!
Четвъртък, 22 Февруари 2024
28
окт
101
 

Д-р Калина Бачева:

Върнах се в България, за да уча медицина, но ще специализирам дерматоалергология в Италия

Събота, 28 Октомври 2017 | 13:09:21 Надежда Ненова
101

Д-р Калина Бачева е доктор по химия с диплома от университета в Модена (Universita di Modena e Reggio Emilia), Италия и е завършила семестриално студентка по медицина в Медицински университет - София през 2017 г. Д-р Бачева е студентка на проф. Тод

Д-р Калина Бачева е доктор по химия с диплома от университета в Модена (Universita di Modena e Reggio Emilia), Италия и е завършила семестриално студентка по медицина в Медицински университет - София през 2017 г. Д-р Бачева е студентка на проф. Тодор Попов и проф. Георги Тодоров и партньор в клиничните проучвания на д-р Антонио Лонго. Д-р Лонго е изобретателят на метод за лечение на хемороиди с механичен ушивател (1993), който за първи път е приложен в България през 2015 г. в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска” от италианския хирург с подкрепата и организацията на д-р Кари Бачева. Докато следва химически науки в Модена, д-р Бачева работи като модел на големи италиански модни къщи, а докато учи медицина в МУ-София, създава медико-диагностичната лаборатория „КариЛАБ“- 2008 филиал на италианското дружество Тest.

- Д-р Бачева, как един успял в Италия модел реши да се насочи към медицината?

- Винаги съм мечтала да се занимавам с медицина. Ентусиазира ме, пали ме само медицината. От малка исках да бъда лекар, да лекувам децата и да ги правя щастливи. От 5-6 годишна лекувах домашните си любимци, изучавах лекарствата. Имах жив интерес към всичко, което касаеше кръв, диагнози, лечение. Когато завърших езикова гимназия ме приеха Инженерна химия на френски в ХТМУ. Учих три години, докато един ден случайно в центъра на София не срещнах група италиански моделиери. Те поискаха да се запознаем и ми предложиха да работя като модел на ревютата на доста популярни фирми в Италия.

- Как станахте манекен на „Версаче“?

- Фирмата, която ме прие като модел, беше в Модена, града на Павароти, и организираха модни дефилета в Милано и Рим. Работеха специално с Джанфранко Фере и Версаче. Харесаха ме като пропорции, специфичност и излъчване.

- Каква е причината да подчертавате, че Модена е града на Павароти?

- Модена е малък град и не е толкова популярен. Това което го прави голям е световно известния Павароти и фабриката на Ферари. Живеех в историческия център на града и Павароти ми беше съсед. Случвало се е да му ходя на гости и да водя мои близки и приятелки, които са завършили Консерваторията, за да им съдействам за ангажименти специално за Арена ди Верона. Някои от тях успяваха да го впечатлят, въпреки че той беше доста критичен. Той казваше, че пеенето е изкуство и не се изразява в силата на гласа и изпълнителят трябва да съумява да балансира гласа си.

- Какво се случи с медицината, докато работехте като модел?

- В Италия ми признаха трите години от ХТМУ и продължих да уча химически науки, което най-много съответстваше с инженерната химия. Там се дипломирах като доктор по химия. Но медицината винаги е присъствала в сърцето ми. Върнах се България заради мечтата си да завърша медицина. Мечтите се реализират, ако им се отдадеш със сърце. Оставих моделството, дефилетата в няколко континента, скъпите дрехи, възхищението, фераритата, мазератитата и се отдадох на медицината. Само на нея. 6 години на труд, упоритост, четене за изпити по 12 часа на ден, сълзи, работа до пълно изтощение с пациенти, 6 години на пълно щастие и пълно изтощение. Освен това исках да направя своя лаборатория, което нямаше как да стане в Италия.

- Какви бяха пречките?

- За да се създаде медицинска лаборатория в Италия има много стриктни изисквания. Това е т.нар. „затворено число“ (numero chiuso). На 100 000 души население има точно определени брой лаборатории. Същото важи и за аптеките. Бройката отдавна е запълнена и аз нямаше как там да направя своя лаборатория. Единственото възможно беше да работя в чужда.

- Изпълнихте ли целта си?

- Да, направих своя лаборатория и тази година завърших семестриално в МУ-София. Точно на стогодишнината на университета. Ще специализирам обаче четири години в Италия дерматоалергология. Заминавам тази година, но ще се връщам тук всеки месец минимум за седмица, за да мога да продължа да работя с пациентите си. В момента обучавам медицински персонал, който да може да работи с машините в лабораторията, да калибрира и да се отнася към пациентите с много разбиране и любов, което е моето лого.

- Защо ще специализирате там, а не тук?

- Защото първо езика го чувствам като роден и второ, защото вече съм създала там контактите си. Благодаря на България за всичко, което ми е дала, а тя наистина ми даде много. Винаги ще бъда част от България. Обичам моята България. Италия и България са ми като баща и майка. (Смее се)

- Каква е причината да изберете точно дерматоалергологията за своя специалност?

- Една от главните причини е, че като дете страдах често от алергии. Дори съм имала анафилактичен шок от аспирин. Това ме накара да се опитам да вникна в детайлите на тази наука, за да намеря решение за пациенти, които страдат също като мен. Вдъхнови ме много работата ми с проф. Тодор Попов. Алерголог на световно ниво. Процентът на пациентите с алергия непрекъснато расте. Това е вследствие на урбанизацията.

В последните години прилагаме специфична имунотерапия за лечение на алергии. Човек е сенсибилен към определени алергени и ние правим обратния процес - десенсибилизация. Посредством специфични кръвни показатели имуноглобулин Е-IgE total, комплементарнат каскада-c1 естеразен инхибитор, C 1 quantitative, C3, C4, CRP, еозинофилен катионен протеин разбирам ясно за кой вид алергична реакция се касае и когато докажа механизма, по който е възникнала алергичната реакция, се целим точно в целта и лекуваме с абсолютна точност. Говорим за персонализирана медицина, в моята лаборатория на всеки пациент се отделя персонално внимание. Всеки пациент е уникална вселена, единствена в света и го изследвам по същия начин - като  уникална вселена. Това мото го предавам на моите колеги.

- Вярно ли е впечатлението, че живеем в изкуствено създаден свят, в който всичко е химия?

- Да, химията е навсякъде около нас и сама по себе си не е вредна. Но отровата е в дозата. Не химията е нашия основен проблем, а начинът, по който я използваме. Нещо повече - химията съхранява живота и химията го руши. Успехът на лечение е в баланса. Като със свиренето на цигулка - струните не трябва да бъдат нито много опънати, нито много отпуснати. И в двата случая цигулката няма да даде хубава музика. Познавайки химията, позволяваме на пациента да направи от живота си най-прекрасната музика, без да пренатягаме струните.

- Какво пренесохте в работата си като медик от работата си като модел?

- В моделството има много красота – в дрехите, в начина, по който са създадени, в цветовете, във формата. Същата красота намирам и в медицината. Красотата в това да изслушваш с разбиране пациента, да си медицински детектив, да лекуваш. Същевременно смятам, че лекарят също трябва да поддържа себе си и да изглежда много добре. Това, според мен, е изключително важно, за да може да бъде максимално полезен на пациентите си. Все още спортувам всеки ден, ходя на йога и се занимавам поне по час на ден със себе си - като извайвам душата и тялото си. Въвела съм няколко специално разработени от мен мезотерапии за лечение и освобождаване от излишните килограми. В момента развивам проект за  създаване на нови филъри за форма на устни, създаване на красиви форми, изглаждане на лицето. Ето тук моделът среща медицината и си партнират успешно.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
q6*U

Пламена 23.04.2023 16:13:04

Д-р Калина Бачева е човек с главно Ч. Тя е един от малкото истински посветени и загрижени лекари-специалисти, които съм срещала. След няколко уж безпроблемни теста на гърлен секрет в реномирани и известни лаборатории у нас със становище - няма патогени, д-р Бачева настоя да вземе отново гърлен секрет и да направи окончателен тест за патогени. Добре, че я послушах - оказа се, че имам колонии от бактерии в устната кухина и веднага ми се удаде да започна адекватно лечение на тази опасна и доста болезнена инфекция. Нямам думи да изразя колко съм й благодарна за човечното отношение и добротата, които прояви, както и за усета й какъв е моя проблем. Цял живот ще съм й благодарна за невероятната помощ.

Николай 13.06.2020 22:22:36

Радвам се на амбициозни и умни момичета.Изисква сила на духа...продължавай в този дух и успехите ще те следват.

сем.Викторови 07.09.2018 15:29:50

Браво на младите.България има нужда от млади и уверени хора.Успехи на Калина!!!

Виктория Борисова 03.04.2018 13:19:12

Възхищавам ти се -Красива и успешна.Нека всичко ,за което мечтаеш ти се случва с лекота.

Георги Златков 03.04.2018 12:56:23

Прекрасна си. Бог с теб

ДрМ.А. 15.03.2018 21:27:47

Отвратителен човек, проста и смешна... ! Дано, никога не я срещате,дано не ви убие ,че много му разбира на докторския занаят !!!Да си ходи в Италия .. Принцеса Карилаб !

Гост 15.03.2018 20:45:24

Тая е с когнитивен дефицит.

Читател 06.01.2018 10:58:04

Страхотна си!Успехи и все нагоре.Умна и красива.

Гост 29.11.2017 04:14:50

Браво

Гост 24.11.2017 12:54:24

Успех ли? В кое поприще? В това, в което я е виждал Джанкарло? Мерси!

Гост 23.11.2017 23:32:50

Браво,Успех

Джанкарло 09.11.2017 07:26:52

Тази съм я виждал по баровете и се усукваше около богати старци. Отбягваше хора на нейната възраст. Каква медицина, какви 5 лева! Сега разбирам, че е от този боен град в БГ, където хората са много амбициозни и нещата ми станаха ясни.

Попов 05.11.2017 20:46:00

винаги си постигала целите си, успявай, бъди щастлива!

Станислава 05.11.2017 20:33:34

Има път за всеки до Щастието. Голяма лъжица е и ако не се изплашим на входа, останалото е сладост.

Гост 05.11.2017 17:23:41

"Говорим за персонализирана медицина, в моята лаборатория на всеки пациент се отделя персонално внимание." Жалко, проф. Попов, ако тази все още не успяла да завърши медицина дама е Ваш избор за персонална студентка...

Попов 08.11.2017 15:24:48

Избрах я, защото е красива и е от Перник.

UK doctor 05.11.2017 03:11:32

Това е пълна помия, здраве.нет. Как сте могли да го публикувате това? Надявам се, че тази специалистка ви е платила достатъчно.

UK doctor 05.11.2017 03:11:32

Това е пълна помия, здраве.нет. Как сте могли да го публикувате това? Надявам се, че тази специалистка ви е платила достатъчно.

Станислава 04.11.2017 22:26:37

Подкрепям те.

Гост 04.11.2017 22:08:42

Успех.Ти си муза

Доменико Модуньо 04.11.2017 18:31:00

Каква жена! Защо не съм те срещнал през 60-те! Не ме интересува дали си докторка! Ти си муза!

Adriano Chelentano 04.11.2017 15:29:08

Bona sera seniorina, bona sera!

Ооо 04.11.2017 09:42:52

Значи Перничанка! Tова звучи много гордо!

Джан Луиджи Буфон 04.11.2017 06:10:39

La bella di Pernik!

Гост 03.11.2017 18:03:37

Браво,Успех

Джон Траволта 03.11.2017 12:52:53

Гордея се, че не съм те срещал!

Георги Златков 02.11.2017 14:20:59

Браво!Гордея се с теб.....

Донатела Версаче 02.11.2017 12:39:21

Не ми злепоставяй марката! Не бих те взела за рекламно лице!

Ив Сен Лоран 02.11.2017 12:26:29

Спомням си,спомням си! Искаше да става докторка,ама в Италия трябваше много труд и пари.

Гост 02.11.2017 10:25:30

статията е платена на 100%-20 000

Джорджо Армани 02.11.2017 10:02:12

Помня те,помня те от дефилетата! Още тогава казваше,че искаш да станеш докторка и да се върнеш да лекуваш хората в родния Перник!

Гост 02.11.2017 00:34:59

статията е платена на 100%

Петър Тодоров 01.11.2017 14:54:51

Браво.

Гост 01.11.2017 22:53:34

Браво на какво бе, Петре! Тази е толкова моделка, колкото химик, да не говорим за лекар!

Гост 01.11.2017 14:12:54

Колко смешно. Всички хвалебствени коментари са с един почерк. След препинателните знаци няма интервал. Вероятно сега ще се появи положителен коментар с интервали, хаха.

Мария Коева 01.11.2017 12:24:46

Твори ,дерзай.Разработвай още много проекти и всички лекари ,които си назначила да ти помагат много.Разработвай реактиви,методи ,твори. Браво моето момиче.

Гост 01.11.2017 22:49:10

Каква пошлост! Пфу!

Гост 01.11.2017 09:26:00

Това е платена реклама! Някаква химичка и незавършила медицина жена ще се допира до хора и ще прави мезотерапия и процедури за отслабване. Журналистката, която е осъществила интервюто /ако има в действителност такава/ би трябвало да отговаря пред началниците си и пред морала си.

Гост 01.11.2017 07:56:27

статията е платена на 100%.-20000

Гост 01.11.2017 05:32:27

Госпожата и майка и се засрамиха и млъкнаха.

Гост 31.10.2017 22:10:28

статията е платена на 100%.Успех.

Гост 31.10.2017 21:26:50

Тистуванията безплатни ли ще са? Най-вабнуту й да е бизплатно!

Патриот-майтапчия 31.10.2017 21:26:06

Час по-скоро сключете договор с нашата Здравна каса, д-р Бачева! Народът има вопиюща нужда да се лекува при Вас!

Пациенти 31.10.2017 14:27:05

Бачева, Вие сте надеждата и упованието на нашата пациентска класа! Коленопреклонно, не ни напускайте! Без Вас ще бъдем като изоставени деца!

Гост 31.10.2017 12:00:50

статията е платена на 100%-20 000

Гост 31.10.2017 10:25:36

Г-жо Бачева, работническо-селската класа Ви пожелава да завършите медицина, за да можете успешно да я лекувате! Дерзайте и мечтайте!

Гост 31.10.2017 10:06:53

Успех.

Гост 31.10.2017 09:39:20

статията е платена на 100%-20 000$

Гост 31.10.2017 09:49:49

Много! Чак пък толкова! Откъде ще ги вземе?

Гост 31.10.2017 07:07:43

Колко ли е платила к.ифлата за тази антиреклама?

Гост 31.10.2017 05:54:10

Успех, д-р Бачева! Пожелавам Ви да съумеете да работите и по Здравна каса, за да могат и българските отрудени пенсионери и работническо-селската класа да се докоснат до Вашия професионализъм!

Гост 31.10.2017 07:09:48

Какъв хубав соцлозунг, сигурно е писан от майка й! Каква манифестация на социалистически морал! Туш!

Sylvia 30.10.2017 23:28:15

Успех, Бачева! Добре си спомням,че от ученичка мечтаеше да станеш лекар! А също си спомням,че винаги си постигала целите си! Бори се, успявай, бъди щастлива!

Гост 30.10.2017 22:47:16

статията е платена на 100%-20 000.

Пенсионер 30.10.2017 22:22:18

Каквото и да бръщолевите хубаво си е "муцито" - то коси, то очи, то уста, то излъчване......Ако така добре изглежда и "от долу", чакат го много специализации и велико бъдеще!!!

Тази 30.10.2017 21:45:23

статията е платена на 100%-20 000.

Тази 30.10.2017 21:38:03

статията е платена на 100%-20 000.

Иванова 30.10.2017 21:15:52

Bravoooo.

Гост 30.10.2017 20:52:56

Фейк интервю, фейк дотореса.

Александра Иванова 30.10.2017 17:24:56

Успех! Ще дойда на дипломната защита в Италия декември месец,да знаешПрекрасна си! Много се стараеш.

Ангел Тодоров 30.10.2017 16:50:55

Браво! Успех на специализацията в Италия.Винаги успяваш. Умна и красива.

Тази 30.10.2017 16:40:40

Госпожа буди само смях и излага професорите Попов и Тодоров, че не е могла да завърши медицина.

Георги Караманов 30.10.2017 14:44:27

Гордея се ,че те познавам.

Редактор на сайта 30.10.2017 14:36:09

Когато видим,че някой човек има особени таланти-завиждаме му.В нашия ум,в нашето сърце не трябва ва влиза никаква мисъл на завист.Завистливия няма никаква радост в себе си,Ако завиждате,вие спъвате себе си. Петър Дънов УСПЕХИ НА МЛАДИТЕ ПО СВЕТА!!!

Гост 30.10.2017 19:20:23

Когато видим, че някой човек си прави сам реклама и си пише сам коментари - смеем му се. В нашия ум, в нашето сърце, трябва да знаем кои сме ние и къде точно ни е мястото. Аз в тази особа особени таланти не виждам и цялата й група от университета може да го потвърди!

Гост 30.10.2017 14:00:18

Скъпа, много си далеч от Ферарита и Мазератита... От модел на Ферре и Версаче още повече. Лабораторията ти е една стая, в която дори няма тоалетна. Недей да заблуждаваш хората, защото като отидат, ще се изплашат. “Стилът” ти на обличане е неприсъщ за моделите, защото по-скоро е липса на стил.

Виктория Борисова 30.10.2017 12:27:06

Позитивната и Интелигентна dottoressa Калина Бачева!Света те очаква с удоволствие!Бъди винаги така позитивна,помагай на хората(както на мен) .Гордея се ,че те познавам.

Stoyanov 30.10.2017 08:56:32

Bravo!Bulgaria ima nujda ot mladi i deini hora.

Гост 30.10.2017 09:29:05

И от кирилизирани клавиатури за задклавиатурното устройство...

Гост 30.10.2017 12:24:22

В Италия не продават такива

Еуродепутато 29.10.2017 21:22:55

Много е странно как така в Германия, Италия, Франция, Англия и пр. платено обучение по медицина няма, а в България и Унгария има. Дори има организирано обучение на английски и на немски. Това дава възможност на всякаква сган да завърши медицина и стоматология. продажната професорско - доцентска пасмина си затваря очите и ги пуска изпит след изпит, зер 5000 евро годишно не е малко пара - 70 калпазанина хотел купуват. Надявам се европейската комисия да разгледа това срамно положение час по-скоро и да въздаде справедливост.

Станислава К. 29.10.2017 21:16:28

Страхотна си. Все повече успехи.Харизмата ти е много силна.Каквато и специализация да избереш ще имаш успех.Родена си за Успехи! Колежка

Станислава К. 29.10.2017 21:16:28

Страхотна си. Все повече успехи.Харизмата ти е много силна.Каквато и специализация да избереш ще имаш успех.Родена си за Успехи! Колежка

Лингвист 29.10.2017 21:38:37

Станислава К. ! "К." на какво е съкращение ? Е айде - страничен въпрос. Но неграмотността ти е колосална, дъще. "Колежка" - такова животно няма. Колега се казва. Мъж колега, жена колега. Дори на италиански е тъй - питай си колежката, пардон, колегата. "Успех" се пише с главна буква, ако е в началото на изречението. Или ако си решила да пишеш на немски. Ама тогаз е Erfolg. Освен това - избира се специалност, а не специализация, драга. И най-паче - в същностен план - какво общо има тук харизмата ? Подозирам, мила, че и ти си семестриално завършила.

Доктор Джекил 30.10.2017 00:21:18

Те тия всички дето я защитават (да не говорим че IP-тата са им родствени) са завършили оня институт за древната професия и сега зор да се конущисат с хората. Утре отивам да си направя "еозинофилен катионен протеин " в описаната лаборатория, само че, искам тя да ми вземе матрЯл за изследване персонално! Такива сме българските пациенти, искаме само доценти и професори да ни обслужват, пък то и не останаха обикновени доктори, а кръв да ни взимат само засукани моми притежаващи лаборатории! И искам с усмивка и целувка на едното място, там дето ще ми взимат матрЯла.

Гергана Москова 29.10.2017 20:43:29

Браво на нашето момиче!България има нужда от толкова позитивна ,интелигентна и дейна докторка!Бог закриля добрите !

Гост 30.10.2017 00:25:30

Че кво и е позитивното и къде и е интелекта? Между ногите? Както са писали хората надолу, никаква докторка не е, погледнахме регистрите (имаме разширен достъп), т.н. химичка е пълен вятър и мъгла. Измама отвсякъде. А статията е платена на 100%

Гост 30.10.2017 17:44:19

Подкрепям! И различните имена на хвалещите са на 1-2 ма души.

Редактор на сайта 29.10.2017 20:17:18

Когато видим,че някой човек има таланти-завиждаме му.В нашия ум,в нашето сърце не трябва да влиза никаква мисъл на завист.Завистливия няма никаква радост в себе си.Ако завиждате,Вие спъвате себе си. Петър Дънов Успех на младите по света!

Гост 29.10.2017 17:13:45

Всичко е доста напудрено и затова съмнително. Сега Медицинския университет ще чакаме да разясни публично е ли е завършила семестриално медицина или неместриално международна спекулация. Системата засега прилича на италианския поздрав Е baci a tutti (чете се Е бачи а тутти). Както искате го разбирайте

Редактор на сайта 29.10.2017 11:53:23

Когато видим,че някой човек има особени таланти-завиждаме му.В нашия ум,в нашето сърце не трябва ва влиза никаква мисъл на завист.Завистливия няма никаква радост в себе си,Ако завиждате,вие спъвате себе си. Петър Дънов УСПЕХИ НА МЛАДИТЕ ПО СВЕТА!!!

До Редактор на сайта 29.10.2017 14:30:09

Никой на никого не завижда. Не е добре че уж сериозен сайт като този не си проверява информацията. Ще цитирам Беинса Дуно: "Много растения привличат чрез лъжа, чрез измама към себе си насекомите, като ги използват за храна. Тези растения изработват особени капчици течност, която отдалеч свети, привлича насекомите. Щом насекомото се приближи до растението, последното се отваря и го поглъща. Бог наистина ги е създал, но Той няма никакво отношение към капчиците, с които насекомите се привличат. Външността мами, привлича хората. Тя поражда в ума на човека изопачени мисли и чувства." Това имаме за цел, да предпазим хората от тази измамница, която има за цел да ги "изсмуче", както казва Учителя. Тъй като българите са ДОБРИ, ГОСТОПРИЕМНИ И ДОВЕРЧИВИ хора такива като таз паразитират на гърба им. Да завърши, да вземе специалност , да открие клиника и тогава да обещава на хората чудеса. Никой от нас няма против и не завижда.

Доктор 2 29.10.2017 11:00:04

Може да не е доктор, ама добре да лекува мъжовете :))) като Кобилкина . . . Я как ги е изцерила ... и чичко Руджери и чичко Масимо .... толкова са здрави че, правят фирма след фирма, които като се проследят бегло ... и се стига до обществените поръчки и ГЕРБ!!! Ама нали знаете - при ГЕРБ няма завършил-незавършил! Решава човекът, че има титла и толкоз!

Доктор 29.10.2017 10:23:43

Тази дама е всичко друго, но не и доктор

Елена Дрингарска 29.10.2017 10:14:17

д-р Бачева и д-р Енджи Касабие - участнички заедно в ТВ формат - ето задаващата се медийна хала . Всички рейтинги ше строшат, теленародът ще вий от сласт ...

29.10.2017 11:57:33

Колко ли други неща са строшили (служебно)...?

pediatrabulgara 29.10.2017 10:12:04

Във Фейсбук се бе регистрирала, като ПРИНЦЕСА КАРИ КАРИЛАБ?! Не разбрах какво я е накарало да се провъзгласи за принцеса?!Уж водеше някакъв център, предложи ми да давам там дежурства, като аз съм педиатър и усетих, че има нещо нередно... а след което, въпросната си закри профила във Фейсбук?! Представяше се за италианка?! Не вярвам на такива хора!!!

Патриот-майтапчия 29.10.2017 07:12:13

"завършила семестриално медицина" ....Ха ха ха ха!

Един ОПЛ на 33 28.10.2017 22:53:45

Още като прочете човек "завършила семестриално медицина" вече е ясна работата. Тази иначе чудесно изглеждаща на снимката кака няма прова да пипа пациент дори и на сън!

Един ОПЛ на 33 28.10.2017 22:51:58

Статията доста ме разсмя. Не отива на сериозен сайт като здраве.нет да ни занимава с такива щурави работи.

Редактор на сайта 28.10.2017 20:26:30

Благодарим на проф.Димитров за академичното поведение!

Михаил 28.10.2017 20:06:10

Такива млади хора са нужни на България,за да вървим напред.Бъдете здрава и успешна д-р Бачева!!!

Старият доктор 28.10.2017 19:16:42

В България взимаш държавни изпити и тогава се завършва медицина. Такова животно семестриално завършване няма, щото не са на семестри! Освен това няма индивидуални студенти при тоя професор или при ония. Дали Попето и шефа на 2-ра хирургия в Александровска знаят че имат индивидуална студентка - майсторицата от снимката? Иначе се е налапала с термини като малко пате с топли "фекалии".

pediatrabulgara 29.10.2017 10:16:04

Слава Богу, че не и се “вързах“ на лъжите- уж да давам дежурства като педиатър в някакъв център в София?! То, още като и прочете човек, как се бе регистрирала - ПРИНЦЕСА КАРИ КАРИЛАБ?!, вече е лесно да си направим съответните изводи за нея. После, явно атакувана от хора, които добре я познават, си закри профила във Фейсбук?!

Доктор Джекил 28.10.2017 19:10:24

Тази НЕ Е завършила медицина, следователно НЯМА специалност и не е регистрирана никъде КАТО ЛЕКАР!!! Нито в Медицинския университет, нито в дружеството на алерголозите. Дори и в БЛС! И няма никакво право да слага д-р пред името. Както съм написал по-долу такава титла "д-р маг." в България НЯМА! Момата лъже здраво и безцеремонно! Освен това бърза проверка в Търговския регистър показва, че е.ачът италианец се е изнесъл и тя е изгонена вероятно от коЗметичния медицински център, щото там вече има други собственици и управители . За момата са оставили малко остаряла апаратура (купена 2-ра ръка вероятно 2008 г.) и тя този септември е регистрирала нова лаборатория СМДЛ Карилаб Екселенс на домашния адрес (като минаваме оттам не се виждат никакви табели). В началото е опитала с някаква алерголожка, но РЗИ са и набили канчето и е взела за регистрацията лабораторен лекар от Пирогов. ТАКА ЧЕ, МИЛИ ХОРА, НЕ И СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАЗ ЖЕНА (НА 33 Г. ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ). Нито ще ви излекува, нито мезотерапии ще ви направи! Най-малкото НЯМА ПРАВО!

Разбор 28.10.2017 18:38:51

От материала разбрах следното : 1. Тайфа италиански моделиери са награбили преди много години девойката направо от софийското стъргало и са я включили в модния бизнес 2. Същата е дошла да учи медицина платено в България, щото в Италия платено медицина няма , и сега, завършвайки с призната в ЕС диплома се връща да специализира пак там неизвестна за мен специалност 3. Отворила е лаборатория , т.е. има бизнес у нас, който ще контролира изкъсо . Тези световнобезинтересни факти отминаваме, но има нещо интересно . За това, което госпожицата нарича "нумеро киузо" иде реч. Разбирате ли ? Ред има в Италия - здравна карта на лабораториите. Лаборатории, аптеки и пр - има горен праг. Нека слободия като у нас.

Гост 28.10.2017 18:58:53

А тебе са те фанали тайфа чекисти и са ти налели плитък марксистки разбор . Дори да има ограничения в броя аптеки и здравни заведения в Италия, тяхната карта е стотици пъти по-малко рестриктивна от тази тук въведена тук от вашите комунета по липса на средства за финансиране на здравните заведения , не отдруг мотив. Това е световноинтересния факт , който премълчаваш

Патриот-майтапчия 28.10.2017 16:54:46

Д-р Бачева, работите ли с направления по здравната каса?

Georgi Viktorov 28.10.2017 16:14:18

D-r Bacheva,Bulgaria vi obicha.Pomagate na pazientite i zatova imate tolkova mnogo uspehi.Bog e s vas.

Vikoria Ivanova 28.10.2017 16:06:30

Bravo dottoressa,vse napred i nagore.Strahoten chovek i specialist si.pazientite te obichat!

Доктор Джекил 28.10.2017 14:47:21

Абе момата няма диплома ама има п...а та пИчели от козметика. От е...не няма време да завърши висше. И се титулова Д-Р МАГ. СМЕХ... отсекъде


Всичко за коронавируса
Още новини
Въпреки мерките, България е сред страните с най-висока заболеваемост и смъртност от COVID
22.02.2024 13:48:15

Въпреки мерките, България е сред страните с най-висока заболеваемост и смъртност от COVID

Въпреки предприетите своевременни и последователни действия на здравните власти и осигурените зна ...

И белодробната болница в с. Искрец запазва управителя си
22.02.2024 13:10:34

И белодробната болница в с. Искрец запазва управителя си

Людмила Йовчева Тодорова печели конкурса за управител на Специализираната болница по пневмофтизиа ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...