!
Вторник, 16 Април 2024
15
март
1
 

Teva дарява лекарства на Украйна за 11,1 млн. долара, Pfizer – печалбата си от Русия

Вторник, 15 Март 2022 | 12:58:18
1

Фармацевтичните гиганти също се включиха в кампаниите за дарения на Украйна. Teva дари основни медицински продукти на стойност над 11,1 милиона долара за остри терапии в хуманитарна подкрепа на украински бежанци, а Pfizer – цялата печалба от руск

Фармацевтичните гиганти също се включиха в кампаниите за дарения на Украйна. Teva дари основни медицински продукти на стойност над 11,1 милиона долара за остри терапии в хуманитарна подкрепа на украински бежанци, а Pfizer – цялата печалба от руското си дружество.

Даренията, направени от Teva, включват над 1,3 милиона опаковки лекарства на стойност над 10,8 милиона долара (цена за придобиване на едро), повечето от които са направени в партньорство с доверения дългосрочен партньор на компанията „Direct Relief“. Много от дарените лекарства са включени в списъка на СЗО за основни лекарства и включват антибиотици, лечение на респираторни заболявания и други лечения.

Освен това са дарени над 25,405 опаковки антибиотици на стойност приблизително 180 000 долара на „United Hatzalah“, водеща израелска организация с нестопанска цел за спешни случаи и подкрепа, като помощ в бежански лагери и полеви болници на границата с Украйна. Лекарствата са пристигнали на границата с Украйна миналата седмица и помагат за лечението на хиляди бежанци, избягали от войната. Чрез европейска неправителствена организация „Хора в нужда“ фармакомпанията осигури около 82 000 опаковки лекарства на стойност приблизително 180 000 долара за украински бебета и деца, които се борят с лоши хигиенни условия в резултат на хуманитарната криза.

Междувременно от Pfizer обявиха, че въпреки че по хуманитарни причини лекарствата са изключени от санкциите срещу Русия, те няма да спрат и доброволно доставките за страната, тъй като това би довело до значително страдание на пациентите и потенциална загуба на живот, особено сред децата и възрастните хора. Това обаче не означава, че компанията ще продължи да извършва обичайната си дейност в Русия.

„Считано от днес, Pfizer ще дари цялата печалба на руското ни дъщерно дружество за каузи, които предоставят пряка хуманитарна помощ на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други наскоро обявени дарения за Украйна“, казват от компанията.

Второто ограничение, което фармагигантът налага, е спиране на набирането на пациенти за текущи клинични изследвания и отказ за започване на нови. Pfizer ще работи с FDA и други регулаторни органи, за да прехвърли всички текущи клинични изпитвания на алтернативни места извън Русия. Компанията обаче ще продължи да предоставя лекарства на пациентите, които вече са включени в клинични изпитвания.

Ще бъдат прекратени и всички планирани инвестиции с местни доставчици, предназначени за изграждане на производствен капацитет в Русия.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
k%Dv

Слава Україні❤️Братя 15.03.2022 14:28:07

Слава Україні ❤️ Братя БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА! ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!


Всичко за коронавируса
Още новини
CDC: Няма връзка между внезапната сърдечна смърт и ваксината срещу COVID
16.04.2024 17:26:25

CDC: Няма връзка между внезапната сърдечна смърт и ваксината срещу COVID

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) изнесоха нови данни, от коит ...

Очакваме анализи и мотиви за новите стойности в КТД
16.04.2024 16:58:39

Очакваме анализи и мотиви за новите стойности в КТД

От Асоциацията на Университетските болници в Република България (АУБ) и Националното сдружение на ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...