Понеделник, 26 Септември 2022
16
март
15
 

Министър Ананиев:

Оздравителният план в МБАЛ-Враца дава резултат

Петък, 16 Март 2018 | 17:05:53
15

Оздравителният план на МБАЛ Враца е в действие и успешно се изпълнява. Преструктурирането на някои от отделенията, оптимизирането на персонала е в ход и дава своите резултати. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос н

Оздравителният план на МБАЛ Враца е в действие и успешно се изпълнява. Преструктурирането на някои от отделенията, оптимизирането на персонала е в ход и дава своите резултати. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на народни представители по време на днешния парламентарен контрол дали Министерството ще има възможност да осигури работата на отделението по инвазивна кардиология и кардиология, което в момента не работи.

„Мисля, че с мерките, които ще приемем в следващите няколко дена, свързани с инвазивната кардиология, ще стабилизираме отделението, което даваше най-много напуснали медицински специалисти в болницата. Дори и някой от тези медицински специалисти да напусне от това отделение, ние имаме резервен вариант веднага да дойдат други, които даже не само ще работят и ще изпълняват задачите, които имат в момента, но и ще квалифицират нови медицински работници в тази област“, каза още министърът.

По думите му оздравителният план води до повишаване ефективността на работата на болницата, а това означава, че ние ще възстановим едни по-високи нива на приходи в болницата, които са били преди година или две.

„На този етап е прекратен договорът с частната структура, която осъществява дейността по инвазивна кардиология в лечебното заведение. Министерството на здравеопазването ще предприеме необходимите законови действия за анализ на сключения договор между МБАЛ „Христо Ботев“ АД и частната структура и при наличието на закононарушения ще бъде потърсена съдебна отговорност“, каза министър Ананиев.

Той допълни, че ръководството на Министерството полага всички усилия да намери решение за осигуряване на нормален работен процес в отделенията на болницата. „В момента се разглеждат варианти за осигуряване на необходимата апаратура, ангиограф, за да може да продължи и дейността на отделението по инвазивна кардиология. След проведени разговори с медицинските специалисти е налице уверение от тяхна страна, че ще продължат да работят в болницата. В заключение, искам да Ви уверя, че МБАЛ „Христо Ботев“- Враца няма да прекъсне дейността си и жителите ще продължат да получават медицинска помощ по кардиология и инвазивна кардиология в същия обхват и обем“, завърши здравният министър.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
QHLv

Компетентен 18.03.2018 19:30:49

Сега слушам протести от Враца - нямало кардиология , нямало неонатология , връщали болни с инфарк " Защо ги карате тук " - това в ОБЛАСТНА БОЛНИЦА !!! Пряка последица от безконтролната работа на НЗОК с частни болници !!! На колегите долу , които пледират за работа на НЗОК с частни болници бих казал следното : Другарки и другари ! НЗОК трябва да работи с всички изпълнители в рамките на нац. здравна карта ! Нецзависимо от собствеността . Предпоставките за това са 1. Да ИМА нац. здравна карта и 2. НЗОК за пплаща на изпълнителите толкоз , че да обслужват клиентите БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ - другото обезсмисля статуса на "здравноосигурен" . 3. Това може да стане като се увеличат цените на недофинансираните КП , заеудно с намаляне на болниците до около 190 . Така и хоспитализациите ще намалеят с 500 000 годишно . Ако някой разбира нещата по друг начин - да обясни откъде ще дойдат МАНГИЗИТЕ

Гост 18.03.2018 15:33:50

Частните болници не е нужно да работят с обществения здравен фонд. При ПИМП са частни структури,да но след 1 p.m.пациентите се поемат от ФСМП, т.е. от лекарите в болниците

ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 16:09:27

Частните болници ще работят точно с обществения здравен фонд много по-ефективно- доказано е - няма да откриваме топлата вода! Ако НЗОК не трябва да финансира частните болници, че били частни, не трябва да финансира и частните ПИМП!

ПРОСТ ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 09:46:14

КОЙ НАБЕДИ АНАНИЕВ ЗА ВЕЛИК ИКОНОМИСТ И ФИНАНСИСТ ? ПРИ ГОТОВА И ДОБРЕ РАБОТЕЩА МЕДИЦИНСКА СТРУКТУРА /КАКВО КАТО Е ЧАСТНА?/ ЩЕ НАЛИВАШ СУМА ПАРИ ДА РЕАНИМИРАШ УМРЯЛАТА ДЪРЖАВНА, КОЯТО СМЕЛО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!!!! ЗА НЕЯ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА КАДРИ, НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ ОТ МАЙНАТА СИ ДА РАБОТИ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ, А ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДРУГИ ПРИ ТЕЗИ ЦЕНИ НА КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ. ИЗЦЕЛЯВАЩАТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ФОРМУЛА Е БЪРЗА И ТОТАЛНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦИТЕ, КАКВАТО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СЕ СЛУЧИ! ТАКА ВСИЧКИ ЧАСТНИ СРЕДСТВА, ЩЯХА ДА СЕ ИЗЛЕЯТ В ПРИВАТИЗИРАНИТЕ ВЕЧЕ ЧАСТНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ДЪРЖАВА, ОБЛАСТИ И ОБЩИНИ ЩЯХА ДА ИМАТ САМО РЕГУЛИРАЩА РОЛЯ И НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ДА ТЪРСЯТ ПАРИ И КАДРИ ЗА НЕИЗБЕЖНО УМИРАЩИТЕ СИ БОЛНИЦИ! СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРЕШНО И БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА ИЗГРАЖДАШ ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА, ЗА КОЯТО НЯМА НИТО ПАРИ НИТО КАДРИ. ТОЛКОВА Е ПРОСТО!!! ЯВНО ИМА ЛОБИ С ИНТЕРЕС В БОЛНИЧНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ХАОСЪТ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА КОМУНИЗЪМ НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА, ЗАКЛЕЙМЯВАНА ЯВНО ИЛИ ПРИКРИТО. СПАСЕНИЕТО Е ШИРОК, НО ВСЕ ПАК РЕГУЛИРАН, ПРОСТОР ЗА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЧНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ И СМЕЛА ЛИКВИДАЦИЯ НА ДЪРЖАВНИТЕ ОБРЕМЕНЕНИ С ПАРТИЙНИ БОРДОВЕ НА ДИРЕКТОРИ, УПРАВИТЕЛНИ СЪВЕТИ И БЕЗБРОЙНА, АЛЧНА, БЮРОКРАТИЧНА, ШУРО-БАДЖАНАШКА АДМИНИСТРАЦИЯ !!! ДОБЪР ПРИМЕР Е ВЕЧЕ ИЗЦЯЛО ЧАСТНАТА ПЪРВИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ /ПИМП/, КЪДЕТО ВСИЧКО Е О,КЕЙ И НЯМА НИТО ФИНАНСОВИ, НИТО КАДРОВИ ПРОБЛЕМИ! НЕ СЛУШАЙТЕ, ЧЕ ДЖИПИТАТА МРЪНКАТ ЗА ПАРИ - ПРОСТО ЛАКОМИЯТА ИМ НЯМА КРАЙ!

Гост 18.03.2018 10:41:30

Писанието едва ли е от низините, но откровено е налудничаво и нереализируемо. Не, че съм против остойностяване на труда ми , просто в никоя бедна държава политик няма да застане зад налудничавите ви идеи за частно здравеопазване . То остана безвъзвратно в 50-те години на миналия век и сега бавно загива. Философът Ви с зъболекарското образование се оказа калпав . Крепите се още тук там в партийните перални , ама като те спрат спирате и вие .Зор ,зор , зор.

ЛЕКАР ОТ НИЗИНИТЕ 18.03.2018 14:20:02

Д0 Гост 18.03.2018 10:41:30 "Писанието едва ли е от низините, но откровено е налудничаво и нереализируемо...." Гост, явно си дървен комунист, органично ненавиждащ всичко частно, а точно там е спасението! Освен напълно частната Първична мед. помощ/ПИМП/ , където всичко е О,кей, почти напълно частно е стоматологичното обслужване и там също всичко е О,кей!!! Не говорим за частно здравеопазване, а за частни здравни заведения! Има разлика, и всеки я вижда, като сравни блестящите частни с обруханите държавни здравни заведения! Гост, явно нямаш нищо между ушите щом не можеш да прецениш защо е така и какво трябва да се направи! Няма да коментирам повече с явни дебили!

Потърпевш 18.03.2018 10:11:58

Съгласен съм с необходимостта от стратегически ново поведение в болничното здравеопазване - незабавна тотална приватизация и смела ликвидация на губещите структури!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!!! ЗАДКУЛИСИЕТО НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО - ВСЕКИ ОПИТ СЕ ПОСРЕЩА С КОМПРОМАТИ/ пример-бившите здравни министри Москов и Петров/. Министър Ананиев е стар ветропоказател и няма "да пикае срещу вятъра"!! Същото важи и за ББ. В болничното здравеопазване, за сметка на редовите лекари, ще продължава да живее комунистическият девиз:"Всекиму според потребностите....", независимо дали плаща или не плаща мизерните здравни осигуровки!

Гост 17.03.2018 21:48:09

още по- интересно четиво https://www.zovnews.com/bg/sluzhiteli-ot-speshnoto-vie-ne-znaete-li-che-nyama-kardiolozi-v-bolnitsata-kakvo-pravite-tuk/

Гост 17.03.2018 21:46:54

https://www.zovnews.com/bg/palen-absurd-ministar-ananiev-spuka-gumite-otnosno-bolnitsata-vav-vratsa/ Многооо интересно четиво !

Компетентен 17.03.2018 17:16:37

Стабилизация означава болницата да е пълна с пациенти, сестрите да си докарват над 1000 лева чисто а лекарите от три до шест Бона. Това е стабилизация за бг реалност . Е ?

Гост 17.03.2018 15:16:16

Когато частна структува е в държавна не можело, а държавна в друга държавна може. И като си превзел касата , която плаща. Няма начин да не изпаднев в положението на ТКЗС от 1950г.

Гост 17.03.2018 07:59:51

Скоро ще се издънят с гръм и трясък. Щом са вкарали в схемата делиорманската изкукала подуправителка, не ги чака нищо добро.

Гост 17.03.2018 00:38:08

Не е изкуфял. Генчо начев се настанява. Просто играта е “стани да седна”. Не знам защо някой си е помислил нещо по-различно. Начев има един свободен ангиограф на който се търсеше място. Вече се намери. Спете спокойно деца. Една фирма просто се сменя с друга.

Гост 16.03.2018 23:42:00

верно тоя съвсем изкуфя дъртака му с дъртак. Дайте му памперс да не се излага! Ше обучи майка си тоя тъпир дърт...

Гост 16.03.2018 17:20:38

Му-ха-ха. Ще дойдат калфите от обувния заод да ги обучите , а Киро ? Единтвеният оздравителен план е за перснала , който няма да ви работи и ще си стабилизра нервите увредни то вас комунягите


Всичко за коронавируса
Още новини
Протестът на РЗИ: Ниски заплати и липса на желаещи да работят в инспекциите
26.09.2022 15:48:49

Протестът на РЗИ: Ниски заплати и липса на желаещи да работят в инспекциите

Протести пред сградите на РЗИ в страната събраха десетки служители на инспекциите, предаде БТА. ...

Д-р Меджидиев: Имаме предостатъчно добри лекари, просто не ги уважаваме достатъчно
26.09.2022 15:16:43 Надежда Ненова

Д-р Меджидиев: Имаме предостатъчно добри лекари, просто не ги уважаваме достатъчно

Лекарите са богатството на тази страна. Без нас, лекарите, тази държава няма да изглежда по същия ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...