи от инфантилното си присъствие !


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи над 40 апарата и системи по европроект
30.09.2020 11:48:36

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи над 40 апарата и системи по европроект

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи нова апаратура и оборудване. То включва над 40 различни а ...

Доц. Кунчев: Няма необходимост от промяна на противоепидемичните мерки
30.09.2020 10:56:03

Доц. Кунчев: Няма необходимост от промяна на противоепидемичните мерки

Утре ще бъде първият брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ). Това съобщи пред БНТ главният д ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...