Събота, 26 Ноември 2022
06
окт
13
 

Прокуратурата поиска постоянен арест за шестима от задържаните при проверките в онкоболници

Събота, 06 Октомври 2018 | 13:52:54
13

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни, съобщи агенция „Фокус”. За седмия задържан е поискана мярка „домашен арест“ заради влошено здравословн

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни, съобщи агенция „Фокус”. За седмия задържан е поискана мярка „домашен арест“ заради влошено здравословно състояние. Делото е внесено в съда и предстои да бъде разгледано.

Припомняме, че 7 души бяха заддържани за нелегална търговия с лекарства за онкоболни след акция в Хематологична болница „Йоан Павел“ в София и болница  „Свети Мина“ в Благоевград. Двама от тях са лекари от столичната болница, а един е фармацевт от онкоболницата „Свети Мина“ . Сред задържаните е и управител на едната болница.

Според заместника на главния прокурор Иван Гешев  схемите започват с внос на лекарства за онкоболни, платени от Здравната каса, и завършват с излизането им от двете болнични заведения, а чрез лицензирана фирма за реекспорт - отпътуването им за друга -  най-вероятно, европейска държава.

В първата схема на раково болни не са били вливани лекарства, но съответните болнични заведения твърдели обратното, а при втората лекарствата са били подменяни, като тепърва ще се изяснява какво точно е било вливано на хоспитализираните пациенти.

Двете схеми са документирани със специални разузнавателни средства, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев и намекна, че и хора от трета болница може да са били част от групата.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
aeVB

Потърпевш 09.10.2018 19:28:43

Напълно сте прав. Аз съм потърпевш.Успях да изпитам и преживея заедно със семейството си цялата несправедливост и жестока схема на корупция в българското здравеопазване.Оцелях, но не заради тях , а заради себе си и духа си, и заради семейството и приятелите си; Нашият случай за тях беше приключен и решен по удачния за тях начин - ами той си ......, като много други ! Подозирах тогава и се уверих постфактум, че тази гадна и невежа д-р Генова е в комбина, манипулира данните според общото решение за усвояване на средства. Нейните служители като например д-р Димитров, постоянно се влияеха и определяха диагнозата според това какво ще им каже д-р Станева, която е нейния човек в докроския консилиум .Другите от екипа ходят по платени от фармацевтите почивки-семинари, които обаче само на тях са полезни.Има един доктор , който най много вреди на болните, човека който ги баламосва и лъже.е-д-р Арнаудов.Много години наред, той е на първа линия. Има мрежа в цяла България от колеги на които плаща, за да насочват болни към него лично. Той ги пренасочва към собствената си болница и ги лекува не според протокола , а според очакваната облага.Доктор Ганева също е в схемата на наглост и корупция с много важно място.Няма равна по грубост и първичност.Обикновено я пращат в чужбина, за да си трае. Между другото, има и една д-р Станева, жената, която използват да си прокарват решенията, тя винаги ги подкрепя, защото толкова си знае и трепери за мястото си. Много жалко.Тези хора решават съдби. Те не са господ, а влизат в неговата роля. Системата , държавата и тези жалки и корумпирани хора лишени от човечност ни убиват!

СЛУГА НА ЕФИРА 07.10.2018 20:49:09

СТАБИЛНОСТ! А помните ли "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!" с големи черни букви 2001 г.? Сега в някоя медия дали ще има "БЪЛГАРИЯ УБИ ЖУРНАЛИСТКА И БЪЛГАРСКА МАЙКА!"? ДАЛИ ЩЕ ИМА, А? Или щото 2001 г. управляваха ОДС и "лошия" Костов, такива заглавия бяха ЖЕЛАНИ и ПРОФЕСИОНАЛНО КОРЕКТНИ? Питам следящите хибридни копои на агент ПОР и в-к ТРУП и Компания! АКО ИЗОБЩО СА ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ - ИЗЛЪЧЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО В ПАМЕТ НА УБИТАТА ЖЕНА НЕЙНОТО ПРЕДАВАНЕ И ИНТЕРВЮ С ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ "БИВОЛ" И РУМЪНСКИЯ ЖУРНАЛИСТ! https://www.youtube.com/watch?v=KMiN2dToxxo

Гост 07.10.2018 23:04:03

Мръсна политическа измет е яхнала всички ни. Не само убиват журналисти, не само крадат от пенсиите и заплатите на всички българи, не само посегнаха и продължават да го правят и с парите ни здраве... Гадни, долни мутрокомунисти наследници на най-долната прослойка на бившата ДС.

"Cui bono? Cui prodest? - Кому е от полза? Кой печели от това?" - Луций Касий Лонгин Равила 07.10.2018 21:52:41

На 27 септември в предаването си "Детектор" по телевизия ТВН журналистката е взела интервю от разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро, които разследваха прикриване на корупция в особено големи размери с еврофондове и заради което бяха опандизени край Перник. Анонсът на предаването е бил "За скандалното задържане от органите на реда. За корупционните практики при усвояването на средства от еврофондовете. За свободата на словото и натискът срещу независимата журналистика." Последното предаване на смелата журналистка Виктория Маринова, светла й памет, е на друг линк: https://www.youtube.com/watch?v=9YoBH5WPOxI

Злобюл 06.10.2018 17:32:23

Още ли не са осветлени имената на арестуваните ?

Гост 07.10.2018 10:08:53

Ха-ха-ха. Имената са на един безработен чистач,който е главният аферист,някакъв си д-р Димитров,който не се знае дали съшествува или не и на двама фармацевти.Пълна излагация на прокуратурата.

Гост 06.10.2018 19:19:13

Щото не са лекари.И няма престъпление.Само репресии над лекари.

Злобюл 06.10.2018 20:29:49

Казаха, че двама са лекари, един фармацевт .

Потърпевш 06.10.2018 17:06:52

Жалко, че тази акция се случва чак сега. В пълен разрез с правото и морала е да работиш в държавната онкоболница и да насочваш пациентите с престорена загриженост към частна си такава.Резултата вече е обществено известен. Тотална кражба и смърт на хората. Много нагъл, безкрупулен и лишен от всякаква човещина е д-р Арнаудов. Той е и некомпетентен . Ако някой оцелее в отделението , по скоро го дължи на силата на духа и организма си или на късмет. Много болка, много страдания за болните и безсърдечност и тотална загуба на човешки облик от друга в лицето на този човек. Професора, сега депутат поне чете и е в час с развитието на хематологията.Защо в нашата държава живота и здравето на хората се търгуват от такива нечовеци като др. Арнаудов.И защо им се позволява това. А , ако знаете само, че 80% от болните там са млади момичета и момчета.В името на онези които вече не са живи , нека да бъде наказан с цялата строгост на закона за своята лакомия.

Знаещ 07.10.2018 10:12:40

Професора, уважаеми, източи Хематолотията в Дървеница, и срещу него има следстени дела за кражби и безстопанственост за милион, като няма запознат, който да не е наясно, че двамцата с Арнаудов, Лисичков и Генова, работеха в близко сътрудничество! Професора Георги Михайлов от парламента, си е същия корумпиран, крадлив и безскрупулен буклук!!

Гост 07.10.2018 10:08:20

Не е в разрез с правото, за съжаление. Това, което е в България. В най-крайния случай е административно нарушение, а не престъпление. Конфликтът на интереси е възникването на противоречие (колизия) между обществения интерес, който следва да се защитава от едно физическо лице, заемащо публична длъжност и неговия частен интерес във връзка с облага от материален или нематериален характер по повод изпълнение на службата. В публичния сектор конфликтът на интереси възниква за длъжностни лица. Конфликт на интереси се определя като ситуация, в която едно лице е в състояние да използва професионално или длъжностно положение за своя лична облага (Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, ЗПРКИ, Чл. 2). Нарушение е налице, когато държавен служител или лице, заемащо публична длъжност, извършва каквито и да е дейности в частен интерес (свой или на негов близък), които са в противоречие с работните му задължения. Лицата, заемащи публична длъжност, не могат да: - заемат друга длъжност или извършват дейност, която е в противоречие с основните им задължения – например, да извършват търговска дейност; се разпореждат с държавно или общинско имущество извън правомощията си; - изразходват бюджетни или извънбюджетни средства за лични или чужди ползи; - издават удостоверения, разрешения или лицензии или да осъществяват контрол по тези дейности в интерес на юридически лица, търговски дружества и кооперации, свързани с тях (с лицата) – например, когато кметът на община издаде незаконно разрешение на фирмата на брат си за строеж; - използват служебна информация за частен интерес – независимо дали за свой собствен, или за чужд; - използват служебното си положение за търговска реклама.

Пешо 06.10.2018 15:17:59

А за Златица има ли мярка?

Радио Ереван 06.10.2018 16:32:39

Изчакават още малко, за да се забрави съвсем.


Всичко за коронавируса
Още новини
Медицински университет – Пловдив открива  Годишна благотворителна изложба
26.11.2022 15:53:04

Медицински университет – Пловдив открива Годишна благотворителна изложба

Годишна благотворителна изложба на Арт Ателие в Медицинс ...

Оперираха сърцето на тримесечно бебе в Киев под светлината на фенерче
26.11.2022 12:45:05

Оперираха сърцето на тримесечно бебе в Киев под светлината на фенерче

Сърцето на 3-месечно бебе беше оперирано успешно в Киев на светлината на фенерче, съобщи БНТ. Мом ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...