Сряда, 30 Септември 2020
19
дек
9
 

Преобразуват приемния кабинет в Педиатричната болница в спешен

Интензивното отделение на СДБАЛ "Проф. Иван Митев" ще заработи от 20 януари

Четвъртък, 19 Декември 2019 | 10:54:26 Надежда Ненова
9

Създадена е организация в Специализираната детска болница за преобразуване на приемния кабинет в спешен. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на днешното изслушване в парламента. Изслушването му беше поискано от парламентарн

Създадена е организация в Специализираната детска болница за преобразуване на приемния кабинет в спешен. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на днешното изслушване в парламента. Изслушването му беше поискано от парламентарната група на БСП по повод смъртта на тригодишния Александър и съдебномедицинската експертиза за това, като причината за нея, според депутатите от левицата, са системните проблеми в българското здравеопазване, бележещи отрицателна тенденция. „На първо място липсата на комуникация и съгласуваност с дейността на отделните структурни звена в здравеопазването, спешна помощ, извънболнична и болнична помощ, между отделните многопрофилни и извънболнични заведения“, каза в обяснението на темата Георги Йорданов.

"Ще бъдат предприети действия за преобразуване на приемния кабинет за планови пациенти на консултативно-диагностичния блок на територията на дъщерното дружество в спешен. От 17 декември 2019 г. е въведена промяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болницата, като всички се регистрират в регистрационен журнал с отбелязване на часа на появяване в лечебното заведение и получават номер. Номерата са в различен цвят като плановите пациенти са в бяло, а спешните в червено. По този начин дефинитивно се разделя потока на плановите пациенти от този на спешните", уточни министър Ананиев.

По думите му се търсят възможност за осигуряване на 24-часово присъствие на анестезиолози поне двама за нуждите на отделението за интензивно лечение в Специализираната болница, като междувременно тече и належащ ремонт в отделението.

От 20 януари 2020 г. ще започне нормална работа интензивното отделение към Детската болница в София, каза Ананиев.

Министърът отказа да коментира конкретните резултатите от проверката в трите болници Детската боница, болница "Лозенец" и УМБАЛСМ "Пирогов" за смъртта на детето и припомни, че по случая с тригодишното дете е сезирана и прокуратурата.

"Създадена е организацията, така че нито едно дете да не остане без да му е оказана в пълен обем и навреме необходимата медицинска помощ и грижи. Проведе се незабавна среща с ръководителите на държавни лечебни заведения и на Центъра за спешна медицинска помощ в София. Създаде се координациоцен механизъм, който регламентира приема на деца при спешни случаи, както и при провеждане на деца от едно лечебно заведение към друго. Болница "Пирогов" пое ангажимента да осигури спешния прием на деца на територията на София, а при необходимост и извън столицата. За целта МЗ ще подпомогне лечебното заведение за осигуряване на необходимата материална база. В тази връзка ще се ползва консутатилната помощ на педиатри от други лечебни заведения", каза още министърът.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
QZU6

Гост 19.12.2019 14:03:25

Преобразуват..., то не е образувано, те го преобразуват...

чукча 19.12.2019 13:37:08

И момичетата от регистратурата през гишето ще определят кой е спешен, щом те ще раздават цветните номерца - правилно си сФанах?

БЛС-Въоръжено Крило 19.12.2019 14:46:51

Не, по дефиниция (от Коминтерна) всеки Ганьо лично се смята за спешен. в смисъл ,че иска да е експресно обслужен (изобщо няма представа ,нито желание да чуе кое е медицинска спешност). Затова няма смисъл от разделяне на потоци след като всички ще се пишат спешни. Който работи знае манталитета на плебса. Искрено съжалявам колегите ,които ще работят там. Защото неприятностите и боят ще започнат още от това кой е спешен и кой не е и кой ще надделее от питекантропите над лекаря. Далеч преди прегледа и диагнозата.

Гост 19.12.2019 13:53:20

Така изглежда.В аналоговата ера е така.Може и томболка,нещо, промоцийки и т.н.

Гост 19.12.2019 13:36:56

Министъра сигур знае,че един кабинет не става спешен, само като му сложиш табелка на вратата-"Спешен кабинет".

Гост 19.12.2019 14:38:55

Откъде да знае той простия счетоводител от ВИИ Карл Маркс. Но, комунягите нали знаете издават постановление и смятат ,че това е достатъчно да се декларира грижата за населението.

гост 19.12.2019 14:20:04

И като работи лекар със специалност спешна медицина

Гост 19.12.2019 11:58:01

Повече работа за по-малко пари. Както всеки път с куците реформи в кочината. Благодарим , другари мутрокомунисти. Ще видим откъде пък ще намерите лекари и медсестри след някоя и друга година. А иначе естествено не чухме никакво извинение за преждевременните присъди към лекарите в ефир нито от проклетия старец, нито от господаря му проклетата мутра.

Български лекар 19.12.2019 12:44:05

Абсолютно се солидаризирам с Вашия коментар! Даже е доста мек и деликатен. МРЪСНИ, ПРОКЛЕТИ, КАГЕБИСТКИ СИКАДЖИЙСКИ МУТРИ, ДА ГОРИТЕ В АДА ДАНО! Заедно с медийните си лакеи!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Предлагат проф. Владов за орден „Стара планина” I степен
30.09.2020 12:16:27

Предлагат проф. Владов за орден „Стара планина” I степен

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване н ...

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи над 40 апарата и системи по европроект
30.09.2020 11:48:36

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи над 40 апарата и системи по европроект

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи нова апаратура и оборудване. То включва над 40 различни а ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...