!
Петък, 08 Декември 2023
09
май
1
 

„Софиямед“ празнува 9 години от създаването си

Неделя, 09 Май 2021 | 09:51:55
1

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“,

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“, който днес празнува рожден ден. Това съобщиха от лечебното заведение.
 
Стартиращ дейността си на 9 май 2012 година, болница „Софиямед“ и нейните 2 диагностично-консултативни центрове се превърнаха в едни от водещите в страната. За изминалите 9 години основната цел на мениджмънта на „Софиямед“ е да предостави на българските граждани съвременно доболнично и болнично лечение от водещи в областите си специалисти, при добри материални условия и със съвременна и модерна апаратура.
 
През 2020 година и до момента медицинският комплекс предлага на българските пациенти, непрекъснато растящи като брой, възможности именно за това и в извънредната пандемия от COVID-19.
 
„В контекста на пандемията от COVID-19 нашите ДКЦ-та бяха първите в страната, които предложиха пакетна услуга за диагностика на пациенти с активна ковид инфекция или такива, които вече са я преболедували. Още в началото на епидемичната обстановка нашата лаборатория за PCR диагностика беше официално сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като референта, имаща право да извършва и потвърждава проби за ковид. Бяхме първите в страната, които предложихме на пациентите услугата експресен PCR тест с резултати до 1 час. В навечерието на празника ни стартирахме и тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2. Разкрихме за много кратко време ковид отделение с капацитет към момента от 140 легла и организирахме работата на екипите му с опитни специалисти по инфекциозни болести. Свършихме изключително много работа за кратко време през изминалата година, и благодаря на колегите и пациентите ни за това, че заедно с нас бързо се адаптираха към новата действителност. От откриването на комплекса до днес, най-важното за нас остава доверието на пациентите ни. Благодаря им за него, защото то е в основата на нашия успех. Продължаваме да работим за тях. Предстои ни да разширим комплекса и през тази година, за да им предложим най-добрите условия за профилактика, диагностика и лечение“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

По повод рождения ден на медицинския комплекс неговият медицински екип, както и до момента, традиционно обявява безплатни прегледи по 9 медицински направления: кардиология, съдова хирургия, ушно-носно-гърлени болести, детски болести, акушерство и гинекология, ендокринология,г астроентерология, обща и лапароскопска хирургия, онко хирургия.Записването за тях се осъществява онлайн през платформата на Superdoc.bg -https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-po-sluchay-9-godini-sofiamed, както и на тел.0895 555 444 и 02 465 00 00.

„Поздравявам всички колеги за неуморният им труд през последните години, както и за високия им професионализъм и най-вече отдаденост. Благодаря и на нашите пациенти и партньори за доверието през годините. Бъдете здрави!“, допълва управителят на болницата.

Редица популярни личности сред които звездите на Народния театър, начело с любимите на няколко поколения актьори Аня Пенчева и Георги Мамалев, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, босковият шампион Тервел Пулев, един от водещите на реалити формата „Фермата“ и продуцент Андрей Арнаудов поздравиха медицинските екипи на „Софиямед“.

Звездите на Народния театър Аня Пенчева и Георги Мамалев, пожелаха много здраве и успехи на всички, работещи в медицинския комплекс от името на целия екип на Театъра.

“Във времена на криза винаги си припомняме онези професии, без които сме загубени. Благодарим ви за грижите, професионализма и човещината. А в личен план аз ви благодаря за спокойствието около раждането на третото ми внуче при вас“, каза Аня Пенчева във видео посланието си.

“Пожелавам Ви много плодотворна работа в името на благото и здравето на пациентите“, каза във видеото Георги Мамалев.
 
Боксовият ни шампион Тервел Пулев, който продължава да е доброволец в Спешно отделение на болницата,  пожела на екипа ни да продължава да приема пациенти и да се опитва да ги лекува с усмивка. Да браним реномето си на болница, която е водеща както в София, така и в цялата страна. „Честит рожден ден, продължавайте в същия дух“, каза той.
 
„Честит рожден ден на нашите приятели от „Софиямед“, разбира се да сте живи и здрави още дълги години, за да разчитаме на вашия уникален професионализъм“, пожела продуцентът Андрей Арнаудов и с видеото си анонсира подкрепата на „Софиямед“, която тази година ще бъде генерален партньор на кампанията на ДНК „Направи го сега“. „Защото заедно вярваме, че демографията е най-важната битка пред България“, добави Андрей.
 
От своя страна проф. Христо Пимпирев казва във видео пожеланието си, че вече 9 години екипът на „Софиямед“ отдава безсънни нощи за това пациентите да излизат здрави от болницата.
„Огромна благодарност към вас и още дълги години да се раздавате и да давате здраве на хората, които се лекуват в „Софиямед“.Ние всички Ваши пациенти ви обичаме!“.
 
Благодарим на всички тях и на пациентите си за доверието през изминалите 9 години. Бъдете здрави!Коментари по темата

Правила на форума за коментари
49wP

Elf 10.05.2021 08:57:56

Zentrala na GERB e Sofiamed i doina krava na DPS !!


Всичко за коронавируса
Още новини
НЗОК с нова справка за движението на заявленията за лечение на деца
07.12.2023 17:12:38

НЗОК с нова справка за движението на заявленията за лечение на деца

Нова справка на сайта на НЗОК заменя съществуваща досега справка на Център „Фонд за лечение ...

Задължиха министъра да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“ (Допълнена)
07.12.2023 16:25:34 Надежда Ненова

Задължиха министъра да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“ (Допълнена)

С 10 гласа „за“, 3 „против“ и 4 „въздържал се“ Комисията по з ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...