!
Понеделник, 22 Юли 2024
07
апр
7
 

Проф. Сербезова към медиците: Никога не съм спирала да вярвам във вас

Четвъртък, 07 Април 2022 | 10:46:48
7

С поздрав към всички от сферата на здравеопазването по случай Световния ден на здравето се обърна здравният министър проф. Асена Сербезова: УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТ

С поздрав към всички от сферата на здравеопазването по случай Световния ден на здравето се обърна здравният министър проф. Асена Сербезова:

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,

За мен е чест да ви поздравя по повод Световния ден на здравето – 7 април. В България над половин век отбелязваме тази дата и като професионален празник на всички медицински специалисти и работещи в областта на здравеопазването. През последните 2 години обаче честването му премина под знака на COVID-19 – глобалното предизвикателство, което неизбежно засегна и нашата страна. Празничното настроение отстъпи пред тежестта на изпитанието, пред което бяха поставени всички сфери на социално-икономическия ни живот и най-вече здравната. Независимо от професионалната си област, никой от нас не беше подготвен за това, пред което ни изправи тази нова и непозната реалност. Въпреки това на фона на множеството неизвестни, погледът на целия свят беше вперен именно в медицинските специалисти. И точно в тази сложна ситуация вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи и всички, работещи в областта на здравеопазването, оправдахте очакванията и отново доказахте, че здравето на нацията ни е вашият най-висш приоритет. За да го опазят, повечето от вас оставиха на заден план семействата и личните си интереси и застанаха на първа линия в борбата срещу COVID-19, а за съжаление немалка част загубиха живота си. Заради тяхната саможертва и заради усилията, които всички вие полагате ден след ден, спасявайки живота на своите пациенти, обществото ни ви дължи дълбокото си признание. За пореден път осъзнахме колко важна, отговорна и рискована е работата ви и оценихме по нов начин значението на здравето не само за всеки човек, но и за цялото ни общество.

Убедена съм, че благодарение на професионализма, волята и всеотдайността ви днес посрещаме 7 април с надеждата, че най-трудните моменти са останали зад гърба ни. Имаме опита, знанията и възможностите, които в началото ни липсваха. Сигурна съм, че каквото и да ни очаква занапред, вече сме по-подготвени и по-силни. Дължим го на вашия ежедневен труд през изминалите две години и на неизчерпаемата сила на духа, която сте проявявали винаги, въпреки несъвършенствата на здравната система. Да ги изгладим е наша обща цел. Знам, че проблемите, трупани с години, са много, но можем да ги решим в конструктивен диалог и взаимна подкрепа. В тази връзка започнахме преговори, в края на които се надявам да получите достойното заплащане, което доказахте, че заслужавате и което да ви мотивира да продължите да работите в нашата страна.

Не на последно място искам да ви кажа, че никога не съм спирала да вярвам във вас, в отличната ви професионална подготовка и огромен потенциал. Сигурна съм, че във вашите ръце българското здравеопазване има бъдеще и ще направя всичко възможно, за да го осигурим както на вас, така и на българските граждани. 

Бъдете здрави!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ZcuY

12345 07.04.2022 16:37:47

Знам, че вярваш...Убедена си в наивността и доверчивостта на мнозина от нас. Особено в по-старите...Но те чакат младите поколения, а те на думи дикиш не хващат, ако ме разбираш! От тях чакай сопа и прът, а не вяра във вятърничави и безсмислени думи. Така е, Асена. Честит празник на всички Колеги. Да сте здрави! Да сте все такива наивници и добронамереници! Доде се отървете завинаги от тези пошли, алчни и лицемерни управници.

Гост 07.04.2022 13:52:06

Тази не става. Не е компетентна. Няма знания. Няма ценз. Няма опит. Винаги е била с връзки. Нагаждала се е. Успявала е да се приспособи. Изводът е, че ще се издъни скоро.

Знахар 07.04.2022 12:50:05

Най трагичният министър на здравеопазването в историята ! Жалко за хората в България.

Гост 07.04.2022 11:48:20

Случайна амбициозна фармацевтка. ДА каже: Като е толкова велика защо е професор при Цекомир, а не във факултета по фармация. МАй по клинични изпитвания, от които хал хабер си няма освен че подписвала като директор разрешения за такива? Какви са и предходните връзки с просто Киро във връзка с великата добавка провиотик? Какви са и предишните връзки с Врабевски, който е сол-ташак на Бойко?

Д-р Здравков 07.04.2022 11:02:21

Мата Космата, ние не вярваме в теб!

Гост 07.04.2022 10:57:43

Майко...

Гост 07.04.2022 10:56:42

Оле!


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Константин Христов: Най-ценното за мен е умението ни в работата да бъдем заедно - лекари и пациенти
21.07.2024 09:43:10 Невена Попова

Д-р Константин Христов: Най-ценното за мен е умението ни в работата да бъдем заедно - лекари и пациенти

Д-р Константин Христов е роден в Плевен. Завършва медицина с отл ...

Продължава spam-кампанията, използваща името на НЗОК
20.07.2024 13:26:02

Продължава spam-кампанията, използваща името на НЗОК

В Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) продължават да пристигат ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...