!
Петък, 21 Юни 2024
 

Парламентът освободи проф. Петко Салчев като управител на НЗОК (Обновена)

Тръгвам си с гордо вдигната глава, защото оставям една работеща институция, заяви проф. Салчев

Петък, 13 Януари 2023 | 13:26:54 Ирина Пекарева
104

Със 149 гласа „за“, нито един „против“ и 26 „въздържал се“ депутатите от Народното събрание приеха решението за предсрочно освобождаване на проф. Петко Салчев от поста управител на НЗОК, внесено днес от депутати от ч

Със 149 гласа „за“, нито един „против“ и 26 „въздържал се“ депутатите от Народното събрание приеха решението за предсрочно освобождаване на проф. Петко Салчев от поста управител на НЗОК, внесено днес от депутати от четири парламентарни групи.

Решението подкрепиха депутатите от всички парламентарни групи с изключение на тази на „Възраждане“, които, заедно с двама народни представители от „Демократична България“, гласуваха „въздържал се“.

Припомняме, предложението за освобождаване на проф. Салчев дойде светкавично след изслушването му в Комисията по здравеопазване вчера вечерта, предизвикано от писмо на Българския лекарски съюз.

Причината за решението бе невъзможността да се осъществи диалог между Здравната каса и Българския лекарски съюз в момент, когато се очаква съсловната организация и фонда да водят преговори за нов тригодишен Национален рамков договор.

Решението отне на депутатите около 25 минути, като по темата се изказаха единствено проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ и доц. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“.

В началото проф. Ангелов представи проекта на решение заедно с всички мотиви към него, които на практика преповтарят писмото на лекарската съсловна организация до здравната комисия, с което се искаше освобождаването на проф. Салчев.

След това председателят на Здравната комисия доц. Антон Тонев отбеляза, че през последните няколко месеца Комисията е положила усилия като медиатор да „поправи“ процеса на диалог между обществения здравен фонд и лекарите, което обаче не се е случило.

„Като народни представители ние няма как да упражняваме реален контрол върху двете страни в този процес. Няма как да повлияем на мнението на БЛС, който неколкократно заяви, че не вижда своята роля в един преговорен и диалогичен процес. А имайте предвид, че сме изправени пред приемане на нов бюджет и предоговаряне на пълния пакет условия, които влизат в НРД и в които обикновено залягат всички нови реформи и нововъведения“, посочи доц. Тонев и продължи: „Пред нас бе декларирано пълното отсъствие на възможност съсловната организация да участва в този преговорен процес. Длъжни сме да бъдем активни и да вземем решение“.

Той посочи още, че парламентарната група на „Продължаваме промяната“ е решила да подкрепи проекта на решение и да даде възможност за „отпушване“ на ситуацията, за да се възстанови диалогът в независещата част от законодателната и изпълнителната власт – прякото договаряне между НЗОК и БЛС.

След него думата взе и проф. Ангелов, който изрично подчерта, че решението на Народното събрание не е свързано с „нито един личен мотив“, тъй като проф. Салчев е „изключително добър професионалист, утвърден лекар, добър администратор“.

Депутатът припомни предходно заседание на Здравната комисия по същата тема, на която депутатите отново се опитаха да бъдат медиатори в диалога между НЗОК и БЛС. „Направихме всичко възможно, за съжаление опитът беше неуспешен. Нито една страна не направи компромис. Това само по себе си води до редица опасности за българските граждани. Липсата на диалог поставя под съществен риск качеството на здравните услуги в България. Под риск е и подписването на НРД“, предупреди проф. Ангелов и заяви, че днешното решение на парламента цели да се отпуши процесът на преговори, „за да можем да работим активно за българските пациенти и да имаме НРД“.

В заключение депутатът от ГЕРБ изказа личната си благодарност към проф. Салчев за неговата работа като управител на НЗОК.

Преди гласуването думата взе и проф. Петко Салчев, който отбеляза, че датата 13-ти изглежда е „щастливото му число“, тъй като е бил предложен за управител на 13 май 2020 г. и освободен на 13 януари 2023 г.

Извън шеговития тон управителят на фонда подчерта, че на вчерашното изслушване са му задавани въпроси, без да му е дадена възможност да се подготви предварително, тъй като писмото на БЛС, с което лекарите искат оставката му, е пристигнало в Касата по думите му след 17 ч вчера и е било адресирано само до Надзорния съвет на фонда, а не и до управителя.

„Всички посочени мотиви не са доказани документално и не са подкрепени с факти. Така че не приемам, че не съм се справил с работата си“, заяви проф. Салчев.

Той посочи още, че „в един диалог има две страни“ и „когато едната страна не желае да контактува с другата, няма диалог“.

Проф. Петко Салчев заяви още, че е участвал в редица диалози и е водил редица преговори на най-различни нива, включително и част от тези за присъединяването на страната ни към НАТО и ЕС. Както и вчера на изслушването, днес той отново подчерта, че по време на неговия мандат като управител на НЗОК с БЛС са сключени 14 анекса към НРД и всеки от тях по думите му е бил на базата на диалог.

„Освен това, интересно защо само една съсловна организация иска моята оставка, а не са питани останалите, защото НЗОК не сключва договор само с БЛС“, коментира проф. Салчев.

В заключение той заяви: „Човек когато работи, греши. Но да ме обвиняват в системно нарушение – не бих го приел. Горд съм от това, което съм постигнал, и ще си тръгна с гордо вдигната глава, защото оставям една работеща институция“.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
1AmT

ГОСТ 29.10.2023 18:50:35

Консомолският секретар Салчев преди няколко дена изпълзя на един висок форум по повод създаването на здравноосигурителен кодекс. Дали няма да го реабилитират? Предлагам на 13-ти септември 2024 - петък, да го направят пак шеф на Касата! Нали му върви на фаталните петъци...

ГОСТ 28.04.2023 21:18:54

Трябва ни коалиция "Салчев" в 49-тото НС - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Ама ги е срам де се вземат.

гост 03.06.2023 23:51:44

Е, взеха се...

Бивш пушач 07.02.2023 23:39:43

Не знам колко се пуши в тая Каса, ама се пие доста. За ваше здоровье!

Болен здрав носи - бивш пушач 06.02.2023 09:22:08

Болен, но в петък стоя до 18 00 ч. , не си тръгвам в 14.00 ч. Госте, пред подчинителните съюзи се поставя запетайчица :)))))) Ако така като нарушаваш функцията на пунктуацията, ни вършиш и работата, те признавам :)))))

ГОСТ 05.02.2023 22:55:11

Скатавките с болничните понякога вършат в пъти повече от тия, дето пушат цигари по цял ден по балконите/кабинетите/кенефите/пред сградите. Дано Дана април пак така направи - Дана ще ви изцери всичките.

Гост 05.02.2023 20:34:18

Всички скатавки с фалшиви болнични също взеха като тези които им вършат работата!

ДМС и Дрехи 05.02.2023 17:27:56

Петьо ДМС не взимаше, горкичкия - немаше кой да го оцени - над него само Господа Иисус. Дупетатите вместо да бутнат ЗеЗеОто и да дъдът на шефъ на нъдзоръ туй право, взеха че махната Петьо Любимец 13. ДМС-то отдавна е ПСИХОТЕРОР и геноцид и нищо друго - ако си добра и послушна, папкаш паприкаш, ако не си - гризеш дръвце.

Браво 05.02.2023 11:31:12

Браво на този, който взе решение ДМС - то да е по равно за всички. Господ здраве да ти дава и вечно да успяваш. Доносниците с големите бонуси го захапаха :)))))) Сега ще ми докладвате рунтавия :)))))))

Дечо е пичага 05.02.2023 03:24:37

Дечо Дечев си тръгна като пичага от Касата - фърли оставка и си каза дертовете. Много е вероятно сам като се откажеш от пост, хОрата да искат да те върнат на него - пресен пример, пак с Дечо Дечев, само че като шефче на болнИца. Бате Бойко два пъти правИ този номер... Като се запънеш като Магаре на мост, получаваш привикване на петък тринадесети и скоростно отстрелване - това ГЕРБ, ПеПе, ДъПъСъ и ДъБъ да гласуват за оставката ти е НАДпартийно Принципно обединение. Те не могат да се гледат, ама, за да те махнат, са готови да действат наедно - ...

Гост 31.01.2023 07:44:50

И 100 коментара да има такава подлога не се лесно трогва в главата само пари от 1996г когато взимаше 400 ле за глупави проекти за конкурс за управители една дискета продаваше като амбулантен търговец.

Скоро 100 коментара 29.01.2023 15:39:58

Другари тролове, с дружни усилия трябва да дотикаме коментарите под статията до поне 100. Troletarier aller Länder, vereinigt euch!

Цвъ Цву 28.01.2023 12:07:16

Махнахте го, за да си прикарате угодното Вам НРД за безконтролно и лесно източване на НЗОК без да работите !

Гост 25.01.2023 21:29:59

Петко белобради пари от касата взе да си вади но предаде и се самоизяде позор за некадърник с медал от президента

Жоро 25.01.2023 11:14:29

Чета и се смея на пирказките на Салчев!! Ккава ти работеща институция си оставил ?? Добре че са все още останалите стари кадри които да научат твоите протежета поне за какво са дошли ! Ерата на Салчев ще се запомни 100% некъдърност, глупости и ненормални решения!! Но важното е че човека е с медал!!

Петьо си знае къде да отиде... 24.01.2023 22:29:27

Кой Петьо, Петьо Еврото ли? :)

До Хюман Пауер 22.01.2023 13:06:20

Петьо си знае къде да отиде, има си ценза, ама ти какви ги вършиш и с каква цел, не е ясно :))))) Знаеш го, нали?

Хюман Пауър ЕАД 22.01.2023 04:56:37

Петко да се връща към предмета на дейност на дружеството "Осигуряване на временна заетост чрез наемане на работници и служители, които предоставя на други предприятия, както и осъществяване на посредническа дейност по наемане на работа на работници и служители". Наученото от обученията на Световната банка трябва да се разпространява и използва, НЗОК само загуби добър администратор на световно ниво.

В парламента го търсят да го бият: Как бе махнат шефът на НЗОК 19.01.2023 23:48:56

Още нещо, което Салчев обясни, че е наследил и което вероятно ще премине като практика и при следващия управител - т.нар. двойно деловодство в касата, при което част от кореспонденцията остава само за сведение на управителя и не стига до надзорниците. "Заварено е от мен - оперативната работа на касата се завежда в една система, а писмата към надзорния съвет се завеждат по отделен ред в същата система. Няма двойно деловодство - всички писма до надзорния съвет се описват", обясни бившият вече управител. Според лекарския съюз това позволява да се укриват от надзорниците критичните мнения и мотивирани предложения от асоциации, лечебни заведения, пациенти и ДРУГИ...

Гост 19.01.2023 23:01:30

Петя Иванова беше назначена на една от началническите длъжности в нарушение на закона. Редно е всички, които тогава разписаха да бъдат дисциплинарно наказани.

Яката работа 19.01.2023 21:01:21

Петя Иванова Никой не я ще вече, трябва пак да се върне към компаньоно-сервитьорския бранш там ще им говори за членове правейки се на селска юристка

До чудещия се 19.01.2023 20:18:33

Пий си уискито и продължавай да си припадаш по треторазреднички - труженички

Чудещ се... 19.01.2023 20:08:36

Защо толкова ви е яд на тази хубава жена?! Явно освен хубава, е и умна... Лелееее майко, тази комбинация яко дразни... къса ми се сърцето... :)))))))))

Гост 19.01.2023 19:33:16

Селянката от личния състав ще организира да назначат сервитьорката пак !

Гoct 19.01.2023 16:30:57

PLOVDIV S NOVO UPRAVLENIE....SKORO,MNOGO SKORO!!!!!!!!!!NE SE TRAE VECHE!

Сзок 19.01.2023 14:06:10

Обичайното предложение --- да го хване за флейтата и да му появили на френски или да му доносничи орално

Гост 19.01.2023 13:55:16

Какво му е предложила

Сзок 19.01.2023 13:41:31

Сервитьорката-компаньонка Петя Иванова вчера е ходила да сервира на Грибнев

Гост 19.01.2023 12:33:21

А какво става със сервитьорката Петя Иванова

Гост 18.01.2023 18:03:54

Незабавна смяна на цялото ръководство на НЗОК и на всички РЗОК-та!

гост 18.01.2023 10:06:04

Ще предложим зам.-председателят да изпълнява функциите си начело на Касата с удължен мандат за шест месеца. Това заяви председателят на Здравната комисия в НС и депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) доц. Антон Тонев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

защо не? 18.01.2023 17:57:47

когато ентусиазмът значително надделява над знанията може да удължите всичко - мандат, член (юридически, за другия се искат познания)

Гост 18.01.2023 12:11:59

И как ще го направите като в ЗЗО липсва такава опция ?! Или за лудата химичка-бюджетарка ЗЗО е врата в полето ?!

Гост 17.01.2023 20:23:39

Докога ще търпят Ганка Аврамова, Райна Йорданова и изключително поръчковата контрольорка Досева?

Гост 17.01.2023 13:45:24

Като велчовски неможе да подписва свещеното уволнение на искуфялата старица зоя Вълевица защо Дана от делиормана не я подписа преподписа толко си могат гънките са заменени с полирани плаки

Гост 17.01.2023 10:35:18

Освен Багряна Маркова и дъщеря й, нека да назначат и още техни роднини, да им е по- уютно докато лапат на държавната хранилка.

Гост 17.01.2023 11:51:32

Тя дъщеря й е назначена вече. И на Зоя Вълева роднините и те са назначени. Споко

кричим 17.01.2023 21:54:15

Колко трябва да си нагъл, след като години наред си ходил на работа само за да въртиш интриги и да правиш гнусотии на колегите си, накрая да им натресеш и мързеливата си дъщеря да я мъкнат на гърба си и да й изкарват заплатата?!

Хоспис Кричим 17.01.2023 07:05:09

С нетърпение очакваме завръщането и на Багряна Маркова !

Гост 17.01.2023 08:13:30

Предстои

Готин 16.01.2023 21:29:03

А за Търново , защо мълчат? Главният секретар като си тръгва да си вземе и директора на РЗОК.

д-р Хаус 16.01.2023 21:12:21

ТОВА Е ГОЛЯМА ГРЕШКА! СЛАГАТ ЙОНКОВ НА АЛЕКСАНДРОВСКА, А МАХАТ ЕДИН ДОКАЗАН ПРОФЕСИОНАЛИСТ И УПРАВЛЕНЕЦ. МРЪСНИ ГЕРБЕРИ!

Гост 16.01.2023 21:04:57

Лешперчета недодялани, на кутрето на баба ви Зоя не можете стъпи! Защо нищо не казвате за нищоправците с космическите заплати, които ходят за по един седмично на работа, ами за измилените ТЕЛК-жии, които лятото са много активни в гръцките таверни? А какво да кажем за мързелите, които Дечо ни натресе, както и за тези, които Салчев довлече от Медицинския надзор?

Гост 16.01.2023 19:29:02

Аз предлагам Зоя Вълева да стане Премиер на България с подкрепата на Ананиев хем гаранция че са вечни като слънцето и въздуха....

Гост 16.01.2023 19:29:01

Аз предлагам Зоя Вълева да стане Премиер на България с подкрепата на Ананиев хем гаранция че са вечни като слънцето и въздуха....

Гост 16.01.2023 18:25:06

Хаххах! Зоя се върнала! Смях…! Всички под ножа! Хайде и директорчетата на РЗОК! Уядоха се! Съсипаха районните каси….!

NHIF 16.01.2023 18:02:17

Няма такава кочина !

Гост 16.01.2023 15:05:54

Ех Бойко Борисов до тук ли стигна заради Ананиев да назначаваш Зоя Вълева 78годишна смрадлива памперсова бабичка.Няма ли в ГЕРБ млади счетоводители. Толкова ниско ли падна ГЕРБ в петък я уволниха в понеделник я назначиха да раздаде парите жалко кой ще гласува

Бай Ставри 16.01.2023 13:03:58

Остави един локомотив с квадратни колела (щото нали лицето на кръг е пи-ер-квадрат). Движи се с яко друсане.

Гост 16.01.2023 12:58:08

Да но жени върна зоя дъ р т а та крава с памперси 78 годишна карантия с милиони левове и си е платила. Докато не умре бел ден няма нали другия и син ще се развежда пари требат

Гост 15.01.2023 22:22:53

Браво на Салчев, че разкара двете дърти крадли - Зоя и Багряна.

Гост 15.01.2023 20:30:43

И Дана да не забравя, че винаги има Възмездие от БОГ !

Гост 15.01.2023 20:19:00

И какво като има пари Дана ? Стара мома !!!

Гост 15.01.2023 20:11:28

Пенкова се е договорила да остане. Врътна го на Петко яката. Затова се и подриска от страх в петък....

Гост 15.01.2023 20:07:50

Дана Пенкова е човек на ДПС. Изкупи здравните служби в селата, те й плащат наеми и се е сраснала с Делиормана. Паричните потоци продължават да вървят по сметката й освен кеша. Компроментирана е навсякъде.

Гост 15.01.2023 14:59:23

Зоя Вълева беше човек на Жени Начева....

Защо 15.01.2023 14:56:35

Салчев е пенсионирал Зоя Върлева 2 часа преди да гласуват оставката му в НС. Интересно защо ли.....

Гост 15.01.2023 17:53:30

Какво ти е интересно толкова ?! До 100 г. ли да кибичи в Касата баба ти Зоя ?! През последните години така здраво я тресеше деменцията, че според мен на моменти изобщо не знаеше къде се намира. Стоеше само да разписва и да носи информация на лудата химичка-бюджетар ! Просто накрая на Салчев му е било все тая и изрита, което му прави чест !

ДОСТ 15.01.2023 00:23:38

по време на оправлението на Салчев бяха предприети доста нелогични действия/бездействия. тъй например шефа на касата в Ловеч, осъден на първа инстанция за сключването на договори при пълно погазване на НРД и съгласувателната процедура с юрис и фин.контрольор все още си изпълнява функциите директор....... всеки е невинен до доказване на противното, но благоприличието налагаше един дълъг неплатен отпуск например, някой врид, па ако се докаже, че всичко е точно с договорите - бъди директор доживот, че даже и управител на касата стани. Обаче медиите никак не се интересуват затова как осъден на първа инстанция чиновник за вреди над МИЛИОН ЛЕВА, продължава да изпълнява функциите си. И агенция ПИК не пише сутрин, обед и вечер дописки по темата. ТОва Петко не го каза на депутатите, като част от поводите за тръгване с гордо вдигната глава......... постижение е обаче че си тръгва през вратата на НС а не като министър Нено димов с камионетката на БОП-а. Наздраве! П.П. "Не може парите на НЗОК да се разпределят на чаша уиски" - П.С.

Гост 15.01.2023 00:19:24

Дана е пенсионерка-психиятърка и отдавна я хапе щуреца. Така, че колкото и да загрява на тъча, няма да я огрее. По-скоро на стари години може да и се наложи да плаща за греховете, които са твърде разнообразни.

Годт 14.01.2023 22:45:31

Доста пари НЗОК раздаде на лекарите без да са ги заработили? Ей така , за да не ги върнат в бюджета! И въпреки това го отстраниха... най-вероятно е заради новото НРД!! ИСКАТ да си краддват без контрол !

Гост 14.01.2023 22:19:22

Загрява на тъча. Ще управлява кацичката. Готви се да направи от РЗОК Шумен - втора НЗОК.

Гост 14.01.2023 15:58:47

Абе къде е Данчето Пенкова

Гост 14.01.2023 15:09:56

- А пък другарко, Петко не иска да си играе с мен - Сега ще видим тази работа, Иванчо! … - Петко, марш навън от класната стая Иванчо мазничко потрива ръчички и си играе в ъгъла с Мишо.

Tran 14.01.2023 13:22:20

Нямам представа за техниката на работа в НЕ К. Не познавам Салчев. Но ми хареса това, което каза, че Касата трябва да защитава интересите на пациентите, а не на лекарите. Сл д като оставката му е искана от Лекарския съюз и е потвърдена от това Народно събрание, за мен човекът е прав.

ЗОЛ вол 14.01.2023 14:55:40

Какви пациентски интереси ти защитава касата, бе келеш!? Ограбени са всички страни в процеса на здравеопазване с изключение на директора на касата, взимащ 20 000 заплата за нищо не правене, но пък злобно от сърце.

Ангел Господен 14.01.2023 11:10:20

Пеца, отивай в НДСВ, ти си беше от тях и няма неправда! Остави ги малко да се издънят и на 13.05. 2023 г. те чакаме отново! Амин!

Гост 14.01.2023 10:33:02

А господин Емо Спиртов Веков кога ще освободите? Или ще го оставите да гарантира на Гларусите въртенето на пътеките?

От чистотата 14.01.2023 10:28:32

Тези, които висяха по цял ден при него, сега там ли са, или вече се готвят за новия?! Видях една жена с хубаво палто да плаче, но тя не беше от придворните, странно е, нали?!

стар доктор 13.01.2023 22:20:31

най после нещо умно. Гонят най-големия червен некадърник, заемал този пост, от както е създадена касата! по негово време далаверите в източването на Касата станаха два пъти по-големи. . Да му мислят "здравните работници и пациентите!!! Имам 12 години трудов стаж в Касата. Това е най-големият мизантроп който познавам. Той мрази всички свои колеги които са по-умни отнего, само заради това че имат акъл.

От простолюдието 13.01.2023 22:18:28

Интелигентен човек е, а да се подвежда... Коя го съсипа..., но ако наистина е казал, че обича да уволнява в петък, явно е съдбата! Мислете, когато вземете властта и бъдете хора!

Gost 13.01.2023 22:02:54

То много ббоклуци имало в този форум бре !!!

Обичаше да уволнява в петък 13.01.2023 21:32:54

Петко се хвалеше че обича да уволнява в петък следобед… хапахаха Петко, дойде и твоя Петък… на всяка свиня и идва коледата

Гост 13.01.2023 21:17:27

Да проверят всички назначения по РЗОК от него и Велчовски. ТаEка, че ще продължа да стоя на брега на реката в очакване на още трупове......от едно РЗОК , те си знаят какво направиха.....

Гост 13.01.2023 21:10:57

Тиков одобрил ли е Кунчо, да не активираме след няколко месеца пак Маджаров!

РЗОК Пловдив 13.01.2023 20:15:22

В Пловдив кога ще разчистят Йорданка Караиванова и Светлана Чавдарова? Кога, кога, кога?

НЛО 13.01.2023 20:15:02

Петък, петък тринайсти е, ден на бедите. Празник на лошия, ех лош късмет. Късам, късам си нервите, свършвам парите, ден, в който нищо не ми е наред.

Гост 13.01.2023 19:19:18

Заплатите или...?

Гост 13.01.2023 18:58:21

Една китайска мъдрост казва: Стой на брега на реката и чакай да минат труповете на твоите врагове. Така и направих, защото знаех,че този ден ще дойде, но той не допускаше, че ще се случи. Високомерено нищожество. Не се радвам, но дочаках деня на справедливостта.

Гост 15.01.2023 13:04:49

Каква "справедливост", колега? Салчев и преди и след управлението си си има работа, преподавателска дейност, международни проекти, това са работещи хора. Както и Дечев. Виж за хора като Румяна Тодорова или други екземпляри е трудно да намерят работа. НЗОК не е лична инициатива на Салчев и е кристално ясно, че е временна позиция. По-важно е с кой смятат да го сменят, тъй като по време на неговото управление, освен ощипаните от БЛС няма недоволни.

Гост 14.01.2023 20:57:21

Аз ще почакам още малко на реката. Има още за уволнение.

Гост 14.01.2023 22:23:26

Днес уволнен, утре назначен......пък ти бленувай на брега.....

Гост 13.01.2023 19:00:21

Сипи си още от същото, братчет.

Тънката 13.01.2023 18:16:34

устна. Чао!

Гост 13.01.2023 18:49:15

Кой?

Гост 13.01.2023 17:04:20

И Дана от Делиормана със своя любим пациент Петко тъпото да се лекуват в Курило Президента и там може да ги награди с медали ама много простотиите които сътвори ДПС и ограби чрез тези парите на народа е грях

ТъжнаКалинка 13.01.2023 15:54:05

Много жалко, че тези които са гласували, а и внеслите толкова екстремното малоумно искане, са успели въобще да се класират в този парламент. Това не е Народно събрание. Това не са депутати защитаващи интересите на гражданите, това са малоумни и алчни комплексари!!! Срам!

Гост 13.01.2023 15:47:44

Браво! Беше фозаджийско недоразумение.

Лекар 13.01.2023 15:21:48

Най- после този парламент свърши нещо наистина добро!

Гост 13.01.2023 15:17:27

Табакова няма ли да пусне подписка в негова защита, както направи навремето за Нешева ?!

Джудже 13.01.2023 14:41:08

....тъй като проф. Салчев е „изключително добър професионалист, утвърден лекар, добър администратор“. Утвърден лекар е толкова смешно и невярно, колкото и добър администратор! Това злобно човече не е влизало в лекарски кабинет, освен като пациент. Нанесе неоправими вреди на Касата. Мандатът на Салчев ще се запомни с това, че по негово време властваха най-некадърните, най-безскрупулните и най-крадливите калинки сред администрацията. Ако се случи чудо и дойде читав управител, ще му трябва голяма лопата, за да изрине всичките л...а.

Гост 13.01.2023 14:29:49

Крайно време беше този долнопробен, некомпетентен и злобен боклук да го разкарат. Да си взима и лудата дъртофелница

Гост 13.01.2023 13:55:45

Беше редно да го махнат. Който и да стане шеф на касата е редно да вдигнат заплатите на хората. Пълна трагедия.. Хората в касата работят за слава..

Гост 14.01.2023 20:52:59

Че що стоите в касата? 2/3 от вас по цял ден се мотаят и се чудят с какви интриги и подлости да се занимават, а десетина контрольора опъват каиша, само тези, които се занимават с отчитането. Не стига че сте охранени мързеливци, ами сте и глупави....... Петко ви увеличи заплатите преди два -три месеца, които и без тва не заслужавате, а искате още.... Сега ще изринат повечето от вас . Подготвя се 30% съкращение на персонала.

Гост 13.01.2023 14:03:21

В ЦУ главните експерти са с по 3 к. заплати ! Колко искате още ?!

Гост 13.01.2023 14:11:10

Защо никой не мисли за хората в провинцията ?

Гост 13.01.2023 14:10:28

в ЦУ да ами в РЗОК ??

Гост 13.01.2023 13:59:55

Иванка ще ви ги вдигне

Гост 13.01.2023 13:53:02

Несериозно е да сменяш Салчев със селянката Иванка

Гост 13.01.2023 13:49:31

Не съм фен на Салчев, ама ако наистина гласят тая кукумявка Кръстева за шеф, това ще е краят на Касата !

Гост 13.01.2023 13:41:39

Ако в българският Парламент стояха наистина качествени хора, то дописката на Иванка Динева, екс Кръстева, зачетена от крадлива Костадинка и мевте-промяната Тонев, нямаше да хване дикиш. Тъпи депутати, събрани от кол и въже и от кръстовищата.

Аз 13.01.2023 13:39:34

В ада да гориш съсипа здравето на хората алчен за пари но те не са всичко само формите те защитиха и дпс но българите са изстрадали ха да те видим сега както проф Воденичаров те изхвърли сега е по лошо прокурор те чака

Аз 13.01.2023 13:39:34

В ада да гориш съсипа здравето на хората алчен за пари но те не са всичко само формите те защитиха и дпс но българите са изстрадали ха да те видим сега както проф Воденичаров те изхвърли сега е по лошо прокурор те чака

Ти 13.01.2023 20:49:23

Салчев може да не е стока, но е цвете в сравнение с цитирания от теб проф. Воденицеров, известен с многозначителния прякор Цеко Сифоня. Засмуква всичко, даже името на измисления си факултет засмука.


Всичко за коронавируса
Още новини
МЗ: Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната
21.06.2024 17:44:05

МЗ: Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната

Електронната система за разпределение на случаите на експертиза за трайно намалена работоспособно ...

FDA предлага облекчени процедури за оценка на биоподобните лекарства
21.06.2024 17:21:04

FDA предлага облекчени процедури за оценка на биоподобните лекарства

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ FDA предложи облекчаване на процедурите за доказв ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...