!
Понеделник, 15 Април 2024
22
апр
1
 

Три големи научни форума се провеждат едновременно в МУ-Пловдив

Събота, 22 Април 2023 | 18:07:54
1

Три големи научни форума се провеждат едновременно в Медицински университет -Пловдив: „Дни на медицинската наука“, „Наука и младост“ и „Наука и практика – ръка за ръка“. Това съобщават от висшето учебно заведен

Три големи научни форума се провеждат едновременно в Медицински университет -Пловдив: „Дни на медицинската наука“, „Наука и младост“ и „Наука и практика – ръка за ръка“. Това съобщават от висшето учебно заведение.

Студенти, докторанти, млади учени, доценти и професори ще покажат научния си капацитет и своето професионално развитие и така ще затвърдят авторитета на Университета ни като водещ в научноизследователската дейност, отбелязват от там.

„Представените вътреуниверситетски проекти в настоящото издание на „Дни на медицинската наука", финансирани след класиране в проектните сесии, са още едно доказателство за успешното осъществяване на колаборация и интердисциплинарност между предклиничните и клиничните катедри и за постигането на значими научни резултати и приноси на различни структури, което е тенденция за МУ-Пловдив", заяви зам.-ректорът по научноизследователска дейност проф. д-р Благой Маринов. 

Той е убеден, че споделянето на идеи, различни мнения и разработки по значими въпроси ще стимулира любознателност и стремеж към знание.

През уикенда продължава конференцията "Наука и Младост". Тя е организирана от университетското Младежко Научно Дружество "Асклепий", под егидата на ректора проф. д-р Мариана Мурджева. 

„Изданието тази година е с международно участие, което е признание за професионализъм, актуалност и значимост на форума. Академичното ръководство на Медицински университет – Пловдив винаги е подкрепяло и насърчавало съзидателното начало.", каза още проф. д-р Благой Маринов. 

В рамките на форума студенти, докторанти и млади учени ще имат възможност да покажат своето развитие в областта на медицината, денталната медицина, фармацията, общественото здраве, здравния мениджмънт, сестринските грижи и здравните грижи.

„Конференцията "Наука и Младост" се оценява високо и е с широка популярност сред академичната медицинска общност, защото се е превърнала в отличителна традиция на нашия университет", заяви ръководителят на Катедра „Медицинска биология" проф. д-р Виктория Сарафян. 

Жури ще оценява най-добрите разработки. Те ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ - Пловдив - Folia Medica. Награда на ректора на Медицинския университет ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.

За поредна година Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив и Районната колегия на Български зъболекарски съюз в Пловдив организират съвместно VI-тия Научен конгрес „Наука и практика – ръка за ръка", който продължава до 23-ти април. Тази година форумът събра изтъкнати дентални специалисти като лектори и презентатори и над 650 регистрирани участници. 

Огромният интерес към трите научни форума показва, че броят на младите хора от МУ-Пловдив, които желаят да се занимават с наука, нараства с всяка изминала година. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
T@7K

Пари 23.04.2023 12:43:51

Ударно се усвояват едни пари....


Всичко за коронавируса
Още новини
Откриват хеликоптерната площадка на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“
15.04.2024 11:51:44

Откриват хеликоптерната площадка на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново днес ще бъде открита хе ...

Проф. Христова: От години у нас няма тежки случаи на Лаймска болест
15.04.2024 11:06:35

Проф. Христова: От години у нас няма тежки случаи на Лаймска болест

„Организация за пръскане срещу кърлежи има. Действително тази година малко набързо свърши з ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...