!
Неделя, 03 Декември 2023
08
ян
6
 

450 000 лв. са задълженията на болницата в Свищов

Понеделник, 08 Януари 2018 | 11:15:53
6

Медиците в болницата в Свищов започват годината с по-ниски заплати, 20% от възнагражденията им не са изплатени. Общо задълженията на лечебното заведение са 450 000 лв. Една от причините е, че от скоро в лечебното заведение няма скенер. &bd

Медиците в болницата в Свищов започват годината с по-ниски заплати, 20% от възнагражденията им не са изплатени. Общо задълженията на лечебното заведение са 450 000 лв. Една от причините е, че от скоро в лечебното заведение няма скенер.

„Изведнъж лечебното заведение, което извършваше тази услуга, отказа и ние загубихме три пътеки - две неврологични и една от физиотерапията. Това са 14 хиляди лева на месец по-малко. На всичкото отгоре не са най-важни тези пари, а пациентите се разкарват, приемат се инсулти в близките болници. Нещо, което е рисково за тях“, каза пред БНТ управителят на болницата д-р Венцислав Михов.

По проект на община Свищов обаче се очаква през април в болницата да бъде доставен модерен скенер. Старите задължения на лечебното заведение за ток, вода и медикаменти обаче остават непогасени.

„Ако тези общински болници, от които е абдикирала държавата, продължават така, не съм оптимист за здравеопазването в малките населени места“, каза още д-р Михов.

В болницата в Свищов засега са останали 28 лекари, а пациентите се приемат в пет отделения, защото през годините на здравна реформа са закрити инфекциозното и акушеро-гинекологичното отделение.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
SpuJ

Гост 09.01.2018 21:38:04

Писмо до всички вас мили приятели и дарители от Миро-таткото на Ради: Здравейте, добри хора Пиша Ви за събитията случващи се покрай сина ни Ради.В момента сме в Турция в болницата за него беше предвидена операция на 03.01.18 за отстраняване на тумора на веждата и метастазата в реброто.Преди самата операция докторите поискаха пет скенер и ЯМР,които направихме съответно на 02.01 и на 03.01 сутринта. Резултатите от пет скенера и ЯМР се оказаха страшни.Точно когато си мислех,че вече сме чули и преживяли всичко през тези 4г. на лечение,борба и желание за живот тумора ни смаза.Пет скенера показва много нови метастази на главата на Ради включително и в лимфните възли,а метастазата на реброто е пораснала много.Резултатите от ЯМР за съжаление потвърждават всичко това.Стоях в една малка стая пълна с професори,които ми съобщаваха резултатите,докато го правиха земята буквално се отвори под краката ми,де да беше та да не чуя тези думи,гледаха ме по начин по който все едно го погребвахме.Казаха ни,че това променя всичко и,че не могат да го оперират.На края ми казаха -ще направим още едно събиране да помислим възможно облъчване следващата седмица.Първите ми мисли след като излязох от стаята на професорите бяха –„какво сега вече сме в ръцете на Господ и ангелите които са с него през всичките тези години”. Лично аз като един обикновен човек не мога да продължа да пиша и чета собствените си думи,ръцете ми треперят умът ми замря сърцето ми плаче, но тогава се сещам,че съм и родител и не мога да стоя и да гледам,да чакам детето ми да угасне, още не,дал съм обещание и мисля да си го спазя. Моля Ви, молете се за Ради призовете всички ангели и Господ да му помагат. " Хиляди деца, младежи и възрастни са като Ради. Българският народ е милостив и се отзовава на всеки призив за помощ, за да се съберат средства и да могат болни като Ради да се лекуват в Турция, Германия, Франция и т.н. а вие ревете и искате да поддържате този коптор в Свищов. Не ви ли е срам бе, нямате ли съвест, вие от министерство, вие от здравната каса, които поддържате това, което отдавна не може да се нарече болница. Пожелавам ви един ден да молите вие така за помощ ....................

Гост 09.01.2018 21:01:36

"На много места, включително и в държавните болници, установихме, че персоналът, който трябва да е там като лекари, сестри и санитари, не са на работното си място. " Бравос , сега ли забелязахте че касата налива пари у празно поле . А какво проверяват тия от касата бе? Те ли са идиоти или правят нас на идиоти? Цялата ни държава такава - калпави и корумпирани чиновници от касата , калпава и корумпирана полиция, мошеници, всеки гледа да открадне.........

Запознат 09.01.2018 15:55:23

И касата работи срещу това да помогне на болницата. Къде Свищов ска община договори физиотерапия и защо? Защо умишлено и се отказват пътеки и се помага на лекарите да напускат.

Запознат Лекар 09.01.2018 18:42:13

"Запознат" си, ама друг път! Ако не е касата, тази болница отдавна да е фалирала. Съществуването и , пък било то жалко, се дължи единствено на "закрилата" на касата.

лекар 09.01.2018 12:51:44

Задълженията не са 450 х.лв., защото не се взема предвид заемът от 500 000 лв. - т. е. достигат до 1 млн. лв.; пътеките които болницата губи са четири - исхемичен и хеморагичен моз. инсулт и черепномозъчни травми в неврологията и една във физиотерапията, загубите във финансово измерение са около 20 хиляди лева месечно, а не 14. Скенерът още не е купен, а предстои да се построи помещение за него, да се монтира, да се обучи персонал за работа с него и най вече - да се лицензира в АЯР. Как ще се случи това до април е съвършено неясно....Лекари и сестри от Свищов работят в близките градове - Белене и Бяла, като пътуват всеки ден, и се чувстват по-добре, отколкото при този управител - не познаващ управляваната от него болница!

Гост 08.01.2018 22:31:42

През тази болница не беше ли минал големият здравен корифей и дясна ръка на Пешко-менгелето лицето Ваньо Шарков?


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Калоян Дянков: Сърцето трябва да се лекува със сърце
03.12.2023 10:27:26 Невена Попова

Д-р Калоян Дянков: Сърцето трябва да се лекува със сърце

Д-р Калоян Дянков завършва средното си образование в Гимназия с преподаване на испански език ...

49 са новодиагностицирани с COVID, петима са приети в болница (Обновена)
03.12.2023 09:35:13

49 са новодиагностицирани с COVID, петима са приети в болница (Обновена)

49 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие, едно о ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...