!
Сряда, 17 Юли 2024
12
ян
10
 

Привърженици на „Възраждане“ щурмуват Парламента (Обновена)

Сряда, 12 Януари 2022 | 13:33:20 Надежда Ненова
10

Привърженици на парламентарно представената партия „Възраждане“ щурмуват парламента в опит да нахлуят в него като протест срещу COVID мерките. Мъжете (от партията предупредиха жените и децата да отстъпят назад) се опитват да пробият двойния

Привърженици на парламентарно представената партия „Възраждане“ щурмуват парламента в опит да нахлуят в него като протест срещу COVID мерките. Мъжете (от партията предупредиха жените и децата да отстъпят назад) се опитват да пробият двойния полицейски кордон. Полициите не са въоръжени. Част от хората успяха да стигнат до стълбите пред централния вход на НС.

Протестът започна днес в 12 часа като първоначално беше обявен срещу „зеления сертификат“, но постепенно прерастна и срещу ваксините и всички мерки срещу COVID.

„Инсценираха една случка, с която на практика

изпратиха под домашен арест цялото ръководство на страната

Под карантина са, защото управляващите изпитват страх от вас! Защото знаят и виждат това, от което най-много се страхуват - че днес ще се съберат десетки хиляди хора срещу безчинствата през миналите две години. Забравихме дори какво е да ни лекуват нормално. Тук сте, за да измиете срама на една нация, която дълго време търпя. България в момента има изпит по демокрация. Свободата се извоюва на улицата, в дебати и отстояване на тези“. Това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов във видеообръщение към множеството.

Като оратор на протеста се изяви и здравният експерт на партията доц. Атанас Мангъров.

„Всеки да се ваксинира 4, 5, 6 пъти, колкото иска. Никой не може да го спре, но аз се питам що за държава сме, в която целият съвет по Национална сигурност се скри в миша дупка, след като на председателя на парламента му текна сопола.

Целта е само да се набоцкаме, но няма никаква полза“, заяви Мангъров.

"Никога няма да ви предам и няма да спра да обяснявам на простичък език какво се случва с тялото ви и с психиката ви. Свободата, която трябва да си извоюваме обратно, минава през нашето съзнание, че сме отговорни за нашето здраве и здравето на хората до нас. Никога не позволявайте някой да ви казва кое е добре за вас. В болниците има достатъчно места, 70% от хората са там от страх. Първо трябва да запазим психичното си здраве и да браним свободата си", каза и д-р Георги Тодоров. 

След него се изказа дама, която отказа да си каже името, защото я било страх, но заяви, че е учила 6 години биология. „Това, с което искат да се бодем, не са ваксини, а експериментални течности, за да могат ни контролират чрез 5G мрежите“, отсече тя.

Беше взето решение 15 души да бъдат допуснати в парламента, за да им кажат какво предлагат и да се намери най-доброто решение, което според протестиращите е премахване на всички ограничителни мерки. Сред тях е и лабораторния лекар от Русе д-р Георги Тодоров. 

По-късно представител на "Възраждане" заяви: "Трябваше да имаме осигурен достъп 15 души в парламента за мирни преговори и след 30-минутно чакане, ни беше отказано. Няма представител в НС, който да има топките, за да излезе и да разговаря с българския народ.

Правителството, канадеца, отказва да разговаря с нас по какъвто и да било повод

и причина. За да е пълна подигравката, карантинираният председател на НС ни каза, че като му мине карантината, щял да се срещне с нас. Правителството е нелегитимно и трябва да си ходи. Призовавам за гражданско неподчинение и да влезем вътре", отсече той по мегафона.

Припомняме, че премиерът Петков предложи среща с протестиращите след края на карантината му. 

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев заяви пред БНТ, че не разбира защо трябва да бъде разбиван парламентът, след като „Възраждане“ имат парламентарна група и имат пълен достъп. „Дали да се премахне „зеления сертифакт“ може да се коментира, но трябва да припомним, че тази мярка у нас е от най-либералните в света. Нищо не налага разбиването на парламента“, допълни той.

Протестът се раздели на две. Част от протестиращите останаха при задния вход на парламента, като периодично правят опити да пробият полицейския кордон, а другата половина се насочи към сградата на Министерството на здравеопазването. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
U*Yk

Костя Спасителят 13.01.2022 09:29:02

Първо, такъв вирус НЕМА! Второ, ваксините са пълни с неидентифицирана течност! Трето, Вервайте!!! Четвърто - благодаря ви от сърце за новата МИ къща във Варненско! Партийната субсидия е вложена в правилното място!

Да да 12.01.2022 18:49:32

Много смешници са се изказали! За съжаление сте много жалки! Търпете търпете, роби!

Гост 12.01.2022 19:04:49

Скрий се бре, клошар!

Гост 12.01.2022 18:38:22

ПП Израждане, нали ? Търсели истината някакви първобитни примати. Интервютата по радиото с подобни днес показва IQ около 80 . Те дори не могат да формулират отговор и аргументи. Просто са им платили екскурзия до Софето, след това по магазините. Селения на 6.

ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ! 12.01.2022 17:26:02

БЗНС: Зад щурма на "Възраждане" стои стратегията на Кремъл за пробив и дестабилизация на държавата ни Знамената на Руската федерация на протеста са недвусмислен акт. След като сме свидетели как правителството тъне в управленска немощ по справяне с разрастващите се кризи в държавата и огромния социално-икономически натиск върху хората, днес към патовата ситуация се прибави и подстрекаваният от "Възраждане" радикален бунт. Опасно е да ставаме свидетели как депутати от ПП "Възраждане" подстрекават тълпата на площад Народно събрание да щурмува сградата на българския парламент и президентът да мълчи, а министър-председателят да е неподготвен в отговора си! БЗНС има всички основания да счита, че зад политическата проява на ПП" Възраждане" стои стратегията на Кремъл за пробив и дестабилизация на държавата ни в момент, в който се водят напрегнати разговори от ЕС и НАТО с Русия. Питаме как силовите ведомства, които са под опеката на Радев ще реагират на тази зловредна интервенция в демократичния и правов ред на държавата ни? Използването на темата с пандемията от "Ковид 19" е само инструмент за възпламеняване на обществената истерия към деструктивни действия, с цел дестабилизация на правовия ред и блокиране на и без това тромавите държавни институции. Хаосът, който се създава има за цел да разстрои обществено-политическата ни система и хибридно да доведе до поредното превземане на властта в България. Слабата изпълнителна власт на този кабинет е инструмент, който улеснява този чужд проект. Ние знаем кой разчиства пътя към властта на ПП "Възраждане", и кой стои зад тях! Да очакваме ли руски миротворци да въдворят ред в държавата ни!? БЗНС

Гост 14.01.2022 00:01:56

Добре казано, подкрепям. Русия е вредна и вражески настроена към България.

Имунолог 12.01.2022 15:52:10

За съжаление това е резултат от "компетентното" управление до момента, цялата демагогия, която се изсипа. Може да е било от глупост, но може да е било и нарочно. В резултат, накараха хората сами да търсят истината, което доведе и до развитие на всякакви конспиративни теории. Наблюдаваната реакция е напълно очаквана, жалко за проваленото доверие.

Лекар 13.01.2022 23:59:47

Хайде стига се кри зад това име, хич не приличаш на имунолог. Мисля че 12-годишното управление на Герб доведе страната до това войнстващо невежество.

Гост 12.01.2022 14:23:49

Цялата ИЗМЕТ от София, Варна и северна България се събра!

ПП Възнаграждение 12.01.2022 14:07:17

ПОЛИЦАИТЕ СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕСТАТА "ПРОТЕСТИРАЩИ" КОПЕЙКИНОВЦИ!


Всичко за коронавируса
Още новини
Закриват социалния дом за деца в Кърджали
17.07.2024 18:01:46

Закриват социалния дом за деца в Кърджали

От 1 август се закрива Домът за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) в гр. Кърджали и се разкрив ...

Само две общински болници в София са увеличили заплатите на персонала си, и то под натиск
17.07.2024 17:20:56 Надежда Ненова

Само две общински болници в София са увеличили заплатите на персонала си, и то под натиск

Две от четирите общински многопрофилни болници в София – Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, са увеличи ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...