!
Понеделник, 15 Юли 2024
27
апр
2
 

„Софиямед“ с последно поколение лазерна система за лечение на урологични заболявания

Четвъртък, 27 Април 2023 | 13:12:41
2

Последно поколение холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W функционира в Клиниката по Урология на УМБАЛ „Софиямед“, съобщават от там. Тя се прилага за миниинвазивно лечение на бъбречно-каменна болест – чрез „разпраш

Последно поколение холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W функционира в Клиниката по Урология на УМБАЛ „Софиямед“, съобщават от там.

Тя се прилага за миниинвазивно лечение на бъбречно-каменна болест – чрез „разпрашаване“ и раздробяване на камъните (конкрементите), независимо дали се намират в бъбрека или пикочния мехур. Технологията на холмиум лазера е златен стандарт при третирането на камъни.

Quanta-Cyber Ho 100W изключително успешно се прилага за трансуретрално лечение при доброкачествена хиперплазия на простата – отстраняване на доброкачествено разрасналата се тъкан, която е причина за затрудненото уриниране или така нареченото лечение лазер на простата.

Благодарение на системата, произведена през 2023 г., и заедно с другия комбиниран лазерен апарат в Клиниката, както и последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура за миниинвазивни ендоскопски интервенции и последен модел робот четвърто поколение Da Vinci Xi за роботизирана хирургия, лечебното заведение предлага най-комплексното и съвременно лечение на урологичните заболявания, отбелязват от болницата.

„За приложението на лазер за лечение на простатата няма ограничения по отношение на размера й - без значение е колко е увеличена. Използва се и при най-малкия, и при най-големия обем. Лазерът има прекрасно приложение и при разбиване на бъбречни камъни с минимална травматичност за пациента, което благоприятства за по-краткия болничен престои и по-малкото усложнения. Наличната последно поколение апаратура и като цяло технологичният арсенал с който разполагаме в Клиниката, предоставят възможности на българския пациент да се лекува на световно ниво чрез всички възможни методи“, коментира проф. Калоян Давидов, д.м., началник на Клиниката по урология в УМБАЛ „Софиямед“.

Специалистът допълва, че предимствата на приложението на лазерните системи в урологията в последните години е огромно. Сред тях са по-малката кръвозагуба, по-малката оперативна травма, липсата на разрез или отвор откъм коремната стена, както и неограничен обем на простатата и размерите на камъка в бъбрека/уретера, които може да се третират. По отношение на операцията за увеличена простата, лазерът има преимущество дори и пред хирургията с роботизираната система Da Vinci.

Холмиум лазерната система Quanta -Cyber Ho 100 се дистрибутира в България от Vega Medical. Апаратурата е най-добрата към момента не само в Европа, но и в света, за миниинвазивно лечение на бъбречно-каменна болест и доброкачествена хиперплазия на простатата.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
GZz9

Пациент 29.04.2023 21:23:12

"Наличната последно поколение апаратура и като цяло технологичният арсенал с който разполагаме в Клиниката, предоставят възможности на българския пациент да се лекува на световно ниво........" ТО ХУБАВО, АМА КАЖЕТЕ НЕЩО И ЗА ДОПЛАЩАНЕТО ОТ СТРАНА НА ПАЦИЕНТИТЕ, ЧЕ ПУСТАТА КАСА ВСЕ ПОЧТИ НИЩО НЕ ПЛАЩА ЗА ИНОВАТИВНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!

ОБЕКТИВЕН 29.04.2023 21:39:36

Абсолютно безплатното здравеопазване е мечтан мираж от заклеймения и анатемосан престъпен социализъм/комунизъм на Бай Тошо! Няма да се върнат! Здравето цена няма, така че вместо да мечтаете не мрънкайте, доплащайте и колкото и да доплатите все ще е малко! "Дупе да ви е яко"!!!


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Георги Апостолов: Най-важният урок, който научих е, че на първо място трябва да си човек
14.07.2024 10:12:54 Невена Попова

Д-р Георги Апостолов: Най-важният урок, който научих е, че на първо място трябва да си човек

Д-р Георги Апостолов, д.м., е специалист в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ „Пълме ...

Д-р Нейков: Алкохолът е най-опасен за мозъчното кръвообращение през жегите
13.07.2024 12:33:14

Д-р Нейков: Алкохолът е най-опасен за мозъчното кръвообращение през жегите

Високите температури трябва да ни направят особено внимателни към нашето здраве и комфорт. Топлин ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...