Вторник, 26 Септември 2023
31
май
 

Детските отделения на МБАЛ – Пазарджик с първи дарения в навечерието на 1 юни

Сряда, 31 Май 2023 | 17:29:18


Първите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ – Пазарджик, ден преди Деня на детето – 1 юни, съобщават от болницата В продължение на една година в металното сърце

Първите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ – Пазарджик, ден преди Деня на детето – 1 юни, съобщават от болницата

В продължение на една година в металното сърце, дарено от учениците на Спортното училище в Пазарджик, бяха събирани пластмасови капачки, които бяха предадени на рециклиращата компания „ПМБ Индъстрис“. Със средствата от предадените 560 кг. капачки и допълнителна финансова помощ от болницата бяха закупени портативен електрически аспиратор, теглилки за бебета и деца и ръстомери.

„Избрахме аспирационна помпа като първо дарение от кампанията, защото това е апарат, с който аспирираме секретите на малките деца от горните дихателни пътища. Този аспиратор ще ни бъде от голяма полза и затова искаме да благодарим на всички, които са се включили в кампанията “Помагаме заедно“ и помогнаха, за да получим това дарение“, заяви началникът на Първо педиатрично отделение д-р Елена Василева, след като получи аспирационната помпа. Тя призова и децата и възрастните, вместо да изхвърлят пластмасовите капачки и да замърсяват природата, да ги събират и предават в металните сърца, за да може да се подпомагат такива благотворителни каузи.

„Радваме се, че тази благотворителна кампания получава подкрепа и вече прави своите първи дарения. Всяка помощ за нас е добре дошла. Децата са бъдещето на България и трябва да се мисли за тях и всеки ден да показваме нашата подкрепа и съпричастност към най-малките. Избрахме неща, които ще са нужни всекидневно в нашата работа. При децата всичко се измерва в килограми, а дозите на лекарствата, които трябва да получават, се определят в зависимост от теглото им.

Затова много сме благодарни, че получихме теглилки за деца и бебета и ръстомери“, каза началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на дарението.

„Кампанията „Помагаме заедно“ е една много хубава инициатива. Събирането на пластмасови капачки в полза на децата е свързано не само с опазване на околната среда, а и с идеята да се покаже как отпадъците може да се използват за полезни неща“, допълни още д-р Данчев.

От болницата благодарят на всички, които до момента са подкрепили кампанията, събирайки пластмасови капачки и пускайки ги в голямото метално сърце на двора на болницата.

„Надяваме се нашите последователи да се увеличават, за да можем по-скоро да направим следващите дарения за двете детски отделения.

Благодарим Ви от сърце!“, казват от лечебното заведение.

Благотворителната кампания “Помагаме заедно“ продължава, а от МБАЛ – Пазарджик изразяват надежда, че повече хора ще подкрепят тяхната мисия.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
N5qz


Всичко за коронавируса
Още новини
Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика
25.09.2023 18:11:59 Надежда Ненова

Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика

Обновеният информационен портал за ваксинопрофилактика „Плюс мен“ беше представен по ...

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици
25.09.2023 17:36:30

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици

Група от независими съветници към Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) гласува п ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...