Четвъртък, 07 Юли 2022
16
май
 

Как да ремоделирате тялото без болка

Над 150 иновативни решения в помощ на здравеопазването ще впечатлят специалисти и публика по време на 50-ото издание на водещото изложение Булмедика/Булдентал

Понеделник, 16 Май 2016 | 15:08:25


Иновации и ноу-хау в медицинската и дентална практика осигуряват надеждност в ръцете на лекаря и създават пов

Иновации и ноу-хау в медицинската и дентална практика осигуряват надеждност в ръцете на лекаря и създават повече доверие в пациента. Над 150 иновативни решения в помощ на здравеопазването ще впечатлят специалисти и публика на 50-ото издание на водещото изложение Булмедика/Булдентал в Интер Експо Център.

Тази година в изложението ще се включат повече от 200 вносители на водещи световни компании и производители от България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Китай, Пакистан, Полша, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция. Интересът към изложението всяка година нараства, като тази година новите участниците са близо 50. С новаторски идеи и оборудване ще участват вече 35 български производители. Всички компании ще покажат продукти на общо 800 бранда от България и 40 други страни.

Акцент ще бъде прилагането на миниинвазивни и неинвазивни технологии. Изложението ще предложи иновативни софтуерни решения за хуманната, дентална и ветеринарна медицина. И всичко това е с мисъл за пациента.

С повече естетика за стегнато тяло

На Булмедика 2016 не малко са новостите в естетичната медицина, които се съчетават с новата тенденция за прилагане на миниинвазивни методи. Диагностиката на кожата никога не е била по-достъпна от сега. Затова фирмите ще предложат разнообразие от модерни продукти за правилно диагностициране на кожата и косата (3D ултразвук, електропорация и устройства за термотерапии).

Устройството криопен елиминира недостатъците на старите методи криотерапия и запазва ефектите на лечение със замразяване. Отстранява дефекти по кожата във всяка област на лицето и тялото без болка и необходимост от анестезия, без риск от увреждане на здрави тъкани. На Булмедика ще бъдат представени още съвременните тенденции в прилагане на колаен индуктивна терапия с микроиглоубождане - най-доброто съвременно противодействие на клетъчното остаряване.

Обезболяването е един от важните критерии на пациентите при подлагането на естетични терапии и корекции. На Булмедика/Булдентал ще бъде показана иновативна разработка на липозомно „хващане“ на лидокаина. НъбМастер е едно спокойно решение за специалистите, които имат необходимост от нанасяне на локален анестетик при дадена манипулация.

Мезопилингите са класически продукти. Иновативно е използването на цялостен метод на подготовка, апликация и възстановяване на кожата след прилагането на пилинг системите.

Новият метод Туенда бързо и гарантирано стяга лице и тяло, изглажда бръчки, ремоделира тялото. V-MAX апарат за след инвазивни терапии предлага лечение на акне, пигментация, белези с патентованата мощна MRL технология, която въздейства на кожните клетки на молекулно ниво като ускорява успешно регенерирането на кожата. Италиански козметични комплекти дават цялостно решение за справяне с най-напредналия стадий на фиброзен целулит след липсата на ефект от диета и фитнес. Швейцарска марка, пионери в естетичната медицина прилагат неинвазивен подход към красотата с три вида филъри с хиалуронова киселина в борбата с бръчките. Познатото прилагане на филъри е свързано с новите тенденции, които се диктуват от изискванията на клиентите: по-дълготрайни, по-сигурни, по-лесни за моделиране и по-естетично адаптиращи се към релефа и структурата на лицето.

В помощ на медицината пристига ново поколение скорпион диоден лазер, осигуряващ лечение без кръв и болка с впечатляващи резултати при лазерни кюртажи, анестезии, хемостази, резекции. Посетители ще видят революция в 3D изображения - единственият в света мобилен 3D апарат с C-рамо за неврохирургия, ортопедия, травматология, сърдечно-съдови интервенции, за хибридни зали. Най-новите решения във всички сфери са свързани с пъти по-ниско облъчване за пациента. Апарат за ТЕКАР терапия за разлика аналогичните апарати на нискочестотни токове прониква през кожата и тъканите без загуба на енергия. Използва се за болкоуспокоение, отпускане на мускулите и подобрение на кръвообръщението.

На изложението ще има широка гама от медицински изделия за оборудване на специализирани здравни заведения, както и такива, подходящи за домашна грижа. В дните на Булмедика/Булдентал ще бъде представена иновативна продуктова група за почистване и дезинфекция на основата на ензими за борба с тежки замърсявания за всички видове хирургични и дентални инструменти.

Ще бъдат изложени линейките на един от водещите производители в света на автомобили за малкия и среден бизнес - Citroen.

Булдентал 2016 ще представи нови и патентовани разработки в различните области на денталната медицина и специализирано комфортно оборудване за практиката.

Стъпка напред в денталната практика

Последно поколение импланти ще впечатли практиците. Уникални немски импланти дават възможност за направата на нов зъб в един и същи ден. Дизайнът също е от значение. Компютърна обработка на данните от рентгеновото изследване ще позволи на практикуващите да постигнат завидни резултати при импланто-протезната си работа.

Нов дентален рентген Hyperion X5 вече и в 3D вариант идва на специална цена. Ще бъде изложен и компактен дентален лазер с меки тъкани за ендодонтия, периодонтология, хирургия. Ексклузивно на изложението ще пристигнат най-малкият компактен личен плака скенер и американски електронен уред, с който дентистите извършват динамично измерване на оклузията. Български производител ще представя новите си четкови и безчеткови микромотори. Благодарение на новия си плосък LED, новите модели са едни от най-леките сред техните най-добри аналози в света.

За първи път лекарите по дентална медицина могат да осветят работното поле от всички посоки с турбините Synea Vision. Ново мобилно приложение помага да се наблюдават до 4 стерилизатора по всяко време и място в клиниката. Много специални предложения и подаръци очакват денталните лекари на изложението.

Избелваща система, новият стандарт в най-високия клас ендомотори са сред новите продукти на изложението. Сапфирени брекети са идеалният отговор на всяка една биомеханична съвременна нужда от естетика и комфорт.

Единствената вода за уста с хлорхексидин диглюконат с формула против оцветяване на зъбите ще бъде предложена на изложението. Не са за пропускане и швейцарско качество многослойни диамантени и карбидни ротиращи инструменти. Цветни маси за апарати с прахово покритие от неръждаема стомана и предпазно стъкло, които носят невероятно цветно настроение. Посетителите ще видят още ултра бюджетен, но високо естетичен, възстановителен композитен материал, а Hypro-OSS е натурален говежди костозаместител, произведен без термично нагряване.

Българска компания- един от лидерите в производството на оборудване за зъботехнически лаборатории - ще представи нова настолна кастинг машина. Естетиката на крайния продукт е близка до съвършенството, неразличим от естествените зъби. Ще има голям избор на стоматологични борери, полирни четки и гуми и консумативи. Още по-голямо ще е разнообразието на оборудване за денталните кабинети.

Повече за съпътстващата програма на 50-ото издание на Булмедика/Булдентал ще откриете на: http://bulmedica.bg/bg.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
k694


Всичко за коронавируса
Още новини
Увеличават безплатните профилактични прегледи на неосигурените бременни на 4
07.07.2022 17:48:19

Увеличават безплатните профилактични прегледи на неосигурените бременни на 4

Въвеждане на ефективна система за превенция, скрининг, профилактика и ранна диагностик ...

Комисията по здравеопазване пропадна поради липса на кворум
07.07.2022 16:52:04

Комисията по здравеопазване пропадна поради липса на кворум

Само 8 депутати от 20 се появиха на днешното заседание на Комисията по здравеопазване, което не п ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...