Понеделник, 27 Юни 2022
16
май
65
 

Мирослав Мутафчийски е назначен за зам.-директор на „Медицински надзор“

Четвъртък, 16 Май 2019 | 12:17:54 Надежда Ненова
65

Досегашният зам.-директор и и.д. директор на РЗОК – Шумен Мирослав Мутафчийски е назначен за зам.-директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съобщиха за Zdrave.net от Министерството на здравеопазването. Със заповед

Досегашният зам.-директор и и.д. директор на РЗОК – Шумен Мирослав Мутафчийски е назначен за зам.-директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съобщиха за Zdrave.net от Министерството на здравеопазването.

Със заповед на изпълнителния директор Росен Иванов са му разпредлени като ресор „Трансплантации“ и „Международно сътрудничество“. Към момента не е назначен втори заместник-изпълнителен директор.

Общата администрация е организирана в дирекция „Административно-правни и финансови дейности и информационно осигуряване“ и се управлява от Катя Гълъбова, досегашен служител в Инспектората на Министерството на здравеопазването.

Специализираната администрация е организирана в три дирекции.

Дирекция „Управление и координация на трансплантацията и асистираната репродукция“ се ръководи от д-р Евелина Цветкова. Преди назначаването ѝ в агенция "Медицински надзор" е била директор на дирекция в Изпълнителна агенция по трансплантация.

Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ се ръководи от Емил Велчовски, дългогодишен служител в Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

За третата специализирана дирекция „Администриране на режимите по регистрация и издаване на разрешения за лечебна дейност“ в момента се провежда вътрешен подбор на служители. Очаква се в началото на следваща седмица да бъде избран и ръководител на дирекцията.

„От 106 щатни бройки, към момента са назначени 102 служители.

„Изпълнителна агенция “Медицински надзор“ е правоприемник на съществувалите до 31 март Изпълнителна агенция по трансплантация и Изпълнителна агенция „Медицински одит“. При структурирането на ИАМН е следван принципът на приемственост за запазване на служителите с висок професионализъм и доразвиване на най-добрите практики за осъществяване, регулиране и контрол на медицинските дейности. При преназначаването на служителите от досегашните структури само двама отказаха назначения – един служител поради настъпване на пенсионна възраст, а друг поради преминаване на друга работа“, допълват от Министерството.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
aWsD

Б. Б. 17.08.2019 23:26:07

Емил Цонков Велчовски (53 г.) е бивш военен, завършил е ВУ във Велико Търново. Уволни се от армията през 1997 г., за да започне да работи за мафиоти. Беше подсъдим в Министерство на отбраната... Голям подлец. През лятото на 1997 г. участва в атентат срещу неудобен юрист и получи голяма награда от адв. Нели Славейкова Спасова. От този мизерник не може да се очаква нищо добро. Подлец до мозъка на костите и ще умре като подлец. Това място му е подарено. Изпълнява поръчки на бандити. Има брат Валери Цонков Велчовски. Те са от едно врачанско село. Много мръсен подлец, за пари е готов на всичко. Участваше в преследването и заплахите на бандити към почтен юрист през 1997 г. и получи доста пари. Жена му беше архитект-Жужа. Какво разбира един военен от такава работа, не знам. Осъден е от човешките и Божиите закони за престъпленията си.

Запознат 23.06.2019 20:20:06

До пациент на Клиника по изгарянията Пирогов. Не се занимавай с тази агенция. МинистЕрчето в пенсионата възраст и както му викат Тефтера, Ментата и др. е създал една структура само за да сегълтат парички. Тези служители не работят за хората, а за собствената далавера. Няма как да ти помогнат. Намери си по добре читав адвокат, пр. Шаркова е добра и си гони нещата. В тази агенция всеки е роднина на някой и от тях помощ няма. Тези лапачи нямат и сайт, ти помощ чакаш. Само, ако им видиш автопарка отпред ще разбереш за какво става въпрос. Бивши кметове, шефове в касата, снахи на главни секретари и т.н. - това е начина да си там. Там хората къщи за гости си имат, не е шега работа това.....

Лакомник 22.06.2019 22:01:28

На тел. 02/8050450/451 това е на Роската. Иначе няма как. На Гигито може тя е на вътрешен 420 или в къщата за гости.

Пациент на Клиника по изгаряния Пирогов 20.06.2019 14:58:24

Как да изпратим сигнал до Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“

Искаща 31.05.2019 20:07:31

Роска, а да ме назначиш и мен на работа. Като гледам, че нищо не работите в тази агенция е само за мен. Реално не ставам за нищо, но външност имам, та съм точното попадение. Дали, обаче ще е проблем, ако нямам къщичка за гости, щот нямам, а много искамммм. Моля те, вземи ме, така ще ви пасна на колектива. И да се разберем, и аз като не върша нищо ще се боря за заплатка, като на другите-2300, няма да се делим на по-невършещи нищо и най-невършещи нищо я.

Печен 29.05.2019 21:05:41

Роска, ти още ли не си направил предложение за закриване на тази агенция? Аз, като гледам си събрал всички чудеса на света в тази агенция - имате си къща за гости, пиарки дето дебнат, ама какво дебнат, никой не знае, заплати си увеличил на придворните шутове, а хората навън чакат резулати, ама нека чакат, щом ги влече..... И, за да сме обективни за два месеца, дори и сайт не можахте да направите. Дали ви е страх от всенародната любов или искате да се потопите в нелегалност не е ясно, но все пак медицински данс сте, не е шега това. Предполагам, че на пиарките си давал здраво заплатки за това време, ама не са те будалите, щом им даваш, ще взимат я. А и само да те подсетя да публикуваш един доклад за дейността за миналата година, та да се посмеем дружно. Само за инфо, броя на реалните проверки ги имаме, както и броя на загубените дела и обезщетенията по тях, та ще ми е интересно, как ще направите стъкмистиката? Ти, ако видиш реалните цифри, Гигито не заради къщата ще я освободиш, а за резултатите от делата, а тогава и още три пиарки да назначиш и 5 бона на калпак да им дадеш, няма да ти спасят резила.

Гост 28.05.2019 23:03:15

И този. И с това. И пак.

Гост 28.05.2019 09:30:51

Тази агенция е мъртво родена. Както и цялостното "прекрояване" на системата през преходните и заключителни разпоредби на Закона за бюджета на НЗОК. Този министър се провали.

Гост 27.05.2019 20:50:52

Високият морален стандарт за излизане в отпуск по сигналите за къщи за гости, до изясняване на случая, е в действие... Не е лошо да се стигне до край с тази история-не може да претендираш за радетел на законността, и едновременно да си опетнен от съмнения за зкононарушения

Нов 25.05.2019 12:32:09

Абе хора, кой не е чувал за къщата на Гигито, кой не е ходил там. Малко сте в грешка, тя говори, че е нейна вила, а не къща за гости. Там редовно ни е събирала. Най-голямото парти, което ни прави беше след като била уволни бившия си директор и бившия си главен секретар. Хвалеше, че е бог и естествено партита бяха уникални и до зори. После, като почна да играе срещу баба пак ни е събирала там да ни сплотява. Та тази вила бих я нарекла къщата за сплотяване. Сполтяваше ни и в общи линии всички срещу, които говореше или работеше усърдно вече са или напуснали, уволнени или понижени.

Гост 24.05.2019 20:55:22

Жестоко. Страхотно би било някой публично да застане и да обоснове-под въпросите на всички заинтересовани страни-концепцията, визията и ангажиментите си с това решение за Надзор. Надали... Хроника на едно недоносче с тежък Апгар.

Истината 24.05.2019 14:07:19

Новата Агенция за медицински надзор ще функционира на базата на функциите на Изпълнителна агенция "Медицински одит" /ИАМО/ и на Агенцията по трансплантации /ИАТ/. Преструктурирането, което се прави в Министерството на здравеопазването, не означава, че се увеличава администрацията в системата, гарантира министър Кирил Ананиев и обясни целта: „По-добра организация и по-добър капацитет във функционирането на тези две дейности, които като организация и функциониране са много близки една до друга, без да нарушаваме медицинската част и на трансплантациите, и от гледна точка на медицинския одит. Не виждам защо да я наричаме мегаагенция. Тя е нормална агенция. Всъщност вдигаме нивото на отговорност на хората, които ще работят, като сме конкретизирали и контролните функции, които ще изпълняват“. Ей това са думите на Киро тефтера от преди няколко месеца. Явно, като чета форума капацитета здраво се е повишил, дейността, направо всичко е по мед и масло. Пародия на министерство, пародия на всичко....

Искащ 24.05.2019 12:30:23

Гигич, в къщата за гости ли си, та да ни посрещнеш, че сме цела тумба. Само гледай да не си с ........., че да развалиме рахатията. Той още не те е разкарал, ама има видов ден. Между другото направиха ли ти заплата 2500 вече? Добра заплатка за нищо невършене и къщурка за гости си имаш, пък нито те отстраняват, нито ти я конфискуват засега, кой кат теб? Всъщност предлагам къщичката да я подариш на нуждаещите се деца от Дрен. Даже предлагам на всички във форума да напишат дали приемат идеята.

нещо за заплатите им 24.05.2019 11:28:59

Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези в най-успешния сектор у нас - на информационните технологии. През 2018 г. нетните възнаграждения на заетите в министерства и агенции са скочили средно със 17.3%. Това става ясно от доклада за състоянието на държавната администрация за 2018 г., приет от правителството. В него се цитира годишният доклад на Европейската комисия за доходите на чиновниците в страните членки към средата на миналата година. За сравнение - през юни 2018 г. средната заплата в страната е била 1119 лв., което е с 9% повече на годишна база, показват данните на националната статистика. А най-високите заплати - тези на работещите в сферата на IT и телекомуникациите, са се увеличили с 13%.

Гост 24.05.2019 09:22:52

Назначението не е безобидно.

Гост 24.05.2019 11:27:21

Никак!

Минувач 23.05.2019 21:29:36

Този отзвук от новина за безобиднио назначение показва колко некомпетентно, глупаво и арогантно се замисли, сглоби и пусна в действие тази агенция.

Гост 23.05.2019 10:22:35

Прасчо, какви компетентни органи? То, ако имаше такива нямаше да сме на този хал. Шеф и зам шеф на КПКОНПИ отстранени, Цецо и Цецка аут, Порожанката също. Какво значение има прокуратурата, кога ще я провери. Според Цацаров проверяват. Нали идеята е всички тези да се отстраняват, за да не пречат на разследването.

Гост 23.05.2019 10:04:32

Те компетентните органи са сезирани и знаят. Но какво от това? Прав си "Прасчо", че в белите държави е по-различно...

Прасчо 23.05.2019 05:40:09

Хора, какво става? Любовници, афери, къщи за гости, схеми за пари, конфликти на интереси... Щом имате информацията, защо не сигнализирате компетентните органи, а само чешите езици по форумите? В белите държави така се прави - знаеш за нередност, подаваш сигнал. Има кой да съди кой крив и кой прав

Гост 22.05.2019 20:49:01

Мале, мале, тези ли ще контролират здравеопазването? Боже опази...!

Гост 22.05.2019 19:52:50

Закривай копанята на мамам Златица и на кръговете, които я оставиха все още като фактор!

Гост 22.05.2019 21:47:11

Нали знаете кой е назначен да слухти в деловодството. Младичка, тъпа, но схваща бързо, с купена дипломка за вишу, обучена да слуша и чува, а след това да донася. С проверен фамилен произход. Кадър на Злати. Така че Миро ще може да разчита на сигурен човек.

Кой 22.05.2019 23:54:11

Абе, те в това деловодство всички отговорят на описанието. За кой точно си имал предвид? Роска, ти сигурно вече си сефтосал къщата, дай инфо как е, щот не мога да се сетя за друга причина, която да ти попречи да не изпълняваш нареждането от Дондуков. А ти Кире, що не вземеш да направиш още една агенция, ама там всички да са шефове. Дай им по три бона заплата и само Йористи, с капитан Гигова и пиари да има. Малиии, как шъ цъфнем, та шъ вържим и само си викам, дано, дано, данооо. Едните шъ лежат и ше викат колко са натоварени, а другите ше им пазят имиджа до изборите, а ние ората ше им плащаме заплатките.

Сестра 23.05.2019 05:34:53

Абе що не отидем на една почивцича в Диканя гест хаус? Освен другото, може и от правото нещо ново да научим. Дайте инфо, работи ли тази къща, приема ли гости, Гигича ли я менажира, какви удобства предлага?

Лекар 22.05.2019 19:10:14

Аз от десет години живея и работя като лекар в Германия. Направо съм в потрес от написаното по-долу. Имам бегла представа каква е тази агенция, но ако само един 1% от това е вярно в нормалните държави, не тази агенция, а министерството е за закриване, да не кажа и нещо повече. Като гледам на какъв хал сте, предполагам, че до 30-40 години ще изгоните всичко читаво от България и както викаше Батето “по-добре да закриваме държавата”. Жалко, тъжно и много гадно .......

Загрижен 23.05.2019 05:27:12

Лекар, това, което четеш тук и което пишат, е само малка част от грозната действителност. За съжаление институция, която трябва да е контролна и независима, се контролила от определен кръг хора и зависи от интересите им. Никой не се интересува от пациента, от лечебните заведения, от качеството на медицинската помощ, от финансовите схеми за извами.... По добре, че не си в България

Леда Сладоледа 22.05.2019 15:34:18

Местя

Бай 22.05.2019 15:30:25

Това не е Агенция, а социален приют за пенсинери, некадърни юристи с къщи за гости и несвидетелствани луди. На десет такива безхаберници се пада един читав да бачка и тегли каиша, ама то така не става. Одити, надзори, със стари к**ви нов бардак не се прави. Не е лош замисълът на институцията, но изпълнението е под дъното, нови хора трябват, всичко, що е там трябва да бъде изметено с голямата метла.

Млад пенсионер 22.05.2019 17:14:10

Какъв е този коментар. Аз съм пенсионер, но младея. Как ще се предлага да закриват и тази агенция? Досега треперх да не ме изхвърлят вкъщи при жена ми, че ще се състаря преждевременно. Бачкаме си яко. Ходим си на екскурзиики по цяла България, а сега от както дойде Иванов с нищо не работим. Вече и актове не пишем, какво по добро от това. Нека ни държат доде можем, пък после ще го мислим. Аз къща за гости нямам и само на заплатка и пенсия разчитам. Нали и децта и унуците трябва да подпомагам. Хайде, че ни дебнат, какво пишем нищо, че пиша самата истина.

Пенсионер 22.05.2019 18:24:23

Не така, не бъдете груби! Без малко да ни уволнят. но смела пенсионерка се противопостави! Спаси ни!

Гост 22.05.2019 15:10:33

Ужас!

Един от НПО 22.05.2019 12:59:44

Докато не разберат, че независимо от източника на сигнала, обхвата на проверката, и състава на екипа се разглеждат правата на пациентите и системните условия в ЛЗ, а не интересите на МЗ, така ще е. Ако ще НАСА да го кръстят.... А и самият факт, че пак са второстепенен разпоредител, и в светлината на предните мнения, ви говори, че не са лъва от логото, а пак са проскубано кутре на каишка, което ще решава конюктурни, по-вероятно лобистки задачи.

възмутена 22.05.2019 12:07:12

боже ,боже какви неща чета.какво става с това здравеопазване.-любовници,конфликт на интереси,кой трябва да изчисти тоя тюрлюгювеч от тоя кръг.не забравяйте ,че става въпрос за здравеопазване,за здравето на нас,нашите деца,родители.като чета се гнусувам от вас.

Минувач 21.05.2019 16:57:09

Интересно. Забъркаха институционален, персонален и управленски тюрлюгювеч с тоя надзор. Това с къщата за гости е показателно например, понеже е на най-високопоставената юристка на ИАМО, чийто трагични резултати в съда са нарицателно за имитация на дейност...

Гост 21.05.2019 22:32:55

Минувач, как няма да бъдат трагични резултатите и в съда, като женицата няма изискуемия опит? Тя реално на дела не се е явявала, какво повече да искаме от нея. Сега като ръководител пуска по двама юристи на дело и то не в София, това нормално ли е? Едното от юристчета е било с “официалния анцуг” в зала. И пет да прати е все същото, но жалко само пострадалите, които си мислят, че от тази пасмина ще получат обективни резултати. Направи си труда да видиш, къде е работила преди това (адвокатската кантора около 2003 г.) и какви са били задължителните изисквания на шефа й за работа там. Много е интересно, защо Р. Иванов още не я е освободил при такива ясна фактическа обстановка?

Гост 20.05.2019 09:10:46

Ех Миро, Мирооо..., що ти трябваше да се забъркваш с Кака?

Гост 20.05.2019 19:37:58

Защото съм мъж!

Любопитен 19.05.2019 00:11:19

Роска, как мина на Велинград? Записа ли гол? Ако си вкарал хайде действай, че човека от Дондуков иска да уволняваш онези с къщите, че да не стане като с порожанката и да вземеш я ти да отлетиш, я Киро тефтера, заради една Гигова. А между другито поне си юрист, само инфо, че правното основание на което те “изпратиха” в надзора не ти е ок. Нищо, че Бобката и ХГ са на друго мнение, практиката гледай и се равнявай по “гоуемите”. И вземи и възложи на Мизова да слухти по здраво, изпуска фронта....

Запознат 18.05.2019 09:30:19

Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ се ръководи от Емил Велчовски, дългогодишен служител в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Велчовски досега участваше във всички проекти с европейско финансиране, щот голям специалист нали..... Там интересното е че все една и съща фирма ги печели: http://www.eama.bg/index.php/bg/home-bg/2-uncategorised/143-profil-na-kupuvacha Тук е въпроса, на кой са хора и защо само те печелят? А какви снимчици от екскурзиите по чужбина имат, направо ум да ти зайде. И поне днес е почивен ден, да вземем да се разходим до къщата за гости на Гигова, докато още не са и я взели, че ако спазваме указанията на Бойко, трябва да я уволним, че иначе ако не е тя ще е я Роско, я друг. https://bivol.bg/kushti-za-tushti-2.html https://dfz.bivol.bg/guesthouses/? q=@provereni%20yes%20@naeti%20no

Гост 19.05.2019 11:34:58

Фирмата, която печели е една и съща - Фокус системс ЕООД, доколкото виждам. Кой стои зад нея?

Печен 19.05.2019 18:49:12

Тя печели от много години всички европоръчки на МЗ и ИАМО. Там, ако се разрови ще гръмне по голям скандал от този с апартаментите. Сега в момента роднина на човек от надзора бачка с тази фирма, а бащата на този човек беше гл секретар на МЗ. Навсякъде си плаче за ревизия и после Бай Ставри....

гост 17.05.2019 13:07:07

д-р Чолаков е напористия следващ кандидат за шеф на РЗОК - Шумен

gost 17.05.2019 10:44:07

А в Шумен Деса зарзаватчийката оглави здр каса

Др. Дулитъл 17.05.2019 00:10:36

Положението сега е много по-зле от това по времето на баба. Сабинчето след разговор с Жени ни казаха да я подбереме за директор на регистрациите и ще сме ок. Това обаче това нямаше как да го напишем в статията щот щеше да изригне форума. Гиговата имаше шанс, ама тея еврофондове, къщи и изядоха главата, та ще я връщаме на мъжа й или на свекър й, щот иначе боса ще се сърди. Иначе вдичко го дава на увоо, нито бачкаме, нито нищо. Делата ги губим на поразия и ще плащаме по ЗДОВ обезщетения, ама за тея пари толкова..... Айде стига за сега, че утре Мизова ще търси кой изнася инфо.

Queen 18.05.2019 22:09:31

Няма по некадърна, неподготвена, зла, злонамерена, лицемерна, но болезнено жадна за постове от Сабина Вълчинова. Тази подлуди ИАЛ, позорно я уволниха от там, после същото се случи в НЗОК, сега идва ред на Медицинския надзор. Като пиявица се впива в дадена администрация, плете интриги и с цялата си потресаваща некадърност успява с връзки да се докопа до даден пост. Е, за малко, щото много бързо лъсва. Мъжът й е адвокат от Перник, явно сега по пернишка линия ще я назначат на регистрациите. Тази ще завърти такива скандали....

Гост 20.05.2019 10:42:03

Ех, защо не остана КГ на тази позиция! Компетентен, знаещ, можещ, добър, без да е жаден за пост! Той е само професионалист!

Гост 16.05.2019 22:40:27

Тази е чисто луда.

Гост 16.05.2019 22:03:54

Пенкова остава титуляр като директор на РЗОК-Шумен. Взе си младото протеже в София. Жени Начева уреди и двамата с постове и апартаменти. Сега са на мода стари каки с млада компания. Разлика от 15 години вече на никого не прави впечатление. Каката е протеже на ДПС и вече си е опекла питката. Нищо, че е осъдена за конфликт на интереси с частната си клиника и е прилапала 200 000 лева.

Гост 16.05.2019 21:52:12

На кой оставихте Шумен?

Гост 16.05.2019 21:46:55

Внимавайте, че подуправителката е човек на Пеевски...

Роската 16.05.2019 21:16:40

Абе, верно ли Гигова е с къща за гости? Дайте нещо инфо? Дайте инфо, ама утре, та да се запиша тази нощ във Велинград и утре уво, за да спазя повелята на човека от Дондуков

Гост 16.05.2019 20:43:38

Е, тя сигурно си го е прибрала.

До МЗ 16.05.2019 20:00:19

Намерихте ли му ведомствено жилище на Мирчо ? Да не стане като с кака му, да се развява по хотелите из Драгалевци на собствена сметка.

Гост 16.05.2019 19:34:47

Ако това е верно за Данчето, тя трябва незабавно да бъде отстранена.

Гост 16.05.2019 21:17:05

И кое не е вярно? Няма грам лъжа- и глобата си плати тихомълком.

Гост 16.05.2019 19:05:59

Шайката на Галунка пак плюе във форума без да е подготвена по темата. Тъпунгери, много скоро ще има изненадваща промяна в ръководството на НЗОК и тогава ще ви гледаме жалките физиономии как се молят да останат на началническите места, че то заплати от по 3500 - 4500 лв. не се изпускат предвид нищожното ви интелектуално ниво.

Мойсеева 16.05.2019 17:15:57

Жиголото на Каката, на което се плаща в брой. По-голям скандал в гербаджийското здраве няма.

D-r Alban 16.05.2019 17:00:14

Абе, то нали прокуратурата откри там нарушения, престъпления не само към баба, а и други длъжностни лица? Как може само баба да е махната, а всички други да са там? Кире, Кире, с тези хора не ставааа. Тук обаче не пише Гигито, как се натиска на Роската, за да вземе регистрациите. Обаче Гигито е решила сега да покани Роската в къщата си гости-Диканя гест хаус и поста ще и е в кърпа вързан. А новия зам. директор, като ще отговоря за международната дейност, ще продължи ли да бачка с единствената фирма, дето печелеше всички проекти на одита? Може би, а дали с тази фирма случайно не бачка по нови проекти и мъжа на Гигито? Все въпроси, обаче отговори няма. Кире, Роскаа, умната, че тия къщи за гости и проекти са много гореща тема и е желателно да спазите позивната на Бойче.

Гост 16.05.2019 16:53:23

Интересно Дечо как я търпи тая...

Гост 16.05.2019 15:35:35

Майко мила,е как ще се оправим,та вижте какви ни управляват,връзкари,престъпници,лапачи....

Гост 16.05.2019 15:14:38

С Решение № 8541 от 23.06.2014г. ВАС - петчленен състав окончателно е установил конфликт на интереси по отношение на Йорданка Величкова Пенкова, тогава директор на РЗОК-Шумен, заради сключването на договори и изплащането на значителни суми от РЗОК на собствената си частна психиатрична клиника. Пенкова е била глобена и заради неподаване на декларация по чл. 12, т. 4 от ЗПУКИ и заради назначаването и в нарушение на чл. 16, ал. 1, във връзка с чл. 37 от ЗПУКИ. След като д-р Пенкова е била осъдена, тя е продължила да ръководи Шуменската здравна каса и вместо да е уволнена, я назначават за временен шеф на НЗОК, а по-късно за нейн подуправител.

Гост 16.05.2019 14:45:36

Данчето и Миро са като скачени съдове, като дупе и гащи.

Гост 16.05.2019 14:05:47

Тандемът Пенкова - Мутафчийски ще разкаже играта на системата.

Гост 16.05.2019 14:02:39

Този Мирослав не беше ли интимния на подуправителката на НЗОК - осъдената за конфликт на интереси? Шуменската психиатърка май си е довела изгората в София.


Всичко за коронавируса
Още новини
Съмнения за трети случай на маймунска шарка у нас
26.06.2022 13:57:27

Съмнения за трети случай на маймунска шарка у нас

Съмнения за трети случай на маймунска шарка у нас. Това съобщи за Нова телевизия главният държаве ...

Д-р Александър Стефанов: Пътят ми към
26.06.2022 10:54:28 Невена Попова

Д-р Александър Стефанов: Пътят ми към "Пирогов" започна още като студент

Д-р Александър Стефанов завършва медицина в Медицински университет - гр. Варна през 2016 г.В ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...