!
Събота, 27 Юли 2024
18
апр
12
 

Районна прокуратура–Враца предлага административно наказание за нападател на лекар

Понеделник, 18 Април 2022 | 17:47:50
12

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Н.Д., гражданин на Сърбия с постоянно пребиваване в България, обвинен, че е ударил лек

Районна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Н.Д., гражданин на Сърбия с постоянно пребиваване в България, обвинен, че е ударил лекар с юмрук в лицето.

На 2 март 2021 г. доктор И.Б. бил на дежурство в „Нов медицински център“ в гр. Враца, където извършвал медицински консултативно-диагностични дейности като ортопед-травматолог.

Около 14,30 ч. лечебното заведение било посетено от семейството на обвиняемия Н.Д., чието малолетно дете имало силни болки в ръката. Лекарят разчел направените рентгенови снимки и установил извадена лакътна става, след което извършил медицинска манипулация - наместил ставата. Детето се успокоило и започнало да движи ръката си.

И.Б. напуснал кабинета си, като на излизане станал свидетел на суматоха в близост до регистратурата, предизвикана от близките на детето. Поводът за напрежението били неуредици относно дължима такса и отправени от тях претенции за несвършена от лекарите работа.

Не след дълго лекарят бил пресрещнат пред входа на медицинския център от обвиняемия Н.Д., който му заявил, че е баща на детето и поискал информация за състоянието му. Междувременно отправил претенции към И.Б., започнал да вика и отправил обидни думи по адрес на доктора. Той на свой ред му разяснил за предоставената на малкия пациент медицинска помощ и лекарствата, които следва да приема при необходимост.

Обвиняемият нанесъл на И.Б. удар с юмрук в областта на лицето и въпреки оказаната съпротива на лекаря продължил да го удря. Свидетели на случващото се, включително и полицейски служител, успели да ги разтърват.

След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието пристигнал екип на органа на реда, който задържал Н.Д.

От заключението на извършената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения му удар И.Б. получил оток в областта на лицето, който му причинил болка и страдание.

Предстои съдът да определи административно-наказателна санкция на обвиняемия.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ez@w

Boyko Gospodinov 22.04.2022 20:01:59

Районната прокуратура да си преговори Наказателния кодекс Чл. 131 ал.2 от Наказателния кодекс: За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, медицински специалист и персонал към Центровете за спешна медицинска помощ, или учител в детска градина, основно, или средно училище при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода: 1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда; 2. от три до десет години при средна телесна повреда; 3. от една до пет години при лека телесна повреда по чл.130, ал.1

Гост 20.04.2022 14:58:34

Категорично трябва да окажем военна помощ на Украйна. Това заяви генерал Атанас Запрянов в ефира на Нова Телевизия. Той коментира темата за войната и изпращането на оръжие на Украйна. По думите на бившия министър на отбраната Русия безпричинно избива цивилни, и това е престъпление срещу човечеството. По правилата на войната цивилното население не може да е обект на военните действия, добави той. Не е вярно че не можем да помогнем на Украйна. Можем да изпратим оръжия, боеприпаси, каски и бронежилетки. Оцеляването на Украйна зависи от военната помощ, която тя получава, заяви Запрянов. Според Запрянов реакцията на украинските военни е провалила първоначалния план на Владимир Путин. В момента руските войски се прегрупират. Центъра на вниманието ще бъде пренесен в Източна Украйна. Далеч сме от това да кажем мирът е близо, добави генералът.

Говори❤️ Київ 20.04.2022 05:14:24

А вы знаете, о чем думал экипаж крейсера «Москва», когда шёл ко дну: «Лучше бы пошли на х*й!».

Д-р Ленков АГ 19.04.2022 08:40:18

Уважаеми колеги, ето това е ситуацията в милата ни родина-физическо и вербално малтретиране на лекари и мед.сестри. И като резултат от страна на прокурватурата на БГ-административно наказание.Докога? Явно държавата спи дълбок зимен сън.Ето по този начин обществото и държавата у нас се " старае" да задържи мед.кадри тук.Чрез толериране на агресията и като държи мед.специалисти с мизерни заплати.Ще ги задържи, ама друг път!Ето затова апелът ми към младите колеги е: Терминал 1 и 2.В цивилизована Европа, а не в Булгаристан, заплатата на една мед.сестра е 2000Евро, а на един току-що завършил лекар е от 3600-4800 Евро,плюс обществено признание и ясно кариерно развитие.Това е реалността тук и сега.

Гост 19.04.2022 08:58:10

5600 евро е заплатата на новозавършил български лекар в Германия без стаж и без специалност. Стартова. Знам го от първа ръка от дъщерята на колежка ,новозаършила медицина ,която на 2 рия месец след получаване на дипломата вече беше там , вече трета година. Заплати през 2019 г преди пандемията .Сега са по-високи. Едно съботно 12 часово дежурство в болницата и е 450 евро. Нашите политически боклуци ще задържат баба си - и негри няма да се прежалят да работят тук за ватниците

Гост 19.04.2022 08:49:49

Това е устойчива ,долна политика на управляващите мижитурки от 1944 г насам и тяхната правова система. Това е милиционерът Гешев нагледно. За съветските комунисти и техните български слуги интелигенцията е нещо вредно и трябва да се малтретира системно включително от про-руските сръбски мижитурки свикнали като нашите ватници да не си плащат здравните услуги. Защото спорът е бил точно за това - безплатно ползване на доктора от вмирисаните сръбски плескавици без никой да плаща.

Говори ❤️ Київ 19.04.2022 09:08:45

Чакам с нетърпение появата поне на една антируска, антикремълска партия у нас - да дам цялото си свободно време в нейната кампания! За мен е късно да напусна България, по ред причини, вкл. и здравословни. Но съветът ми към младите колеги е - бягайте колкото се може по-скоро от тази кагебистка дупка, преди гъзолизниците на ПУТЛЕР официално да са го поканили и посрещнали главорезите му с хляб и сол и цветя на Орлов мост!

В края на уродливия ни ПСЕВДОпреход 19.04.2022 08:31:35

Сега, представяте ли си, ако жертва на нахалния сърбин беше не лекар, а някой адвокат или прокурор? Побой на публично място, извършен с "изключителна дързост и цинизъм"? С административно наказание ли щеше да се размине побойникът?

Гост 19.04.2022 07:51:03

ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ! "москва" потъна, кремъл фалира, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!

Гост 19.04.2022 08:43:55

Слава Україні ! Смерть рашистком ворогам ! Долу Нинова про-руско-съветската к** ва Долу правителството буламач на Кирчо и Кокорчо страхливите мишки в ЕС и НАТО.

Говори ❤️ Київ 19.04.2022 09:11:20

Това хубаво, Нинова - Долу! А глутеусите от иZZраждане, които вече имат колкото Нинова %? Те горе ли, или долу? Искам да чуя за тях!

Позиция 19.04.2022 05:48:40

По сто тояги на голо на сърбина и на прокурора!!!! Докторът с еднопосочен билет през Терминал 2 към по-достоен живот!


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Димитър Костов е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Шумен
26.07.2024 17:44:57

Д-р Димитър Костов е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Шумен

Само по един кандидат има за позиция в Борда на директорите на МБАЛ-Шумен, става ясно след резулт ...

Обнародваха обновеното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология
26.07.2024 17:25:20

Обнародваха обновеното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология

Актуализираното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология беше обнародвана днес в ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...