!
Четвъртък, 18 Юли 2024
19
юни
42
 

Проф. Златица Петрова: Спекулира се с алгоритъма на работа на ИАМО

Вторник, 19 Юни 2018 | 10:52:00
42

"В последните дни срещу името на агенция "Медицински одит", срещу ръководството и персонално срещу мен се злоупотребява публично и се упражнява сериозен дискриминационен натиск". Това заяви пред Нова телевизия директорът на ИАМО проф. Златица Петрова,

"В последните дни срещу името на агенция "Медицински одит", срещу ръководството и персонално срещу мен се злоупотребява публично и се упражнява сериозен дискриминационен натиск". Това заяви пред Нова телевизия директорът на ИАМО проф. Златица Петрова, която беше отстранена преди дни заради разследване в агенцията.

Според нея тя е жертва на вътрешен конфликт, а с алгоритъма на работа на агенцията се спекулира.

Проф. Петрова беше категорична, че няма как да оказва влияние на крайните решения на ИАМО: "Това категорично не се случва. Има протокол, който самият екип връчва на лечебното заведение. Това са констатации".

Конкретно за твърденията, че общо 11 смъртни случая в лечебни заведения, включително и на новородени бебета, не са докладвани на прокуратурата от Изпълнителната агенция, проф. Петрова заяви: "Първо, случаите не са 11 и не знаем за кои случаи се отнася всичко това. Сега тепърва ще стане ясно за кои точно става въпрос. Тези случаи, за които знаем, представляват интерес".

Тя коментира случая със смъртта на родилката Веселка Иванчева през януари 2017-а. Младата жена е бременна в 10-ия месец, когато е приета по спешност в "Шейново". Направено й е секцио, а бебето е извадено мъртво. В рамките на около 3 часа губи около 3 литра кръв, като кръвопреливането е започнато едва когато жената изпада в безсъзнание.

Проф. Петрова посочи, че случаят е възложен от прокуратурата, открити са доста пропуски и нарушения и са образувани два акта. Първият е свързан с това, че родилката е трябвало да бъде информирана за всички извършвани й процедури. „Основният пропуск е несвоевременната и неадекватна преценка по отношение на кръвозагубата. По този случай подадохме всички документи в прокуратурата и имаме кореспонденция с тях", поясни проф. Златица Петрова. Тя беше категорична, че случаят не е прикрит.

За друг случай – починало бебе в Стара Загора, тя разясни, че то е починало заради увита пъпна връв още в корема на майката. „Тук има известна спекулация, тъй като ние разполагаме с всички данни от страна на пътните листове за времето за което е събран оперативният екип. Има правила, които са разписан в болницата“, посочи тя, като обясни, че екипът е събран за 20 минути, а е допустимо той да бъде организиран до 30 минути. „Всичко е подадено до прокуратурата“, допълни проф. Петрова.  „Тук имаме прекратяване на даден случай по чл. 28, с който много се спекулира - "маловажност". Маловажността не е самата смърт, искам дълбоко да го подчертая. Евентуално ако има нарушение, маловажен е административният случай", поясни още тя. 

От думите й стана ясно, че за миналата година от извършени 700 проверки и са издадени 300 постановления с много установени пропуски и грешки.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
r*bg

Гост 19.06.2018 17:57:37 26.06.2018 12:21:46

Нещо си се объркал - СЪДЪТ е над ИАМО! Можеш да се запознаеш с проучването на адв. Шаркова, колко от наложените санкции от великите специалисти от ИАМО падат в съда. Май бяха около 70%. Самообожествяването, усещането за безнаказаност и партийния слугинаж рано или късно ще закрият тази измислена организация. Най-малкото, защото назначените чиновници компрометират партийните си шефове.

Гост 20.06.2018 16:11:23

Във Варна убиха мъжа на скандалната миска Анита Мейзер

Гост 20.06.2018 16:05:57

УЖАС! Кървав ад в гората над село Кубрат. Открити са два трупа

Гост 20.06.2018 12:58:04

НОВ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ! Мъж загина на жп релси, помлян от влак

До Гост 17:26:07 19.06.2018 17:43:44

Ха,ха,ха! Ще се боря за поста и, драга моя, не съм паднала толкова ниско! А и наоколо с подобни безпросветни персони, явно от същия корумпиран кръжок, бих катастрофирала на момента! Щом говориш за " мишока Евлогиев", по скоро ти се блазниш от нейното топло местенце! А за "бясната кучка" благодарско, явно не съм загубила достойнство и морал. А много хайдуци като Вас с апломб говорят за съд и прокуратура, явно защото знаят ,че у нас тези институции работят само в полза на крадци и мошеници!

Гост 19.06.2018 17:57:37

Аз ще призная само оценки на независими ЧУЖДИ ЮРИСТИ И ЕКСПЕРТИ. А не на твоите господари мутрокомунистите , които ще разследват ИАМО. Дефакто няма институция с медицинска експертност в България , която да ревизира ИАМО и нейните констатации. Цецо Физкултурникът ли или Цацаров са по-върховните медицински експерти ? Искам да видя падението ви, когато обявите и чуждите експерти за корумпирани, когато най-вероятно не потвърдят пропагандните ви грачения и внушения ,че всяка смърт на пациент е лекарска грешка.

Да бе, 19.06.2018 18:13:10

Чужди експерти, защото знаеш че няма да го бъде! Нали сме чели Ваши констатации и сме присъствали на Ваши проверки! Гола вода и кал по ушите, та чак стигаме и до чужди експерти, пък и тях да правим корумпирани?! Имаше един филм на времето "За няколко долара повече", а ма при Вас е за " Няколко хилядарки в повече" ! А пък с такава лекота говорите за смърт на пациент, все едно за ланшния сняг! Отврат!

Гост 19.06.2018 19:58:04

Ами смъртта е е дин от изходите на лечението.На безплатното както искате.Такъв изход ви се полага,комунистически изроди и няма да е загуба за никого.

Гост 19.06.2018 17:05:12

„хванах“ и такива и за лекарски грешки – за умрели деца, за починали бащи – хора, които са жалили и чакат някаква елементарна справедливост“. Това е есенцията в поведението на наглия нарцистичен юристконсулт Евлогиев . Въпросният тъпанар се изживява за върховен съдия, който вече е раздал присъдите са лекарски грешки ПРЕДИ ОФИЦИАЛНИЯТ СЪД ДА Е ПОСТАНОВИЛ ,че става въпрос за лекарска грешка. Нема такава държава. Искам това нагло к ле да каже в ефир имената на лекарите които той смята ,че са извършили лекарски грешки за да му скъсат задника в съда с насрещни искове за клевета, когато не се докаже това от съда.. Само така ще има възмездието за участието му герберокомунистическата пропаганда, манипулации и борба с лекарите и опитите да се цецофизкултуризира ИАМО....

Гост 19.06.2018 18:05:00

Мутро-милиционерите наследници на БКП и другарските съдилища десетилетия внушаваха на тълпата ,че всяка смърт на пациент е лекарска грешка, а оцелял и излекуван пациент е пак някой преодолял лекарска грешка. Очевидно ИАМО не се е вписало в генералната линия на комунягите от ГЕРБ да бъде потвърдено това мнение на простите милиционери с оскъдно образование дори по биология за 7ми клас. Очевидно агенцията не е могла да бъде машата с която да се разправят с лекарите за да се потисне искането за достойно заплащане. Ако имаш силов орган , който да размахва бича, очевидно няма да има брожения в лекарското съсловие и е може и занапред да осигуряващ мизерни трохи за финансиране на здравеопазването, а всички негативи и неблагополучия в лечението с оскъдни средства , лимити и икономии да се стоварват на работещия лекар. Съветвам работещите в ИАМО да сезират чужди институция и да искат независим външен одит на дейността и разглеждане на всички случаи от европейски капацитети. На български мутри , които казаха ,че разходите и дълговете в Германия били от български лекари карали българи за лечение там -на такива мръсни и долни твърдения на чекисти не трябва да се има доверие ,че ще разследват Агенцията честно . Аз също не съм симпатизант на Златица Петрова , но тук става въпрос за поредното милиционерско мероприятие на герберастите , същите като тези срещу Фонда за Лечение на Деца, поредния Мулен Руж с фурашки и палки... В същото време в ДАНС спят за разрушаването на здравеопазването и реалното застрашаване на националната сигурност. А има конкретни лица проектиращи разпада с действия и бездействия. Щото ако имаха отдел за анализи на бъдещи рискови събития нямаше как да не видят ,че след 10 години националната сигурност ще е рухнала 24 часа след рухването на здравеопазването и последния заминал си лекар с куфар на Терминал 2 и 3.

Пророк Йеремия 19.06.2018 17:23:10

Щом Го обръщаш на гербокомунистическа пропаганда, значи си от кохортата на оная корумпирана св..ня от снимката! По правилно е Вашите задници да търкат наровете в Софийския пандиз, па може да Ви разрешат да си доработвате и в лазарета!

Гост 19.06.2018 18:11:28

Щом те е яд на отпора на герберастката пропаганда ,значи си същия милиционер от кохортата тъпаци папкаши и слушкащи какво им казва герберския партиен секретар с червената книжка от БКП , който щом го е казал, това е истината. Преди да имате съдебното решение ,вече космическата истина ви е налята в чугунените тиквички и сведена за изпълнение. Тиквеници с пяна на уста от другарските съдилища преди 1989 г....

Гост 19.06.2018 17:40:12

Тя не е отправяла политически оценки досега бе галфон. Ти и слагаш в устата думи, които не е казала защото си пристрастно комуне. Разгромът на Фонда за Лечение на деца е същото милиционерско мероприятие , което се сгромоляса в съда ,. Така,че още едно от този тип инсинуации на тикво комунистическото управление. Няма как да разсееш впечатленията на много хора в България по странното стечение на едни и същи сценарии от милиционерското училище. Всичко пак се повтаря ,защото И ИАМО трябва задължително да бъде превзета от герберастите и да бъде включена в обвиненията от катедрата на Цецо Физкулта чийто императив е ,че всяка смърт е смърт от лекарска грешка и това е герберастка аксиома, тест правило ,което се подразбира и не подлежи на доказване....

Брей 19.06.2018 17:50:07

Гузен негонен бяга! То не се отнасяще до нейното "експозе", а до Гост 17:05:12. Но явно един к...р Ви е правил! И заедно се плацикате в лайната!

Гост 19.06.2018 17:14:54

Дълбоко грешите. Димитър Евлогиев не квалифицира и не обижда никого, най-малкото лекарското съсловие като цяло. Той не цели това. Вгледайте се внимателно в ситуацията. Помислете как се стигна дотук. Май заради една личност, която е срам за съсловието.

Гост 19.06.2018 17:49:35

Аз не съм чул конкретни имена на лекари от този тип с които да посочи виновните според него лица. Следователно обобщава и обижда цялото съсловие с хвърлените думи безлично в пространството. А не казва конкретни имена защото е страхливец ,че ще бъде съден за клевета. Доста подло а ? Изобщо всички , които репликират ,че защитавайки правото на невинност до доказване на противното сме от корумпираните са същите жалки гниди без доказателства само с инсинуации. Дреме ни за тази Петрова, но не може да хвърляте присъди ПРЕДИ СЪДА набийте си го в тъпите кратуни нахъсани да лаете от мутрите във властта.

Гост 19.06.2018 17:14:49

Дълбоко грешите. Димитър Евлогиев не квалифицира и не обижда никого, най-малкото лекарското съсловие като цяло. Той не цели това. Вгледайте се внимателно в ситуацията. Помислете как се стигна дотук. Май заради една личност, която е срам за съсловието.

Право&Здраве 19.06.2018 15:21:28

Скандалът с медицинския одит, чиито служители се разследват от прокуратурата за корупция и злоупотреба с власт, не бива да ви изненадва. Рано или късно това щеше да се случи.

Гост 19.06.2018 15:36:44

Въобще не се разследват всички служители за корупция и злоупотреба с власт, пак бъркаш и манипулираш.

Прочетено в czpz.org 19.06.2018 15:58:00

Скандалът с медицинския одит, чиито служители се разследват от прокуратурата за корупция и злоупотреба с власт, не бива да ви изненадва. Рано или късно това щеше да се случи. Дали ще е МЗ, МВР, АПИ, ИАМО, НАП, КАТ или някой друг, резултатът винаги е един и същ. Това е така, заради самата философия на упражняване на властта, основана на тезата, че добрите служители в администрацията ще контролират престъпните намерения и действия на лошите граждани, а най-отгоре стои добрият чичко, който е изтъкан от добродетели и благородство, мисли за всички и е неподкупен, строг е и е справедлив. Амин! Да Амин, защото такава теза подхожда на молитва, а не на организация на управление на държавата или каквото и да било, освен религиозна общност. За това резултатът от борбата с корупцията и злоупотребата с власт винаги е един и същ. Сменят се едни хора с други, което не променя нищо, освен посоката на паричните потоци. Държавно устройство, в която има недосегаеми хора или органи, неконтролирани от никого, неизменно става авторитарна с присъщата на такива държави корупция на всички нива. В тях корупцията е системен, а не личен проблем. Системната корупция не може да се пребори само репресии и санкции. Ефективният контрол е възможен само с участието на гражданите, чрез система от взаимни зависимости между различните органи, така, че всеки да бъде контролиран от друг. Ако наказващия орган е безконтролен, той рано или късно ще се превърне от инструмент за борба с корупцията в източник на корупция. Кой може да гарантира в случая с медицинския одит, че прокурорите също не действа с корист, ако дейността на институцията е извън обществения контрол. Така, че свиквайте от време на време да гърмят скандали. Това не пречи на корупцията да бъде повсеместна. Даже помага, защото създава илюзия за борба с нея и на публиката и е приятно да разбере, че някой „са го пипнали”.

само за протокола 19.06.2018 15:04:56

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Димитър Евлогиев, бивш главен секретар на Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Той разказа за натиска, проблемите, несправедливостите и корупционната среда в Агенцията. Димитър Евлогиев коментира още нарушенията около установяването на лекарски грешки и липсата на отговорност от страна на институциите. Пред водещия Иво Сиромахов Евлогиев разказа, че хилядите неразгледани жалби са наложили създаването на Агенцията през 2010 г. Евлогиев допълни, че дотогава България е била единствената европейска държава, в която лекарската грешка не съществувала – нямало нито осъдителни присъди, нито обезщетяване на потърпевшите. y Counterflix Гостът сподели, че „Медицински одит“ има страхотни правомощия – осъществява общия контрол по спазване на медицинските стандарти и има съществена роля при издаването на разрешителни за нови болници. Основното, според Евлогиев, обаче е, че Агенцията се занимава с контрола по спазването на пациентските права. По думите на госта Агенцията е започнала добре своята работа, като е била създадена добра практика, а българската правосъдна система е потвърдила първите й актове. Евлогиев сподели, че най-напред е бил юрисконсулт в „Медицински одит“, а след това и началник в отдел „Правен“. Близо 5 години е работил в Агенцията, като през последните две години е заемал висшия пост на главен секретар. Гостът разказа, че проблемите в Агенцията започнали през 2016 г. – тогава зачестили неофициалните сигнали на негови колеги, че има опити за намеса в работата им от страна на директор, зам.-директор, началници на отдели и дирекции. „По силата на нашите вътрешни правила всеки един човек от Агенцията преди да изготви акт, трябва да попита своите административни директори по цялата верига и трябва да получи санкция от директора“, обясни Евлогиев. Той определи правилата като абсурдни: „10 човека ще ми казват какво аз съм установил на място?!“ Според Евлогиев обаче проблемът дори не е толкова в правилата, колкото в хората, които работят в „Медицински одит“: „Проблемът си е в хората – започнаха да изчезват всевъзможни нарушения, да потъват, да не се установяват или да се установяват, но да не се развиват производствата – „хванах“ и такива и за лекарски грешки – за умрели деца, за починали бащи – хора, които са жалили и чакат някаква елементарна справедливост“. y CounteБившият главен секретар сподели и шокиращ случай, при който проверка за смъртта на дете „в голяма университетска болница“ се прекратява „с формално основание“ – „по маловажност“. „Това са пълни гадове“, каза емоционалният Евлогиев. Той заяви, че е виждал и „смачкани преписки“, в които контрольорите пишат, че няма нарушение, при положение, че външен консултант, професор по медицина, излиза с експертиза, че има причинно-следствена връзка между настъпилата смърт на пациент и работата на лекарите. Димитър Евлогиев разказа, че като главен секретар в Агенцията е предложил на Дирекционен съвет да бъдат коригирани незабавно нередностите, предложил и проект за изменение на работата на „Медицински одит“, но срещнал огромна съпротива. Той довери, че през 2017 г. попаднал в „зверска изолация“, бил подложен на другарски съд и дори е получил обидни нападки в личен план. „Като добър чиновник“ тогава Евлогиев депозирал писмено пред директора на „Медицински одит“ Златица Петрова, че в Агенцията има корупционна среда. Евлогиев съобщил и данни за извършени конкретни престъпления, вследствие на тази корупционна среда. „Вместо нещата да се оправят след сигнала, те се влошиха“, каза бившият главен секретар на „Медицински одит“, подал доброволно оставката си като такъв. След това Димитър Евлогиев сигнализирал за извършените нарушения последователно Инспектората към Министерството на здравеопазването (б.а. Министърът на здравеопазването е принципал на „Медицински одит“), ресорния министър в Министерството на здравеопазването, както и Главния Инспекторат към Министерски съвет. Резултатът бил, че отникъде не са се произнесли. Димитър Евлогиев разказа, че след това е подал сигналите за нарушения и към служби на МВР. Евлогиев заяви, че след извършеното разследване от тяхна страна, неговите думи били потвърдени. Службите изпратили своето становище към прокуратурата и там, по думите на госта – всичко „потънало в черна дупка“. „Беше лято и чакахме някаква прокурорка да се върне от море, та да се произнесе“, разказа за абсурда на ситуацията Димитър Евлогиев. По думите му в България има 50 прокуратури и те си прехвърлят случая една на друга. „Всичко започва отначало и никой нищо не знае. (…) Очаквам незабавно произнасяне на прокуратурата“, каза още Димитър Евлогиев. R flix Гостът заяви, че „сега целият ресурс в „Медицински одит“ е вкаран да не се научи истината“. Той още веднъж отбеляза, че проблемът е в хората. „Такива хора са“, каза Евлогиев и допълни, че всеки един от ръководителите в Агенцията има своето минало и закрила – там били „бивши кметове, директори, бивши управители на многомилионни дружества“. В края на разговора Димитър Евлогиев сподели и как негов колега, по думите му – „най-добрият актосъставител“ в Агенцията, е преследван от ръководството „като животно“. Неговият глас бил разпознат в излъчен аудио запис в предаване на Валя Ахчиева, от който ставало ясно как му се оказва натиск да прикрие нарушение. Димитър Евлогиев посъветва как да постъпват служителите в „Медицински одит“, на които им се оказва натиск: „Ти си държавен служител – когато те карат да правиш такива нередности, престъпления, ще бъдеш така добър да тропнеш на масата и тоя, дето ти дава тая заповед, да вземе да я напише и да се подпише, тогава да я издава и да си носи кръста, а не да вика: „Не е вярно“. Цялото предаване от 29 май 2018 г.

Гост 19.06.2018 13:36:59

Защо да сме срам за гилдията? Защото лекарите не желаят да работят по правила, стандарти и да бъдат контролирани ли?! Нека един лекар излезе с името си и докаже, че сме "корумпирани боклуци" като вас.

Гост 19.06.2018 14:31:10

Приятелско-роднинският кръг в настъпление! Мама има нужда от защита. Мамичко, ние сме зад теб.

Гост 19.06.2018 14:42:05

Дрън-дрън. Приказки и писания от рода "всички са маскари" и "мразим всички и всичко" ми писнаха вече. Не съм от ничий кръг, много бъркаш.

Гост 19.06.2018 17:27:53

Но ние по делата ще Ви познаем, а май Ви и познаваме вече,...

Гост 19.06.2018 14:55:11

Всички знаем как се провеждаха конкурсчетата, кого вземаше под крилцето си мама, как си ги назначаваше, как толерираше доносниците.

Пирдоп 19.06.2018 13:35:42

Ако тази, не се ликвидира,тя ще унищожава всичко и всеки! Няма живо същество в гилдията да неразбира и да не знае кой кое!Мафия......!

Гост 19.06.2018 12:59:29

Казионната zdrave net се включи най-после по случая. Милички, объркахте обаче истината. Никой не вярва на скъпата ви Златица. Вярвам в българската прокуратура, че ще довърши започнатото, а тази бърлога на корупция и схеми -ИАМО, разформирована и отново създадена, но от читави хора, колкото и малко да са остали у нас!

Гост 19.06.2018 17:31:35

Евлогиев, мишко, не се изживявай за върховен и единствен съдия. Има факти и доказателства, разследване , няма окончателно определение на съда за да се пенявиш. Не е задължително съда да постанови собствените ти представи за правосъдие от съветски тип Вишински.

Гост 19.06.2018 13:19:15

Дано!

Пинокио 19.06.2018 13:04:52

Дано, ама надали!

Немезида 19.06.2018 12:20:53

Министър Ананиев, не само временно отстранена, ами изцяло и безвъзвратно отстранена!

Гост 19.06.2018 11:36:32

Министър Ананиев, вземете единствено правилното решение. Вие знаете кое е то.

Гост 19.06.2018 11:34:12

Гнусно е човек да те гледа, а камо ли да ти слуша лъжите! Тези пасквили можеш да ги разказваш само по села и паланки! Но считам,че раирано затворническо костюмче, много ще ти ходи, издължава фигурата! Нагла си, защото знаещ че в България няма съд и прокуратура за корумпирани гниди като теб! Нека ти тежат на съвеста човешките съдби, с които безцеремонно и пошло си се подиграла. И ти като всички твои подобия, по един или друг начин ще си намериш майстора! За всички нас, с глави на ръменете, ти си един гнусно и недостойно подобие на човешко същество!

Гост 19.06.2018 11:51:47

Роси пий си хапчетата редовно и без чашката ако може. Гнусно и недостойно е, че една държавна агенция и нейните служители са дискредитирани и обвинени в корупция. Нали същите тези Вътрешни правила са съставени и подписани от този Главен секретар, който две години е работил в Агенцията. Нека прокуратурата и съдът излязат с решение и тогава коментирай.

Няма да чакаме 19.06.2018 13:02:24

Съд и прокуратура, за да Ви коментираме, още сега Ви наричаме корумпирани боклу... Вие сте срам за българското лекарско съсловие!

Не съм Роси 19.06.2018 12:16:17

Не пия и не ползвам медикаменти за твое сведение. Рабитя в същата тази системама на здравеопазването от 30 години и ако мислиш, че е тайна за някого похватите Ви, тарифите Ви и далаверите Ви, жестоко се лъжеш! Не само трябва да сте дискредитирани, не само обвинявани, но и осъдени! Но сте нагли, защото знаете, че в България НЯМА съд и прокуратура! Щом подкрепяш тази корумпирана персона, значи и ти си вътре в лайната!! Никой не Ви дава право безпардонно, чрез кражби и корупция да се разпореждате със съдбите хората! Гнусно е човек да Ви гледа, камо ли да Ви слуша или да чете пасквилите Ви!

Гост 19.06.2018 17:26:07

Лелке не може да раздаваш присъди за корупция преди СЪДА , особено на всички , особено без имена , особено без да имаш фактите по делата ,просто КАТО БЯСНА КУЧКА . Личните ти нападки към тази Зл. Петрова означават,че имаш конфликт на интереси и МОЖЕ И ТИ ДА СИ от някоя КОНKУРЕНТNА ПРЕСТЪПНА ГРУПА КОРУМПИРАНИ в тази сфера или се бориш за поста и. Ха сега ни обяснявай ,че не си от тия, както и горепосочената ще трябва да се оправдава от донесенията на мишката Евлогиев

Гост 19.06.2018 12:41:31

Българските лекари трябва да бъдат спасени от тази отвратителна личност. Тя е позор за тях. Позор са й подчинените й, на които тя наложи този стил на поведение. Не лекарите, а тези мижитурки застрашават имиджа на здравеопазването.

Гост 19.06.2018 12:25:31

Е,кои сме ние, с далаверите,тарифите и пр. Имаш предвид българските лекари ли. Или това,че всеки,починал в болница трябва да бъде криминален случай.Kaто работиш 30 г в системата защо сега се сети за правдата.

Гост 19.06.2018 12:07:15

А бе ти нормален ли си. Харесали ти, как се представи баба ти злата - гнус, гнус и пак гнус.

До Гост 19.06.2018 12:53:25

Не се опитвай така инфантилно към собствените Ви осрани задници, да пришиеш цялата лекарска гилдия. Познавам и съм работила както с достойни лекари, така и с корумпирани персони като Вас! И не се сещам сега за правдата, заради теб и такива като теб, чисто и просто корупцията и човешката низост се надушва отдалече не само за 30 години, но и за 30 дни, можеш да бъдеш повече от сигурна! Но Вие сте еталон на корупцията, поклон пред Вашите " умения", достойни сте дори да влезете в помагало към учебниците по наказателно право


Всичко за коронавируса
Още новини
С 50 000 лв. от дарители обновяват детска апаратура в УМБАЛ Бургас
18.07.2024 14:16:20

С 50 000 лв. от дарители обновяват детска апаратура в УМБАЛ Бургас

С близо 50 000 лв., събрани от благотворително бягане, ще бъде обновена апаратурата на двете педи ...

Износът на инсулини разрешен от днес
18.07.2024 13:27:27

Износът на инсулини разрешен от днес

Износът на инсулини и техни аналози, на други понижаващи кръвната захар лекарства, както и на ант ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...