Вторник, 10 Декември 2019
20
юли
2
 

В Уелс:

4 пъти повече пациенти чакат по 12 часа за спешна помощ

Събота, 20 Юли 2019 | 10:34:21
2

Броят на пациентите, чакащи повече от 12 часа в болничните отделения за спешна помощ, е четири пъти по-голям от този преди пет години, показват нови данни. Това пише на сайта на БиБиСи. Почти 28 000 пациенти в Уелс са се сблъскали с най-дълго ч

Броят на пациентите, чакащи повече от 12 часа в болничните отделения за спешна помощ, е четири пъти по-голям от този преди пет години, показват нови данни. Това пише на сайта на БиБиСи.

Почти 28 000 пациенти в Уелс са се сблъскали с най-дълго чакане  в спешно отделение през първите шест месеца на 2019 г.

Министърът на здравеопазването Вон Гетинг заяви, че миналия месец са намалели 12-часовите паузи, но той очаква здравните комисии да постигнат по-добри резултати. Целта е нито един пациент да не изчаква повече от 12 часа, за да бъде лекуван, преместен или освободен от лечебното заведение.

Данните, публикувани от Статистиката на Уелс и Службата за информационни услуги на NHS-Уелс, показват постоянен ръст на пациентите през последните пет години, чакащи повече от 12 часа в спешно отделение. Миналия месец повече от 4 000 пациенти са имали дълго чакане в болница.

Д-р Джо Мауър, вицепрезидент на Кралския колеж по спешна медицина в Уелс, казва: „Днешните данни показват, че лошото представяне е целогодишна реалност в Уелс“.

Министърът на здравеопазването заяви, че общият брой на пациентите, посещаващи спешни отделения, е преминал 520 000 в средата на годината.

„През миналия месец по-малко пациенти са чакали повече от 12 часа в отделенията за спешна помощ за приемане в болница, в сравнение с май месец, а забавените трансфери на грижи са намалели с 3% спрямо същия период на миналата година. Въпреки това очаквам здравните съвети да работят с местните власти, за да постигнат по-добро представяне“, допълни здравният министър.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
TFrw

6666 20.07.2019 14:00:55

"В Уелс: 4 пъти повече пациенти чакат по 12 часа за спешна помощ"!!! ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА!!! А У НАС, РАЗЛИГАВЕНИТЕ ОТ КОМУНИЗМА ТЪПАНАРИ И НЕОСИГУРЕНИТЕ ТАРИКАТИ, ИСКАТ СПЕШНА ПОМОЩ НА 10-ТАТА МИНУТА! С МОДЕЛЪТ "АНАНИЕВ" ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ ДОЧАКВА СПЕШНА ПОМОЩ, В КОЯТО НЯМА ДА ИМА БУНАЦИ ДА РАБОТЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ - ДОКТОРИТЕ И ПАРА-МЕДИЦИТЕ ОТДАВНА ЩЕ СА ЗАПРАШИЛИ КЪМ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ-2!!!

ПАЦИЕНТ 20.07.2019 17:13:13

При моделът "Ананиев" чакай застраховател да ти осигурява Спешна помощ или да застрахова дъртак с хиляда болести, който ще му носи само разходи-загуби! Застрахователите ще осигуряват само млади, здрави хора, които ще им носят само печалба, а дъртаците, тежко болните, онко-болните, нуждаещите се от трансплантации, неосигурените ще са в държавната НЗОК, която ще е с мършави приходи и няма да може да заплати елементарни здравни нужди! Гответе се за яко кешово доплащане! Крайно време е за край на комунизма и в здравеопазването! Солидарният модел е порочен и поощрява паразитизма и тарикатлъка в здравното обслужване! За това парите не достигат - съвестно плащащите здравни осигуровки носят на гърба си търтеите държавни служители, армия, полиция ежедневно произвеждащи само фъш..ии!!! Как ще стигат парите за здраве? А и точно от тях Дянков открадна милиарди, които потънаха неизвестно къде?


Още новини
Изписаха белодробно трансплантирания пациент от УБ „Лозенец“
09.12.2019 17:17:01

Изписаха белодробно трансплантирания пациент от УБ „Лозенец“

Пациентът с белодробна трансплантация у нас, беше изписан от  УБ „Лозенец“. 70-г ...

 ВАС пусна окончателно обществената поръчка за е-здравеопазване
09.12.2019 17:09:38 Надежда Ненова

ВАС пусна окончателно обществената поръчка за е-здравеопазване

Върховнията административен съд окончателно отхвърли жалбите „ТехноЛогика“ ЕАД по общ ...
Актуална тема
Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...