Вторник, 26 Септември 2023
01
юни
 

167 магистри и бакалаври получиха дипломите си от МУ-Пловдив

Четвъртък, 01 Юни 2023 | 20:10:05


167 магистри и бакалаври от 6 специалности, които се изучават във Факултета по обществено здраве, получиха дипломите си от Медицински университет – Пловдив на тържествена церемония, съобшиха от учебното заведение. Абсолвентите от специалн

167 магистри и бакалаври от 6 специалности, които се изучават във Факултета по обществено здраве, получиха дипломите си от Медицински университет – Пловдив на тържествена церемония, съобшиха от учебното заведение.

Абсолвентите от специалностите Управление на здравните грижи – 3 семестъра /магистър/, Управление на здравните грижи – 2 семестъра /магистър/, Рехабилитация, уелнес, спа и балнеолечение /магистър/, Управление на медико-социалните дейности и общественото здраве /магистър/, Медицинска сестра /бакалавър/ и Акушерка /бакалавър/ завършват с много добър успех, като 41 от тях са с успех над 5.50. Всички отличници бяха наградени с плакет от Ректора на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

Деканът на ФОЗ проф. д-р Мария Семерджиева приветства завършилите студенти с думите: „За някои от Вас дипломирането ще е началото на професионална кариера. За други ще е възможност да заемат по-значима позиция. Бъдете смели, имайте големи очаквания и си поставяйте цели да бъдете най-добрите! Опитайте се да намерите баланс между работа и семейство, дори когато нещата станат трудни. Винаги помнете, че Ви е даден голям подарък – доверието на пациента. Ценете го и го уважавайте! Отнасяйте се към всеки пациент, като към любим член на семейството и в замяна ще получите лично удовлетворение и кариерата Ви никога няма да бъде просто работа."

От името на академичното ръководство Ректорът на Университета проф. д-р Мариана Мурджева отправи към дипломантите от ФОЗ своите сърдечни пожелания: „Бъдете силни, смели и целеустремени. Използвайте потенциала и енергията на младостта си и вярвайте, че именно Вие може да направите живота по-добър и по-красив. Затова е нужно да останете в страната и аз съм убедена, че тук ще намерите истинско удовлетворение от свършената работа." И допълни: „Търсете нови и по-добри решения за управлението на здравните грижи и на общественото здраве. Пред Вас стоят много предизвикателства. Знам, че ще се справите с тях, защото вярвам, че всички осъзнавате своята отговорност към най-близките си, към приятелите си и към Университета, чийто възпитаници сте!"

Като Промотор на Випуска доц. Милена Сандева даде своите напътствия: „Уважаеми дипломанти през изминалите години вие учихте и работихте много усилено, а днес е време да празнувате! Не забравяйте, че сега повече от всякога, България се нуждае от това, което вие можете да предложите. Желая Ви здраве, стремеж към усъвършенстване и много сила и енергия за постигане на нови професионални висоти!"

В отговор на словото на Промотора студентката Магдалена Балакчиева, която завършва с отличен успех специалност „Акушерка", благодари от името на всички дипломанти на преподавателите от МУ-Пловдив за знанията и уменията, на които са ги научили и за достойния пример, който са им дали. Думи на признателност Магдалена Балакчиева отправи и към семействата, близките и приятелите на дипломантите и пожела на добър път на своите колеги.

Официални гости на церемонията бяха инж. Александър Държиков – Председател на Общинския съвет на гр. Пловдив, д-р Георги Цигаровски – председател на Районната колегия на БЛС в Пловдив, членове на ректорското ръководство и на съвета на настоятелите на университета, както и управители на лечебни и социални заведения от града и страната. Получени бяха и много поздравителни адреси към дипломантите и деканското ръководство.

Музикалните поздрави към завършващите студенти бяха в изпълнение на Любомира Петрова и Цветан Цветков от Дуо Доминанто.

Водещата на тържествената промоция проф. Биянка Торньова, зам.-декан по научно-изследователската дейност, пожела на дипломантите успешно професионално развитие и щастие.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
pJfM


Всичко за коронавируса
Още новини
Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика
25.09.2023 18:11:59 Надежда Ненова

Представиха обновения информационен портал за ваксинопрофилактика

Обновеният информационен портал за ваксинопрофилактика „Плюс мен“ беше представен по ...

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици
25.09.2023 17:36:30

FDA спря подкожен имплант - помпа с GLP-1 агонист за диабетици

Група от независими съветници към Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) гласува п ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...