Вторник, 26 Септември 2023
08
юни
 

Жена, помогнала на стотици деца, търси помощ за своето

Четвъртък, 08 Юни 2023 | 13:32:52


Даниела Николова (LD) е помогнала на стотици деца да намерят себе си, да победят страховете си, да надмогнат гнева си, да се спасят от пропастта. Днес нейното дете има нужда от помощ. Дани вярва в отзивчивост

Даниела Николова (LD) е помогнала на стотици деца да намерят себе си, да победят страховете си, да надмогнат гнева си, да се спасят от пропастта. Днес нейното дете има нужда от помощ. Дани вярва в отзивчивостта на хората, които отварят сърцата си за Дими.

Даниела Николова, леля Дани или мама Дани, както я наричат децата в Хисаря, е психолог по образование и ръководи дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. От години тя прилага специфичен метод за работа с децата с девиантно поведение, благодарение на който детската престъпност в Хисаря е сведена до минимум.

Децата и младежите в Хисаря са нарекли този метод LD - леля Дани.

"Няма лоши деца. Има деца, които не са разбрани, не са чути и не са обичани.", смята Даниела и дарява с любов и разбиране децата, останали без родители, попаднали в лоша среда, тръгнали по грешния път или просто допуснали грешка. „Можем да осъдим тези деца, да ги заклеймим, да ги отхвърлим и по този начин да ги превърнем в закоравели престъпници. Или можем да ги дарим с любов и да им покажем, че животът може да бъде и друг.“  И благодарение на целенасочената и ефективна работа тези деца се превръщат в нейни съюзници, съмишленици и партньори и дори започват да помагат на други деца. По метода "Връстници обучават връстници" Даниела Николова провежда постоянно кампании на различна тема в училищата в Хисаря, а резултатът от нейната работа е 0 на брой дела срещу малолетни и непълнолетни за миналата година в Хисаря.

Стотици са децата, с които съдбата е срещнала Даниела и чиято съдба тя е променила. И тя ги помни до едно:

детето, което нарочно крадяло, за да може да се вижда и да си говори с леля Дани,

детето, което било невидимата сянка в ъгъла и което днес със сълзи на очи споделя: "Леля Дани ме откри."

детето, дошло от Украйна, бягайки от войната, без да познава никого, а леля Дани го приобщила към нейната група съмишленици

детето, което живеело само с възрастния си дядо и, когато той починал, то само трябвало да го погребе

Този списък може да продължи безкрайно дълго. И всички те - малки, пораснали или вече мъже и жени, са нейните деца. Много от тях са доброволци в създадения от нея Общински младежки клуб "Иноватор". Заедно с тях тя постоянно организира благотворителни и социално ангажирани кампании в подкрепа на различни каузи: "Ако имаш - остави, ако нямаш, си вземи", "Миг прегръдка", "Подай ръка - сбъдни мечта" и много други...

Със своето голямо сърце, готово винаги да помогне на всеки, Даниела едва ли някога е предполагала, че самата тя ще има нужда от помощта на хората. Но съдбата подлага любовта и добротата на изпитание. Преди няколко седмици Даниела чу най-страшната диагноза за своята собствена дъщеря Димислава Николова - „Сарком на Юинг“ (злокачествен рак на костта). Дими, която е сърцето на ОМК "Иноватор" и истински партньор на своята майка във всяка благотворителна кампания, сега има нужда от помощ. Дими, която се раздава за другите, сега има нужда от своя "Миг прегръдка". Дими, която е изпълнена с младежки мечти, има нужда от подкрепа, за да успее да ги осъществи. Дими, която иска да промени града си към по-добро за младите хора, трябва да оздравее, за да може да реализира идеите си.

"Имах и все още имам цели и мечти в живота си и нямам намерение да се предам лесно пред коварната болест!!! Моля от сърце за вашата подкрепа, за да я победим заедно! Искам да живея, вярвам, че имам още много какво да дам на света! Живее ми се и борбата е безмилостно жестока.. ние печелим и аз съм спокойна.????♥️Благодаря и прегръщам всеки от вас, бъдете здрави!". Това написа Дими в своя профил във Фейсбук и не спира да споделя постове на други млади хора, които се нуждаят от помощ като нея. Дори в този момент, когато се бори за своя живот, тя продължава да помага.

А Даниела Николова сподели: "Вярвам, че ще се справим и с това изпитание! Усещам добрината около нас, в която винаги съм вярвала! Благодаря!❤️Бъдете здрави и благословени, мили хора!????"

Мама Дани и Дими не са сами. С тях са всички онези деца, които обожават усмивката на Леля Дани и са омагьосани от нея. С тях са всички онези хора, на които Даниела и младежите от ОМК "Иноватор" са протягали ръка за помощ. С тях са всички, които Даниела и младите хора са заразили с добро. Сред тях са и популярни и обичани артисти като Торино и Пашата, Пламен Бонев, Студио "Респект Рекърдс" и много други, които подкрепят всяка позитивна кауза на младите хора в Хисаря. С тях са всички хора, които имат сърца.

Ако желаете да помогнете на Дани да изпълни успешно най-важната за нея доброволческа кампания и да спаси своето дете, и на Дими да сбъдне мечтите си и да продължи заедно със своята майка да дарява хората с любов, може да го направите като преведете средства по следната банкова сметка:

 

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Даниела Ганчева НиколоваКоментари по темата

Правила на форума за коментари
vZYg


Всичко за коронавируса
Още новини
Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика
25.09.2023 18:11:59 Надежда Ненова

Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика

Обновеният информационен портал за ваксинопрофилактика „Плюс мен“ беше представен по ...

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици
25.09.2023 17:36:30

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици

Група от независими съветници към Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) гласува п ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...