Понеделник, 17 Май 2021
11
март
1
 

Смениха ръководството на Педиатрията

Прекратена е процедурата за избор на Съвет на директорите на МБАЛ-Ямбол

Четвъртък, 11 Март 2021 | 14:27:47
1

Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ е с ново ръководство, става ясно от резултатите от конкурсите, обявени на сайта на МЗ. Новият директор на лечебното заведение е д-р Благомир Здравков, а на второ място е класиран досегашния

Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ е с ново ръководство, става ясно от резултатите от конкурсите, обявени на сайта на МЗ. Новият директор на лечебното заведение е д-р Благомир Здравков, а на второ място е класиран досегашният - д-р Димитър Русинов. На трето място е педиатърът д-р Елена Георгиева, а на четвърто - д-р  д-р Петьо Хаджийски.

Досега д-р Благомир Здравков беше част от екипа на Клиниката по Детска анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“. Завършва медицина през 2009 г. Започва работа като анестезиолог-реаниматор в клиниката по Кардиохирургия на УМБАЛ „Св. Анна”. От 2011 до 2015 г. е част от преподавателския състав на Катедрата по анестезиология и интензивно лечение при МУ-София в база 1 УМБАЛ „Александровска” и база 2 УБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”. От 2015 г. е с придобита специалност по Анестезиология и интензивно лечение. От 2016 г. е магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт със защита на тема „Организация и управление на спешната медицинска помощ”. За периода 2014-2016 г. придобива квалификация по детска кардиоанестезия в Клиниката по хирургия на вродените сърдечни малформации на НКБ, където е консултант и в момента. Лектор и консултант е на БЧК и ВВС по въпросите на аварийно-спасителната дейност. Утвърден за съдебен експерт от Министъра на правосъдието към Софийски градски съд.

За член на борда на директорите - представител на държавата, е избран проф. Иван Литвиненко, а за независим член - Марина Гинева.

Директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев пък влезе в Съвета на директорите на УМБАЛ „Св. Анна“ като независим член. Д-р Славчо Близнаков остава директор на болницата, а доц. Божидар Финков - член на борда. По новите правила на управление на публичните предприятия, доц. Финков е представител на държавата.

Проф. д-р Йовчо Йовчев отново е спечелил конкурса за управление на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“-Стара Загора. За независим член на борда на директорите е избрана Филка Симеонова, но представител на държавата не е класиран.

Цялата процедура за избор на ново ръководство на МБАЛ „Свети Пантелеймон"-Ямбол пък е прекратена,  става ясно още от обявленията. От МЗ не уточняват причините за решението.

Д-р Стефан Филев остава директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, д-р Бойко Миразчийски - на УМБАЛ-Бургас, а д-р Васил Славов - на МБАЛ-Силистра.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
y3Ee

ПОЗИЦИЯ 11.03.2021 22:47:18

ТЕЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЗАВИСИМИ ЧЛЕНОВЕ В БОРДОВЕТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ПАРАЗИТИ-ТЮМБЕЛИ, НАЗНАЧАВАНИ ПО ПАРТИЕН ПРИНЦИП, ЗА НИЩОПРАВЕНЕ, С ПЕТЦИФРЕНИ ЗАПЛАТИ ЗА СМЕТКА НА РЕДОВИТЕ ЛЕКАРИ ДО ЛЕГЛОТО НА ПАЦИЕНТИТЕ! АМАН ОТ КЪРЛЕЖИ!!!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Лидия Стойкова-Чорбанова оглавява кабинета на здравния министър
17.05.2021 18:00:07

Лидия Стойкова-Чорбанова оглавява кабинета на здравния министър

Лидия Стойкова-Чорбанова оглавява кабинета на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо К ...

Възобновяват обученията по ПУЛСС
17.05.2021 17:11:15

Възобновяват обученията по ПУЛСС

От днес се възстановят обученията на работещите в системата на спешната медицинска помощ по проек ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...