!
Вторник, 16 Април 2024
19
юни
3
 

Председателят на РЛК-Силистра: Никой не иска да работи в Спешното отделение

Петък, 19 Юни 2020 | 12:55:13
3

Такива деяния са много лош пример за други хора, а отделно впоследствие отключват серия от нежелани и фаталния събития. Насърчаването на безредици и престъпления особено на обществени места трябва да бъде преследвано от закона с най-голяма строгост. На

Такива деяния са много лош пример за други хора, а отделно впоследствие отключват серия от нежелани и фаталния събития. Насърчаването на безредици и престъпления особено на обществени места трябва да бъде преследвано от закона с най-голяма строгост. Направили сме всичко възможно да предадем нарушителя на компетентните органи в най-кратък срок. Това каза председателят на РЛК-Силистра д-р Васил Славов пред "Кворум Силистра" по повод агресивното поведение и нецензурните думи, които отправи гражданин към дежурния екип от Спешното отделение на „МБАЛ-Силистра“ в началото на седмицата. Той е заснел скандала и по-късно го е публикувал в социалните мрежи, където продължил с обидите.

„Мисля, че ако медиите следят докрай тази неприятна история, усилията на прокуратурата и съда няма да останат напразни. Много често се вдига голям шум в началото, а в последствие всичко се забравя и дори и да бъде наложено сериозно наказание на дадения нарушител обществото не разбира и така се губи смисълът от всичко. Хората, които са склонни на престъпни прояви особено срещу длъжностни лица на обществено място показват, че нямат уважение към закона и държавата като цяло и това трябва да се счита като значимо престъпление. Повечето хора не осъзнават, че подобен нарушител разконцентрира и саботира дейността на здравните работници, на които е нанесъл морални или телесни щети с дни. В последствие невинни пациенти, които наистина имат нужда от помощ могат да пострадат. Тоест престъплението не е само срещу медицинския екип, а срещу обществото като цяло“, казва още д-р Славов.

По думите му е добре хората да разберат, че Силистра е единственият областен град без дежурен лекарски кабинет и всички, които имат някакво неразположение по което и време на денонощието посещават Спешното Отделение.

„Не е възможно един лекар и две медицински сестри да поемат нуждите на 110 хилядната ни област. Във филиалите в Дулово и Тутракан отдавна няма лекари и жителите от там често са ми споделяли, че когато имат нужда от медицинска помощ разчитат единствено на Спешното отделение в Силистра. В другите градове имат по двама лекари и няколко медицински сестри на смяна, да не говорим отделно за рецепция и охрана. Просто за информация бих искал да споделя, че е наистина трудно да се намерят колеги, които да дават дежурства в Спешното и това коства огромни усилия на ръководството на болницата и на местната управа. Абсолютно никой не иска да работи доброволно там, не само в Силистра, а в цялата държава заради условията и държането на повечето от пациентите“, казва д-р Славов.

Той уточнява, че недостигът на медицински персонал, особено на лекарски, е под критичния минимум за специализираните отделения, а за Спешно приемно се използвали силно непопулярни и необичани сред колегите мерки, за да се състави месечния график.

„Многократно сме се опитвали да разясним факта, че това отделение е създадено предимно да посрещне пациенти в тежко общо състояние с обективни данни за мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, кома, състояние след ПТП, тежко нараняване, изгаряне и други подобни тежки състояния. Няма да изброявам другите 95 процента от случаите, в които някои граждани решават да използват отделението, за да не добие настоящия материал хумористичен вид. Обикновено човек оценява нещо чак , когато го загуби. Надявам се само да не останем скоро без лечебното заведение, от което всички имаме нужда, защото тогава ще разберем какво сме имали, но по трудния начин“, казва д-р Славов.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
wEPL

Гост 26.06.2020 14:51:26

Краят на здравеопазването такова каквото го познават келавите пролетарии идва с бясна скорост. Никой няма да им работи дори на частна лекарска практика с високи хонорари. Сбогом на алчната мародерска тълпа, която граби не заплащан лекарски труд.

Гост 19.06.2020 16:06:58

https://www.24chasa.bg/novini/article/7696700

? 19.06.2020 15:00:22

А какво стана с убиеца на фелдшера в хасковското село Орешник? Убиецът Иван Пачелиев на свобода ли е? Как па една мисирка или началниците и не се заинтересуваха от този случай? Съсловната организация НЯМА ЛИ ДА ПОПИТА? Алооооооо, Хекимян, Васил Иванов, Бенатова, КЪДЕ СТЕ БРЕ?? По това убийство ЗАЩО МЪЛЧИТЕ? Да не би защото убиецът е от "нашите ребята"?


Всичко за коронавируса
Още новини
Здравната комисия гледа извънредно промените в Националната здравна стратегия 2030
16.04.2024 10:18:31

Здравната комисия гледа извънредно промените в Националната здравна стратегия 2030

Здравната комисия се събира на извънредно заседание днес, за да гледа на първо четене промените в ...

Маска е незаменим хранителен елемент за кожата на лицето
16.04.2024 09:32:11

Маска е незаменим хранителен елемент за кожата на лицето

Всяка жена знае, че пълната грижа за кожата на лицето, независимо от нейния тип, не може да се пр ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...