!
Събота, 20 Април 2024
11
март
1
 

Ротари-клуб - Пазарджик дари апаратура за неонатологията на областната болница

Петък, 11 Март 2022 | 13:43:30
1

Ротари клуб - Пазарджик дари медицинска апаратура за Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение. Дарението е на стойност 9894лв. и включва видео ларингоскоп, мониторна станция и инфузионен перфузор. Два от апара

Ротари клуб - Пазарджик дари медицинска апаратура за Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение.

Дарението е на стойност 9894лв. и включва видео ларингоскоп, мониторна станция и инфузионен перфузор. Два от апаратите са закупени с помощта на дарители от германските Ротари-клубове „Хамелн“ и „БАТ-Пирмонт“, обяви президентът на Ротари клуб- Пазарджик д-р Екса Бъздигян на среща с изпълнителния директор на МБАЛ - Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Вече 15 години Ротари клуб - Пазарджик прави дарения на областната болница. Освен Неонатологично отделение с дарения на апаратура през годините са подпомогнати още ОАИЛ и Хирургично отделение.

„Надяваме се, че ще имаме възможност и ще положим усилия с нашите приятели от Германия да продължим тази благотворителна дейност и добротворство за нашата общност“, заяви д-р Бъздигян.

„Имаме много добро партньорство с немските Ротари клубове. Благодарение на тяхната дарителска щедрост и доброто сътрудничество с МБАЛ-Пазарджик смятаме, че Ротари клуб - Пазарджик ще продължи да работи в полза на обществото“, изразиха увереност членовете на клуба.

Видео ларингоскопът е изключително необходим при спешни случаи, когато трябва да се провежда инвазивна вентилация при децата, за да могат да бъдат интубирани и да се търсят дефекти в долните и горните дихателни пътища. Мониторната система следи жизнените функции на бебетата и всички важни неща, които ни ориентират за състоянието им и помагат за лечението и поставянето на диагноза. Перфузионната помпа също е много необходима, тъй като с нея се поставят медикаменти, разтвори и се провежда парентерално хранене на децата“, обясни началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова.

"Сърдечно благодарим за дарението, защото включва изключително важни медицински уреди за Интензивния сектор. В момента 8 новородени се нуждаят от специални грижи и всички те са включени на монитори и инфузионни помпи“, допълни тя.

Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов, който се срещна с представителите на Ротари клуб-Пазарджик, също изказа своите благодарности към българските и германските ротарианци, които са дарили средства за закупуване на апаратите. Той връчи на дарителите благодарствено писмо и им пожела да реализират още много добри проекти.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
fbjY

руSSки фашисти 12.03.2022 22:38:08

Седем души, включително дете, загинаха, след като руски сили стреляха по евакуационен конвой, опитващ се да извози цивилни граждани от украинското село Перемоха, съобщи Държавната служба за специални съобщения и защита на информацията на Украйна, цитирана от NBC, а по-късно и от АФП. Според съобщението на Агенцията конвоят от жени и деца е пътувал към село Гостролучча по договорен хуманитарен коридор и специален "зелен" маршрут, когато руските сили са започнали да стрелят по тях. "Резултатът от този брутален акт - седем загинали. Едно от тях е дете. Точният брой на ранените към момента не е известен", пише Службата. „След разстрела руснаците са принудили останалите жени и деца от колоната да се върнат в с. Перемоха и да не напускат селото"


Всичко за коронавируса
Още новини
Бойко Пенков и Добромира Карева са назначени за зам.-министри на здравеопазването
19.04.2024 19:21:00

Бойко Пенков и Добромира Карева са назначени за зам.-министри на здравеопазването

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри на здравеопазването са ...

Медицинските кадри, лекарствата и профилактиката във фокуса на съвет на ЕС
19.04.2024 17:21:24

Медицинските кадри, лекарствата и профилактиката във фокуса на съвет на ЕС

„Здравна работна сила“, „Гарантиране на доставките на лекарствени продукти&ldqu ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...