Понеделник, 18 Януари 2021
14
ян
1
 

Чужденци от ЕС, ЕИК и Швейцария също могат да кандидатстват за позициите

Обявиха конкурси за директори на „Бул Био“ и шест болници

Изискват от кандидатите да са почтени, да имат добра репутация и време да изпълняват задълженията си

Четвъртък, 14 Януари 2021 | 17:24:14
1

Министерството на здравеопазването обяви конкурси за директори и управители на 7 здравни структури. Това са държавното предприятие „Бул Био“, Белодробната Болница - София област, Специализирана болница за рехабилитация в. Мездра, СБР - Коте

Министерството на здравеопазването обяви конкурси за директори и управители на 7 здравни структури. Това са държавното предприятие „Бул Био“, Белодробната Болница - София област, Специализирана болница за рехабилитация в. Мездра, СБР - Котел, СБР - Тузлата в Балчик, Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести в Перник и СБПЗПЛР - Цар Фердинанд І“ в с. Искрец.

До участие в конкурсите ще се допускат граждани на България, на държави от ЕС, на страните в Европейското икономическо пространство и Швейцария. Те трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по право, икономика, медицина или  фармация и да имат най-малко 5 години професионален опит.

Сред новите изисквания са кандидатите да са почтени и да имат добра репутация; да не са лишени от правото да заема съответната длъжност; да не са обявени в несъстоятелност като едноличен търговец или неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, обявено в несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори; да не са били членове на управителен или контролен орган на дружество, съответно кооперация, прекратени поради несъстоятелност през последните две години; да не са съпруг/съпруга или лице във фактическо съжителство, роднина по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен включително, и по сватовство – до втора степен включително, на управител или член на колективен орган за управление и контрол на същото публично предприятие; да могат да отделят достатъчно време за изпълнение на възложените им задължения.

Конкурсът се провежда на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор; оценяване на изготвена и представена от кандидатите концепция за развитие на предприятието и приноса на кандидата към неговото управление; събеседване с кандидатите (интервю).

Темите, предмет на събеседването с кандидатите са: Особености и характеристики на дейността на публичното предприятие; Източници на финансиране и начини за стабилизиране/ подобряване на финансовото състояние на публичното предприятие; Органи на управление на публичното предприятие – права и задължения.

В срок до 10 дни след оповестяване на конкурса на електронната страница на МЗ кандидатите могат да получават от публичното предприятие документи относно структурата и длъжностното щатно разписание на персонала.

Данни за финансовото състояние на дружеството могат да се получат от годишните финансови отчети, които са обявени в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ по партидата на дружеството и са общодостъпни.

По време на събеседването комисията по провеждане на конкурса може да поставя и  други допълнителни въпроси, свързани с предмета на дейност на дружеството и действащата нормативна уредба, прилагана при управлението на публичните предприятия.

След приключване на втория етап недопуснатите кандидатите до втори и трети етап от конкурса се уведомяват писмено, и се отправя покана към допуснатите кандидати за участие в третия етап от конкурса – събеседване, в която се определя денят и часът за провеждането му.

В условията на извънредна епидемична обстановка и други извънредни обстоятелства, е допустимо провеждането на събеседването (интервюто) дистанционно в електронна среда.

Договорът за възлагане на управлението с избрания кандидат се сключва за срок от 3 (три) години.

Документите за участие в конкурсите се подават до 29.01.2021г.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
cQSq

Гост 14.01.2021 18:43:25

Ако ще Оксфорд да си завършил, хунтата пак ще си намести калинките!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Стефан Митев: Твърде много хора имат полза от пренебрегването на научните принципи
17.01.2021 11:29:06 Невена Попова

Д-р Стефан Митев: Твърде много хора имат полза от пренебрегването на научните принципи

Д-р Стефан Митев е гастроентеролог, работи в УМБАЛ „Св.Иван Рилски“. Заедно със с ...

233 са новозаразените при 4628 теста (Обновена)
17.01.2021 08:58:16

233 са новозаразените при 4628 теста (Обновена)

233 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през изминалото денонощие. 150 от тях са устан ...
Актуална тема
Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...