!
Сряда, 23 Октомври 2024
10
юли
27
 

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна разполага с всички необходими медикаменти за оказване на медицинска помощ

Сряда, 10 Юли 2024 | 11:51:08
27

Във връзка с тиражираната информация относно проблеми със снабдяването с лекарствени продукти, включително за лечение на онкологични заболявания, от УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД - Варна съобщават, че болницата е най-големият диагностичен и тера

Във връзка с тиражираната информация относно проблеми със снабдяването с лекарствени продукти, включително за лечение на онкологични заболявания, от УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД - Варна съобщават, че болницата е най-големият диагностичен и терапевтичен център в Североизточна България.

Лечебното заведение разполага с всички необходими медикаменти, консумативи, високотехнологична медицинска апаратура и висококвалифициран персонал. Болницата оказва в пълен обем необходимата медицинска помощ 24 часа в денонощието на нуждаещите се пациенти, уверяват от там.

Няма недостиг или дефицит на каквито и да било лекарствени продукти, включително и за онкологични заболявания, категорични са от болницата.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
QtZ6

Тонка 13.09.2024 22:29:35

Сблъсках се и с Яор Енчев и със сестра му. Първия поставя две различни диагнози на един същ диск от ядрено магнитен резонанс и накрая иска да се платят 17 000 лв. за операция. На въпроса защо диагнозите му се разминават, започва да обеснява, без дори да се притесни, как операцията не е спешна, ама ще запише пациента в списъка за чакащите. И избор на екип трябвало.... Иначе вика пациентите в кабинета си, преди да отвори касата на болницата и си слага 100 лв. в джоба на престилката, като обяснява колко неудобно му било. Не ходете при тоя "професор", ще плачете. Сестра му, която "работи" в клиниката за онкоболни трябва не да бъде уволнена, а доживотно да и се забрани да работи като лекар. Цялата болница Умбал Св. Марина - Варна е едно търговско дружество, което иска само пари, без да го е грижа за хората в нужда.

Надя 17.07.2024 08:53:09

Карат онкоболни да чакат за доставка на лека става, защото се поръчвали месец за месец, после за дата за лечение и така повече от месец докато не стане неспасяемо положението в доста случаи. Дори да оцелее болния поради забавянето лечението вече е по-скъпо, по- продължително и с по-лоша прогноза. Бягайте от Варна!

Надежда 16.07.2024 22:53:19

А тоя Ненков не го ли съдиха,що работи ??Или няма кой да му покрива к....та д-р Маринова

Маринова 16.07.2024 22:48:12

10 ет. Гръдна- моргата на Ненков.Биопсиите се правят в нестерилна среда една превързочна,бъкана с микроби,цял ден се влачат нахилени стажанти.Един аналгин и айде,боли не боли няма да се преструвате.После инфекции,некрози тоя е виртуоз на осакатяването т.нар.професор нЕнков.

Гост 16.07.2024 17:41:27

професор Явор Енчев в отделението по неврохирургия и сестра му професор Елица Енчева в отделението по лъчелечение - лекари или ............. ТЪРГОВЦИ2!?!?!?!

Гост 16.07.2024 15:21:20

Асистент ти връчва епикризата и се обръща дали имам вапрос,вместо да седне и обясни за болеста.Като попитах какви са резултатите от биопсията.Отговора беше ЗЛОКАЧЕСТВЕН.Отношение арогантно и грубо.Не бих се върнала отново там.Под всякаква критика.

Гост 16.07.2024 15:19:19

Асистент ти връчва епикризата и се обръща дали имам вапрос,вместо да седне и обясни за болеста.Като попитах какви са резултатите от биопсията.Отговора беше ЗЛОКАЧЕСТВЕН.Отношение арогантно и грубо.Не бих се върнала отново там.Под всякаква критика.

Потърпевша 15.07.2024 22:28:13

В стаите е 40 градуса!!! Няма ли институция, която да напрови проверка в тази "болница". Там по-скоро се правят практически упражнения на студентите. Там не се грижат за болните! Не се залъгвайте! Лекарите само гонят титли и въобще не ги е еня за болтите!

Валентина 15.07.2024 20:19:48

След направена операция от Анакиевски - началник Урология, баща ми разви сепсис. Наблюдаващият го - Ростислав Маринов, 2 седмици ни лъжеше най-безцеремонно в очите, че не знае каква е инфекцията, заради която премятаха баща ми от Отделение в Реанимация. С цялата си наглост си позволи да говори за абстиненция докато татко минаваше през ада. Това не са лекари, това е организирана престъпна група. Тези убийци спят спокойно докато ние, загубили близките си, живеем в мъка и самообвинения защо сме закарали нашите най-мили хора в ръцете на тези престъпници.

Димка Георгиева 15.07.2024 11:29:37

Жалко,за всеки,който попада в тази уж реномирана болница.След некомпетентно явно направена операция на съпруга ми премахната жлъчка,заразиха го с корона вирус,но го закарахме за лечение във военна болница и там го лекуваха без всякакви проблеми,изключително доволни сме.Наложи се да го върнем отново в терапия,както я наричаме,защото пожълтя целия,след скенер,ядреномагнитен,гастроскэпия се установи,че има запушени жлъчни пътища,вместо да го оперират го изписаха с антибиотик,но се влоши,върнахме го обратно,оставиха го да направи сепсис и това беше края на неговия живот.От реанимация казаха,че много късно са го свалили при тях и задавайки въпрос на лекаря,който даде смъртния акт,защо толкова късно е преведен в реанимация,отговора беше,че такива са им правилата.Сигурна съм,че има и много други като нашия случай,просто бягайте от ,,Света Марина" там просто убиват!

Пострадала 14.07.2024 22:37:54

Всичко е вярно!Подигравка с хората и всичко е само пари!Нито храна нито вода!Как обучават студенти и на какво ги учат?Месец след операция раната гноясва и излизат конци,уж разграждащи,ама не!Дълбоко съжалявам че попаднах там!

Стануша Славова 14.07.2024 21:52:05

От тази болница се оплакват много пациенти и близките им.Аз лично съм свидетел на лошо отношение към близките, лошо обгрижване на пациентите, констатирана тежка вътре болнична инфекция и не на последно място тежки декубитални рани.Болните не се хранят, тъй като по пътека не се плащало за това, имало кетъринг,който не отговоря на никакви диетологични изисквания и ако пациентът е без роднини, и докаран по спешност, интересно кой е отговорен за нахранването му, е, ако няма и да плати 10-20 лева на санитарите, нито ще е нахранен, нито със сменен памперс. Това го споделят пациенти не от едно отделение. Четох по-горе в коментарите,че стаите не са климатизирани, аз не бях допусната да вляза ,но това е недопустимо в университетска европейска болница.

Мария Рандева 14.07.2024 10:48:56

Тази болница не е никакво лечебно заведение,това е място където болните са поставени на нечовешки изтезания! Температурите в стаите в момента достигат сигурно 40градуса.Болните които са трудно подвижни са необслужени,жадни,гладни ,храната бързо вкисва и се изхвърля !Санитарките ги подхвърлят като круши от креват в креват.Положението на тия хорица е меко казано ужасно . Много близка моя роднина влезе с не уточнена диагноза и след седмица лежаща при тия нечовешки условия на унизения и лошо отношение вчера почина ! След всичко което видях и това което ми сподели тя аз съм убедена :там хората биват оставени на произвола на съдбата и който издържи!Жалко и трагично!

Мария Петрова 14.07.2024 08:06:06

В тази болница няма компетентни, там има борба за пари и кой е по по най! Персонал няма, да, но лекари и специализанти колкото искаш. Там всичко е експерименти!! Грехота е! Къде е. Хипократовата клетва, съвестта на тези хора!? Надявам се Бог да види това, защото вярвам, че няма безнаказаност!!

Колева 14.07.2024 00:41:06

Не е болница,няма лекари,няма хипократова клетва,всичко е тарифи,а лекарите крадци на човешки съдби.И аз за нЕнков подкрепям тезата за изключително нагъл,мазен и некомпетентен индивид.

Бонева 14.07.2024 00:36:30

Ненков от гръдна осакати моя позната при биопсия,къса лимфа и причинява жестока инфекция.Лекува с термогел и аналгин.Доколкото я познавам няма да го остави на мира.нЕнков и цялата му кохорта от некадърници много са си повярвали.Кой му даде диплома на тоя мазен,крадлив касапин? Може да лапа пушека на Радев ама той се пенсионира и тоя се самозабрави .НЕ ходете в гръдна 10 ет .

Иван Иванов 13.07.2024 20:47:11

Да не попадаш в Неврохирургия при професор Явор Енчев. Той ще ти вземе парите и ще те остави на 100% инвалид.

Даниел Йорданов 13.07.2024 19:32:54

Отвратително отношение!!! Като се започне от едно сополиво докторче в коремна хирургия, което каза на баща ми: "Никой не ви е канил в нашата болница" , до проф.Маджов, който прибра парите за две операции и се скри в дън земя, докато го изкараха покрит с бял чаршав на дупки. Докато няма осъдени лекари, да лежат в затвора, положението няма да се оправи никога!!!

Задурян 13.07.2024 17:50:04

Варнеската терапиа е последна спирка Там почина моя баща Страшно некадърни лекари Особено доктор Калевска неврология

Вълчев 13.07.2024 16:36:20

Надявам се никога повече да не ми се налага да стъпя в тази болница!!! И майка ми и баща ми починаха в нея. Наистина, на хората гледат като на банкомат, хигиената я няма никаква, а професионалистите се броят на пръстите на двете ръце. И освен това, като почине някой, те карат да подпишеш декларация, че няма да съдиш болницата.

Георгиева 13.07.2024 15:22:02

Това не е болница а училище за студенти в цяло вътрешно отделение има 1 лекар който така и не се видя за престой 5 дена нарочно държат пациентите без да ги лекуват само източват здравната каса ако излезеш жив

Янка 12.07.2024 15:24:12

Моля ви,не търсете услугите на тази болница,.Защото после заедно с близките си ще плачите ден и нощ .Защо най после не погледнат на хората като пациенти с проблеми , а не като банкомат

една лигла 12.07.2024 09:20:25

Лекарите не са богове и винаги има неизлечимо болни и терминални. Концлагер, а все няма места. Лекари все още има, но няма сестри колкото и да се "лигавят" доцентите с тях. Прави сте, че има висока смъртност и това е защото наследниците не искат родителите им да умират в къщи и да ги гледат. Някои са за доглеждаме, скъпи близки, а не за болница !!!

Маринова 12.07.2024 00:12:25

Там е като концлагер,осакатяват хора и въпреки техните усилия някои оцеляват.Точат здравна каса безобразно ,гледат те като постерминал.Нищо човешко няма там.Асистенти обучават студенти а намазаните доценти и професори се лигавят с някоя сестра.Грешни диагнози валят като такси за " избор на екип". Стерилност никаква.Най много осакатени и починали в тази " болница" са от вътрешни инфекции.

Попова 11.07.2024 19:32:47

Лекарства може да има,ама лекари няма.Като се почне от гръдна и се свърши на 10 етаж с нЕНКов мазния тетовски некадърник.

Мариана 11.07.2024 13:40:01

Не желая дори да чувам за тая болница.Особенко от спешна помощ.Но не е само това.Потресена съм.

Валентина 10.07.2024 20:17:16

Защо рекламирате тази болница, в която буквално убиват хората? Загубих баща си благодарение на началника на Урология, който продължава да "лекува" вместо в момента да излежава присъда за това, че е убил невинен човек. Крайно време е да има закони в тази държава и да има осъдени "лекари", които са почернили не едно или две семейства! А вие продължавайте с рекламите, дано не ви се наложи да попаднете там!


Всичко за коронавируса
Още новини
Почина д-р Татяна Александрова Русинова – Ленковска
22.10.2024 18:25:06

Почина д-р Татяна Александрова Русинова – Ленковска

Почина д-р Татяна Александрова Русинова – Ленковска, специалист в Отделение по акушерство и ...

Три дами с приза „Златни ръце, добро сърце“ на УМБАЛ „Канев“
22.10.2024 17:22:53

Три дами с приза „Златни ръце, добро сърце“ на УМБАЛ „Канев“

Три дами спечелиха приза „Златни ръце, добро сърце“. Наградите връчи изпълнителният д ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...