Сряда, 30 Септември 2020
27
септ
6
 

Ученици купиха 2 монитора на „Пирогов”

Петък, 27 Септември 2019 | 16:53:33
6

Педиатричното отделение на "Пирогов" вече има 2 монитора за проследяване на жизнените функции - екг, кръвно налягане и сатурация (кислородно насищане на кръвта). Това се случи благодарение на ученици от 20-то Основно училище "Тодор Минков" в град София

Педиатричното отделение на "Пирогов" вече има 2 монитора за проследяване на жизнените функции - екг, кръвно налягане и сатурация (кислородно насищане на кръвта). Това се случи благодарение на ученици от 20-то Основно училище "Тодор Минков" в град София, съобщиха от спешния институт. Те избраха да не подарят цветя на своите учители за първия учебен ден тази година, а вместо това да съберат пари за добра кауза. Децата се спряха на идеята да помогнат на други деца, които са пациенти на "Пирогов". Така учениците, подкрепени от родителите, училищното ръководство, обществения съвет и училищното настоятелство, успяват да съберат 5450 лева. С тази сума те купуват двата специализирани монитора.

От училищното настоятелство обясниха: "Така искаме да покажем на всички, че заедно можем много и че цената на букет цветя, може да спаси човешки живот.

Почти всяко софийско дете е минало на определена възраст през "Пирогов". Желаем с този малък жест да покажем, обичта си на всички онези лекари с огромни сърца, медицински сестри с мили усмивки, които са ни лекували и са успокоявали разтревожените ни родители.".

Дареието прие лично началникът на Отделение по педиатрия - д-р Ирен Цочева. Тя сподели колко е впечатлена от дейността на учениците и, че се чувства горда, че деца, които са със съзнание, отворено към добри дела, са избрали да дарят именно нейното отделение. Д-р Цочева похвали учениците, които присъстваха по време на дарението и пожела повече млади хора в България да имат съзнание на отговорни и състрадателни личности.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ZjQF

фен на Балтов 01.10.2019 17:01:06

То на Балтов МЗ и НЗОК му снасят най- много пари , децата му купуват апаратура! Той само обира лаврите по телевизии , радиа и вестници.Зашеметяваща статия в 24 часа , затова как той и само той е спасителя на Пирогов.

Вержиния 01.10.2019 06:59:31

Респект към децата,родителите,учителите!!Впечатлена съм! Същевременно се чувствам........гневна Къде е държавата? Министерството? Събираме капачки,деца лишават от букет учителката си,младоженци се лишават от подаръци на сватбата си в името на болно дете!Всичко това благородно и тъжно!България е в колапс!Управленците нехаят за състоянието на болниците ни..,.....всеки ден чуваме за благотворителни фондации,събрани пари за лечение..за апаратура и т.н.Хубаво е ,че има такива българи,но е лошо ,че хората от, които зависи закупуването на апаратура нехаят за състоянието на болниците ,като цяло!

ivan gerov 01.10.2019 01:11:16

Ей, деца.... благодаря ви. Но ако учителите и родителите са ви подкрепили, дано ви научат и как да бъдете хора с характер и заслужени права. Един чичко доктор от същата болница изкарва цялото ви дарение за една седмица, по начин, който няма да ви обяснявам, но за който родителите ви знаят. И чичкото не е само един. Такива чичковци доктори не трябва да се подкрепят, нито да се прескачат деянията им, което всъщност правите и вие, и родителите ви, подкрепяйки ви да вършите това, което болницата трябва да си свърши. Много искам да ви научат да питате, да се питате и да не допускате да се възползват от добрината и сърдечността ви.

То 29.09.2019 07:44:58

То лекарства нямат..... Чаках да свърши системата на детето, че да отидем до аптеката да и купя лекарство.

Мартин 28.09.2019 22:58:47

Тя цялата държава е докарана дотам, г-жо Алмалех. Но мисля, че трябва да поздравим децата и училището за доброто дело, а не да мрънкаме в интернет.

Таня Алмалех 28.09.2019 15:16:53

Ако не беше тъжно щеше да е смешно! Пирогов дотам ли я докараха?


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Във Вътрешното отделение на МБАЛ-Айтос ще се лекуват само COVID-пациенти
30.09.2020 09:39:10

Във Вътрешното отделение на МБАЛ-Айтос ще се лекуват само COVID-пациенти

Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести, защото там ще бъдат ...

Проучване сочи: Над 90% от оздравелите от COVID-19 се оплакват от странични ефекти
30.09.2020 08:59:31

Проучване сочи: Над 90% от оздравелите от COVID-19 се оплакват от странични ефекти

Девет от десет пациенти с коронавирус съобщават, че изпитват странични ефекти като умора, психоло ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...