!
Четвъртък, 18 Юли 2024
27
апр
10
 

Трима се състезават за шеф на РЗОК Добрич

Четвъртък, 27 Април 2023 | 16:42:32
10

Четирима са подалите документи в конкурса за директор на РЗОК Добрич,

Четирима са подалите документи в конкурса за директор на РЗОК Добрич, обявен от Касата на 10 март.

Документите на един от тях обаче не са одобрени поради несъответствие с едно от изискванията към кандидатите – да има шест години професионален опит, от които три години стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

Така възможност да оглавят Касата в Добрич към момента имат трима кандидати, става ясно от резултатите след първия етап на конкурса, публикувани на уебстраницата на НЗОК.

Кои са кандидатите от информацията не става ясно, тъй като общественият здравен фонд има практиката да публикува само входящите номера на подадените от тях документи. Официална информация за това ще има едва след приключването на конкурса.

Припомняме, конкурсът, обявен от НЗОК, е трети пореден опит на фонда за намиране на ръководител на Касата в Добрич. На първия конкурс се явиха двама кандидати, но нито един от тях не достигна до оценка над 4,50 и така конкурсът бе прекратен. След неуспешния конкурс през март 2022 г., Касата обяви нов в края на август. Месец по-късно обаче стана ясно, че и той ще трябва да бъде прекратен, тъй като за поста не се яви нито един кандидат.

Така вече повече от година РЗОК Добрич се управлява от изпълняващия длъжността директор Йонко Севдански.

С временно изпълняващ длъжността директор е и най-голямата Каса в страната - СЗОК. Касата остана без редовно избран шеф след освобождаването на д-р Петър Грибнев, който остана на поста едва около месец и бе освободен в средата на февруари 2023 г. До момента обаче конкурс за поста не е обявяван, а Касата оглавява Ева Воденичарова.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ATcJ

dec 12.05.2023 15:25:38

Ураааа! Най-сетне, на 15-ти може би ще се реши кой кой ще е от тройката все пак. Може да се стигне до теглене на клечката.

dre 03.05.2023 08:54:34

Коментирате за Търново все. Интересно е тука какво ще става. Като не можаха да си сложат свой човек в лицето на д-р Филипов си разиграват коня. В Търново е една, а в Добрич са трима. Да видим кой ще избират от тримата, или никой. Алтернативата е този с най-малко жълти картони.

ЗОЛ 01.05.2023 07:59:10

Всичко е вярно за Търново, но всички се правят ,че не виждат!

Гост 27.04.2023 22:44:06

А в търновската каса недоразумението Орлин Николов, назначено от Велчовски до кога ще търпим?А как назназначихте Анка Начева, довела касата до пълна разруха за зам. директор? Крайно време е доц. Мавров да провери какво се случва в Търново, как се заемат ръководни постове без конкурси, какви злоупотреби се извършват от директора, защо той не ходи на работа и касата се управлява по най лошия начин от Анка Начева и сме принудени да търпим ежедневен психически тормоз, подложени на хроничен стрес от тази зла жена, която е направо чудовище

Гост 01.05.2023 11:52:27

Анка Начева е олицитворение на злото във всякакъв смисъл. Но за нейното издигане са виновни всички предишни ръководства, тъй като си през годините си затваряха очите пред нейния остър, вулгарен език , лошото и отношение към колегите, дори някои шефове я използваха за саморазправа с определени служители. Особено последният зам.директор, който "назначи" директора Орлин Николов и те двамата дадоха абсолютната власт на Анка Начева. Преди няколко месеца направи така, че и Рабчев да бъде освободен, уж му беше най доверения човек и така, тя ни лук яла, ни мирисала, хооп, се настани в кабинета му. Тази нагла, алчна, болезнено амбициозна и зла жена случи се така, че през тия няколко години принуди първо собствените си тогавашни началници, всички бяха лекари да си тръгнат, „впиваше” се за всеки следващ директор, като така се сдобиваше с още по голяма власт и така, без да има кой знае какви качества и знания, за две години премина през длъжностите на началник сектор, началник отдел и стигна до поста на зам. директор!??? БЕЗ КОНКУРС! Директорът Орлин Н. през по голяма част от времето не се появява в касата, не си направи труда да понаучи нещо, да прочете , а само да се чуди каво да открадне, каква обществена поръчка да обяви, но тези случаи бяха заметени и покрити от Велчовски и Салчев, а си тръгнаха хората подадали сигнали за злоупотребите на ръководстовто. И така, директорът Орлин се оттърва от Пламен Рабчев, който го направи директор, пардон майка му го направи и днес се доверява на Анка да управлява !? И днес вече Анка, постигнала мечтата си и разчистила пътя си „управлява „ със замах. И как само "управлява", тръпки да те побият! Обкръжи се с най големите интриганти и доносници, които съответно без конкурс направи началници, държи редовите служители в страх , следи да не общуват по между си, навсякъде има очи и уши и всеки дръзнал да се опълчи или да се оплаче, си отива. Унижава и обижда служители , като използва и административни похвати. Макар, че вече останаха само не особено квалифицирани служители, знаещите ги разчисти. Ако НЗОК продължава да неглижира, да не се интересува каво се случва в Търново или пък да замита под килима сигналите, то тази жена-чудовище е въпрос на време да стане и директор. Добре, няма лошо, амбициозна е, жадна за власт и облаги, но прогони всички квалифицирани и кадърни служители, като се обкръжи само с хора със съмнителна квалификация без никакви професионални качества. РЗОК Търново от водеща каса, от 2020 г. насам се превърна в тази мрачна институция, благодарение на случайника Орлин Николов и на тази отвратителна диктатарка Анка Начева, и най вече на безучастното отношение на НЗОК или пък някой друг? Ами, тогава, халал да ви е Анка! Да внимава Орлин, той ще е следващата и жертва....

Стар лекар 01.05.2023 12:23:25

Такава е политиката на НЗОК. Тя издига точно такива мръсници като тези в Търново! Какъв е Велчовски, каква е Пенкова, ами тия хрантутници и нехранимайковци в Надзора?Ами те са като вашата Анка и директорът ви, дори умножени по 100. И както е казал Радой Ралин : "Когато си тръгнат отвратените, остават да управляват отвратителните". Махайте се оттам и забравете за тях! Важно е да сте здрави! Още един цитат на Радой : “Господ види кой отде иде.”

Гост 27.04.2023 21:15:12

Мавров вече е наредил картите, не се хабете.

До долния 27.04.2023 18:50:57

Личи ти, че си от доволните прасета в Кочината назначени по ГЕРБ-ерска линия. Грухти си там докато се разпадне тая клоака.

Цвъ Цвъ 27.04.2023 17:54:23

Ало долния писател...ти да не си от обидните, че си позволяваш такива квалификации към служителите!!! По-кротко с този тон ! Като си много умен създай си частна здравна каца и просперирай!

Гост 27.04.2023 17:23:09

Няма такава Кочина като НЗОК/РЗОК. Пълна разруха, анархия и некомпетентност на всички нива. Читавите хора или се пенсионираха или напуснаха обидени.


Всичко за коронавируса
Още новини
Трима с шанс да влязат в ръководството на НСБФТР
18.07.2024 15:54:44

Трима с шанс да влязат в ръководството на НСБФТР

Трима са кандидатите за независим член на Съвета на директорите на Националната специализирана бо ...

С награди за служители и концерт УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна отбеляза патронния си празник
18.07.2024 15:05:26

С награди за служители и концерт УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна отбеляза патронния си празник

С концертна програма варненската университетска болница „Св. Марина“ отбеляза патронн ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...