!
Вторник, 22 Октомври 2024
04
май
2
 

Разкриват два нови филиала на Спешна помощ на морето

Четвъртък, 04 Май 2023 | 14:26:25
2

С Постановление на създаване на Център за спешна медицинска помощ по въздуха Министерството на здравеопазването отправи искане за разкриване на Филиал за спешна медицинска помощ в гр. Сърница към Център за спешна медицинска помощ – Пазарджик и Фи

С Постановление на създаване на Център за спешна медицинска помощ по въздуха Министерството на здравеопазването отправи искане за разкриване на Филиал за спешна медицинска помощ в гр. Сърница към Център за спешна медицинска помощ – Пазарджик и Филиал за спешна медицинска помощ в гр. Приморско към Център за спешна медицинска помощ – Бургас. Целта е да се подобри достъпа до квалифицирана и своевременна спешна помощ, особено по време на активния туристически сезон, когато броят на пребиваващите в курортите и особено по българското Черноморие се увеличава многократно, съобщават от МЗ.

Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на туризма се наложи в кратки срокове да създадат организация на територията на гр. Приморско за функционирането на изнесени екипи на Спешна медицинска помощ, с оглед необходимостта от обезпечаването на неотложна медицинска помощ по черноморските курорти, припомнят от ведомството. Към момента за осигуряването на спешната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали в гр. Царево и в гр. Созопол. Поради необходимостта от скъсяване на времето за пристигане на линейките Филиалът за спешна медицинска помощ в гр. Приморско ще разполага с два екипа – един мобилен и един стационарен за осъществяване на непрекъснат режим на работа.

Преди обезпечаване на спешната помощ в Община Сърница, времето, в което местните жители и гостите в десетките туристически обекти около язовир Доспат са могли да се възползват от медицинска помощ, е било само в рамките на работния ден. Труднодостъпното географско разположение допълнително затруднява откликването на спешни повиквания, като времето на придвижване дори при добри климатични условия отнема повече от час на екипите от най-близкия филиал в гр. Велинград, отбелязват още от МЗ. Откриването на ФСМП в общината значително ще подобри времето и качеството на здравната помощ за жителите и гостите на населеното място, уверяват от там.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
XvSd

Гост 05.05.2023 09:45:53

Бу-ха-ха Реалната причина е, че хАсан Меджиди се бори с частния здравен сектор на Черноморската Свободна Икономическа Зона, където масово лекарите си ритват договорите с използвача НЗОК. Там все повече градове няма да работят с комунистическите разценки на лекарския труд и затова правителствени ватници ще правят нови здравни пунктове от соца за да не плаща населението реално труда на лекаря. Срам за това задунайско комунистическо племе . КПСС_БКП-КПСС-БКП!!!

???? 04.05.2023 19:23:01

Максимално при 10 повиквания месечно, беше абсолютно НЕНУЖНО това разкриване. Напротив.... трябваше закриване на настоящия екип и преструктуриране чрез наличният мед.персонал....


Всичко за коронавируса
Още новини
Един е кандидатът за шеф на УМБАЛ „Лозенец“
21.10.2024 17:29:57

Един е кандидатът за шеф на УМБАЛ „Лозенец“

Само един е кандидатът за изпълнителен директор на УМБАЛ „Лозенец“. Това е д-р Олга М ...

Правят анализ на пазара на труда в здравеопазването у нас
21.10.2024 17:22:06

Правят анализ на пазара на труда в здравеопазването у нас

Стартира работата по изготвяне на анализ на пазара на труда, който е част от дейноститеq заложени ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...