Неделя, 18 Ноември 2018
20
юни
5
 

369 лечебни заведения сключиха индивидуални договори с НЗОК

Сряда, 20 Юни 2018 | 17:14:20
5

369 е общият брой на лечебните заведения, сключили договор със Здравната каса за дейност към 7 юни 2018 г. В това число влизат както болници, така и лечебни заведения за извънболнична помощ, работещи по клинични и амбулаторни процедури, сочи справка на

369 е общият брой на лечебните заведения, сключили договор със Здравната каса за дейност към 7 юни 2018 г. В това число влизат както болници, така и лечебни заведения за извънболнична помощ, работещи по клинични и амбулаторни процедури, сочи справка на Касата, с която Zdrave.net разполага.

НЗОК е сключила 18 639 индивидуални договори по новия НРД за клинични пътеки. Броят договори за клинични и амбулаторни процедури пък е 2699, сочат данните от Касата. Така общият брой договори за дейност, сключени между НЗОК и лечебните заведения към 7 юни, е 21 338.

Договорените нови дейности за 2018 г. пък са общо 89. От тях със стари договорни партньори Касата е сключила 65 нови договора по клинични пътеки и 18 – по амбулаторни процедури. Новите договорни партньори на фонда пък имат договори за три клинични пътеки и три амбулаторни процедури.

Припомняме, с тазгодишния рамков договор бяха увеличени цените на повече от половината клинични пътеки – нещо, което не е правено повече от 10 години. Проблем обаче остава лимитирането на бюджетите на лечебните заведения, което на практика води до лимитиране на дейността им.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$4FD

Elf 21.06.2018 08:30:54

Visokia broi dogovori e simvol na moralnia upadak i krizata na dostoinstvoto na medicite v Balgaria.Tova pokazva edinstveno i samo kolko tapi sa doktorite i kolko sa prestapni-chrez iztochvaneto na kasata za svoite shefove,hraniat semeisvata si.Kradci koito kradat za Golemite kradci.

Мениджър на болница 21.06.2018 01:56:18

".....Припомняме, с тазгодишния рамков договор бяха увеличени цените на повече от половината клинични пътеки – нещо, което не е правено повече от 10 години......" Защо не кажете на електората, че увеличението е с жълти стотинки, което е тежък грях на БЛС продал ни на НЗОК, като най-евтини проститутки? Клиничните пътеки пак са двойно не дофинансирани и до реалната им себестойност пациентите ще продължат да доплащат под различни форми /за избор на екип, вип условия, за спешна помощ в дежурни,а не спешни кабинети, плащане под масата....и т.н./ И да се обясни на тъпия потребител с комунистическо мислене, че това доплащане е за достигане на европейските цени в здравеопазването и не бива да се криминализира! За да стигат парите за здраве - да се повишат здравните вноски; държавните служители и тюмбелите полиция и армия, които сега получават най-приличните заплати в България и за които държавата сега плаща по един лв. месечно, да си плащат сами здравните осигуровки; държавата да осигурява само ученици, студенти, пенсионери и да да заплаща за тях поне 20 лв. месечно, колкото плащат самоосигуряващите се. В момента има около 2 000 000 граждани, които нагло не плащат здравни осигуровки, а ползват специализирана медицинска услуга в центровете за спешна помощ, откъдето, когато се налага влизат и в болниците, а за тях НЗОК не плаща нищо. Така, заради тези кърлежи, болниците трупат задължения и персоналът им мизерствува. Важно е да се постигне събираемост и задължителност на здравното осигуряване. Това може много лесно да се постигне, като се впрегне в тази дейност КАТ. КАТ-аджиите, както вече на пътя отнемат отнемат шофьорски книжки за неплатени глоби и гражданска отговорност, да го правят и за здравнонеосигурените шофьори или ако возят здравнонеосигурени спътници, които при ПТП ще бъдат лекувани на аванта за сметка на здравните заведения и на будалите внасяли редовно здравните си осигуровки.

Гост 21.06.2018 09:11:29

Аз мизерстващ персонал в болниците ако се имат предвид лекарите не съм видял. Занимавам се с недвижими имоти и лекарското съсловие ми е най големия клиент. Почти винаги плащат в брой харесват средни по големина жилища в хубави квартали. Най вече за синчето или дъщеричката които също учат медицина за да се внедрят в лекарската мафия. Така че въпроса е тия пари да се изсветлят и да се плаща за това дали тези хора лекуват или само печелят

Гост 21.06.2018 10:47:54

Първо да изсветлим доходите на мафията,занимаваща се с недвижими имоти.И да ти кажа,ти не си никакъв продавач на имоти,а клеветник. Зашото истината,е че лекарите винаги вземат заем,за да купят имот на детето си. И защо наследникът им да не стане лекар.Или искаш да стане обущар може би. Докато перачите на пари купуват имоти в чужбина- за милиарди.Щом наричаш лекарските деца бъдещи мафиоти,хайде разкажи за твоите-колко са добрички и съвестни.

Гост 21.06.2018 08:24:03

Ами като си ербап мениджър въведи доплащане в болницата и яко плащане за "кърлежите".Напр.по 100 лв. "Кърлежите" ще нямалеят и приходите ще се увеличат.


Още новини
Преподаватели от МУ-Пловдив призоваха за разумна употреба на антибиотици
17.11.2018 14:07:46

Преподаватели от МУ-Пловдив призоваха за разумна употреба на антибиотици

Медицински университет-Пловдив отбелязва Европейския ден за разумна употреба на антибиотиците 18 ...

Психологическа помощ за родители на недоносени бебета предлага ДМСГД – Варна
17.11.2018 12:46:04

Психологическа помощ за родители на недоносени бебета предлага ДМСГД – Варна

Психологическа помощ за родители на недоносени бебета е най-новата услуга, предлагана в Дома за м ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...