Събота, 23 Януари 2021
07
дек
9
 

Проф. Иван Костов стана „Лекар на годината-София“

Събота, 07 Декември 2019 | 11:14:07 Надежда Ненова
9

Директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов стана „Лекар на годината“ 2019  на вторите годишни награди, организирани от Столична лекарска колегия на БЛС. На тях бяха отличени най-добрите, най-изявените лекари от София, кои

Директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов стана „Лекар на годината“ 2019  на вторите годишни награди, организирани от Столична лекарска колегия на БЛС. На тях бяха отличени най-добрите, най-изявените лекари от София, които са 1/3 от лекарите в България.

„Искам да благодаря от сърце на Столична колегия на БЛС за това признание, на всички колеги, които са преценили, че заслужавам тази награда. Тя е преди всичко за екипа, с който работя – професионалистите от „Майчин дом“, лекарите, акушерките, санитарите, администрацията. В нашата професия сам човек е никой. Благодарение на екипа, ние постигаме успехите си“, каза проф. Костов във видеообръщение, тъй като беше възпрепятстван да присъства на церемонията. Вместо него наградата получи проф. Асен Николов, началник на „Родилна клиника“ към болницата.

В категорията „Доайен“ призът отиде при проф. Камен Канев от ВМА. „Най-голямото постижение за мен е признателността на колегите, което нямаше как да се случи без подкрепата на ръководството на ВМА и без екипната работа на клиниката по Спешна токсикология“, заяви професор Канев, минути след като получи приза от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

В категорията „Ментор“ наградата получи проф. Андрей Йотов, началник на Клиника по ортопедия и травматология, болница „Софиямед”. Доц. Антони Георгиев – началник Клиника по артроскопска травматология, болница „Софиямед” пък получи отличие за „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”.

Наградата „Добра мисия“ беше присъдена на проф. д-р Валентин Джонов, ръководител на Института по анатомия на университета в Берн, Швейцария, за помощта, която оказва на българските млади лекари, които напълно безплатно специализират при него. От негово име отличието получи акад. Владимир Овчаров.

Трима бяха отличените в категорията „Млад лекар”. Това са д-р Явор Пукалски, специалист от Отделение по детска травматология в „Пирогов”, д-р Христо Милушев от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София и д-р Елица Тошкова – общопрактикуващ лекар.

Доц. Маргарита Гешева, началник на Клиниката по Токсикология в „Пирогов“ получи наградата за „Активен принос за развитието на специалността”. За цялостен приност за развитие и утвръждаване авторитета на лекарското съсловие пък беше отличен зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Проф. Цекомир Воденичаров – декан на Факултет по обществено здраве на МУ-София взе приза за „Мениджмънт Медицински дейности”, а директорът на V-та градска болница-София д-р Борил Петров получи отличието за „Мениджмънт Управление на финансовите ресурси”

Столичната лекарска колегия раздаде и няколко специални награди. Като герои бяха отличени със „Смело сърце“ екипите на болница „Пирогов”, Пожарната и СДВР, участвали в спасяването на пациентите от Второ вътрешно отделение при пожара, който избухна миналия месец в лечебното заведение. В категорията „Добрата кауза обединява“ наградата беше дадена на кмета на София Йорданка Фандъкова за връщането на профилактичните прегледи при децата в яслена възраст. За медийно партньорство наградени бяха журналистът от БНР Гергана Хрисчева и екипа на БНТ.

Наградите бяха уважени от председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, еврокомисаря по иновациите и младежта г-жа Мария Габриел, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков; директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев, ст. комисар Веселин Гетов - директор на СД "Пожарна безопасност и защита на населението", зам.-кмета на Столична община, който отговаря за здравеопазването г-н Дончо Барбалов, омбудсманът г-жа Диана Ковачева, председателя на БЛС д-р Иван Маджаров, ректори и декани на медицинските университети, директорите на лечебни заведения в София.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
6w2u

ФОЗ-МУ-София 08.12.2019 22:15:39

Ние от ФОЗ МУ София протестираме, срещу подигравките срещу нашия декан проф. д-р сестра Александрова. Това е правилния избор на професор Воденичаров. Вие какво искахте - доц. А.Воденичарова ли да беше направил декан или доц. Б.Борисова? То е ясно че факултета е семеен, ама щеше много да бие на очи. Има време за всичко. Най-важното е че авторитета на нашия ФОЗ е най-висок сред всички ФОЗ-ове по света и у нас

Гост 07.12.2019 23:33:12

Цеко, Цеко , тъпия ти факултет е пълна тъпотия. Колкото и закона да променяш, колкото и дипломи да продаваш по-висок няма да станеш. А лошия ти вкус към облеклото доказва що за шматка си. ФОЗ-а трябва да бъде закрит немедлено, казват от СССР

NEPH 07.12.2019 23:18:37

Много ченгета на тази среща

Предколедно 07.12.2019 23:12:40

За да няма сърдити, нека ФОЗ да организира Коледно тържество, Дядо Коледа да стане проф. Воденичаров, а Снежанка - Проф. Александрова. Джуджета ще бъдат всички останали.

ФОЗ-МУ-София 07.12.2019 17:26:15

Проф. Цекомир Воденичаров – декан на Факултет по обществено здраве на МУ-София взе приза за „Мениджмънт Медицински дейности” - МОЛЯ??? Декан на ФОЗ на МУ-София е професор Магдалена Александрова.. Моля да цитирате правилно ръководството на ФОЗ. Моля да не неглижирате проф. Александрова.

Гост 07.12.2019 20:32:27

Абсолютно заслужено този факултет се управлява от медицинска сестра и в еволюционен план очакваме следващата кандидатура да е санитар, номиниран от сестра Александрова

Гост 07.12.2019 17:56:36

Цеко Сифоня назначи сестра Александрова за декан. Връх на мениджмънта и академичната мисъл е този факултет.

Гост 07.12.2019 15:38:38

Давате ли си сметка колко сте жалки? Щом според вас Цекомир и Борил Петров са корифеите на здравния мениджмън и доброто упраление.....Всъщност, коментарите са излишни.

Гост 07.12.2019 15:28:13

Цеко, Меко, Иван и други форми на самозадоволяване, тъжна картинка на фона на постиженията


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
566 са новите случаи, 58 са починалите
23.01.2021 00:27:46

566 са новите случаи, 58 са починалите

566 са новодиагностицираните с COVID-19 у нас, при направени 9786 теста. Това сочат данните на на ...

Пада забраната за износ на медицински кислород
22.01.2021 18:18:12

Пада забраната за износ на медицински кислород

Отпада забраната за износ на медицински кислород, въведена у нас в средата на месец декември м.г. ...
Актуална тема
Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...