Понеделник, 21 Септември 2020
08
ян
6
 

450 000 лв. са задълженията на болницата в Свищов

Понеделник, 08 Януари 2018 | 11:15:53
6

Медиците в болницата в Свищов започват годината с по-ниски заплати, 20% от възнагражденията им не са изплатени. Общо задълженията на лечебното заведение са 450 000 лв. Една от причините е, че от скоро в лечебното заведение няма скенер. &bd

Медиците в болницата в Свищов започват годината с по-ниски заплати, 20% от възнагражденията им не са изплатени. Общо задълженията на лечебното заведение са 450 000 лв. Една от причините е, че от скоро в лечебното заведение няма скенер.

„Изведнъж лечебното заведение, което извършваше тази услуга, отказа и ние загубихме три пътеки - две неврологични и една от физиотерапията. Това са 14 хиляди лева на месец по-малко. На всичкото отгоре не са най-важни тези пари, а пациентите се разкарват, приемат се инсулти в близките болници. Нещо, което е рисково за тях“, каза пред БНТ управителят на болницата д-р Венцислав Михов.

По проект на община Свищов обаче се очаква през април в болницата да бъде доставен модерен скенер. Старите задължения на лечебното заведение за ток, вода и медикаменти обаче остават непогасени.

„Ако тези общински болници, от които е абдикирала държавата, продължават така, не съм оптимист за здравеопазването в малките населени места“, каза още д-р Михов.

В болницата в Свищов засега са останали 28 лекари, а пациентите се приемат в пет отделения, защото през годините на здравна реформа са закрити инфекциозното и акушеро-гинекологичното отделение.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$4wM

Гост 09.01.2018 21:38:04

Писмо до всички вас мили приятели и дарители от Миро-таткото на Ради: Здравейте, добри хора Пиша Ви за събитията случващи се покрай сина ни Ради.В момента сме в Турция в болницата за него беше предвидена операция на 03.01.18 за отстраняване на тумора на веждата и метастазата в реброто.Преди самата операция докторите поискаха пет скенер и ЯМР,които направихме съответно на 02.01 и на 03.01 сутринта. Резултатите от пет скенера и ЯМР се оказаха страшни.Точно когато си мислех,че вече сме чули и преживяли всичко през тези 4г. на лечение,борба и желание за живот тумора ни смаза.Пет скенера показва много нови метастази на главата на Ради включително и в лимфните възли,а метастазата на реброто е пораснала много.Резултатите от ЯМР за съжаление потвърждават всичко това.Стоях в една малка стая пълна с професори,които ми съобщаваха резултатите,докато го правиха земята буквално се отвори под краката ми,де да беше та да не чуя тези думи,гледаха ме по начин по който все едно го погребвахме.Казаха ни,че това променя всичко и,че не могат да го оперират.На края ми казаха -ще направим още едно събиране да помислим възможно облъчване следващата седмица.Първите ми мисли след като излязох от стаята на професорите бяха –„какво сега вече сме в ръцете на Господ и ангелите които са с него през всичките тези години”. Лично аз като един обикновен човек не мога да продължа да пиша и чета собствените си думи,ръцете ми треперят умът ми замря сърцето ми плаче, но тогава се сещам,че съм и родител и не мога да стоя и да гледам,да чакам детето ми да угасне, още не,дал съм обещание и мисля да си го спазя. Моля Ви, молете се за Ради призовете всички ангели и Господ да му помагат. " Хиляди деца, младежи и възрастни са като Ради. Българският народ е милостив и се отзовава на всеки призив за помощ, за да се съберат средства и да могат болни като Ради да се лекуват в Турция, Германия, Франция и т.н. а вие ревете и искате да поддържате този коптор в Свищов. Не ви ли е срам бе, нямате ли съвест, вие от министерство, вие от здравната каса, които поддържате това, което отдавна не може да се нарече болница. Пожелавам ви един ден да молите вие така за помощ ....................

Гост 09.01.2018 21:01:36

"На много места, включително и в държавните болници, установихме, че персоналът, който трябва да е там като лекари, сестри и санитари, не са на работното си място. " Бравос , сега ли забелязахте че касата налива пари у празно поле . А какво проверяват тия от касата бе? Те ли са идиоти или правят нас на идиоти? Цялата ни държава такава - калпави и корумпирани чиновници от касата , калпава и корумпирана полиция, мошеници, всеки гледа да открадне.........

Запознат 09.01.2018 15:55:23

И касата работи срещу това да помогне на болницата. Къде Свищов ска община договори физиотерапия и защо? Защо умишлено и се отказват пътеки и се помага на лекарите да напускат.

Запознат Лекар 09.01.2018 18:42:13

"Запознат" си, ама друг път! Ако не е касата, тази болница отдавна да е фалирала. Съществуването и , пък било то жалко, се дължи единствено на "закрилата" на касата.

лекар 09.01.2018 12:51:44

Задълженията не са 450 х.лв., защото не се взема предвид заемът от 500 000 лв. - т. е. достигат до 1 млн. лв.; пътеките които болницата губи са четири - исхемичен и хеморагичен моз. инсулт и черепномозъчни травми в неврологията и една във физиотерапията, загубите във финансово измерение са около 20 хиляди лева месечно, а не 14. Скенерът още не е купен, а предстои да се построи помещение за него, да се монтира, да се обучи персонал за работа с него и най вече - да се лицензира в АЯР. Как ще се случи това до април е съвършено неясно....Лекари и сестри от Свищов работят в близките градове - Белене и Бяла, като пътуват всеки ден, и се чувстват по-добре, отколкото при този управител - не познаващ управляваната от него болница!

Гост 08.01.2018 22:31:42

През тази болница не беше ли минал големият здравен корифей и дясна ръка на Пешко-менгелето лицето Ваньо Шарков?


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Възрастна жена даде 6600 лв. за „ваксина срещу коронавирус“
21.09.2020 17:11:40

Възрастна жена даде 6600 лв. за „ваксина срещу коронавирус“

Възрастна жена е дала 6600 лв. на телефонни измамници за „ваксина срещу коронавирус“ ...

Франция ще си осигурява ваксина срещу COVID-19 чрез механизмите на ЕС, а не чрез СЗО
21.09.2020 16:42:16

Франция ще си осигурява ваксина срещу COVID-19 чрез механизмите на ЕС, а не чрез СЗО

Франция няма да купува дози ваксина срещу COVID-19 чрез схемата COVAX на СЗО, съобщи Агенция Ройт ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...