!
Вторник, 23 Април 2024
20
юли
88
 

Д-р Дечо Дечев:

Познавам хората на по-високи нива в НЗОК, те имат капацитет да направят промените

Петък, 20 Юли 2018 | 17:41:26
88

Без подкрепа от Министерски съвет, МЗ и Надзорния съвет на Здравната каса няма как да се осъществи нито едно от предложенията в моята концепция. Това заяви в интервю за БНР новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, като отбеляза, че категорично очаква т

Без подкрепа от Министерски съвет, МЗ и Надзорния съвет на Здравната каса няма как да се осъществи нито едно от предложенията в моята концепция. Това заяви в интервю за БНР новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, като отбеляза, че категорично очаква такава подкрепа.

„Няма осигурителна дейност, която да е на принципа, на който в момента действа НЗОК. Понеже днес в парламента се направи опит от някои политици да се извъртят нещата в посока на това, че видите ли имало опасност да бъдат ощетени много голям брой хора, да се включвали едни лекарства, да не се включвали други и т.н., искам категорично да заявя, че това никога не е залагано като принципни предложения от мен. Това, което предложих аз, е – ако вие имате няколко международно утвърдени стандарти, по които се провежда лечение на дадено заболяване, ако и трите начина са достатъчно ефективни, т.е. и при трите метода се постига желаният ефект, НЗОК трябва да заплати този, който е най-ефикасен, изразходвайки най-малко средства. Това е принципът ефективност – ефикасност“, коментира д-р Дечев идеята си за промени в лекарствената политика. Ако обаче пациентът желае друга терапия, сумата над заложената трябва да бъде доплатена от него или поета от допълнителна осигуровка, допълни управителят на Касата, като уточни, че има предвид конкретно онкологията.

От думите му стана ясно, че принципът „ефективност – ефикасност“ ще стъпва на международни доклади на институции, занимаващи се конкретно и само с това. Така ще се избегне възможността нов медикамент да се заплаща на цена, три пъти по-висока от тази на използваните към дадения момент, но с едва 5% по-висока ефективност, даде пример той. По думите му, в подобен случай ще се позволи заплащане на 5% по-висока цена на медикамента, съответстваща на ефективността му.

„Още от първия ден ще започнем разработка на нови правила, така че бюджетната 2019 г. се надявам да е първата година, в която Касата ще завърши без дефицит“, каза отново д-р Дечев.

Той коментира и друго от своите предложения, свързано с излизането на редките болести от пакета на Касата. По думите му, въпросът с тях е принципен и за тях трябва да има национална програма. „Защото в една такава програма може да се включи широк обхват на дейности по профилактика – предбрачни тестове, пренатални тестове. Ако ние направим тези тестове предварително, тези разходи ще бъдат спестени“, коментира той.

Запитан дали идеята му ИАМО да мине към Здравната каса няма да отнеме нейната независимост, управителят на НЗОК заяви: „Някой е имал предвид да има такава независимост, но реално такава няма, и ще ви кажа защо. Защото агенцията, когато проверява някакъв казус, малко или много засяга разрешението за дейност, издадено от МЗ. Целият проблем още там е заровен – няма как тя да проверява своя принципал. Или тази агенция трябва да стане със статут на държавна агенция, т.е. да е подчинена на премиера на страната, или да използваме нейния щаб и бюджет и действително в Касата да има ефективен контрол, защото той в момента отсъства“.

Предложението си Фондът за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина да се присъединят към НЗОК пък той обясни така: „Големият проблем там е, че трите институции имат бюджет общо поне 150 млн. лв. на година и огромната част от тях, над 80% на практика отиват за дейности, които нямат нищо общо с екипа, извършил медицинската дейност. Т.е., като започнете от логистика, пътуване, придружители, хотели, болницата, в която се извършва тази дейност взима огромен процент от тази сума и накрая в екипа остават не повече от 15%. Да концентрираме тази дейност на едно място – дали това ще бъде Касата, МЗ или някъде другаде, но да бъде на едно място.“ В добавка той посочи отново, че трябва да се използва напълно капацитетът на нашата здравна система, за да могат огромната част от тези пари да останат в нея. „Ако случайно някъде има дефицит на компетентност в нашите екипи за даден казус, вместо да изпращаме пациента и негови близки в чужбина, тази дейност да се извърши у нас, като каним най-добрите експерти в света в тази дейност“, допълни д-р Дечев, като обаче уточни, че ако все пак за някаква дейност няма достатъчен капацитет у нас, пациенти няма да бъдат спирани да се лекуват в чужбина.

В заключение, запитан дали ще прави промени в самата НЗОК, новият управител заяви: „Познавам голяма част от хората, които работят на по-високи нива. Мисля, че те имат капацитет, който им позволява да участват в бъдещия екип, който ще направи опит да извърши тези промени“.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ucgx

Един пич 26.07.2018 01:40:04

От един пич 26.07.2018 01:32:47 Писмото на проф.Плочев до директорите на РЗОК, което шевства във форумите беше пуснато от бившата секретарка на Плочев - Силвия, когато той самият черпи с уиски и с някои други неща НС на НЗОК, че ще го освобождават.Пълно падение.Абе пич .......това са неща, за които има свидетели и тези неща са доказуеми, а не както се пише във форума на едро кой и какво и всякакви глупости.Това, за което пиша са доказуеми неща.

Пенсионер 24.07.2018 13:21:59

А бе млади, зелени и хвърчащи в облаците, какво Ви пречат пенсионерите? От тях само воже да се учите! Та вие и за едно елементарно писмо нямате умствен багаж! Завършили измислени икономики в измислени вузове и си мислят, че света трябва да се върти около тях. Я по-споко! С този умствен багаж повечето не ставате дори за изпълнители, камо ли ръководители, за което ви са притенциите....!За отбелязване виенето срещу пенсионерите е само от икономическите специалисти, а не от медицинските ! Умното си е умно.........!

Гост 24.07.2018 21:06:38

Че то в касата има ли медицински специалисти? Некадърници, отдавна деквалифицирани, които не биха могли на практика да упражняват медицинска професия. Дипломите им са за изгаряне в пещта, заемат почти всички началнически длъжности. Единствено плащането на членски внос им дава право да се титулуват все още "доктор". Иначе да пази господ от такива лекари като тях. А, и за всеки случай са и с ТЕЛК. А и самият д-р Дечев Ви го каза вчера, че лекарите в касата са некомпетентни да проверяват действащи лекари със специалност! И Нека и тези които не са разбрали да знаят, че цялата работа , ама всичко се върши само от "икономическите специалисти", а т.н. доктори само се подписват. Нахалници! А до този по горе "Пенсионер от 24.07.2018 13:21:59" с "прИтенциите...." време е той и всички като него да си ходят в къщи, да се радват на живота и да гледат да си получават пенсията по дълго време, а не да стоят с памперсите, бастуните и канадките в касата и "икономическите специалисти" да им бършат задниците и да оправят бакиите, които ежедневно забъркват. На практика здравната каса няма нужда от т.н. лекари, няма нищо лекарско, а и цялата работа се върши от други хора- икономисти, информатици, инженери и счетоводители. И без това само утайката на съсловието е в здравната каса. Лекарите в касата са пълна нула, даже две!!

поредния икономически специалист 24.07.2018 21:36:17

Съгласен. За това НЗОК е на това дередже. Управлява се само от такива "кадърни" професионалисти. Тук важи принципа- Не питай старило, ами патило. Няма на какво да се научим от тях, освен на интриги и мизерии. Царе са на сплетните, клюките и подлите номера. Но, за работа не ги търсете!

знаеща 23.07.2018 18:28:27

Д-р Дечев, ако се довериш на Галуна, баба Зоя, Бажка и Мирчо нищо добре не те чака , ще си ходиш още до края на годината!

знаеща 23.07.2018 18:28:22

Д-р Дечев, ако се довериш на Галуна, баба Зоя, Бажка и Мирчо нищо добре не те чака , ще си ходиш още до края на годината!

Дечо Дечев: Проблемът на НЗОК са едни хорица, които в сянка дърпат конците 23.07.2018 09:34:41

https://btvnovinite.bg/predavania/decho-dechev-problemat-na-nzok-sa-edni-horica-koito-v-sjanka-darpat-koncite.html

НЗОК 22.07.2018 15:03:28

Още утре ще си проличи дали д-р Дечев е Мъж, или е поредния дечко.

Чудно ми е 22.07.2018 18:21:47

Защо се заблуждават някои.Той си го казва-ще работи с онези,на високите постове в НЗОК,които познава и те били професионалисти.Ами тези,за които говори,до сега нали пак си бяха там и е видно в какво положение е касата.Никаква промяна,по-съществена няма да има.Дребни, козметични-може би.

Гост 23.07.2018 10:01:05

Дечо Дечев: "Ще се опитам да работя. Ако не искат, просто, ще трябва да видим кой ще си ходи. Или аз, или те... Тези хора не позволяват да се направи избор на екип и направиха едни ходове, с което желаеха да бетонират ситуацията, която е в момента. Но, мисля, че ще се опитам да променя нещата."

Гост 23.07.2018 10:08:13

Дечо Дечев: "Не съм от тази група хора, които позволяват да ми се диктува."

НЗОК 22.07.2018 14:53:39

Колеги, д-р Методи Гаров още ли по цял ден играе шах на компютъра, и като му се обадят отива да практикува стоматолог в кабинета на съпругата си , която не е проверявана от СЗОК от15 години. Но нали е брат на Стжан Гаров четете в Интернет за тях. Милиони.

НЗОК 22.07.2018 15:30:40

Гаров Методи дори е с ТЕЛК, взима заплата 1650лв., пенсия и дмс. От кабинета като стоматолог ето такива хора работят в КОНТРОЛА НА НЗОК. ПРОЧЕТЕТЕ ЗА БРАТ МУ СТОЯН ГАРОВ КАК И ОБРАЛ ПАРИ. НАВСЯКЪДЕ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА А МЛАДИ И КАДЪРНИ СТОЯТ БЕЗ РАБОТА ОТ ТАКИВА.

Гост 22.07.2018 18:52:06

Е, това е! Така е навсякъде и по РЗОК е така . Директори, зам. директори и началници на контрола, всички са с лечебни заведения, прехвърлени на съпруги, деца, майки и разни близки и далечни роднини. И вие искате да се оправят нещата. Докато не ги и изринат, няма нищо да се промени. Тези наглеци са се бетонирали като директори и началница, именно за да насочват парите към тях си! И мързеливите пенсионери и глуповати служители, които са им приближени им играят по свирката

възмутен 22.07.2018 13:34:15

Стига с тоя Кронев бе! Кой е той? Това са ваши лични дрязги! Като ви гледам стила на писане и начина на изразяване и правопис, се чудя, как сте попаднали в НЗОК и какво работите след като сте толкова неграмотни и тъпи! Възмутително! И ако е истина , че "работите" за толкова много пари, просто не само за изгонване сте, а и да ви разстрелят! А за Багряна , Илийна, Зоя, всички знаем, че са некадърници и лисунгери, които с подмазвачество, лицемерие и връзки с политици оцеляват вече 20 години. Със сигурност новият управител ги познава и ако за тях смята , че имат капацитет за промените, ЖАЛКО, много ЖАЛКО! Ами нали заради тези вечни директори и техните последовате из РЗОК системата е на това дередже. Това са първите , които наистина трябва да бъдат отстранени!

Лош 07.11.2018 08:46:10

Ей,боклук долен.Ще те намеря и ще ти еба путката майчина.

Гост 22.07.2018 16:12:10

Ало,възмутен много добре знаеш ,че нещата за Кронев не ги пише човек от НЗОК.

Гост 22.07.2018 19:25:34

Като не е от НЗОК, МЗ или колега - лекар, да си пише в овчите сайтове на Пеев. Ай сиктир от платени тролове тук и разни психясали ненормалници. Статията е за НЗОК и д-р Дечев, а не за Кронев, щерка му и внучките.

Гост 22.07.2018 20:26:43

Искаш ли да се срещнем и в очите да ми кажеш психясъл ненормалник ,аз съм ок.Защото пред комп. седиш и даваш определения неграмотници,ненормалници и т.н.

Гост 22.07.2018 19:58:13

Педал ще пиша където си искам и каквото си искам.

Гост 22.07.2018 16:03:18

А ти кой си бе тарикат,та даваш оценки на всички.Стига ще казваш на жена си,не на мен.ЯСНО!

Гост 22.07.2018 15:51:27

Тъпа е майка ти.

Гост 22.07.2018 15:50:28

Бажка освен това е и крадлива.

Диана 22.07.2018 09:39:54

Кронев вън!Спасете го ,слънцето е силно и ще развие някои меланом от екскурзии.Преди да заработи в касата едно море и 5 лв джобни и това е,а сега с Радмила все едно работят за предаването глобусът по бнт.Но и това ще свърши.

Е,не! 22.07.2018 18:26:30

Диана, извинете,но защо смятате,че тук през форумите ще си решите личните проблеми?От няколко дни четем все едно и също-Кронев,та Кронев.Нито го знаем кой е,нито какъв е.Или дайте повече инфо,или спрете да ни занимавате, моля!Доста объркани са постовете Ви,без гладка мисъл.Ако смятате да ни занимавате с този човек,поне ни дайте разяснения!

Гост 23.07.2018 15:57:29

Аз не смятам че във форума ще си реша личните конфликти.Просто излагам факти за лицето Огнян Костов Кронев.Като Ви е досадно просто прескочете моят пост.Аз пиша само истини и мога да пиша ,където искам,все пак живеем в демокрация.Щом искаш разяснение ето:Огнян Кронев не е виждал внучките си 15години.Огнян Кронев не ми е помогнал да завърша висшето си образование.Огнян Кронев е дал сина си да го гледат от бебе до 13години на 100км от него.Огнян Кронев не е купил и един подарък на внучките си,а те са на 15 год.Огнян Кронев даде празен плик на моята сватба 0лв.Радмила Кронева не е сменила и един памперс на внучките си 3бр.Огнян Кронев пуска лъжи в РПУ срещу моят съпруг,лъже че го е заплашвал.Същевременно на Огнян Кронев е даден апартамент , нова кола и децата са му гледани.Повече няма да пиша ,извинете ако съм досадила на някой.Скоро ще наемем билбордове и ще опиша всичко това.

Чудно ми е 23.07.2018 18:50:11

След като излагате факти, касаещи лични проблеми, какво очаквате от нас, читателите? Какво да направим,с какво да помогнем?С каква цел го правите това?Да стане достояние на повече хора?Е,стана!И какво?За вас какво се промени? Просто не е тук мястото за лични нападки,лични, повтарям проблеми.А,вие си пишете,каквото и където желаете,ваше право е,но знаете ли-налудничаво звучи малко.Дано чрез постовете,си разрешите проблемите, които от толкова години явно ви тежат.Но не вярвам, че това е начинът.Желая ви успех!

Гост 23.07.2018 17:23:39

Тоя Кронев голям капут бе.

Гост 22.07.2018 11:02:10

На тоя ли жена му взе 6 заплати,че я изгониха от Кричим 1 и след 2 седмици почна работа на енос.ВЪН!А тя доколкото знам е завършила задочно в Благоевград,сега шеф отдел.Толко ли няма млади хора завършили редовно софийски университет или друго престижно учебно заведение.

ГлинкаqMJW 22.07.2018 11:32:39

Ей,нема да ми пипате Крони.Глинка.

Гост 22.07.2018 09:25:39

Хасан Адемов му го каза от трибуната на НС: изиграхате с ДМС-то и оценяването преди да отидеш. 10 човека-толкова ще те кътурнат надолу. Но няма да ти стиска да ги пипнеш защото са бетонирани.

Гост 22.07.2018 10:09:03

Това означава, че всички директори на дирекции ще вземат по над 4000 лева ДМС. И за какво? За това, че обслужват фарма-фирми, болници на внезапно забогатели българи, МЦ и аптеки на фамилиите си. Закривайте тази клоака, която само ни смуче от парите за здраве!

Е,не! 22.07.2018 18:18:17

Какви са тези суми от 4000 лв.???????Безумие,на фона на жалките трохи от по 350-400 лв.максимум в районните каси! Подигравка!

НЗОК 22.07.2018 09:10:28

Не колеги и в контрола има такива, изказаните пари са си ги харчели и сега имат годините за пенсия но нямат осигуряване и взимат хем ТЕЛК ПЛЮС ЗАПЛАТА ОТ 1800 лв плюс ДМС което не е малко 900-1200лв.Вместо да си гледат внуците си нж е по хубаво да си прави екскурзия както казва се и да си спестява парички от командировки. Е ТОВА СА КОНТРОЛА НА НЗОК.

РЗОК 22.07.2018 09:35:03

Това се отнася и за РЗОК.На всички високи постове ПЕНСИОНЕРИ.

РЗОК 22.07.2018 13:54:53

И като навършат годините и стажа за пенсиониране, не само че не си тръгват , а остават на началническите си постове и започват да наглеят още повече тези некадърници! Прав е колегата, написал, че наистина се поощряват такива служители, които отдавна трябва да си гледат старините, защото с тяхно действие и/или бездействие се краде!

НЗОК 21.07.2018 20:31:34

Мисля ,че Дечо нищо няма да направи както в болницата като се върна остави цялата администрация които го предадоха. Той нищо няма да подобри в НЗОК, защото е зависим и то много. Предлатал на Галя Йорданова да бъде заместник в болницата. Правете си сметка какъв човек е, а там има и други които бабички - ТЕЛКАДЖИЙКИ които са работили но не са се осигурявали и така им е добре пък има и близки он ДПС.

Гост 22.07.2018 00:08:46

Визираш Багряна . Тя е тази, която не се е осигурявала! Тази жена е такава змия, че на нормален човек не му стига фантазията да измисли на какви гнусотии, гадости и номера е способна. Тя е чудовище, което ти се усмихва, говори мило и любезно, прегръща те и след това ти слага примката.....

Гост 22.07.2018 08:15:44

На всичкото отгоре е тотално некомпетентна и само излага институцията.

Гост 22.07.2018 13:21:28

Точно, че работи за фирми, сякаш това не се знае. А що се отнася до имиджа , знае тя Бажка, подмазва се на всеки нов управител, а после му слага кънките.............

Гост 22.07.2018 10:14:10

Багряна откак е на Кричим не разбра, че не е важно да лъска имиджа на управителите, а да се грижи за имиджа на институцията. Маркова, не работиш в някое ЕТ или ЕООД, анадъмо?

Гост 21.07.2018 21:09:45

Щом Дечо се моли на Галя Йорданова - бизнесменката, по-добре цялата каса да се закрива. Стига мошеници, телкаджийки, алкохолици и любовници на измислени политици са смукали от парите за здраве, като се окопават на заплати от по 3 500 лв. Колко лекари, работещи из болниците извън София успяват да вземат такива възнаграждения? При това лекувайки, а не по цял ден да правят интриги и сплетни.

Гост 21.07.2018 16:58:44

Първата, която трябва да разчисти Дечо е шуменската изкукала психиатърка, която се беше взела много на сериозно и дори си се представяше в стола на управителя. Добре, че се намериха здрави сили в ГЕРБ та се отказаха да я коронясат...

Гост 21.07.2018 22:01:31

Галуно, радвай се, че д-р Пенкова не те изхвърли поради некадърността ти. Радвай се и че проф. Плочев също не те изрита, въпреки щетите, които нанесе на НЗОК при договарянето на НРД-то. Всичко обаче е документирано и рано или късно ще си понесеш отговорността.

Гост 21.07.2018 22:23:42

Много е готино да оплювате хората, които работят, а и дума не казвате за бабичките-директорки, дето за пет пари работа не са свършили. Браво, само така!

Гост 22.07.2018 00:03:10

Всички лекари /спорно е прочем дали изобщо имат право да се наричат още лекари/, които работят в НЗОК и РЗОК работят само за себе си ! Предпазват, указват, подсказват, издават , продават информация! Всеки който смята, че Дечо ще промени нещо е в голяма заблуда и най вероятно догодина по същото време Парламента ще гласува нов управител на здравна касаВ касата има мноооооого, ужасно много пари........

Телкаджийка мързелива 21.07.2018 22:43:40

Да прочетем кои са работещите, но работещи за системата, а не за себе си като Галя-астрата!

Гост 21.07.2018 11:27:34

Каква трябва да бъде лекарствената политика, за да може средствата да се изразходват максимално ефективно и в следствие да се увеличи достъпът до лечение с иновативни медикаменти точно в най-тежките терапевтични области – всъщност там, където друга алтернатива за пациента няма? -----> http://forummedicus.com/archives/all-publications/6567

Само за протокола 21.07.2018 11:01:35

Очакваме да чуваме нещо повече за трите големи лъжи в здравеопазването Първата, "че се дават много пари в сектора". Втората, "че няма никакви реформи" и третата, "че няма никакви резултати от всичко това".

Гост 21.07.2018 12:03:17

По отношение на "многото" пари, на политиците ще им се изясни ОЧЕИЗВАДНО, когато и ако д-р Дечев им представи "картинката", така както го е замислил реалното остойностяване - детайлно, пътека по пътека, дейност по дейност. И ако ще искат РЕАЛНИ резултати, нека да имат политическата воля за съответните законодателни промени в необходимата последователност, цялостност и срок. В противен случай си правим извод, че те не изпълняват обществения договор с всичките последствия. Основание за тези ми разсъждения дават думите на д-р Дечев, че той има воля да продължи реформите и започва да работи: "... За да няма напрежение в системата на здравеопазването, трябва да се решат и някои основни проблеми - реално остойностяване на медицинските дейности, адекватен основен пакет медицински дейности и неговото финансиране, посочи той. „Три месеца е оптималният срок, в който ще можем да представим детайлно пътека по пътека, дейност по дейност какво трябва да се направи“, уточни д-р Дечев. Той подчерта, че освободените по този начин средства трябва да бъдат насочени към профилактика, а редките заболявания трябва да бъдат извадени от обхвата на дейност на НЗОК и да бъдат прехвърлени в национална програма към МЗ, включваща широка програма профилактични, предбрачни и пренатални генетични тестове..."

Диана 21.07.2018 09:36:09

В разговор с Радмилс Кронева,тя каза че всички които пишат в здраве нет са аутсайдери. Тези аутсайдери не са си дали сина да го гледат на100км от тях,тези аутсайдери не са дали празен плик на сватбата на дъщеря си,тези аутсайдери са изучили децата си,тези аутсайдери не са допускали да не виждат внучките си 15год,някой от тези аутсайдери са закупили дом на децата си,тези аутсайдери поне веднъж са сменяли памперс на внуците си,а вие с Кронев лидерите какво направихте?НИЩО. П.С.Ще пиша каквото си искам и където искам.Аз пиша само истини.ЯСНО

Диана 21.07.2018 09:05:57

Кронев вън от касата.Държавата му е дала добра пенсия,да ходи да гледа внуци или да се разхожда с кучето в парка.То внучките повече няма да види,та му остава кучето. П.С.Не е лошо да има повече време и за хигиената в дома му. Диана

Гост 21.07.2018 22:00:08

От тоя,ще наследиш само кривогледството.

Гост 20.07.2018 23:46:32

https://trud.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D1%8F%D1%80-%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4-%D1%80-%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%BE/

Гост 20.07.2018 23:10:24

Какаво очаквате да отговори, та той още не е встъпил в длъжност? Само гледайте как се кърти бетон 1.Необходими са защитни мерки, които да предпазват по време на къртене. 2. Използване на супер резачка и внимателно рязане, за да няма последствия от действията при къртене. 3. Резане според нуждите. И съвет да се направи напречен разрез. 4. След като е сигурно, че бетонът е готов за къртене се преминава към същинската дейност на задачата. 5. Взема се чук и се стартира къртене . 6. Не се допускат хора, които не са взели мерки за безопасност . Отломките и хвърчащите парчета могат да навредят и на баш ШЕФА. 7. След като се изкърти бетона ще се наложи чистене. Приятна работа! Ха, ха..... резултата ще е интересен . Надяваме се до 2-3 месеца на напълно реновирана НЗОК

RZOK 20.07.2018 23:01:03

Молим управителя да не забравя и пенсионерите по РЗОК.Интриги и злоба по новите служители.Недосигаеми са и без тях спира работата и след тях ще ни има.Път на знаещите и ще ни пребъди и той с нас по дълго време.

пенсионер от РЗОК 21.07.2018 11:20:51

А бе нещастник защо не дойдеш да ме заместиш на длъжността ми, но за тази мижава заплата.

непенсионер от РЗОК 21.07.2018 13:08:47

Готово, нямаш проблем, кажи в кое РЗОК си ?

Вярно! 21.07.2018 12:42:23

За заплатата-мижава е меко казано.И не,не съм от пенсионерите.Обидно е,че хигиенистка получава почти колкото мен.Уважение към всяка професия,но на мен ми вадят душата със всевъзможни справки,таблици,отчети,проверки, трябва да разбирам от всичко едва ли не,а накрая-мизерно заплащане.Омръзна ми също да чувам изтърканото изречение-като не ми харесва,да напускам.Не,не искам да напускам, работата е интересна, сферата здравеопазване също,но трябва да се изкоренят из основи закостенели правила,мислене, поведение, отношение.Толкова неща трябва да се променят, съответно заплащането да е адекватно на изискванията и на естеството на работата и всичко ще бъде ок.

едно РЗОК 21.07.2018 14:21:04

Ами нали точно за това трябва да бъдат пенсионирани всички служители, които отдавна са навършили възраст за пенсиониране, а не смятат изобщо да си ходят. Те са в тежаст на останалите, защото трябва да свършат и тяхната работа. За сведение на тези, които не знаят по голяма част от работа в РЗОК е със срок, който задължително се спазва. Друг проблем с пенсионерите е, че те са и началници в по голяма част. Такива началници - пенсионери като тях са пречка за всичко, не могат да вземат решения, да носят отговорност, гледат всичко да прехвърлят на редовите, крият се, изобщо нямат представа за работата на подчинените си и как и какво точно работят, а същност получават изключително високи заплати за работата която вършат или по скоро не вършат, защото друг я върши. Да не говорим, че в някои РЗОК и директори и зам. директори също са пенсионери . И какво очаквате от такива хора, които гледат да си добутат до дълбока старост на високи длъжности, с високи заплати, които дори да не бяха пенсионери никъде нямаше да получат , защото капацитета им е никакъв. За всички, които работим в тази система е сигурно, че нарочно некадърници и пенсионери се толерират, за да може да се вършат далаверите и да се източва касата. Да, от здравната каса се източва много, ама много и знаете ли, че това го правят т.н. малки договорни партньори- общински болници, общински ДКЦ, центрове с по един двама лекари, абе изобщо малките практики толкова много пари изкарват, че да се чудиш защо населението не е доволно И пенсионерите в касата волно и неволно също допринасят за това. Така, а сега що се отнася до заплатите, положението е следното. БРЗ на Директорите е около и малко над 2000 лв., главен счетоводител и началник отдели-1400-1500 лв., началник сектор 1200-1300 лв, лекар контрольор 1000-1100 лв., контрольор финансист- 800-950 лв., експерти 800-1000 лв., специалисти 700 - 850 лв. Тия с високите заплати са предимно пенсионери, така, че прибавяте и пенсията.

Гост 20.07.2018 22:40:57

Дечката го вкара у пътя "черната вдовица". За нея той е ниска топка...за кратко му бе смелостта да й пипне протежетата.

Гост 20.07.2018 23:12:03

Ще видим скоро кой е "ниската топка"

Гост 20.07.2018 21:43:22

Дечо да вземе пример от Пламен Цеков. Единствено той успя за отрицателно време да измете една камара корумпирани, бабишкери, интригантки. Но върнаха цървената какичка и тя обратно ги назначи на още по-големи заплати, че те горките заслабнаха от пости. Лошото е, че повечето захитряха и си уредиха телкови решения.

Гост 20.07.2018 22:43:57

Дечев не може да достигне Цеков. Още помним лафа "в знак на лоялност очаквам оставките ви-аз ще преценя коя да приема"

Гост 20.07.2018 23:22:33

Това трябва да е първото изречение на всеки нов управител на касата, което да каже, пристъпвайки прага на Кричим 1.

Гост 20.07.2018 21:20:29

НЕ ГО СЛУШАЙТЕ ДЕЧКАТА КАКВО ГОВОРИ СЕГА. ТОЙ Е ГОЛЯМА ХИЕНА, ПРОСТО ИСКА ДА ГИ УСПОКОИ И ПРИСПИ ВНИМАНИЕТО. ЩЕ ГИ МАХНЕ, ЩЕ ГИ МАХНЕ! ДАЖЕ ИМА СПИСЪК, ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА НАИСТИНА ИЗХАБЕНИ, БОЛНИ И НЕ МОГАТ И ЗА ДВЕ СТОТИНКИ РАБОТА ДА ВЪРШАТ! А УМОРЕНИТЕ КОНИЕ ГИ УБИВАТ, НАЛИ?

Гост 20.07.2018 22:34:22

Че от какво се умориха и изхабиха? От клюки и интриги. Особено някои баби-пенсионерки. Горките, взимат огромни заплати, бонуси и още нещо...

НЗОК 20.07.2018 21:09:53

Новият управител на НЗОК трябва да разбере, че в НЗОК и РЗОК ескалира вече огромно напрежение и настроения срещу пенсионерите и ръководнити кадри, които също са пенсионери в по голямата си част. Това са хора, които са некомпетентни, с остарели комунистически разбирания за развитието на здравноосигур. система, непригодни да работят с модерните технологии, не желаят да се усъвършенстват, но за сметка на това смятат, че знаят много и без тях здравната каса едва ли не ще загине. Тяхната истинска цел е да съботират и пречат на всеки опит за промяна на системата и тъй като всички заемат високи постове, с позициите си оказват натиск върху останалите служители. Не случайно в прословутото си писмо, проф. Плочев споменава точно тези хора, които провалят всеки нов и инакомислещ, които си служат с манипулация, интриги, подмазвачество и дискредитират всеки кадърен служител, объркал се да си мисли, че изпълнявайки съвестно работата си ще получи признание. Даже напротив, използват го известно време, като видят, че е кадърен, неподкупен, непреклонен, му спретват компромат, подхлъзват го, очернят го и го пращат на пързалката. И всичко това обезсърчава служители, които са енергични, здрави, нормални, без ТЕЛК - ове, които изпълняват не само задълженията си, а са достатъчно наивни да вършат и работата на некадърниците, с които в НЗОК и РЗОК е пълно. И явно, че нетърпимостта срешу пенсионерите, които смятат до гроб да заемат високите си постове и разни др. некадърници - началници, които оказват натиск върху останалите е огромна и напрежението е достигнало такива размери, че хората са демотивирани, обезверени, виждайки, че не си заслужава да хабиш интелект, нерви, здраве, труд, а други да получават възнаграждения, които изобщо не заслужават, да ти пречат, да те тормозят психически, да изнасят информация, да "печелят" нагласени за тях конкурси, да толерират невъзпитаните и прости служители, да се саморазправят с всеки дръзнал да им възрази или опълчи. От друга страна некадърните редови служители компенсират със слагачество пред началниците, подмазват се, клюкарят и така получават високо оценяване и съответно по високи възнаграждения, които въобще не заслужават. Хората се мразят, пълно е със злоба, ненавист и за това са виновни отново началниците. Знаете принципа: Разделяй и владей! От това имат интерес само и единствено пак началниците, за да не върви работата, а те да въртят далаверите си ! Натрупано е ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ, което ще ескалира скоро! А е толкова лесно - пенсионерите отиват да си гледат старините и внуците, болните отиват да се лекуват, лудите - в лудницата, а енергичните и мотивирани служители, които ще останат , биха се справили с всяка задача и работа, пък била и най трудната. Предизвикателствата пред НЗОК са големи, нужна е промяна, а с това могат да се справят умните и силните! Д-р Дечев е точно такъв! И в здравната каса има все още и такива хора! На добър час на новия Управител д-р Дечев!

RZOK 22.07.2018 09:46:29

Браво за този,който го е написал ,с пълна сила важи и за РЗОК.Дано колега, ги пенсионира новия управител,дано!!!

Гост 23.07.2018 23:18:00

Георги, викай силно, може да те чуе!

RZOK 22.07.2018 09:46:28

Браво за този,който го е написал ,с пълна сила важи и за РЗОК.Дано колега, ги пенсионира новия управител,дано!!!

Пенсионер 24.07.2018 13:17:58

А бе млади, зелени и хвърчащи в облаците, какво Ви пречат пенсионерите? От тях само воже да се учите! Та вие и за едно елементарно писмо нямате умсвен багаж! Завършили измислени икономики в измислени вузове и си мислят, че света трябва да се върти около тях. Я по-споко! С този умствен багаж повечето не ставате дори за изпълнители, камо ли ръководители, за което ви са притенциите....!За съжаление виенето срещу пенсионерите е само от икономическите специалисти, а не от медицинските !

Гост 20.07.2018 22:05:28

По РЗОК повечето пенсионери са на мижави заплати, а в същото време работят пет пъти повече от кифлите - любовници на директора или на негови приятели.

Гост 20.07.2018 22:52:19

Да бе, работите?! Какво точно? Клюки, интриги, мръсотии и подмазване на началниците. На това ако му викате работа? Защо пък не? То, подмазването и угодничеството не е за всеки и не е лесна работа, ама като друго не може да правите, мислите си, че работите 5 пъти повече от другите. Освен това пенсия+заплата не е малко нали?

Гост 20.07.2018 22:05:28

По РЗОК повечето пенсионери са на мижави заплати, а в същото време работят пет пъти повече от кифлите - любовници на директора или на негови приятели.

Диана 20.07.2018 21:35:59

(А е толкова лесно.......................)Какви внуци да гледат,Кронев 15 години не беше виждал внучките си.

Дъщеря 20.07.2018 21:09:48

Кронев вън.Недостоен баща и дядо.

Гост 20.07.2018 19:09:54

Мазната Бажка? Ах, как ще върти опашка...... с нея трябва да започне промяната!

Гост 20.07.2018 20:01:00

Плочев не я ли уволни тази?

Гост 20.07.2018 21:14:27

Пенсионира я, за да не я уволнява, но пенкова я върна. И сега пак ще посреща новия стар началник. Ако я остави .......ах, ха, ха, тази змия какви номера знае само!

Гост 20.07.2018 19:00:12

За лекарствата е абсолютно прав. Само че, големите корпорации да не му скроят шапката, някои са много близки до властта??????

НЗОК 20.07.2018 20:08:42

Ами той с тях играе. Та шапка няма да му строят.

НЗОК 20.07.2018 18:46:10

Какъв капацитет Зойчето Вълева, Алкохолика Страшимир Генев, лудата Галя Йорданова и всички пенсионери. Боже, ако това ти е капацитета скоро и ти си пътник. Махни и направи голам подбор на персонала.

doktor 20.07.2018 18:37:59

Oпознай и по РЗОК и махни пенсиите .......

Диана 20.07.2018 18:35:03

Кронев вън!

Гост 20.07.2018 18:25:13

Няма спасение от дъртите вампири, всеки управител много ги харесва докато не му скроят шапката. Справка: Плочев,Глинка и да не караме още назад...

Гост 20.07.2018 18:14:15

Айдеее, пак дъртите таули ще се доокопаят из касата. Дечооо, Дечоо, в сряда друго говореше.

Доктор 22.07.2018 12:29:02

Каква пасмина.


Всичко за коронавируса
Още новини
Доц. Александър Вълков оглавява УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен
23.04.2024 13:14:42

Доц. Александър Вълков оглавява УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

УНГ специалистът доц. Александър Вълков застава начело на плевенската УМБАЛ „Д-р Георги Стр ...

Надзорът обсъжда становище на НЗОК и БЛС за противоконституционността на лимитите
23.04.2024 12:31:19

Надзорът обсъжда становище на НЗОК и БЛС за противоконституционността на лимитите

Надзорният съвет на НЗОК ще обсъжда общо становището на НЗОК и БЛС във връзка с решение на Консти ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...