Понеделник, 30 Януари 2023
29
ноем
1
 

Обявиха конкурс за директор на „Александровска“ и още две болници

Търсят се и независими членове на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас и УСБАЛЕ

Вторник, 29 Ноември 2022 | 10:14:16
1

МЗ обяви конкурси за директори на УМБАЛ „Александровска“, на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца и за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести – Мездра. Кандидатите

МЗ обяви конкурси за директори на УМБАЛ „Александровска“, на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца и за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести – Мездра.

Кандидатите трябва да са български граждани или граждани на Европейския съюз, на държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт; да имат най-малко 5 години професионален опит; да са почтени и да имат добра репутация съгласно Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия; да не са поставени под запрещение; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; да не са лишени от правото да заема съответната длъжност; да не са обявени в несъстоятелност като едноличен търговец или неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, обявено в несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори; да не са били членове на управителен или контролен орган на дружество, съответно кооперация, прекратени поради несъстоятелност през последните две години преди назначаването, ако са останали неудовлетворени кредитори; да не са съпруг/съпруга или лице във фактическо съжителство, роднина по права линия, по съребрена линия – до четвърта степен включително, и по сватовство – до втора степен включително, на управител или член на колективен орган за управление и контрол на същото публично предприятие; да отговарят на други изисквания, предвидени в устава на дружеството; да могат да отделят достатъчно време за изпълнение на възложените им задължения.

За УМБАЛ „Александровска“ договорът за възлагане на управлението с избрания кандидат се сключва за срок до 16 септември 2024 г. до изтичане на мандата на съвета на директорите, а за МБАЛ Враца също до изтичане на мандата на съвета на директорите на 19 октомври 2025 г.

Обявени са конкурси и за независими членове на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас и УСБАЛЕ „Акад. Ив. Пенчев“.

Договорът за възлагане на управлението с избрания кандидат в УМБАЛ Бургас се сключва за срок до изтичане на мандата на Съвета на директорите на 18 октомври 2025 г., а за Ендокринологията – до 19 май 2024 г.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
1EAN

към МЗ 29.11.2022 17:40:58

Защо в УСБАЛО не се явява новият директор, спечелил конкурс вече цял месец? Куртев, Боюндрукова, Милчева продължават да безчинстват безогледно. Защо? Докога?


Всичко за коронавируса
Още новини
Директорът на УМБАЛ
30.01.2023 10:09:22

Директорът на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Дечев е подал молба за напускане

Директорът на столичната болница "Св. Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев, е подал молба за напускане, ...

Гърция очаква пик на коронавируса през февруари
30.01.2023 09:31:03

Гърция очаква пик на коронавируса през февруари

Коронавирусът ще показва нарастваща тенденция към разпространение до средата на февруари, според ...
Актуална тема
Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...