Сряда, 19 Януари 2022
27
май
 

БЛС: Поклон пред неуморната работа и надеждата, която носят спешните медици

Надяваме се, че ще има повече млади хора, които ще посветят силите си на спешната помощ у нас, пишат в поздравителния си адрес от БАПЗГ

Четвъртък, 27 Май 2021 | 10:19:33


Българският лекарски съюз (БЛС) и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпратиха поздравителни адреси до спешните медици по повод днешния Ден на спешната помощ. „Благодаря Ви, колеги! Благодаря Ви, че не спирате да

Българският лекарски съюз (БЛС) и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпратиха поздравителни адреси до спешните медици по повод днешния Ден на спешната помощ.

„Благодаря Ви, колеги! Благодаря Ви, че не спирате да водите нелеката битка за живот и че останахте на работните си места, когато всеки друг си беше у дома! Благодаря Ви за всеотдайността, непоколебимостта и високия дух! Благодаря Ви за това, че сте избрали Спешната помощ за Ваше призвание! Поклон пред неуморната работа и надеждата, която носите! Пожелавам Ви здраве, сили и вяра!“, написа председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

От името на Управителния съвет на БАПЗГ Милка Василева също изрази благодарност към висококвалифицирания и всеотдаен труд на медиците от Спешна помощ.

„Днес, когато отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ, бихме искали за изтъкнем, че вече втора година в условия на пандемия медицинските екипи от Центровете и Филиалите за спешна медицинска помощ, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Спешните отделения в лечебните заведения в страната правят всичко по силите си за да спасяват човешки животи. Поклон пред паметта на нашите колеги, които загубиха битката с COVID-19, оставайки до последно верни на своята мисия в служба на обществото!“, се казва в поздравителния адрес.

„Въпреки напрегнатото ежедневие и работа на първа линия, медицинските специалисти и служителите в системата на спешната помощ продължават да повишават своята квалификация след възстановяване на обученията по европейската програма „Подобряване на условията за лечение на спешни състояния“ (ПУЛСС). Въоръжени с най-съвременни знания и умения, дисциплина, любов и смелост, лекарите, медицинските фелдшери, медицинските сестри и други медицински специалисти в сферата на спешната помощ предоставят навременна и животоспасяваща медицинска помощ в цялата страна. Днес много от тях отново са на работните си места, за да посрещат нови предизвикателства“, написа още Василева.

„Изразяваме надежда, че в тазгодишната кандидатстудентска кампания ще има повече млади хора, които ще пожелаят да учат и да посветят своите сили за развитието на спешната помощ у нас. Защото най-големият проблем в момента в системата на спешната помощ е именно недостигът на медицински кадри. Вярваме, че на държавническо ниво ще бъдат намерени работещи решения за преодоляването на кадровия дефицит, който в последните години стана хроничен. Без съмнение това е ключът и към намаляването на случаите на агресия срещу спешните медицински екипи“, завършва поздравителния адрес на БАПЗГ.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
9u@1


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Технологиите подобряват работата на лечебните заведения, сочи проучване
19.01.2022 16:18:40

Технологиите подобряват работата на лечебните заведения, сочи проучване

Глобално проучване за ролята на мобилните технологични решения в здравеопазването бе проведено ср ...

Великобритания: Изпитват ваксина от три дози срещу рак на белия дроб
19.01.2022 15:38:27

Великобритания: Изпитват ваксина от три дози срещу рак на белия дроб

Cancer Research UK обяви старта на първото клинично изпитване на ваксина при пациенти с най-често ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...