!
Сряда, 21 Февруари 2024
16
май
 

Как да ремоделирате тялото без болка

Над 150 иновативни решения в помощ на здравеопазването ще впечатлят специалисти и публика по време на 50-ото издание на водещото изложение Булмедика/Булдентал

Понеделник, 16 Май 2016 | 15:08:25


Иновации и ноу-хау в медицинската и дентална практика осигуряват надеждност в ръцете на лекаря и създават пов

Иновации и ноу-хау в медицинската и дентална практика осигуряват надеждност в ръцете на лекаря и създават повече доверие в пациента. Над 150 иновативни решения в помощ на здравеопазването ще впечатлят специалисти и публика на 50-ото издание на водещото изложение Булмедика/Булдентал в Интер Експо Център.

Тази година в изложението ще се включат повече от 200 вносители на водещи световни компании и производители от България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Китай, Пакистан, Полша, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция. Интересът към изложението всяка година нараства, като тази година новите участниците са близо 50. С новаторски идеи и оборудване ще участват вече 35 български производители. Всички компании ще покажат продукти на общо 800 бранда от България и 40 други страни.

Акцент ще бъде прилагането на миниинвазивни и неинвазивни технологии. Изложението ще предложи иновативни софтуерни решения за хуманната, дентална и ветеринарна медицина. И всичко това е с мисъл за пациента.

С повече естетика за стегнато тяло

На Булмедика 2016 не малко са новостите в естетичната медицина, които се съчетават с новата тенденция за прилагане на миниинвазивни методи. Диагностиката на кожата никога не е била по-достъпна от сега. Затова фирмите ще предложат разнообразие от модерни продукти за правилно диагностициране на кожата и косата (3D ултразвук, електропорация и устройства за термотерапии).

Устройството криопен елиминира недостатъците на старите методи криотерапия и запазва ефектите на лечение със замразяване. Отстранява дефекти по кожата във всяка област на лицето и тялото без болка и необходимост от анестезия, без риск от увреждане на здрави тъкани. На Булмедика ще бъдат представени още съвременните тенденции в прилагане на колаен индуктивна терапия с микроиглоубождане - най-доброто съвременно противодействие на клетъчното остаряване.

Обезболяването е един от важните критерии на пациентите при подлагането на естетични терапии и корекции. На Булмедика/Булдентал ще бъде показана иновативна разработка на липозомно „хващане“ на лидокаина. НъбМастер е едно спокойно решение за специалистите, които имат необходимост от нанасяне на локален анестетик при дадена манипулация.

Мезопилингите са класически продукти. Иновативно е използването на цялостен метод на подготовка, апликация и възстановяване на кожата след прилагането на пилинг системите.

Новият метод Туенда бързо и гарантирано стяга лице и тяло, изглажда бръчки, ремоделира тялото. V-MAX апарат за след инвазивни терапии предлага лечение на акне, пигментация, белези с патентованата мощна MRL технология, която въздейства на кожните клетки на молекулно ниво като ускорява успешно регенерирането на кожата. Италиански козметични комплекти дават цялостно решение за справяне с най-напредналия стадий на фиброзен целулит след липсата на ефект от диета и фитнес. Швейцарска марка, пионери в естетичната медицина прилагат неинвазивен подход към красотата с три вида филъри с хиалуронова киселина в борбата с бръчките. Познатото прилагане на филъри е свързано с новите тенденции, които се диктуват от изискванията на клиентите: по-дълготрайни, по-сигурни, по-лесни за моделиране и по-естетично адаптиращи се към релефа и структурата на лицето.

В помощ на медицината пристига ново поколение скорпион диоден лазер, осигуряващ лечение без кръв и болка с впечатляващи резултати при лазерни кюртажи, анестезии, хемостази, резекции. Посетители ще видят революция в 3D изображения - единственият в света мобилен 3D апарат с C-рамо за неврохирургия, ортопедия, травматология, сърдечно-съдови интервенции, за хибридни зали. Най-новите решения във всички сфери са свързани с пъти по-ниско облъчване за пациента. Апарат за ТЕКАР терапия за разлика аналогичните апарати на нискочестотни токове прониква през кожата и тъканите без загуба на енергия. Използва се за болкоуспокоение, отпускане на мускулите и подобрение на кръвообръщението.

На изложението ще има широка гама от медицински изделия за оборудване на специализирани здравни заведения, както и такива, подходящи за домашна грижа. В дните на Булмедика/Булдентал ще бъде представена иновативна продуктова група за почистване и дезинфекция на основата на ензими за борба с тежки замърсявания за всички видове хирургични и дентални инструменти.

Ще бъдат изложени линейките на един от водещите производители в света на автомобили за малкия и среден бизнес - Citroen.

Булдентал 2016 ще представи нови и патентовани разработки в различните области на денталната медицина и специализирано комфортно оборудване за практиката.

Стъпка напред в денталната практика

Последно поколение импланти ще впечатли практиците. Уникални немски импланти дават възможност за направата на нов зъб в един и същи ден. Дизайнът също е от значение. Компютърна обработка на данните от рентгеновото изследване ще позволи на практикуващите да постигнат завидни резултати при импланто-протезната си работа.

Нов дентален рентген Hyperion X5 вече и в 3D вариант идва на специална цена. Ще бъде изложен и компактен дентален лазер с меки тъкани за ендодонтия, периодонтология, хирургия. Ексклузивно на изложението ще пристигнат най-малкият компактен личен плака скенер и американски електронен уред, с който дентистите извършват динамично измерване на оклузията. Български производител ще представя новите си четкови и безчеткови микромотори. Благодарение на новия си плосък LED, новите модели са едни от най-леките сред техните най-добри аналози в света.

За първи път лекарите по дентална медицина могат да осветят работното поле от всички посоки с турбините Synea Vision. Ново мобилно приложение помага да се наблюдават до 4 стерилизатора по всяко време и място в клиниката. Много специални предложения и подаръци очакват денталните лекари на изложението.

Избелваща система, новият стандарт в най-високия клас ендомотори са сред новите продукти на изложението. Сапфирени брекети са идеалният отговор на всяка една биомеханична съвременна нужда от естетика и комфорт.

Единствената вода за уста с хлорхексидин диглюконат с формула против оцветяване на зъбите ще бъде предложена на изложението. Не са за пропускане и швейцарско качество многослойни диамантени и карбидни ротиращи инструменти. Цветни маси за апарати с прахово покритие от неръждаема стомана и предпазно стъкло, които носят невероятно цветно настроение. Посетителите ще видят още ултра бюджетен, но високо естетичен, възстановителен композитен материал, а Hypro-OSS е натурален говежди костозаместител, произведен без термично нагряване.

Българска компания- един от лидерите в производството на оборудване за зъботехнически лаборатории - ще представи нова настолна кастинг машина. Естетиката на крайния продукт е близка до съвършенството, неразличим от естествените зъби. Ще има голям избор на стоматологични борери, полирни четки и гуми и консумативи. Още по-голямо ще е разнообразието на оборудване за денталните кабинети.

Повече за съпътстващата програма на 50-ото издание на Булмедика/Булдентал ще откриете на: http://bulmedica.bg/bg.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
YMqt


Всичко за коронавируса
Още новини
Експерти: Да се изработи Национална програма за ХБЗ и заболяването да бъде включено в Здравната стратегия
20.02.2024 17:35:53

Експерти: Да се изработи Национална програма за ХБЗ и заболяването да бъде включено в Здравната стратегия

Хроничното бъбречно заболяване (ХБЗ) да бъде включено сред социалнозначимите заболявания в Национ ...

Свързаните с инсулт смъртни случаи от мозъчно кървене ще се увеличат с 8,9% до 2050 г.
20.02.2024 17:18:28

Свързаните с инсулт смъртни случаи от мозъчно кървене ще се увеличат с 8,9% до 2050 г.

Изследователи от Кралския колеж в Лондон прогнозират, че броят на смъртните случаи поради интраце ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...