!
Понеделник, 24 Юни 2024
16
март
15
 

Министър Ананиев:

Оздравителният план в МБАЛ-Враца дава резултат

Петък, 16 Март 2018 | 17:05:53
15

Оздравителният план на МБАЛ Враца е в действие и успешно се изпълнява. Преструктурирането на някои от отделенията, оптимизирането на персонала е в ход и дава своите резултати. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос н

Оздравителният план на МБАЛ Враца е в действие и успешно се изпълнява. Преструктурирането на някои от отделенията, оптимизирането на персонала е в ход и дава своите резултати. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на народни представители по време на днешния парламентарен контрол дали Министерството ще има възможност да осигури работата на отделението по инвазивна кардиология и кардиология, което в момента не работи.

„Мисля, че с мерките, които ще приемем в следващите няколко дена, свързани с инвазивната кардиология, ще стабилизираме отделението, което даваше най-много напуснали медицински специалисти в болницата. Дори и някой от тези медицински специалисти да напусне от това отделение, ние имаме резервен вариант веднага да дойдат други, които даже не само ще работят и ще изпълняват задачите, които имат в момента, но и ще квалифицират нови медицински работници в тази област“, каза още министърът.

По думите му оздравителният план води до повишаване ефективността на работата на болницата, а това означава, че ние ще възстановим едни по-високи нива на приходи в болницата, които са били преди година или две.

„На този етап е прекратен договорът с частната структура, която осъществява дейността по инвазивна кардиология в лечебното заведение. Министерството на здравеопазването ще предприеме необходимите законови действия за анализ на сключения договор между МБАЛ „Христо Ботев“ АД и частната структура и при наличието на закононарушения ще бъде потърсена съдебна отговорност“, каза министър Ананиев.

Той допълни, че ръководството на Министерството полага всички усилия да намери решение за осигуряване на нормален работен процес в отделенията на болницата. „В момента се разглеждат варианти за осигуряване на необходимата апаратура, ангиограф, за да може да продължи и дейността на отделението по инвазивна кардиология. След проведени разговори с медицинските специалисти е налице уверение от тяхна страна, че ще продължат да работят в болницата. В заключение, искам да Ви уверя, че МБАЛ „Христо Ботев“- Враца няма да прекъсне дейността си и жителите ще продължат да получават медицинска помощ по кардиология и инвазивна кардиология в същия обхват и обем“, завърши здравният министър.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
7mVQ

Компетентен 18.03.2018 19:30:49

Сега слушам протести от Враца - нямало кардиология , нямало неонатология , връщали болни с инфарк " Защо ги карате тук " - това в ОБЛАСТНА БОЛНИЦА !!! Пряка последица от безконтролната работа на НЗОК с частни болници !!! На колегите долу , които пледират за работа на НЗОК с частни болници бих казал следното : Другарки и другари ! НЗОК трябва да работи с всички изпълнители в рамките на нац. здравна карта ! Нецзависимо от собствеността . Предпоставките за това са 1. Да ИМА нац. здравна карта и 2. НЗОК за пплаща на изпълнителите толкоз , че да обслужват клиентите БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ - другото обезсмисля статуса на "здравноосигурен" . 3. Това може да стане като се увеличат цените на недофинансираните КП , заеудно с намаляне на болниците до около 190 . Така и хоспитализациите ще намалеят с 500 000 годишно . Ако някой разбира нещата по друг начин - да обясни откъде ще дойдат МАНГИЗИТЕ

Гост 18.03.2018 15:33:50

Частните болници не е нужно да работят с обществения здравен фонд. При ПИМП са частни структури,да но след 1 p.m.пациентите се поемат от ФСМП, т.е. от лекарите в болниците

ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 16:09:27

Частните болници ще работят точно с обществения здравен фонд много по-ефективно- доказано е - няма да откриваме топлата вода! Ако НЗОК не трябва да финансира частните болници, че били частни, не трябва да финансира и частните ПИМП!

ПРОСТ ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 09:46:14

КОЙ НАБЕДИ АНАНИЕВ ЗА ВЕЛИК ИКОНОМИСТ И ФИНАНСИСТ ? ПРИ ГОТОВА И ДОБРЕ РАБОТЕЩА МЕДИЦИНСКА СТРУКТУРА /КАКВО КАТО Е ЧАСТНА?/ ЩЕ НАЛИВАШ СУМА ПАРИ ДА РЕАНИМИРАШ УМРЯЛАТА ДЪРЖАВНА, КОЯТО СМЕЛО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!!!! ЗА НЕЯ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА КАДРИ, НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ ОТ МАЙНАТА СИ ДА РАБОТИ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ, А ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДРУГИ ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ НА КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ. ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ФОРМУЛА Е БЪРЗА И ТОТАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦИТЕ, КАКВАТО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СЕ СЛУЧИ! ТАКА ВСИЧКИ ЧАСТНИ СРЕДСТВА, ЩЯХА ДА СЕ ИЗЛЕЯТ В ПРИВАТИЗИРАНИТЕ ВЕЧЕ ЧАСТНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ДЪРЖАВА, ОБЛАСТИ И ОБЩИНИ ЩЯХА ДА ИМАТ САМО РЕГУЛИРАЩА РОЛЯ И НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ДА ТЪРСЯТ ПАРИ И КАДРИ ЗА НЕИЗБЕЖНО УМИРАЩИТЕ СИ БОЛНИЦИ! СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРЕШНО И БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА ИЗГРАЖДАШ ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА, ЗА КОЯТО НЯМА НИТО ПАРИ НИТО КАДРИ. ТОЛКОВА Е ПРОСТО!!! ЯВНО ИМА ЛОБИ С ИНТЕРЕС В БОЛНИЧНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ХАОСЪТ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА КОМУНИЗЪМ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА, ЗАКЛЕЙМЯВАНА ЯВНО ИЛИ ПРИКРИТО. СПАСЕНИЕТО Е ШИРОК, НО ВСЕ ПАК РЕГУЛИРАН, ПРОСТОР ЗА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЧНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ И СМЕЛА ЛИКВИДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНИТЕ ОБРЕМЕНЕНИ С ПАРТИЙНИ БОРДОВЕ НА ДИРЕКТОРИ, УПРАВИТЕЛНИ СЪВЕТИ И БЕЗБРОЙНА, АЛЧНА, БЮРОКРАТИЧНА, ШУРО-БАДЖАНАШКА АДМИНИСТРАЦИЯ !!! ДОБЪР ПРИМЕР Е ВЕЧЕ ИЗЦЯЛО ЧАСТНАТА ПЪРВИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ /ПИМП/, КЪДЕТО ВСИЧКО Е О,КЕЙ И НЯМА НИТО ФИНАНСОВИ, НИТО КАДРОВИ ПРОБЛЕМИ! НЕ СЛУШАЙТЕ, ЧЕ ДЖИПИТАТА МРЪНКАТ ЗА ПАРИ - ПРОСТО ЛАКОМИЯТА ИМ НЯМА КРАЙ!

Гост 18.03.2018 10:41:30

Писанието едва ли е от низините, но откровено е налудничаво и нереализируемо. Не, че съм против остойностяване на труда ми , просто в никоя бедна държава политик няма да застане зад налудничавите ви идеи за частно здравеопазване . То остана безвъзвратно в 50-те години на миналия век и сега бавно загива. Философът Ви с зъболекарското образование се оказа калпав . Крепите се още тук там в партийните перални , ама като те спрат спирате и вие .Зор ,зор , зор.

ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 14:20:02

Д0 Гост 18.03.2018 10:41:30 "Писанието едва ли е от низините, но откровено е налудничаво и нереализируемо...." Гост, явно си дървен комунист, органично ненавиждащ всичко частно, а точно там е спасението! Освен напълно частната Първична мед. помощ/ПИМП/ , където всичко е О,кей, почти напълно частно е стоматологичното обслужване и там също всичко е О,кей!!! Не говорим за частно здравеопазване, а за частни здравни заведения! Има разлика, и всеки я вижда, като сравни блестящите частни с обруханите държавни здравни заведения! Гост, явно нямаш нищо между ушите щом не можеш да прецениш защо е така и какво трябва да се направи! Няма да коментирам повече с явни дебили!

Потърпевш 18.03.2018 10:11:58

Съгласен съм с необходимостта от стратегически ново поведение в болничното здравеопазване - незабавна тотална приватизация и смела ликвидация на губещите структури!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!!! ЗАДКУЛИСИЕТО НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО - ВСЕКИ ОПИТ СЕ ПОСРЕЩА С КОМПРОМАТИ/ пример-бившите здравни министри Москов и Петров/. Министър Ананиев е стар ветропоказател и няма "да пикае срещу вятъра"!! Същото важи и за ББ. В болничното здравеопазване, за сметка на редовите лекари, ще продължава да живее комунистическият девиз:"Всекиму според потребностите....", независимо дали плаща или не плаща мизерните здравни осигуровки!

Гост 17.03.2018 21:48:09

още по- интересно четиво https://www.zovnews.com/bg/sluzhiteli-ot-speshnoto-vie-ne-znaete-li-che-nyama-kardiolozi-v-bolnitsata-kakvo-pravite-tuk/

Гост 17.03.2018 21:46:54

https://www.zovnews.com/bg/palen-absurd-ministar-ananiev-spuka-gumite-otnosno-bolnitsata-vav-vratsa/ Многооо интересно четиво !

Компетентен 17.03.2018 17:16:37

Стабилизация означава болницата да е пълна с пациенти, сестрите да си докарват над 1000 лева чисто а лекарите от три до шест Бона. Това е стабилизация за бг реалност . Е ?

Гост 17.03.2018 15:16:16

Когато частна структува е в държавна не можело, а държавна в друга държавна може. И като си превзел касата , която плаща. Няма начин да не изпаднев в положението на ТКЗС от 1950г.

Гост 17.03.2018 07:59:51

Скоро ще се издънят с гръм и трясък. Щом са вкарали в схемата делиорманската изкукала подуправителка, не ги чака нищо добро.

Гост 17.03.2018 00:38:08

Не е изкуфял. Генчо начев се настанява. Просто играта е “стани да седна”. Не знам защо някой си е помислил нещо по-различно. Начев има един свободен ангиограф на който се търсеше място. Вече се намери. Спете спокойно деца. Една фирма просто се сменя с друга.

Гост 16.03.2018 23:42:00

верно тоя съвсем изкуфя дъртака му с дъртак. Дайте му памперс да не се излага! Ше обучи майка си тоя тъпир дърт...

Гост 16.03.2018 17:20:38

Му-ха-ха. Ще дойдат калфите от обувния заод да ги обучите , а Киро ? Единтвеният оздравителен план е за перснала , който няма да ви работи и ще си стабилизра нервите увредни то вас комунягите


Всичко за коронавируса
Още новини
След успешна смяна на става пациент започна да тренира футбол
23.06.2024 11:32:12

След успешна смяна на става пациент започна да тренира футбол

55-годишен пациент започна да тренира футбол след успешна смяна на става по нов метод. Новият нач ...

Д-р Анна Кръстева: Младите военни лекари сме призвани да създаваме стандарти и здрава основа, за тези които идват след нас
23.06.2024 10:05:24 Невена Попова

Д-р Анна Кръстева: Младите военни лекари сме призвани да създаваме стандарти и здрава основа, за тези които идват след нас

Лейтенант д-р Анна Кръстева завършва едновременно ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ и Мед ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...