Вторник, 02 Март 2021
16
юли
6
 

Спешен лекар от Радомир с комоцио след спор с придружител на пациент

Четвъртък, 16 Юли 2020 | 11:24:04
6

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от филиала на Спешна помощ в Радомир. Млад мъж се нахвърлил срещу дежурния лекар след спор за това какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ и какви – не. Иво Асенов дошъл с баба с

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от филиала на Спешна помощ в Радомир. Млад мъж се нахвърлил срещу дежурния лекар след спор за това какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ и какви – не.

Иво Асенов дошъл с баба си и настоял да ѝ бъде поставена инжекция. Според завеждащия филиала д-р Сия Механджийска жената е била в добро общо състояние. „Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са по спешност, назначени от нашите лекари след преглед“, отбеляза тя пред Нова телевизия и разказа: „Сестрата му обяснява, че ще повика дежурния лекар, за да се разберат. Вика лекаря, той му обяснява, че манипулации, назначени от джипита, не се правят, особено в обстановка на COVID, и да отиде при личния лекар там да му я направят или при който я е назначил“.

След това, по думите на д-р Механджийска, младежът започнал да крещи и да заплашва лекаря, който на свой ред заявил, че ще потърси полицията заради заплахата със саморазправа. „При което младежът се обръща и спонтанно го удря през лицето. Всичко е станало много бързо. Излязла е сестрата, излязъл е и шофьорът, които са били в стаите си. Шофьорът е тръгнал да ги разтървава, лекарят е казал на сестрата да се обади в полицията“, обясни д-р Механджийска.

От думите ѝ стана ясно още, че полицията, пристигнала на мястото на инцидента, не е задържала младия мъж. Вместо това поискали личната карта на лекаря, дали му да подпише някакъв документ и го пратили в кабинета му. Какъв е документът, лекарят не си спомнял добре. „Лекарят е с комоцио, в болницата е, може би днес или утре ще го изпишат. Има закрита или открита черепно-мозъчна травма, губил е съзнание за кратко, защото някои неща от събитията му се губят“, поясни тя.

Не така са се развили събитията според майката на младежа Камелия Асенова. По думите ѝ, агресията дошла от лекаря, който ударил бабата. „В случая липсва пациентът, който е ударен от доктора, пациентът, който полицията е видяла състоянието му, пациентът, който е лишен от свобода и е заключен във филиала без негово съгласие и полицията много правилно и адекватно си е свършила работата – това, че полицаят накара на лекаря да влезе вътре, защото той непрекъснато предизвикваше скандали“, заяви тя.

„Това, което се казва, не е вярно.  Ще си потърсим правата по съдебен ред“, категорична беше Камелия Асенова.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев информира, че инцидентът е регистриран и от страна на лекаря е подадена жалба. „Прави се полицейско разследване, което още не е приключило и не е подадено в прокуратурата. Инцидентът е изключително неприятен, физическата саморазправа е недопустима. Няма да допуснем оттук нататък каквато и да е причината да има саморазправа“, заяви Алексиев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
DK@y

Гост 16.07.2020 19:44:37

Прав си прост народ ама многооооо.

ПОЗИЦИЯ 16.07.2020 14:40:54

Всички, и особено неосигуряващите се тарикати, превърнаха Бърза помощ в безплатна амбулатория за всеки сърбел! Драги доктори, напускайте тази сбъркана държава! Този тотално опростачен народ не ви заслужава!

Гост 16.07.2020 11:54:47

Между другото, какво стана с убиецът на фелдшера в село Орешник, Хасковско? Иван Пачелиев ПУСНАТ ЛИ Е НА СВОБОДА? Има ли изобщо НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО, образувано срещу него? Г-н Гешев?

Прогноза 16.07.2020 11:47:32

Лекарите в Спешното ще заплашат, че ще подадат оставки. после, може и да подадат оставки. Накрая, след 2, 3 или 4 седмици, ще си оттеглят подадените оставки! Тоя филм го гледаме вече за 30-ти път!

Бойко Господинов 16.07.2020 13:53:42

Този път може да не си познал! Капката прелива чашата!

Прогноза 16.07.2020 15:01:36

Дано, дано, дано аз да съм познал този път! А ти да си позналият! Ама ще видим!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Проф. Ангелов: КЗЛД може да разследва дали съобщения за смърт са предоставяни нерегламентирано
02.03.2021 17:31:56

Проф. Ангелов: КЗЛД може да разследва дали съобщения за смърт са предоставяни нерегламентирано

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е националният орган, който анализира, осъществява ця ...

Предлагат НС да вземе решение за закупуване на руската ваксина срещу COVID
02.03.2021 17:07:18

Предлагат НС да вземе решение за закупуване на руската ваксина срещу COVID

Проекторешение за закупуване на руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“ са внесли ...
Актуална тема
Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...