Петък, 30 Септември 2022
21
септ
50
 

Шефката на СЗОК Иванка Динева е освободена от поста

Сряда, 21 Септември 2022 | 11:37:28
50

Директорката на Столичната здравноосигурителна каса Иванка Динева е освободена от длъжност, съобщи OFFNews. Информацията за уволнението ѝ е потвърдена и от НЗОК. Около досегашния директор на СЗОК се зашумя след проверката, която беше назначена

Директорката на Столичната здравноосигурителна каса Иванка Динева е освободена от длъжност, съобщи OFFNews. Информацията за уволнението ѝ е потвърдена и от НЗОК.

Около досегашния директор на СЗОК се зашумя след проверката, която беше назначена в ДКЦ „Александровска“ през август 2021 г., припомня изданието. Проверката беше предизвикана от „писмен сигнал“ на бивш служител на болницата.

За случая стана известно през ноември 2021 г., когато в навечерието на изборите на 14.11. медии съобщиха, че офталмологът от „Александровска“ д-р Александър Оскар е „източил стотици хиляди левове от НЗОК, отчитайки фалшиви документи за фиктивни прегледи и манипулации.“

Според източниците това било установено при проверка на столичната здравна каса през август. От СЗОК на д-р Оскар били наложени наказания „да върне 178 000 лева (с уточнението, че размерът на сумата не е потвърден), занапред да не работи с НЗОК и да не извършва амбулаторна дейност.“

След направените от столичната Каса констатации през януари 2022 г. ДКЦ „Александровска“ подаде сигнал до управителя на НЗОК проф. Петко Салчев за „тенденциозни и незаконни“ действия от страна на служители на СЗОК.

От Централното управление на здравния фонд предизвикаха извънпланова проверка от Инспектората. Инспекторите на НЗОК констатираха, че няма документална следа за причините за разпореждането на пълна проверка в ДКЦ "Александровска", освен писменото запитване на бивш служител на болницата.

В мотивите си от Инспектората на НЗОК подчертаха, че неприлагането на доказателствен материал към констатациите е "с висок правен риск, тъй като може да доведе до загубата на СЗОК при правен спор с ДКЦ „Александровска“.

През юли 2022 г. Съдът свали обвиненията в източване на Касата с фалшиви прегледи срещу ДКЦ „Александровска“, а санкцията от 134 хил. лева беше отменена. Проф. Оскар, който беше набеден, че е източил 170 000 лв. от НЗОК беше реабилитиран.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
e2pU

Ф20 25.09.2022 07:42:12

Всеки бизнеслекар не обича да бъде контролиран! Санкциите са безумно ниски на фона на увеличените цени на преглед. При съмнение за злоупотреба да се сезира НАП и прокуратурата, за да се спре изтичането на вноските за здраве! И медиите ще отразят !

Гост 25.09.2022 17:31:51

Абсолютно! Няма смисъл да уведомявате Салчев и хората му за това, което сте открили. Всичко ще бъде потулено, а на вас ще спретнат дисциплинарки и ще ви уволнят. Е, съдът ще ви възстанови, но нервите да гледате Лунева, Йорданова... просто не си заслужават. Затова - данните на журналистите първо, чак тогава на прокуратурата. Крадците най-много ги е страх, когато ги изтипосат по медиите.

Дост 24.09.2022 20:53:45

Ало Свинаря с кочината ...по_ кротко с изказа !

Гост 24.09.2022 20:15:34

Къф престиж има тая кочина НЗОК бе ?! Едва ли има и 10 % нормални служители все още, дето ги е срам да кажат къде работят. Всичкото останало е безподобна сган, назначена по политически, роднински и любовни връзки ! Диви селянки, пропаднали алкохолици и опикани баби - това е НЗОК в момента !

Дост 24.09.2022 17:51:26

Сега Проф.Салчев да изиска IP адресите на коментиращите и да ги елиминира за уронване на престижа на институциите!

Гост 24.09.2022 11:47:40

Ччиновниците от РЗОК имащи се за 'специалисти' са просто едни овчари отиващи да проверяват летци от гражданската авиация - но са с дипломи и дисертации от ФОЗ - Факултетите за обществено здравеопазване! Кога ще бъдат закрити тези факултети - ФОЗ и анулирани получените дипломи и дисертации. Масово в РЗОК и РЗИ работят кухи лейки от ФОЗ.

Аз 24.09.2022 08:52:13

Ръководство, инспекторат , вътрешен одит и Р.Йорданова в купом изпълняват поръчки, без значение какъв е човек, важното са е посочен или да са платили за него. Нивото на контролните органи под всякакво ниво на авторитет и професионализъм на всички нива. Но дали ви пука, Не! Пука ви само за Вас, приближените ви лакеи, заплатите ви и всякакви комисионни и хонорари.

Гост 24.09.2022 00:14:23

Поголовно директори из РЗОК крадат под одобрителните погледи на Салчев и тарикатите край него на Кричим. Факт!

ПЛОВДИВ 23.09.2022 21:15:25

Дано следващата да е директорката на Пловдив.

Гост 23.09.2022 15:50:19

Респект, г-жо Динева. Никой не може да Ви отнeме умението да ръководите,, тактичността и финеса. Гледайте напред и мислете за хубави неща.

БЛС-Въоръжено Крило 23.09.2022 09:49:50

Б0клуците от всички РЗОК глобяват системно за несъществени административни нарушения без реално да могат да проверяват (поради лична непригодност и професионална деградация) дали едно поведение на лекаря като анализ на анамнеза, статус, назначени изследвания и лечение е адекватно за пациента или не. Тоест чиновниците от РЗОК имащи се за 'специалисти' са просто едни овчари отиващи да проверяват летци от гражданската авиация. Ясна ли ви е аналогията за каква некомпетентност става дума в тази гнила партийно чалгарска НЗОК пародия на здравен фонд. А тъпаците от политическата класа не желаят да я поставят в конкуренция за да видят разликата , а лекарите да имат избор да не работят с наглеци.

Гост 22.09.2022 21:02:48

Ей, В. Търново преди години бяхте една от най-добрите каси. Какво стана????

ПЛОВДИВ 23.09.2022 21:19:11

И ПЛОВДИВ беше водеща преди да дойде да управлява Пазарджик.

РЗОК В. Търново 22.09.2022 20:47:59

Помощ! Не се издържа!

Гост 22.09.2022 20:43:00

Заради гнусотиите в РЗОК Търново лицето Салчев и мишоците от поръчковия Инспекторат на НЗОК трябва да бъдат изхвърлени с шутове от държавната администрация с доживотна забрана да могат да работят в нея. Салчев да върне сам високото държавно отличие, а не да девалвира тази висока награда, за която се оказа, че не е достоен. Ванчето Динева да го подкара този смешник

Гост 23.09.2022 09:34:23

Глупак, Инспекторатът явно е доказал, че В РЗОК ЦАРИ АДМИНИСТРАТИВЕН ПРОИЗВОЛ и злоупотреба със служебното положение. И ние лекарите всяка година това го виждаме при проверки на РЗОК в практиките си. Абсолютно тенденциозни пrоверки с цел глоби за несъществени неща, като например погрешно написан номер на протокол за лекарствени средства на пациента. Тoва е само техническа грешка, която никой никъде в държавния апарат не глобява чиновниците си ,само лекарите го отнасят. "Нарушение" ,което не носи никакви загуби нито на НЗОK, нито на пациента,нито на данъкоплатеца, техническо несъответствие на номeра на протокола с този нанесен в информационната система. И за това шиб@няците от РЗОК глобяват от 80-120 лв лекаря .

Гост 22.09.2022 20:33:50

Всичко се помни и се знае! Ще дойде Видов ден за П. Р. и А. Н.

Гост 22.09.2022 20:24:18

И въобще кога ще променят устройствения правилник и ще върнат старото положение с конкурси за директорите на 3 години. И да въведат брой мандати, че като се заседят и си повярват, направо се самозабравят.

Гост 22.09.2022 20:08:52

, Много верен и точен коментар!

Гост 22.09.2022 17:18:36

Да много точно! Договорните партньори ни се смеят! Не знам защо още работя в това гнездо на оси(Анка Начева)

Гост 22.09.2022 17:01:52

Където Иванка Динева и мекеретата й имат пръст, смело слагай кръст! Бай ви Петко след всички злини и далавери, които направи за 2 г. и половина, най-после свърши нещо добро!

Гост 22.09.2022 16:45:31

Имаше сигнали срещу Директора и Зам. Директора на РЗОК В. Търново, проверка от Инспектор ата, Надзорият съвет изпрати Салчев и Велчовски да видят какво се случва там. И какво-нищо,! Много пари и зависимости! Договорните партньори се на РЗОК

рзок 22.09.2022 19:17:33

Всички знаят какво се случва. Дебелото дете поискало да е зам.директор на търновската каса.Не директор, а само зам. директор Т.е нищо да не прави, да не носи отговорност за нищо и така да си кара до пенсия. И така мама, демек д-р Маргаритка Йонова се заела да изпълни мечтата на дебелото си дете. Първо принудително уредиха Салчев да пенсионира зам. директора д-р Шиваров в началото на лятото на 2020 г. След това мама започна административен тормоз над директорката д-р Галя Василева. След непрекъснати проверки, предизвикани от мама, изгониха, е не точно, принудиха я сама да си тръгне през септември д-р Василева. И дебелото дете стана зам. директор, но сега пък няма директор, не става кой да е да е директор и мама и приятелки се заеха и намериха един дребен лясковски нехранимайко, роднина, без грам административен опит, дори е бил и безработен да кандиса да стане шеф на РЗОК-В-Т. Най подходящ за целта и да пази дебелото момче, като то ще му помага да вземат мъдри решения. Да ама нещо не им се получаваше, а и имаше една шепа непокорни хора, които много добре знаеха какво се случва и какво целят. Стана ясно, че идеята е да се насочват парите към ДКЦ и навсякъде, където е възможно да сложат послушни, покорни и не особено умни служители. За тая цел мама и дебелото момче направиха тяхната приятелка - страховитата и безкрайно зла жена Анка Начева шеф на контрола и на всички комисии. Тя си имаше мрежа от доносници с чиято помощ и срещу обещания за постове и пари бързо успя да разгони всички неудобни служители, за да могат необезпокоявани да си въртят далаверата. Обаче на директорчето от скука ли, от що, му се видя малка заплата за тежката работа, дето я върши по има, няма два часа на ден престой, та реши да крадне от мними ремонти на климатици някой лев, от горивата както и да смени асансьора като докара другар от лясковец с фирма за асансьори да свърши тая работа. Не му се получи това де. А непокорните си мислеха, че като подадат сигнал и документи до НЗОК за нерегламентираните действия на двамата директори и до КПКОНПИ за конфликт на интереси на дебелото дете, ще ги разкарат. Да , ама не . Оказа се, че Салчев и Велчовски са оплетени в игрите на мама и си затвориха очите пред всички далавери. Но следите остават, пък и цял град знае какво се случва в РЗОК В.Т. и в Надзора все още има хора, които знаят за далаверите на Салчев Велчовски и едноличното управление на мама с подставените на нея лица. А пък и все някой ден мама ще умре и ще стане като фирма на ЕТ. Ама жална ни майка до тогава, то сме като в затвор и не се търпи непрекъснатия тормоз на злата вещица Анка Н. и осиновеното от нея дебело дете. приемете това като вик за помощ, въпреки че не му е тука мястото.

Гост 22.09.2022 16:30:27

C

Гост 22.09.2022 12:52:30

А татуирания нехранимайко и крадльо - директорът на Търновската каса, който пази дебелото, нехелно мамино синче, поискало да стане зам.директор, кога ще ги ометат, че вече прекалиха като дадоха властта на вещицата Анка Начева, която коли и беси в цялата РЗОК Търново. След всяка среща с нея трябва да се пръскаш със светена вода.......

Най-запознат 22.09.2022 10:26:11

Сакън! Да не пипнете Пита Иванова. Тя добре ОПРАВЯ момчетата от Касата. Кака Петя е професионалист с конумация от близкото минало...Сега като сложи и цици, съвсем ще се уреди. Ало Професоре и Вие ли участвахте там или само гледате...

Блс 22.09.2022 02:57:43

Арбитража е бил 6/0 за касата хаха, а Петко дето сцепва държавните болници оправя констатация докато се води дело, и никой не се пита ЗАЩО??????????? ЕВАЛА ПЕТКО, ЕВАЛА - КАТО ФАСТ ФУД СИ - хем си вреден, хем скъпо взимаш, хем си евтин като жълта стотинка

Гост 22.09.2022 01:24:40

Да е на хаирлия! Хайде сега и функционално непригодната Петя Иванова, назначена от рядко простоватата Герганка Андреева в нарушение на законите.

Смешни сте 21.09.2022 22:46:38

На кой ги пишете тия...за всеки е известно че Петко уволнява, а Динева им намираше работа! Не ви е срам, тая жена винаги е подавала ръка и ходеше да се бори с Петко да не уволнява хората.

Good 21.09.2022 18:14:30

И какви са били тези началници на Контролния отдел на СЗОК, които са допуснали да се наложат наказания за 270 Хил. лева без да са взети доказателства от проверяващите ??? Май и те са за уволнение !!! Защо не са ги върнали да изискат тези толкова важни доказателства и да ги приложат и всичко да е приключило???

гост 21.09.2022 18:30:24

Какви началници на контролен отдел като тя махна и изгони всички коитосивършеха съвестно работата ! До нея са само послушковците двамата директор дирекции с които крояха заверите !

Да 21.09.2022 17:41:00

Без доказателства...значи не са си свършили работата или е било поръчка!

Лекар 21.09.2022 17:26:06

За пореден път ще осъди касата!!!

Прозорливко 21.09.2022 15:38:54

Охоо, някой го е яд на поезията :)))) Не е сложно, стиховете са емоции увити в думи, трябва само да се спазва структурата, ама римата е дарба и всява смут :)))))))) Не е като да клепаш всичко на 4 - я етаж :))))))

лекар Уролог 21.09.2022 15:11:59

Иванка е доказан професионалист и няма политическа украса, да му мисли Салчев дето не може да си вдигне гащите от глезените заради слугинаж на Промяната… простатата затова не му е в ред.

запознат 21.09.2022 15:04:03

КЪСНО СТЕ Я МАХНАЛИ.КАКВО ЧАКАТЕ,ПОЧВАЙТЕ ВСИЧКИ ПОДРЕД НАЗНАЧЕНИ ОТ ГЕРБ.

Гост 21.09.2022 14:34:21

Ванче горе главата видовден е близо един мъж тормози една дама когато нищо друго не може да и направи слаб е и физически и умствено т.е. С алчев отговаря напълно що не се особи с ченгетата си на някой мъж щото умира от страх

Добрев 21.09.2022 14:28:42

Намери си Кака да те отрака. Жиголото в Шумен дерибейства като Каката от НЗОК. Порциите вървят към едни и същи практики, най вече лаборатории под крилото на делиорманските партийни феодали.

Гост 21.09.2022 14:28:32

Оскар е позор като лекар и председател на добри и уважавани хора. Истината е че инспектората на нзок е некомпетентен да извършва проверки. Всичко се гледа по документи където нищо не е вярно и докторите го разписват. С алчев глупака като види ИЗ и А мб лист се радва и веднага плаща нали парите са от държавата. Така хората си умират а Петко взима 17 хилядарки и слушка ДПС

Тита 21.09.2022 14:19:17

Значи той ще прибира комисионните от МБАЛите и ще точат касата. Всичко плащаме кеш, а болничните шефове милионери.

Лекар 21.09.2022 14:10:13

По- важно е кой ще е след нея! Чуваме за един некадърник, дружка на Салчев!

Шуши 21.09.2022 14:00:43

В такъв случай трябва да уволнят и Йорданка Пенкова, подуправител на НЗОК, която беше дружка с Иванка, които още преди 10 години бяха дружки и се кльопаха под крилото на Жени Начева. За всеки има Видовден. Дана съсипа стотици кариери като шеф на РЗОК-Шумен. От 2003 г. е под крилото на ДПС и не я махат дори като пенсионерка.

Гост 21.09.2022 13:04:12

Не знам дали Иванка е изпълнявала поръчка срещу Оскар, но той е в достатъчно силна позиция, за да се разправи с нея.

Гост 21.09.2022 12:52:06

По тази линия трябва да сменят всички директори на РЗОК!

Гост 21.09.2022 12:30:39

Жлако за хубавата жена. Видяхте една възпитана и приятна дама и веднага решихте да я разкарате. Друго си е някоя дебела и разплута тьотка, с акъл на кокошка, нали?.

потърпевш от и д 21.09.2022 18:22:44

Много "приятна хубава и интелигентна " това е обвивката а под нея е точно кокошка -зла и злопаметна злобарка !

Лъжеш 22.09.2022 02:45:46

Потърпевши от нея няма и не е злобарка, или и завиждаш или не я познаваш / или се казваш Петя или Димитър. Ако беше лоша до сега да ви беше е...а майката!!! Няма по-великодушен и разбран човек. Пати си от добротата, еквалайзер, че не се промени в годините

Гост 21.09.2022 13:24:09

тя може би само това може - да се "разхубавява" без да се сбръчква и да пише поезия във фейсбук. Добре че се разминава с длъжностната харакетристика на шеф на СЗОК

стар доктор 21.09.2022 12:20:11

Иванке не сех ядосвай !!! Ние сме с теб от екипа ти.

Гост 21.09.2022 12:15:35

Ще й намерят по-доходоносна длъжност!


Всичко за коронавируса
Още новини
Касата ще предложи договори за споделяне на риска с фармакомпаниите
29.09.2022 17:21:38 Невена Попова

Касата ще предложи договори за споделяне на риска с фармакомпаниите

„Експертите на НЗОК правят разчети, на базата на които може да се подготви предложение в бю ...

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през октомври
29.09.2022 17:13:20

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през октомври

За поредна година УМБАЛ „Света Марина“ - Варна се присъединява към инициативата за пр ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...