!
Понеделник, 04 Декември 2023
06
окт
13
 

Прокуратурата поиска постоянен арест за шестима от задържаните при проверките в онкоболници

Събота, 06 Октомври 2018 | 13:52:54
13

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни, съобщи агенция „Фокус”. За седмия задържан е поискана мярка „домашен арест“ заради влошено здравословн

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни, съобщи агенция „Фокус”. За седмия задържан е поискана мярка „домашен арест“ заради влошено здравословно състояние. Делото е внесено в съда и предстои да бъде разгледано.

Припомняме, че 7 души бяха заддържани за нелегална търговия с лекарства за онкоболни след акция в Хематологична болница „Йоан Павел“ в София и болница  „Свети Мина“ в Благоевград. Двама от тях са лекари от столичната болница, а един е фармацевт от онкоболницата „Свети Мина“ . Сред задържаните е и управител на едната болница.

Според заместника на главния прокурор Иван Гешев  схемите започват с внос на лекарства за онкоболни, платени от Здравната каса, и завършват с излизането им от двете болнични заведения, а чрез лицензирана фирма за реекспорт - отпътуването им за друга -  най-вероятно, европейска държава.

В първата схема на раково болни не са били вливани лекарства, но съответните болнични заведения твърдели обратното, а при втората лекарствата са били подменяни, като тепърва ще се изяснява какво точно е било вливано на хоспитализираните пациенти.

Двете схеми са документирани със специални разузнавателни средства, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев и намекна, че и хора от трета болница може да са били част от групата.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
UcT1

Потърпевш 09.10.2018 19:28:43

Напълно сте прав. Аз съм потърпевш.Успях да изпитам и преживея заедно със семейството си цялата несправедливост и жестока схема на корупция в българското здравеопазване.Оцелях, но не заради тях , а заради себе си и духа си, и заради семейството и приятелите си; Нашият случай за тях беше приключен и решен по удачния за тях начин - ами той си ......, като много други ! Подозирах тогава и се уверих постфактум, че тази гадна и невежа д-р Генова е в комбина, манипулира данните според общото решение за усвояване на средства. Нейните служители като например д-р Димитров, постоянно се влияеха и определяха диагнозата според това какво ще им каже д-р Станева, която е нейния човек в докроския консилиум .Другите от екипа ходят по платени от фармацевтите почивки-семинари, които обаче само на тях са полезни.Има един доктор , който най много вреди на болните, човека който ги баламосва и лъже.е-д-р Арнаудов.Много години наред, той е на първа линия. Има мрежа в цяла България от колеги на които плаща, за да насочват болни към него лично. Той ги пренасочва към собствената си болница и ги лекува не според протокола , а според очакваната облага.Доктор Ганева също е в схемата на наглост и корупция с много важно място.Няма равна по грубост и първичност.Обикновено я пращат в чужбина, за да си трае. Между другото, има и една д-р Станева, жената, която използват да си прокарват решенията, тя винаги ги подкрепя, защото толкова си знае и трепери за мястото си. Много жалко.Тези хора решават съдби. Те не са господ, а влизат в неговата роля. Системата , държавата и тези жалки и корумпирани хора лишени от човечност ни убиват!

СЛУГА НА ЕФИРА 07.10.2018 20:49:09

СТАБИЛНОСТ! А помните ли "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!" с големи черни букви 2001 г.? Сега в някоя медия дали ще има "БЪЛГАРИЯ УБИ ЖУРНАЛИСТКА И БЪЛГАРСКА МАЙКА!"? ДАЛИ ЩЕ ИМА, А? Или щото 2001 г. управляваха ОДС и "лошия" Костов, такива заглавия бяха ЖЕЛАНИ и ПРОФЕСИОНАЛНО КОРЕКТНИ? Питам следящите хибридни копои на агент ПОР и в-к ТРУП и Компания! АКО ИЗОБЩО СА ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ - ИЗЛЪЧЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО В ПАМЕТ НА УБИТАТА ЖЕНА НЕЙНОТО ПРЕДАВАНЕ И ИНТЕРВЮ С ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ "БИВОЛ" И РУМЪНСКИЯ ЖУРНАЛИСТ! https://www.youtube.com/watch?v=KMiN2dToxxo

Гост 07.10.2018 23:04:03

Мръсна политическа измет е яхнала всички ни. Не само убиват журналисти, не само крадат от пенсиите и заплатите на всички българи, не само посегнаха и продължават да го правят и с парите ни здраве... Гадни, долни мутрокомунисти наследници на най-долната прослойка на бившата ДС.

"Cui bono? Cui prodest? - Кому е от полза? Кой печели от това?" - Луций Касий Лонгин Равила 07.10.2018 21:52:41

На 27 септември в предаването си "Детектор" по телевизия ТВН журналистката е взела интервю от разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро, които разследваха прикриване на корупция в особено големи размери с еврофондове и заради което бяха опандизени край Перник. Анонсът на предаването е бил "За скандалното задържане от органите на реда. За корупционните практики при усвояването на средства от еврофондовете. За свободата на словото и натискът срещу независимата журналистика." Последното предаване на смелата журналистка Виктория Маринова, светла й памет, е на друг линк: https://www.youtube.com/watch?v=9YoBH5WPOxI

Злобюл 06.10.2018 17:32:23

Още ли не са осветлени имената на арестуваните ?

Гост 07.10.2018 10:08:53

Ха-ха-ха. Имената са на един безработен чистач,който е главният аферист,някакъв си д-р Димитров,който не се знае дали съшествува или не и на двама фармацевти.Пълна излагация на прокуратурата.

Гост 06.10.2018 19:19:13

Щото не са лекари.И няма престъпление.Само репресии над лекари.

Злобюл 06.10.2018 20:29:49

Казаха, че двама са лекари, един фармацевт .

Потърпевш 06.10.2018 17:06:52

Жалко, че тази акция се случва чак сега. В пълен разрез с правото и морала е да работиш в държавната онкоболница и да насочваш пациентите с престорена загриженост към частна си такава.Резултата вече е обществено известен. Тотална кражба и смърт на хората. Много нагъл, безкрупулен и лишен от всякаква човещина е д-р Арнаудов. Той е и некомпетентен . Ако някой оцелее в отделението , по скоро го дължи на силата на духа и организма си или на късмет. Много болка, много страдания за болните и безсърдечност и тотална загуба на човешки облик от друга в лицето на този човек. Професора, сега депутат поне чете и е в час с развитието на хематологията.Защо в нашата държава живота и здравето на хората се търгуват от такива нечовеци като др. Арнаудов.И защо им се позволява това. А , ако знаете само, че 80% от болните там са млади момичета и момчета.В името на онези които вече не са живи , нека да бъде наказан с цялата строгост на закона за своята лакомия.

Знаещ 07.10.2018 10:12:40

Професора, уважаеми, източи Хематолотията в Дървеница, и срещу него има следстени дела за кражби и безстопанственост за милион, като няма запознат, който да не е наясно, че двамцата с Арнаудов, Лисичков и Генова, работеха в близко сътрудничество! Професора Георги Михайлов от парламента, си е същия корумпиран, крадлив и безскрупулен буклук!!

Гост 07.10.2018 10:08:20

Не е в разрез с правото, за съжаление. Това, което е в България. В най-крайния случай е административно нарушение, а не престъпление. Конфликтът на интереси е възникването на противоречие (колизия) между обществения интерес, който следва да се защитава от едно физическо лице, заемащо публична длъжност и неговия частен интерес във връзка с облага от материален или нематериален характер по повод изпълнение на службата. В публичния сектор конфликтът на интереси възниква за длъжностни лица. Конфликт на интереси се определя като ситуация, в която едно лице е в състояние да използва професионално или длъжностно положение за своя лична облага (Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, ЗПРКИ, Чл. 2). Нарушение е налице, когато държавен служител или лице, заемащо публична длъжност, извършва каквито и да е дейности в частен интерес (свой или на негов близък), които са в противоречие с работните му задължения. Лицата, заемащи публична длъжност, не могат да: - заемат друга длъжност или извършват дейност, която е в противоречие с основните им задължения – например, да извършват търговска дейност; се разпореждат с държавно или общинско имущество извън правомощията си; - изразходват бюджетни или извънбюджетни средства за лични или чужди ползи; - издават удостоверения, разрешения или лицензии или да осъществяват контрол по тези дейности в интерес на юридически лица, търговски дружества и кооперации, свързани с тях (с лицата) – например, когато кметът на община издаде незаконно разрешение на фирмата на брат си за строеж; - използват служебна информация за частен интерес – независимо дали за свой собствен, или за чужд; - използват служебното си положение за търговска реклама.

Пешо 06.10.2018 15:17:59

А за Златица има ли мярка?

Радио Ереван 06.10.2018 16:32:39

Изчакават още малко, за да се забрави съвсем.


Всичко за коронавируса
Още новини
Пари за ремонт на детската онкохематология в ИСУЛ – догодина
04.12.2023 17:15:20

Пари за ремонт на детската онкохематология в ИСУЛ – догодина

Клиниката по детска клинична онкология и хематология (КДКОХ) в УМБАЛ „Царица Йоанна – ...

Великобритания: NHS обновява софтуера си, за да се справи с дългите списъци на чакащи
04.12.2023 16:26:31

Великобритания: NHS обновява софтуера си, за да се справи с дългите списъци на чакащи

Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обяви плановете си да обнови изцяло софтуера ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...