!
Вторник, 23 Април 2024
27
дек
20
 

Д-р Дечо Дечев:

Това, което поех като ангажимент при встъпването си в длъжност, е изпълнено

Четвъртък, 27 Декември 2018 | 15:56:34 Надежда Ненова
20

"Доволен съм от постигнатите договорености в по-голямата им част. Няма нещо, което да не ме удовлетворява, макар че можеше да бъде акцентирано върху преразпределението на средствата в рамките на болничния бюджет, така както се направи за някои клинични

"Доволен съм от постигнатите договорености в по-голямата им част. Няма нещо, което да не ме удовлетворява, макар че можеше да бъде акцентирано върху преразпределението на средствата в рамките на болничния бюджет, така както се направи за някои клинични пътеки. Мисля, че в тази област можеха да се направят и по-конкретни разчети, но времето не беше достатъчно". Това коментира пред медиите управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев след подписването на Анекса към НРД 2018.

„Това, което бях поел като ангажимент при встъпването си в длъжност, се изпълни. Предложи се нов модел за лекарствената политика, предложи се нов модел за медицинските изделия, бяха коригирани цените на някои клинични пътеки както в плюс, така и в минус. Предложен е вариант за справяне с разходите за лечение в чужбина и това, което остана, е в областта на контрола“, каза още д-р Дечев.

Той уточни, че промяната в наредбата за лечение в чужбина предвижда на български болници също да бъде позволено да дават ценови оферти по конкретни казуси на пациенти. „Ще им се позволи да приличат специалисти от чужбина с уговорката, че плащането ще става в България, като по този начин ще се повишава и квалификацията на българските лекари и екипи“, каза д-р Дечев. 

Той допълни и че всичко, което до момента е плащал Фондът за лечение на деца, ще бъде запазено и при преминаването му в НЗОК. „На практика и до момента всичко се плащаше от Касата. Плащанията за превоз, превод и логистика ще продължат да се плащат, а парите за това идват с трансфер от МЗ. Дарителските сметки съществуват на теория, докато на практика средствата бяха минимални. Винаги има нужда от дарителски сметки, но приходите в тях трябва да бъдат по-големи“, каза още управителят на НЗОК.  

Д-р Дечев допълни, че се надява промените в Наредба 10 ще бъдат приети, тъй като така ще се пристъпи към нов модел за плащане на лекарствата, а това пък ще гарантира, че няма да има преразход на бюджета на Здравната каса в края на всяка година.

Снимка: Надежда Ненова



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
bUQJ

СССССССС 31.12.2018 14:44:41

Изпуснах да помоля ръководството, нека да назначи малко повече софианци , ако са отанали такива, защото в тези светли празници умните са по свойте родни места и все пак някой трябва да ге(и замества. Забележете, че от 28 няма коментар. Ядем бутчето на прасето. Това е в НЗОК. Нереализирало се село.

отвратен 31.12.2018 13:37:36

Гост 27.12.2018 21:38:50 Леле,леле, тия старите дърпат конците само за себе си и приближените си.те са на светлинни години с знания и опит от световните държавни служители. Истински мърди и мизерници. Без знания, опит и човещинка, само малко мръсничко да направят на другарчето си,друго не знаят.а и другото е датата на заплатката.живеят от тази дата до следващата,а работа не вършат, само интригантстват и доносничат я на бажка, я на дечо, я на п., я на някой друг. И всички са мноого болни, кой с диабет, кой с кръвно, кой с кръст, кой с г....... Некадърници и злобари. Вън всички родени преди 1966г. И назначени до 2012г.тогава ще се оправят нещата. Ние ще ви го докажем. Освободете пистата...... АЛО ТЪП ГОСТ, НАЛИ НАЗНАЧИХА МНОГО МЛАДИ И КАКВО СТАНА, ТЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. КАКВО ПРАВИМЕ: УЧИМЕ ГИ, ТЪПЧИШ ИМ ГЛАВИТЕ, ВСЕ ЕДНО , ЧЕ СА ПЪРВОЛАЧЕТА, ТОЛКОВА СА ТЪПИ И ПРОСТИ И НА КРАЯ СЕ "........." -НАВСЯКЪДЕ ТЪПИ И ГАДНИ ПРОВЕНЦИАЛИСТИ. НАЛИ МАМА ИМ Е КАЗАЛА:"ХОДИ МАМЕ В СОФИЯ, А ПЪК НИЕ ЩЕ ТИ ГЛЕДАМЕ ДЕТЕНЦЕТА, ПРАСЕНЦЕТО ФИ ПУЙКИТЕ, ЩЕ ПРОДАДЕМ НИВИЧКАТА И ЩЕ ТИ КУПИМ АПАРТАМЕНТЧЕТО, САМО ТИ ДА СИ В СОФИЯ И МАМА ШЕФ ДА СТАНЕШ, НИЩО МАМА, ЧЕ СИ МИ ГЛУПАВ И ПРОСТ. И МАМА ДА СЕ ГОРДЕЕ, НАШЕ СЕЛО ДА СЕ ГОРДЕЕ КАКВО ПРАСЕ Е ОТГЛЕДАЛО.

отвратен2 02.01.2019 23:10:24

Не е истина колко сте си повервали просто не е истина. Софианци са заприличали на тези от провинцията,станали са и с техния манталитет,нали тези които цитираш са им шефове и им лижат ..... а това че младите ги учите е твоя заблуда. Памперсите се мислите за нещо много компетентно но само за НЗОК.Никъде другаде няма да прокопсате с тоя манталитет селски. Създали сте измислени неписани правила които устройват само вас.И си вярвяте. А сте тоолкова зле. То не можете да си намерите на друго място работа.Кой ще ви вземе?Не знам.Вижте си само физиономиите.Старци и бабички.Но ние ще ви избутаме защото ставаме все повече.И ще играете по нашите правила които са правилните. И след време ще бъде престиж да се работи в НЗОК.Не като сега да се свивате като мишки.времето е с нас.

до блс-въоръжено крило 28.12.2018 17:41:32

ти не може да бъдеш лекар-ти просто си един боклук.в коментара ти звучи простотия,ти си един жалък човек.

до гост 19.50 ч 28.12.2018 11:16:10

не желая личния лекар да спи в къщи,вероятно сте засегнати лично,или не разбирате моето мнение.дечо тръгна с голяма кошница,ама нищо нищо не направи от това ,което обещаваше.може ли да търпи такива кадри,а младите безработни да бъдат вън.как ще ги спрем да не ходят в чужбина.нали всеки ден се сблъскват не такива неспреведливости.ако наистина дечо е приятел с черепа за какво говориме,защо борисов го търпят.ясно и той не може да се справи с корупцията в нзок.

Гост 28.12.2018 16:21:24

Какви млади безработни лекари, ма лелко ? ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ВИ РАБОТЯТ НА ВАС червените вампири, не че нямат тук работа . Просто бягат в чужбина от вас бузлуджанския боклук, какво се правите на неразбиращи защо кьорав млад лекар не остава тук. Пък и не толкова млади бягат

Гост 28.12.2018 07:59:17

Дечо,кадровата ти политика е нула. Само един Кронев и една Кондева изрита. А другите седят и ти гледат сеира, докато продължават да си въртат далаверките.

НЗОК 28.12.2018 09:33:44

Ами и той е същият като тях, нали е приятел на ЧЕРЕПА-ВАСИЛ БОЖКОВ

Гост 27.12.2018 21:25:54

HR-ката на НЗОК баба Зойче е на почти 70 години. Каква очаквате да е кадровата политика на Касата ?! Памперси и връзкари дето за нищо не стават. За разликите в заплатите да не говорим. Добре, че все още има 20-30 човека от старите, дето дърпат каруцата, ама до кога ...

Гост 28.12.2018 08:00:38

Аа, Зойчето не я пипаме. Тя като доверен човек на Жени и нужна за запазването на нашите си хора и пари.

Гост 27.12.2018 21:38:50

Леле,леле, тия старите дърпат конците само за себе си и приближените си.те са на светлинни години с знания и опит от световните държавни служители. Истински мърди и мизерници. Без знания, опит и човещинка, само малко мръсничко да направят на другарчето си,друго не знаят.а и другото е датата на заплатката.живеят от тази дата до следващата,а работа не вършат, само интригантстват и доносничат я на бажка, я на дечо, я на п., я на някой друг. И всички са мноого болни, кой с диабет, кой с кръвно, кой с кръст, кой с г....... Некадърници и злобари. Вън всички родени преди 1966г. И назначени до 2012г.тогава ще се оправят нещата. Ние ще ви го докажем. Освободете пистата......

НЗОК 27.12.2018 16:20:43

Нищо не си постигнал единствено да оставиш на работа на твои приятели и колеги съпругите им като ГЕНОВЕВА СТОИЛОВА ПЕНСШЯ, ЛЮДМИЛА ЗЕХТИНКОВА И ТО ЗА 6 ЧАСА ТРУД 1250В. ЗАПЛАТА ПЛЮС ПЕНСИЯ ОТ 870ЛВ. И МНОГО ДРУГИ.

Гост 27.12.2018 18:27:31

А Багрянчето Маркова?

Гост 27.12.2018 21:52:34

Как пък все за Багрянчето Маркова се сещате! Тя ви е като трън в очите! А другите? Като Вечната Амбър, Страшко, Гева, Полет, Вили, Зойчето и много други шушумиги. Спрете да я дъвчете Багрянчето. Тя поне нещо е направила в този живот. А останалите само се подмазват и отчитат на който трябва и са ввчно недосегаемите и врчно угодните на който трябва. А колко свестни хора стъпкаха. Багрянчето е цвете пред тях.

Гост 28.12.2018 09:29:35

Няма да се бъзикате с Багрянчето! Закъде сме без нея, тя е нашето лице, символ на институцията! Долу ръцете от Багрянчето!

потресена 27.12.2018 16:19:27

нищо не сте изпълнили,махнах те ли пенсионерите от нзок,къде ви са шесте каси,нали щяхте да ги съкращавате,само пушилка дигнахте.може ли един личен лекар да почива пет дни,елате в провинцията и да видите с очите,как се преглеждат деца,как ги прехвърлят .нищо не направихте.и вие сте един като всичките маскари

Гост 27.12.2018 19:55:00

Вие искате личния лекар да спи у вас.

потресена 27.12.2018 21:26:23

А вие работите по 4часа на ден! И искате пари като за 8ч. това никъде го няма. Много сте АЛЧНИ. А и от нищо не разбирате.станахте като гара разпределителна.това е безобразие. Само претенциите са ви голями а покртието ви е НУЛА.

БЛС-Въоръжено Крило 28.12.2018 16:16:27

Лелке, никой не може да работи 4 часа при пълни коридори с пациенти .Злобнички сте си това червените боклуци. И неблагодарни. А през почивните дни който си плаща домашните посещения ни намира, никой няма да ви подгъзува безплатно иначе. Когато започнете да плащате реално труда на лекарите тогава ще ги намирате . И пак няма да ви работят по 12 часа защото има трудово законодателство ,харта за правата на човека и т.н . И НЕ СИ ПО-ВАЖНА ОТ ДЕЦАТА НА ДОКТОРА У ДОМА МУ ПО ПРАЗНИЦИТЕ. Избий си го от болшевишката тиквичка. Отмина комунистическата експлоатация наложена от правешкия ви цървул ТодАр

Гост 28.12.2018 15:29:09

Ами не идвай при нас,скъпа. Ходи свободно при специалистите.


Всичко за коронавируса
Още новини
Доц. Александър Вълков оглавява УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен
23.04.2024 13:14:42

Доц. Александър Вълков оглавява УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

УНГ специалистът доц. Александър Вълков застава начело на плевенската УМБАЛ „Д-р Георги Стр ...

Надзорът обсъжда становище на НЗОК и БЛС за противоконституционността на лимитите
23.04.2024 12:31:19

Надзорът обсъжда становище на НЗОК и БЛС за противоконституционността на лимитите

Надзорният съвет на НЗОК ще обсъжда общо становището на НЗОК и БЛС във връзка с решение на Консти ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...