Понеделник, 18 Октомври 2021
17
септ
 

Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ дари 9 старчески домове

Петък, 17 Септември 2021 | 16:47:09


Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията - и душевни и телесн

Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията - и душевни и телесни“.

С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов председателят на болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната –„Булфарма“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в Пловдив, съобщиха от УМБАЛ „Софимед“.

Настоятелството, носещо името на деня, който честваме днес- „Вяра, Надежда, Любов“ към шестте лечебни заведения във веригата - УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр. Велинград, МБАЛ „Проф.Д. Ранев“, МБАЛ „Бургасмед“  направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата с COVID-19.

Даренията бяха връчени на управителите на домовете - в гр. София: Дом за пълнолетни лица с деменция в кв.Княжево и Дом за стари хора „Горна Баня“, в град Пловдив: Домове за възрастни хора „Хармония“ и „Св.Василий Велики“, в гр. Бургас: "Цвета и Анка Върбанови", в гр.Велинград: Дом за възрастни хора „Ела“; в гр .Пазарджик: Дом за възрастни хора „Гавраил Кръстевич“ и в село Главиница, Пазарджишка област, в гр. Пещера: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, от учредителите на настоятелството, а именно управителите и представители на 6-те лечебни заведения и представители на Председателя на настоятелството.

Подкрепата към настанените в домовете и персонала им, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

В град Пловдив дарението прие зам.-кметът по Спорт, младежки дейности и социална политика г-н Георги Тютюков, в Пазарджик- Кметът г-н Тодор Попов, в град Велинград- Кметът г-н Костадин Коев, в град Пещера - Кметът г-н Йордан Младенов. В гр. Бургас и София дарението бе прието от директорите и представители на специализираните центрове за настаняване.

За кампанията на Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ неговият председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай припомни думите на апостол Павел в посланието му до Евреите:

„А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“, а също и Библейските слова на Премъдрия Соломон

„ Който прави добро….дава на заем Господу и Той ще му отплати за неговото благодеяние“.

„С днешната благотворителна акция на болничното настоятелство и респективно с нашето участие в нея в качеството ни учредители, искаме да изразим загрижеността и отговорността на лечебните ни заведения към предпазването на най-рисковата група-възрастните хора и тези, които се грижат за тях по време на пика на 4-тата вълна от COVID-19. Ние сме готови да се погрижим за тяхното здраве, ако имат нужда от нашата помощ и имаме готовност да ваксинираме на място всеки желаещ“, коментира мениджърският екип на 6-те лечебни заведения по време на събитията в градовете.

Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022г. То бе учредено през м.юли 2021 като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на „Булфарма“ и пациентите и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ZWML


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Колчаков: „Резервоарът“ на хората, които не са ваксинирани, е мястото, където се раждат новите щамове
17.10.2021 11:41:13

Д-р Колчаков: „Резервоарът“ на хората, които не са ваксинирани, е мястото, където се раждат новите щамове

Отказът от ваксинация срещу коронавирус крие риск не само са собственото ни здраве, но и здравето ...

Доц. Мария Димитрова: Безценно е да имаш около себе си млади, ентусиазирани хора
17.10.2021 10:35:59 Невена Попова

Доц. Мария Димитрова: Безценно е да имаш около себе си млади, ентусиазирани хора

Доц. Мария Димитрова завършва медицина в МУ – София през 2007 г. През 2008 г. след конк ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...