!
Неделя, 14 Април 2024
25
февр
4
 

Само двама недопуснати кандидати за шефове на лечебни заведения във Варна

Петък, 25 Февруари 2022 | 17:18:09
4

Повечето кандидати за ръководители на общински лечебни заведения във Варна продължават във втория етап на конкурса, обявен преди малко повече от месец. Комисията за номиниране и провеждане на конкурсната процедура направи проверка на съответствието на

Повечето кандидати за ръководители на общински лечебни заведения във Варна продължават във втория етап на конкурса, обявен преди малко повече от месец. Комисията за номиниране и провеждане на конкурсната процедура направи проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и не допусна само двама кандидати, съобщава Chernomore.bg.

Д-р Филип Перейра, който желаеше да оглави Дентален център I, няма призната специалност по дентална медицина, каквото е изискването на конкурса. Кандидатът за управител на Белодробната болница Евгений Александров няма придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина или по икономика и управление, както и доказателство за наличие на пет години трудов стаж като лекар или икономист. За двете здравни заведения ще бъде обявен нов конкурс, тъй като д-р Перейра и Александров бяха единствените кандидати, припомня регионалното издание.

Досегашните шефове на останалите общински ДКЦ-та и болници са заявили желание да запазят постовете си. Ръководителите на  ДКЦ „Чайка“, ДКЦ „Св. Иван Рилски“, ДКЦ III,  ДКЦ V “Св. Екатерина“ и Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина – д-р Румен Димов, д-р Людмил Цветков, д-р Ивелина Василева, доц. Галинка Павлова и д-р Христо Кьосев, са единствените кандидати за поста „управител“ за съответното здравно заведение. Без конкуренция в конкурса са също директорите на Специализираната болница по акушерство и гинекология проф. Емил Ковачев и на Онкоболницата проф. Георги Кобаков.

Нов кандидат е д-р Атанас Табаков. Той иска да застане начело на ДКЦ I „Св. Клементина - Варна“ или на ДKЦ IV. Негови конкуренти са настоящите управители съответно д-р Иван Иванов и д-р Соня Цекова.

Всички те бяха допуснати до втория етап на надпреварата, когато ще бъде направена оценка на писмените им концепции за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Последната част от конкурсната процедура е събеседване с кандидатите. Според условията на конкурса до нея ще бъдат допуснати кандидатите с оценка най-малко „мн. добър 4.50“ по шестобалната система.

Вторият и третият етап от конкурса ще се проведат в сградата на Община Варна, в Стаята на общинския съветник, на 07.03.2022 година от 09:00 часа.

В комисията участват общинските съветници проф. Антоанета Цветкова, проф. Анелия Клисарова, доц. Николай Евтимов и д-р Ивайло Митковски. В състава й влизат също директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, директорът на дирекция „Здравеопазване“ Анастасия Георгиева и Петя Петрова, старши юрисконсулт към дирекция „Правно-нормативно обслужване“.

Списъкът с допуснатите и недопуснатите кандидати до втория етап от конкурса за възлагане управлението на лечебните заведения е публикуван на сайта на Общинския съвет.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Kgdk

Лекар 27.02.2022 23:15:42

Виждаме путинската пропаганда в действие от коментиращия по -долу. Путинистите обикновено отклоняват темата към fake нюз като избягват да коментират основната тема - нападението на Русия над Украйна избиването на цивилно население.

Гост 26.02.2022 23:20:10

Какви герои са тия фашисти, които убиват малки деца в Донецк и Луганск? Айде осъзнайте се и не слушайте краварските продажни медии като БТВ и нова

Гост 27.02.2022 10:27:38

Ае бегай в Сибир бе ватник.

Гост 26.02.2022 12:32:35

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!


Всичко за коронавируса
Още новини
Разработват ваксина срещу инфекция с хламидии
13.04.2024 11:18:57

Разработват ваксина срещу инфекция с хламидии

Клинично изпитване на ранен етап е приключило с обещаващи резултати за ваксина срещу хламидия, съ ...

Няма нови случаи на COVID за денонощието (Обновена)
13.04.2024 09:50:27

Няма нови случаи на COVID за денонощието (Обновена)

През последното денонощие в България не са доказани нови случаи на коронавирусна инфекция. ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...