Неделя, 09 Май 2021
12
авг
2
 

РЗИ - Добрич: Направените от нас предписания не се изпълняваха от болницата

Сряда, 12 Август 2020 | 10:48:25
2

„Отдавна сме подали множество сигнали в МЗ за състоянието на болницата. Изключително важно е в момента да успокоим персонала и да върнем доверието в институцията”. Това заяви пред Нова телевизия кметът на Добрич Йордан Йорданов ден след кат

„Отдавна сме подали множество сигнали в МЗ за състоянието на болницата. Изключително важно е в момента да успокоим персонала и да върнем доверието в институцията”. Това заяви пред Нова телевизия кметът на Добрич Йордан Йорданов ден след като здравния министър проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев бяха на посещение и града и дадоха негативна оценка на състоянието на лечебното заведение, което не се справя адекватно със ситуацията с коронавирусната епидемия. По време на визитата си министър Ангелов обяви решението си да стартира процедура за свикване на Общи събрание, на която да бъде освободен директорът на лечебното заведение.

По думите на кмета независимо от факта, че Община Добрич не е мажоритарен собстветник на болницата, тя полага усилие да бъде овладяно напрежението, породено от резкия скок заболели от COVID-19, в това число и медици.  

„До този момент са направени значителен брой проверки в болницата в Добрич. За съжаление, направените предписания и препоръки не са изпълнение по начин, който да осигурява безопасността както на пациентите, така и на персонала на болницата”, категорична бе д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ – Добрич.

 „От болницата отчитат например, че има достатъчно лични предпазни средства. При наши проверки обаче сме установявали дефицит на такива в някои отделения”, допълни тя и уточни, че към момента в болницата в Добрич има между 26 и 30 положителни за коронавирус пациенти.

По думите на д-р Ангелова фрапиращи нарушения са отсъствието на разделени потоци на заразени и незаразени пазциенти, обслужването на пациенти с коронавирусна инфекция в едно и също отделение заедно с други болни и от един и същи персонал, допускане на външни посетители, независимо от забраната за свиждане. Въпреки, че многократно са били препоръчвани мерки за отстраняването на тези проупски, РЗИ не е констатирала промяна.

 

 Коментари по темата

Правила на форума за коментари
6ZW7

Гост 12.08.2020 11:44:37

Байчев няма управленски потенциал.

Гост 12.08.2020 11:30:33

Всъщност хората със съмнение за инфекция от коронавирус си обикалят в градовете, ако не са приети по клинична пътека по различни причини и си организират посещение при лаборатория, изчакване в условия, каквито намерят за добре и след това чак изолация с лечение, понякога със закъснение. Дали така се ограничава инфекцията се досетете сами. Дали има управленчески потенциал за разумни решения, организация на пътя и дигностицирането на пациента, включваща и финансово обезпечаване също звучи като риторичен въпрос.


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Поставят ваксини в 373 временни пункта у нас
08.05.2021 11:15:25

Поставят ваксини в 373 временни пункта у нас

373 е броят на временните пунктове за ваксинация срещу COVID-19 у нас. Това се разбира от наредба ...

Официално: Е-рецептите задължителни от 1-ви юни
08.05.2021 10:02:25

Официално: Е-рецептите задължителни от 1-ви юни

Срокът на задължителното издаване на електронните рецепти се удължава до 1-ви юни. Това става ясн ...
Актуална тема
Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...