Понеделник, 06 Декември 2021
31
юли
9
 

Пореден случай на агресия над медици

Вторник, 31 Юли 2018 | 11:25:27
9

Приетият с алкохолно отравяне 57-г. благоевградчанин Е. Димитров се нахвърлил на бой на медиците в спешно отделение, докато му оказват първа помощ. Инцидентът станал през уикенда около 23,00 часа, съобщи struma.bg. Мъжът е транспортиран до благ

Приетият с алкохолно отравяне 57-г. благоевградчанин Е. Димитров се нахвърлил на бой на медиците в спешно отделение, докато му оказват първа помощ. Инцидентът станал през уикенда около 23,00 часа, съобщи struma.bg.

Мъжът е транспортиран до благоевградската болница от близките си, след като изпаднал в нестабилно състояние. Придружаван от тях, е приет в шокова зала, съпругата му съобщила, че е прекарал инфаркт и му е поставен коронарен стент.

Медиците начело с д-р Кръстева предприели спешни действия за овладяване на състоянието му, след лекарския преглед и направената кардиограма не е установен сърдечносъдов проблем. По същото време в шокова зала имало спешен случай, извършвали се изследвания и на жена, приета със съмнение за тежък инсулт. Само минути след приема и оказаната помощ за стабилизиране на състоянието му, 57-годишният благоевградчанин, който бил на леглото, неочаквано започнал да буйства, самоволно започнал да отстранява поставените абокат и системи, скочил на бой и с ругатни заплашвал дежурните медици. На смяна по същото време били един лекар и три медицински сестри, заедно със санитар.

Буйстващият пациент в благоевградската болница е укротен от два екипа на охранителната фирма, след подаден сигнал на паник-бутона от дежурния екип начело с д-р Кръстева. След бързата реакция на служителите, възникналата ситуация е овладяна. По собствено желание прекалилият с алкохол напуснал спешното.

За инцидента е информиран управителят на охранителната фирма Емил Георгиев, който поясни, че в конкретния случай няма нанесени материални щети, предотвратено е и посегателство върху дежурните медици. “Всеки месец реагираме на сигнал за буйстващи пациенти, това са най-често лица употребили алкохол или психичноболни”, поясни управителят.

На още един сигнал се отзовали охранителите същата вечер, около 03,00 часа мъж започнал да крещи и рита по входната врата на спешно отделение. Служителите от охранителната фирма установили, че същият има проблеми с психичното си здраве и се нуждае от специализирано лечение.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев също е информиран за възникналата ситуация с посегателство над медици. Той поясни, че в спешно отделение има монтирани камери преди 5 години, 24 часа се наблюдава работният процес, осигурено е видеонаблюдение на входа на отделението, коридорите и пред шокова зала и манипулационната. Наблюдават се и всички автомобили, които влизат на паркинга пред спешно отделение. Сигурността на спешните медици и останалия персонал е гарантирана с тройна защита – паник-бутон, а физическа охрана е въведена от 8 години. В отделението се обслужват по 40-50 пациенти на дежурство, cpед тяx има и агpесивни, ето защо се налага защита на дежурните медици, ще предприемем още стриктни мерки за сигурността на работещите, заключи д-р Митев, цитиран от struma.bg.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
#JZx

??? 31.07.2018 16:23:36

Защо срещу извърителят не е било започнато бързо полицейско производство за хулиганство... ? За каква превенция на агресията и насилието срещу медици говоримe, ако извършителите не понасят никаква отговорност и санкции за хулиганското си поведение...? В нормалните европейски държави за такова поведение, щеше да бъде арестуван и да бъде светкавично осъден да заплати висока глоба или да работи поне месец като хигиенист в спешното, а тука... ?

Гост 31.07.2018 15:06:04

Затова едно време агресивните пиянгури се караха в Изтрезвителното, където им е мястото.Там полагаха обществено-полезен труд,за да си платят масрафа, изчистваха си всичко след тях и чак тогава чупката.

Кателиева 31.07.2018 12:30:52

Доволна ли си ? Всичко това е резултат на твоите активности по медиите и настояването за “инкриминализация на нападенията над спешни медици” . Нали вкараха текст в закона ? Какво се промени - виждаш ли : нападенията станаха драстично повече ! И не , не обвинявай медиите за това . Обвинявай себе си !

Гост 31.07.2018 13:23:33

Правилно , ако бяха безнаказани и си бяхме мълчали щяха да намалеят със сигурност!!!

Гост 31.07.2018 12:39:14

Зашеметяващ коментар на поредния т...панар, използващ анонимната трибуна на здраве нет.Сигурно инкриминирането увеличи нападенията над медици .Да беше си пил хапчетата тази сутрин .

Гост 31.07.2018 12:07:50

Вече нападенията станаха по две на дежурство, а спешните отделения заприличаха на строго охранявани затвори - с тройни защити - видеонаблюдение , паник бутони и физическа охрана .Но при толкова агресивен народ и при такива медии ,насаждащи непрекъснато омраза към хората в бели пристилки , друго не можем да очакваме.До всеки от нас да сложат полицай с черен колан пак ще е същата. Благодарности на БТВ , Нова телевизия , В. Труд , В. 24 часа ,интернет информационните сайтове , който изпълняват поставените им задачи ,без съвест и мисъл за последствията върху читателите и зрителите им.

+ 31.07.2018 15:00:57

+

Гост 31.07.2018 12:03:44

Благодарим на българските медии ,които ни превърнаха в чудовища със сензационните си репортажи и статии през последните дни !Налитат на бой не само в Спешното отделение МБАЛ Благоевград , но налитат на бой и спешно отделение в МБАЛ Хасково,напр. на 28.07. този месец.

гост 31.07.2018 11:31:03

Просто,трябва бой на такъв тип пациенти!Тогава,ще има спокойствие и уважение.


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Турция: Здравни синдикати организират стачки заради ниски заплати и лоши условия на труд
06.12.2021 17:10:13

Турция: Здравни синдикати организират стачки заради ниски заплати и лоши условия на труд

Два турски синдиката, представляващи повече от 250 000 работници, заявиха, че ще предприемат стач ...

Уебинар за COVID ваксините организира НСОПЛБ
06.12.2021 16:45:43

Уебинар за COVID ваксините организира НСОПЛБ

Неочакваната поява и въздействие на новия вирус SARS-CoV-2 и предизвиканата от него болест &ndash ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...