Четвъртък, 29 Октомври 2020
29
септ
6
 

Столичната „Св. Екатерина“ праща анестезиолог-реаниматори в болницата в Гоце Делчев

Вторник, 29 Септември 2020 | 11:29:35
6

Екип от високоспециализирани анестезиолог-реаниматори ще изпрати ръководството на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в останалата без специалисти в тази област многопрофилна болница в Гоце Делчев, съобщават от лечебното заведение. Добрите партнь

Екип от високоспециализирани анестезиолог-реаниматори ще изпрати ръководството на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в останалата без специалисти в тази област многопрофилна болница в Гоце Делчев, съобщават от лечебното заведение.

Добрите партньорски връзки между двете болници и общината датират повече от десетилетие. Столичната кардиологична болница редовно изпраща свои лекари за благотворителни прегледи в МБАЛ „Иван Скендеров“ и при нужда приема местните пациенти за лечение в своите съвременни и високотехнологични  клиники, посочват от „Св. Екатерина“.

По време на пандемията и с появата на кризата от недостиг на реаниматори от УМБАЛ „Св. Екатерина“ изпращат  своя анестезиолог д-р Неда Бакалова, която от няколко месеца е в помощ на местната реанимация. Но след смъртта на шефа на клиниката д-р Милан Първанов болницата остава без щатни реаниматори.

Припомняме, единственият анестезиолог на щат в лечебното заведение - д-р Милан Първанов, почина от коронавирус преди седмица. Вчера от Здравното министерство съобщиха, че от 1 октомври четирима анестезиолози имат готовност да започнат работа в болницата в Гоце Делчев, като това е станало възможно след разговори между директора на болницата в Гоце Делчев и столични реаниматори.

След такива разговори между представители на общината, д-р Петър Филибев - директор на МБАЛ „Иван Скендеров“, директора на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев и с подкрепата на МЗ се стига до решението столичната болница да изпрати в Гоце Делчев за постоянно д-р Неда Бакалова, д-р Ростислав Енев и още няколко свои реаниматори на ротационен принцип, уточняват от „Св. Екатерина“.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Av2@

Гост 29.09.2020 17:38:40

Гената иска да им продаде ангиограф и затова се прави на спасител, ха-ха-ха. Ще стоят по една седмица и ще се приберат в София

Един ОПЛ на 33 29.09.2020 14:50:49

Комедии невъобразими се вихрят. Някои поиска ли мнението на заточените в Гоцето колеги или просто така ги засилиха?

Компетентен 29.09.2020 12:50:18

Генчо Начев спасява нереформирана система с пач пластики. Обдаил се е министърът и хоп командировка. С чужда пита зелени точки. Като запропадат областните болници една по една да видим за колко ще има капацитет

ПАЦИЕНТ 29.09.2020 12:22:51

"След такива разговори между представители на общината, д-р Петър Филибев - директор на МБАЛ „Иван Скендеров“, директора на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев и с подкрепата на МЗ се стига до решението столичната болница да изпрати в Гоце Делчев за постоянно д-р Неда Бакалова, д-р Ростислав Енев и още няколко свои реаниматори на ротационен принцип......." СЛЕД КАТО НАВСЯКЪДЕ БРЪЩОЛЕВИМ ЗА ПРОЗРАЧНОСТ НЯМА ДА Е ЛОШО ДА СЕ КАЖЕ ЗА КОЛКО СА ПРОДАДЕНИ АНЕСТЕЗИОЛОЗИТЕ "ЗАПЪТИЛИ СЕ КЪМ ТРАПА", КАКТО МНОГО ТЕХНИ КОЛЕГИ! ОБЩИНСКИТЕ И ЗДРАВНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ СЕ ПРОЧУХА С ДАЛАВЕРИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ СИ ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, ДО КАТО НА НАЙ-РИСКОВАНАТА И ОТГОВОРНА "ПРЕДНА ЛИНИЯ" МЕДИЦИТЕ-БУДАЛИ РАБОТЯТ ЗА 900-1000 ЛВ.

6666 29.09.2020 12:49:15

В медиите много се злоупотребява с Хипократовата клетва, като винаги и упорито се премълчава, че тя вменява и на обществото много задължения към медиците! Преди всичко достоен живот и уважение, които са недостижими без високо заплащане труда, но не на чиновниците от администрациите, а на "шерпите"-работяги от "първата линия"! СЪВСЕМ НОРМАЛНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИ, КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСКИЯ ТРУД! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИЕМЕ ТАЗИ НОРМАЛНОСТ И ДА СЕ ЗАБРАВИ ЗА "АЛЧНИТЕ ДОКТОРИ" И "БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" - НАЛОЖЕНА ОТ ЗАКЛЕЙМЕНИЯ КОМУНИЗЪМ ИЗВРАТЕНОСТ, ПОДДЪРЖАНА ОТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА СЛЕД "ДЕМОКРАЦИЯТА"!

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 29.09.2020 21:15:21

Абсолютно точен коментар! Извратеният ви проклет КОМУНИЗЪМ направи лекарите слуги, докато най-обикновен бачкатор въртеше мистрията и си докарваше тройни доходи!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Андрей Марков: Всички болници, независимо от собствеността, са еднакво ангажирани
29.10.2020 11:56:57

Андрей Марков: Всички болници, независимо от собствеността, са еднакво ангажирани

Медицинските кадри трябва да се реорганизират, за да покрият нуждите на населението от медицински ...

Проф. Кантарджиев: Спешно трябва да се въведат бързите антигенни тестове
29.10.2020 11:07:35 Надежда Ненова

Проф. Кантарджиев: Спешно трябва да се въведат бързите антигенни тестове

Спешно трябва да се наложат бързите антигенни тестове. Резултатът от тях излиза почти веднага, хв ...
Актуална тема
За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...