!
Понеделник, 17 Юни 2024
09
май
1
 

„Софиямед“ празнува 9 години от създаването си

Неделя, 09 Май 2021 | 09:51:55
1

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“,

Качествено медицинско здравеопазване от водещи специалисти в своите области, съвременни и иновативни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 9 години на своите пациенти медицински комплекс „Софиямед“, който днес празнува рожден ден. Това съобщиха от лечебното заведение.
 
Стартиращ дейността си на 9 май 2012 година, болница „Софиямед“ и нейните 2 диагностично-консултативни центрове се превърнаха в едни от водещите в страната. За изминалите 9 години основната цел на мениджмънта на „Софиямед“ е да предостави на българските граждани съвременно доболнично и болнично лечение от водещи в областите си специалисти, при добри материални условия и със съвременна и модерна апаратура.
 
През 2020 година и до момента медицинският комплекс предлага на българските пациенти, непрекъснато растящи като брой, възможности именно за това и в извънредната пандемия от COVID-19.
 
„В контекста на пандемията от COVID-19 нашите ДКЦ-та бяха първите в страната, които предложиха пакетна услуга за диагностика на пациенти с активна ковид инфекция или такива, които вече са я преболедували. Още в началото на епидемичната обстановка нашата лаборатория за PCR диагностика беше официално сертифицирана от Министерството на здравеопазването, като референта, имаща право да извършва и потвърждава проби за ковид. Бяхме първите в страната, които предложихме на пациентите услугата експресен PCR тест с резултати до 1 час. В навечерието на празника ни стартирахме и тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2. Разкрихме за много кратко време ковид отделение с капацитет към момента от 140 легла и организирахме работата на екипите му с опитни специалисти по инфекциозни болести. Свършихме изключително много работа за кратко време през изминалата година, и благодаря на колегите и пациентите ни за това, че заедно с нас бързо се адаптираха към новата действителност. От откриването на комплекса до днес, най-важното за нас остава доверието на пациентите ни. Благодаря им за него, защото то е в основата на нашия успех. Продължаваме да работим за тях. Предстои ни да разширим комплекса и през тази година, за да им предложим най-добрите условия за профилактика, диагностика и лечение“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

По повод рождения ден на медицинския комплекс неговият медицински екип, както и до момента, традиционно обявява безплатни прегледи по 9 медицински направления: кардиология, съдова хирургия, ушно-носно-гърлени болести, детски болести, акушерство и гинекология, ендокринология,г астроентерология, обща и лапароскопска хирургия, онко хирургия.Записването за тях се осъществява онлайн през платформата на Superdoc.bg -https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-po-sluchay-9-godini-sofiamed, както и на тел.0895 555 444 и 02 465 00 00.

„Поздравявам всички колеги за неуморният им труд през последните години, както и за високия им професионализъм и най-вече отдаденост. Благодаря и на нашите пациенти и партньори за доверието през годините. Бъдете здрави!“, допълва управителят на болницата.

Редица популярни личности сред които звездите на Народния театър, начело с любимите на няколко поколения актьори Аня Пенчева и Георги Мамалев, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, босковият шампион Тервел Пулев, един от водещите на реалити формата „Фермата“ и продуцент Андрей Арнаудов поздравиха медицинските екипи на „Софиямед“.

Звездите на Народния театър Аня Пенчева и Георги Мамалев, пожелаха много здраве и успехи на всички, работещи в медицинския комплекс от името на целия екип на Театъра.

“Във времена на криза винаги си припомняме онези професии, без които сме загубени. Благодарим ви за грижите, професионализма и човещината. А в личен план аз ви благодаря за спокойствието около раждането на третото ми внуче при вас“, каза Аня Пенчева във видео посланието си.

“Пожелавам Ви много плодотворна работа в името на благото и здравето на пациентите“, каза във видеото Георги Мамалев.
 
Боксовият ни шампион Тервел Пулев, който продължава да е доброволец в Спешно отделение на болницата,  пожела на екипа ни да продължава да приема пациенти и да се опитва да ги лекува с усмивка. Да браним реномето си на болница, която е водеща както в София, така и в цялата страна. „Честит рожден ден, продължавайте в същия дух“, каза той.
 
„Честит рожден ден на нашите приятели от „Софиямед“, разбира се да сте живи и здрави още дълги години, за да разчитаме на вашия уникален професионализъм“, пожела продуцентът Андрей Арнаудов и с видеото си анонсира подкрепата на „Софиямед“, която тази година ще бъде генерален партньор на кампанията на ДНК „Направи го сега“. „Защото заедно вярваме, че демографията е най-важната битка пред България“, добави Андрей.
 
От своя страна проф. Христо Пимпирев казва във видео пожеланието си, че вече 9 години екипът на „Софиямед“ отдава безсънни нощи за това пациентите да излизат здрави от болницата.
„Огромна благодарност към вас и още дълги години да се раздавате и да давате здраве на хората, които се лекуват в „Софиямед“.Ние всички Ваши пациенти ви обичаме!“.
 
Благодарим на всички тях и на пациентите си за доверието през изминалите 9 години. Бъдете здрави!Коментари по темата

Правила на форума за коментари
yjwC

Elf 10.05.2021 08:57:56

Zentrala na GERB e Sofiamed i doina krava na DPS !!


Всичко за коронавируса
Още новини
СЗО: Антимикробната резистентност става все по-голям проблем
17.06.2024 17:25:38

СЗО: Антимикробната резистентност става все по-голям проблем

„Въпреки че броят на антибактериалните агенти в клиничния процес се увеличи от 80 през 2021 ...

КОЦ - Пловдив с целогодишни профилактични прегледи за кожни болести
17.06.2024 16:59:32

КОЦ - Пловдив с целогодишни профилактични прегледи за кожни болести

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Пловдив организира кампания за безплатни прегледи за кожн ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...