!
Понеделник, 20 Май 2024
12
ян
1
 

Последно поколение ангиографски апарати в УМБАЛ „Софиямед“ и УМБАЛ „Пълмед“

Сряда, 12 Януари 2022 | 14:05:43
1

В Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Софиямед“ и УМБАЛ „Пълмед“, гр.Пловдив функционират последно поколение ангиографски системи на технологичният гигант Siemens Healthineers, съобщиха от лечебното заведен

В Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Софиямед“ и УМБАЛ „Пълмед“, гр.Пловдив функционират последно поколение ангиографски системи на технологичният гигант Siemens Healthineers, съобщиха от лечебното заведение. Те бяха инсталирани преди броени дни, а от тази седмица българските пациенти вече имат достъп до тях и възможностите, които предлагат, за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания. Апаратите са последно поколение от вида си и са снабдени с най-новата софтуерна версия, специално разработена за 2022г. и са внедрени за първи път в България и в двете лечебни заведение.

Ангиографията е метод за рентгеново изследване на съдовете, което позволява да се определи мястото на стеснението или запушването, както и мястото и степента на патологичното разширение при аневризъм, наличие на вътрешен кръвоизлив, степен на разпространение на метастази и други болести, които няма как да се диагностицират по друг начин.

„Новият, втори за отделението по кардиология и инвазивна кардиология ангиограф в УМБАЛ „Софиямед“, е най-модерната към момента технология в света за инвазивнa диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Апаратурата притежава най-високите технологични параметри, което позволява постигане на най-високо качество при инвазивната диагностика и лечение на заболяванията на сърдечно-съдовата система като исхемична болест на сърцето, остър инфаркт на миокарда, остър коронарен синдром, остра и хронична сърдечна недостатъчност, хронични и тотални оклузии (запушвания) на кръвоносните съдове, стенози на каротидната и периферна артериална болест, хронична артериална недостатъчност на долните крайници и др. Апаратът в “Софиямед“ е оборудван и с функции и софтуерни приложения за комплексна електрофизиологична (ЕР) диагностика. Системата е снабдена с последно поколение компютърно базирана работна станция Sensis Vibe Combo за запис и следене на хемодинамичните показатели на пациентите, процедури за аблация, както и с 64 канала за IECG електрода. Апаратът разполага със софтуер за автоматично сегментиране на ляво предсърдие (LA Segmentation) като резултата може да бъде автоматично изпратен до системи за мапинг на сърцето (CARTO)”, коментира д-р Ивета Ташева, д.м., началник на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в „Софиямед“.

Новоинсталираните ангиографски апарати модел „Artis one“ са унифицирани да покрият напълно нуждите в съвременната интервенционална диагностика в областите Кардиология, Неврология, Съдова диагностика и Рентгенология. Апаратите са снабдени със среден размер плосък динамичен детектор с най-висока степен на дигитализация, двуфокусна рентгенова тръба и мощен рентгенов генератор. Съвременният дизайн позволява безпроблемно позициониране на системата около пациента, а компактните й размери увеличават удобството и комфорта в работната зала.

„Двата ангиографски апарата са снабдени с най-новата иновативна технология за бърза и прецизна коронарна диагностика на сърцето – Heart Sweep, позволяваща преглед и локализиране на коронарната патология само с едно единично инжектиране на контрастна материя. Покритието на пациента от над два метра, което поддържат двата апарата е еквивалент само на таванно окачените ангиографски системи от други производители. Освен стандартните функции за анализ и диагностика на коронарни съдове, периферни съдове, лява камера на сърцето, апаратите са снабдени и със специализиран софтуер за три измерна (3D) реконструкция, изключително полезна при кардиологични TAVI/TAVR процедури, локализиране и анализ на мозъчни аневризми, локализиране и анализ на туморни образования. Всички тези нововъведения повдигат клиничната диагностика в двете болници на ново ниво“, изтъкват от Siemens Healthineers.

“Годишно през Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология на УМБАЛ „Пълмед“  преминават над 3000 пациенти като при над 75% от тях се налага извършването именно на ангиография. Благодарение на съвременната апаратура, с която болница „Пълмед“ разполага /две ангиографски системи Artis one/, можем да предложим на своите пациенти най-модерните методи на лечение в условията на максимален комфорт, както и пълна гама неинвазивни и инвазивни методи на диагностика и лечение на сърдечни, мозъчни  и съдови заболявания от високо квалифицирани специалисти в областта на кардиологията и ангиологията“, допълва д-р Руслан Касабов, началник на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Пълмед“, гр.Пловдив.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
1BWu

Гост 12.01.2022 17:52:46

Koninklijke Philips N.V. е нидерландска компания, която е сред най-големите световни производители на електроника. През 2006 г. компанията реализира продажби за 27 милиарда евро и е работодател на 134 000 души в повече от 60 страни. Уикипедия Цена на акция: PHIA (AMS) 28,83 € -4,97 (-14,70%) 12.01, 16:09 ч. Гринуич+1 - Отказ от отговорност Основаване: 15 май 1891 г., Айндховен, Холандия Главен изпълнителен директор: Франс ван Хаутен (1.04.2011 г.–) Централа: Амстердам, Холандия Приходи: 19,54 милиарда EUR (2020 г.) Основатели: Герард Филипс, Фредерик Филипс Siemens AG е германска компания със седалища в Берлин и Мюнхен, Германия, индустриален конгломерат, най-голямата производствена компания в Европа и една от най-големите в света в областта на електротехниката и електрониката. Уикипедия Цена на акция: SIE (ETR) 152,76 € +2,46 (+1,64%) 12.01, 15:58 ч. Гринуич+1 - Отказ от отговорност Обслужване на клиенти: 00 49 69 7976660 Главен изпълнителен директор: Роланд Буш (3.02.2021 г.–) Основаване: 1 октомври 1847 г., Берлин, Германия Централа: Мюнхен, Германия Приходи: 86,85 милиарда EUR (2019 г.) Основатели: Вернер фон Сименс, Johann Georg Halske


Всичко за коронавируса
Още новини
Без нови случаи на коронавирус, няма починали
20.05.2024 08:18:36

Без нови случаи на коронавирус, няма починали

Няма нови случаи на COVID-19 за последните 24 часа при 194 теста.  Това сочат данните на Еди ...

Д-р Кристина Радоева: Грешно поставената диагноза може да остави доживотен отпечатък
19.05.2024 12:07:12 Невена Попова

Д-р Кристина Радоева: Грешно поставената диагноза може да остави доживотен отпечатък

Д-р Кристина Радоева-Станева е възпитаник на МУ – София, където завършва образованието ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...