Петък, 02 Декември 2022
20
май
6
 

Ананиев: Условията на труд в лечебните заведения отговарят на изискванията на закона

РЗИ са предоставили всички указания на ECDC и СЗО за работа по време на епидемия

Сряда, 20 Май 2020 | 13:08:58 Невена Попова
6

Условията на труд в лечебните заведения у нас, не само по време на извънредното положение, са изцяло съобразени с разпоредбите на действащото трудово и здравно законодателство. Също така мерките за защита на медицинския персонал са посочени като приори

Условията на труд в лечебните заведения у нас, не само по време на извънредното положение, са изцяло съобразени с разпоредбите на действащото трудово и здравно законодателство. Също така мерките за защита на медицинския персонал са посочени като приоритетни в заповедта на министъра на здравеопазването за определянето на лечебни заведения за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Тези лечебни заведения имат сключени договори с НЗОК за работа по клинични пътеки и отговорят на изискванията за налично оборудване и персонал. Така министърът на здравеопазването отговаря на въпрос на народния представител от БСП Иво Христов, който го пита за условията на работа и възможностите за безопасен труд и достатъчно почивка на медицинските специалисти в лечебните заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.

В отговора си на въпроса на народния представител министър Ананиев посочва още, че всички ръководители на лечебни заведения са получили чрез РЗИ указанията на Европейския център за контрол на заболяванията ECDC в условията на епидемията COVID-19, както и Временните насоки на СЗО за превенция и контрол на инфекциите в лечебните заведения.

На сайта на Министерството на здравеопазването са публикувани и Препоръчителните мерки на СЗО за работа срещу разпространението на COVID-19, така че те са достъпни за всеки работодател, в това число и за ръководителите на лечебни заведения, допълва министърът.

Директорите на лечебните заведения са задължени също така да изготвят план за действие при хоспитализирани пациенти с COVID-19, информира още министър Ананиев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
QmEy

Гост 20.05.2020 20:47:27

Министърът е дементен. Всяко дете ще познае...

Гост 20.05.2020 20:02:36

Отговаря бавно развиващия Ананиев. Доказано леке и подлога на властта, защото тоя бушон власт няма

Гост 20.05.2020 19:00:44

Отговаря се на въпрос на народния представител от БСП Иво Христов, който е 80% дебил.

Гост 20.05.2020 15:47:28

Изключително невярно и несъобразено с реалностите твърдение. Нека Министърът да отиде в ДПБ Карлуково и да се запознае с безобразията, които стават там. Моля Го най-учтиво да не вярва на докладите на РЗИ, тъй като РЗИ Ловеч умишлено скрива информацията за ДПБ Карлуково. Тя е налична в ДАНС, Прокуратуа, в МЗ/да в МЗ/, ДФК. ДПБ Карлуково не отговаря на никакви Стандарти по Психиатрия и това е видно от докладите на Омбудсмана,най-малко. Далеко е, в гората е, НО именно МЗ се гордее с наличието на Държавна Психиатрична Болница Карлуково. Да не говорим, че се управлява от човек с изфабрикуван сертификат за Здравен мениджвънт, по времето когато е започнал управлението си, че е скрил следствието, водено срещу него в затвора Белене по повод кражби и продажби на телефони, че е скрил и следственото дело ,водено срещу него по повод управление на автомобил в нетрезво състояние, че е зависим от ротативките в махалата си в Плевен, че е алкохолизиран до положение всяка вечер да го виждаме в махленската кръчма около Окръжна болница Плевен, че си пие пиенето със санитари и цигани, че "може да си позволи ваканция от две седмици във Виетнам със заплатата си", че събира доктори без специалност, пияници и изхвърлени от всъде, че използва държавната служба по време на която извършва лични специализирани "експертни" услуги, за което не уведомява МЗ,НАП,че трудно артикулира здравно-организациони проблеми, че съучаства в рекетирането, изнудването и в крайна сметка унищожаването на психично болни, като ги поставя без основания на задължително лечение в болницата, заедно със своя авер Любо Мафията, от което извлича за всеки болен по около 400 лева нерегламентирани доходи, че държи на работа хора ,свързани с финансови злоупотреби/касиер и счетоводител/, че харчи безразборно държавни средства за ненужни ,високо платими дезинфектанти и медикаменти., че уволнява по собствено усмотрение, че изобщо не се съобразява с действащото трудово и здравно законодателство, че се храни, заедно с цялата администрация всеки ден за сметка на държавния бюджет и парите на болните в помещение отредено за други дейности,че не идва на робота с дни, че не води рапорти, че не прави нормалните директорски визитации, че ходи пиян на работя/Хондата му се провира през основната пътна линия многократно, докато стигне до "заведението Му", че сключва договори с търговци, които нямат лиценз за извършване на дейност, че продава имущество на ДПБ Карлуково , на което няма право. ...Нож да се върнем в началото: ДПБ Карлуково е пример за неосъществяване на никакви трудово-правни и здравни законодателства. Първопричината е , че Директора е назначен ,временно, с фалшива диплома, сертификат за Здравен мениджмънт. И това е лесно доказуемо, ако МЗ иска да го направи. Ако не го направи-ще бъде принудено по други , законови начини. С най-добри пожелания за успехи на Министър Ананаиев.

Гост 20.05.2020 17:29:08

То пък Киро Ментата какъв образователен ценз има и за какво ? Да управлява здравна система ли ? Все едно пътник от салона да управлява самолета. Намерил кой да сезира.

БЛС-Въоръжено Крило 20.05.2020 15:12:26

Този въпиещ некадърник дали разбра ,че живачните термометри СА ЗАБРАНЕНИ в ЕС поне от 18-20 години вече. По повод простотиите му как на децата в детските градини трябвало да се мери температурата с живачен термометър. Ето такива кухавели управляват здравната система с изумително тъпи заповеди. Дори санитарката кака Мара е с по-големи знания от този тиквен агрегат.


Всичко за коронавируса
Още новини
ВМА посрещна 131-вата си годишнина без дългове
01.12.2022 17:32:56

ВМА посрещна 131-вата си годишнина без дългове

Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза тържествено 131-вата годишнина от създаването си. Церемо ...

„Пълмед“ с безплатни прегледи и тестване за кожни алергии
01.12.2022 17:16:13

„Пълмед“ с безплатни прегледи и тестване за кожни алергии

В рамките на европейската кампания за профилактика на професионалните кожни заболявания Healthy s ...
Актуална тема
Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...