Понеделник, 03 Август 2020
16
юли
6
 

Спешен лекар от Радомир с комоцио след спор с придружител на пациент

Четвъртък, 16 Юли 2020 | 11:24:04
6

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от филиала на Спешна помощ в Радомир. Млад мъж се нахвърлил срещу дежурния лекар след спор за това какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ и какви – не. Иво Асенов дошъл с баба с

Пореден случай на агресия срещу медик, този път от филиала на Спешна помощ в Радомир. Млад мъж се нахвърлил срещу дежурния лекар след спор за това какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ и какви – не.

Иво Асенов дошъл с баба си и настоял да ѝ бъде поставена инжекция. Според завеждащия филиала д-р Сия Механджийска жената е била в добро общо състояние. „Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са по спешност, назначени от нашите лекари след преглед“, отбеляза тя пред Нова телевизия и разказа: „Сестрата му обяснява, че ще повика дежурния лекар, за да се разберат. Вика лекаря, той му обяснява, че манипулации, назначени от джипита, не се правят, особено в обстановка на COVID, и да отиде при личния лекар там да му я направят или при който я е назначил“.

След това, по думите на д-р Механджийска, младежът започнал да крещи и да заплашва лекаря, който на свой ред заявил, че ще потърси полицията заради заплахата със саморазправа. „При което младежът се обръща и спонтанно го удря през лицето. Всичко е станало много бързо. Излязла е сестрата, излязъл е и шофьорът, които са били в стаите си. Шофьорът е тръгнал да ги разтървава, лекарят е казал на сестрата да се обади в полицията“, обясни д-р Механджийска.

От думите ѝ стана ясно още, че полицията, пристигнала на мястото на инцидента, не е задържала младия мъж. Вместо това поискали личната карта на лекаря, дали му да подпише някакъв документ и го пратили в кабинета му. Какъв е документът, лекарят не си спомнял добре. „Лекарят е с комоцио, в болницата е, може би днес или утре ще го изпишат. Има закрита или открита черепно-мозъчна травма, губил е съзнание за кратко, защото някои неща от събитията му се губят“, поясни тя.

Не така са се развили събитията според майката на младежа Камелия Асенова. По думите ѝ, агресията дошла от лекаря, който ударил бабата. „В случая липсва пациентът, който е ударен от доктора, пациентът, който полицията е видяла състоянието му, пациентът, който е лишен от свобода и е заключен във филиала без негово съгласие и полицията много правилно и адекватно си е свършила работата – това, че полицаят накара на лекаря да влезе вътре, защото той непрекъснато предизвикваше скандали“, заяви тя.

„Това, което се казва, не е вярно.  Ще си потърсим правата по съдебен ред“, категорична беше Камелия Асенова.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев информира, че инцидентът е регистриран и от страна на лекаря е подадена жалба. „Прави се полицейско разследване, което още не е приключило и не е подадено в прокуратурата. Инцидентът е изключително неприятен, физическата саморазправа е недопустима. Няма да допуснем оттук нататък каквато и да е причината да има саморазправа“, заяви Алексиев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
vAtN

Гост 16.07.2020 19:44:37

Прав си прост народ ама многооооо.

ПОЗИЦИЯ 16.07.2020 14:40:54

Всички, и особено неосигуряващите се тарикати, превърнаха Бърза помощ в безплатна амбулатория за всеки сърбел! Драги доктори, напускайте тази сбъркана държава! Този тотално опростачен народ не ви заслужава!

Гост 16.07.2020 11:54:47

Между другото, какво стана с убиецът на фелдшера в село Орешник, Хасковско? Иван Пачелиев ПУСНАТ ЛИ Е НА СВОБОДА? Има ли изобщо НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО, образувано срещу него? Г-н Гешев?

Прогноза 16.07.2020 11:47:32

Лекарите в Спешното ще заплашат, че ще подадат оставки. после, може и да подадат оставки. Накрая, след 2, 3 или 4 седмици, ще си оттеглят подадените оставки! Тоя филм го гледаме вече за 30-ти път!

Бойко Господинов 16.07.2020 13:53:42

Този път може да не си познал! Капката прелива чашата!

Прогноза 16.07.2020 15:01:36

Дано, дано, дано аз да съм познал този път! А ти да си позналият! Ама ще видим!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Сдружението на фелдшерите с ново име
03.08.2020 11:09:20

Сдружението на фелдшерите с ново име

На свое общо събрание, проведено на 11 юли, Сдружението на медицинските фелдшери бакалаври по мед ...

Проф. Ива Христова: Умира се от, а не с коронавирус
03.08.2020 10:17:05

Проф. Ива Христова: Умира се от, а не с коронавирус

Умира се от коронавирус, а не с коронавирус. Действително, нисък е процентът, т.е. на стотина зар ...
Актуална тема
С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...