Вторник, 29 Септември 2020
26
май
4
 

СЗО прекрати клиничните изпитвания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19

Подготвя се международна мисия в Китай, която ще проучва произхода на коронавируса

Вторник, 26 Май 2020 | 11:41:58
4

Световната здравна организация обяви днес, че е временно преустановява клиничните изпитания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19, които извършва съвместно с партньорите си от различни страни, предаде Франс прес. На редовен брифинг на СЗО в Женева

Световната здравна организация обяви днес, че е временно преустановява клиничните изпитания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19, които извършва съвместно с партньорите си от различни страни, предаде Франс прес. На редовен брифинг на СЗО в Женева генералният директор на организацията д-р Тедрос Адханом Гебрейсус обясни, че решението за преустановяване е взето като предпазна мярка след като в петък авторитетното научно издание „The Lancet“ публикува резултатите от изследване, в което се твърди, че е неефикасно и дори вредно използването на хлорохин и на неговите производни като хидроксихлорохин срещу коронавирусната инфекция.

Същевременно д-р Гебрейсус подчерта, че спирането на изследванията ще продължи само докато бъдат проучени данните за безопасност при използването на медикамента за лечение на пациенти с COVID-19. Той допълни, че лекарството продължава да се счита за безопасно за пациенти с автоимунни заболявания и малария.

„Важно е да продължим да събираме доказателства за ефикасността и безопасността на хидроксихлорохина“, заяви главният изследовател на СЗО Сумия Суаминатън по време на брифинга. на брифинг в Женева и увери, че медикаментът ще се използва отново, ако се докаже неговата ефикасност и се потвърди, че той намалява смъртността, намалява продължителността на хоспитализацията без до води до увеличаване на нежеланите събития.

Проучванията могат да се възобновят, ако събраната информация го налага потвърди и д-р Майк Райън, ръководител на Програмата на СЗО за спешни ситуации. По думите му към този момент няма знаци за опасност от изпитванията, но все пак е взето решение те да бъдат прекратени заради предпазливост.

СЗО ще изпрати мисия в Китай, която ще проучи произхода на коронавируса, но времето на посещението все още не е уточнено, стана ясно още от думите на д-р Райън.

„В момента обсъждаме мисията с колегите си от Китай. Доколкото разбирам, все още не е определена конкретната дата. Очакваме най-ранната възможност за провеждане на такава мисия с участието на учени от различни страни. Целта е да разбере произхода на вируса. Трябва да се отбележи положителния сигнал, който дойде от Китай, че страната е отворена към такъв подход", коментира д-р Райън.

По думите на д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог и ръководител на отдел в СЗО една от най-важните задачи на учените в момента е да идентифицират междинния носител.

"Ние приветстваме възможността да ангажираме международната общност, за да разберем произхода на вируса и взаимодействието между диви животни и хора“, заяви тя.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
gWe6

Д-р Бойко Господинов 26.05.2020 18:29:39

Препарати с доказана антивирусна насоченост са Изопринозин и Тамифлу. Ама нещо ги няма по аптеките.

Гост 26.05.2020 15:39:35

Секретен доклад на разузнаването на "Петте очи" разкри греховете на Китай за К-19 Още в първите дни на заразата Пекин е предприел тактика на пълно информационно затъмнение в международен план Пекин, Китай 03 Май 2020, 15:4012527 прочита7 коментара 1 от 1 Тайният разузнавателен съюз "Петте очи" разкри големите лъжи на Китай за коронавируса. Това става ясно от изтекло секретно досие от 15 страници, в което са описани действията на китайското правителство след избухването на пандемията в азиатската страна, пише Дейли Мейли. Обединението "Пет очи" е съюз от пет държави, които работят заедно от десетилетия - още от времето на Втората световна война, и шпионират по цял свят. Това са САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Всички участници в съюза говорят английски език, имат общи културни традиции и сходни правни системи. Някои от версиите за прегрешенията на Китай се лансират отдавна, а сега намират потвърждение в разузнаването на Алианца. COVID-19 мутира опасно, но може да умре през следващите месеци заради... Според него в първите дни на заразата Пекин е предприел тактика на пълно информационно затъмнение в международен план, като по този начин е попречил на другите държави да се подготвят своевременно и да вземат мерки. Китайското правителство е затворило устите на доста местни критици и е проявявало пълен скептицизъм и безразличие относно видеоклиповете, появили се в интернет. Също така в Китай са знаели още в края на декември, че вирусът се е предавал от човек на човек, но отричат тази информация до 20 януари, с подкрепата на Световната здравна организация. Именно в това обвини организацията президентът на САЩ Доналд Тръмп и заплаши да спре финансирането. Пекин е скрил информацията и за безсимптомните преносители на коронавируса. Според разследването на "Петте очи" на 3 януари Китайската здравна комисия е заповядала унищожаването на проби от вируса и е забранила всякакви публикации по темата за COVID-19. Защо ръкавиците не пазят от коронавирус в супермаркета В момента, в който правителството затвори провинция Хубей, блокира огнището на заразата - град Ухан на 23 януари и забрани пътуванията в страната, и дори седмици след това, е твърдяло, че няма необходимост от прекратяване на международните полети - отново с подкрепата на СЗО. Китайски доктори и учени, алармирали за опасността от вируса, или са изчезнали, или са били наказвани според документите от разузнаването. От секретните документи става ясно още, че през 2013 година китайски изследователи изолирали вирус с 96 прцента от структурата на COVID-19. А през 2015 година тяхно изследване установило, че коронавирусът се предава от прилепа на човека. В друго твърдение на съюза "Петте очи" се посочва, че вирусът е изтекъл от лабораторията в Ухан и има доказателства за това.

Гост 26.05.2020 15:36:37

Идентифициране на междинния носител? Дали се пазят още опитните животни във вирусологичната лаборатория в Ухан?

Gore na snimkata 26.05.2020 11:56:53

Cherna podkupna komunisticheska etiopska konspirativna svinja!Biolog i marksist ot Eritrea !


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Министърът: Хората трябва да чуват истината от нас
29.09.2020 10:44:31

Министърът: Хората трябва да чуват истината от нас

Връщаме брифингите, защото искаме до хората да достига истината, а не спекулации или манипулативн ...

Проф. Кантарджиев: Ако имаме по 1500 болни на седмица - това трябва да ни държи нащрек
29.09.2020 10:11:28

Проф. Кантарджиев: Ако имаме по 1500 болни на седмица - това трябва да ни държи нащрек

През септември разпространението на вируса в България спадна до едно ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...