!
Неделя, 19 Май 2024
20
май
6

Ананиев: Условията на труд в лечебните заведения отговарят на изискванията на закона

РЗИ са предоставили всички указания на ECDC и СЗО за работа по време на епидемияУсловията на труд в лечебните заведения у нас, не само по време на извънредното положение, са изцяло съобразени с разпоредбите на действащото трудово и здравно законодателство. Също така мерките за защита на медицинския персонал са посочени като приоритетни в заповедта на министъра на здравеопазването за определянето на лечебни заведения за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Тези лечебни заведения имат сключени договори с НЗОК за работа по клинични пътеки и отговорят на изискванията за налично оборудване и персонал. Така министърът на здравеопазването отговаря на въпрос на народния представител от БСП Иво Христов, който го пита за условията на работа и възможностите за безопасен труд и достатъчно почивка на медицинските специалисти в лечебните заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.

В отговора си на въпроса на народния представител министър Ананиев посочва още, че всички ръководители на лечебни заведения са получили чрез РЗИ указанията на Европейския център за контрол на заболяванията ECDC в условията на епидемията COVID-19, както и Временните насоки на СЗО за превенция и контрол на инфекциите в лечебните заведения.

На сайта на Министерството на здравеопазването са публикувани и Препоръчителните мерки на СЗО за работа срещу разпространението на COVID-19, така че те са достъпни за всеки работодател, в това число и за ръководителите на лечебни заведения, допълва министърът.

Директорите на лечебните заведения са задължени също така да изготвят план за действие при хоспитализирани пациенти с COVID-19, информира още министър Ананиев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$*Bg

Гост 20.05.2020 20:47:27

Министърът е дементен. Всяко дете ще познае...

Гост 20.05.2020 20:02:36

Отговаря бавно развиващия Ананиев. Доказано леке и подлога на властта, защото тоя бушон власт няма

Гост 20.05.2020 19:00:44

Отговаря се на въпрос на народния представител от БСП Иво Христов, който е 80% дебил.

Гост 20.05.2020 15:47:28

Изключително невярно и несъобразено с реалностите твърдение. Нека Министърът да отиде в ДПБ Карлуково и да се запознае с безобразията, които стават там. Моля Го най-учтиво да не вярва на докладите на РЗИ, тъй като РЗИ Ловеч умишлено скрива информацията за ДПБ Карлуково. Тя е налична в ДАНС, Прокуратуа, в МЗ/да в МЗ/, ДФК. ДПБ Карлуково не отговаря на никакви Стандарти по Психиатрия и това е видно от докладите на Омбудсмана,най-малко. Далеко е, в гората е, НО именно МЗ се гордее с наличието на Държавна Психиатрична Болница Карлуково. Да не говорим, че се управлява от човек с изфабрикуван сертификат за Здравен мениджвънт, по времето когато е започнал управлението си, че е скрил следствието, водено срещу него в затвора Белене по повод кражби и продажби на телефони, че е скрил и следственото дело ,водено срещу него по повод управление на автомобил в нетрезво състояние, че е зависим от ротативките в махалата си в Плевен, че е алкохолизиран до положение всяка вечер да го виждаме в махленската кръчма около Окръжна болница Плевен, че си пие пиенето със санитари и цигани, че "може да си позволи ваканция от две седмици във Виетнам със заплатата си", че събира доктори без специалност, пияници и изхвърлени от всъде, че използва държавната служба по време на която извършва лични специализирани "експертни" услуги, за което не уведомява МЗ,НАП,че трудно артикулира здравно-организациони проблеми, че съучаства в рекетирането, изнудването и в крайна сметка унищожаването на психично болни, като ги поставя без основания на задължително лечение в болницата, заедно със своя авер Любо Мафията, от което извлича за всеки болен по около 400 лева нерегламентирани доходи, че държи на работа хора ,свързани с финансови злоупотреби/касиер и счетоводител/, че харчи безразборно държавни средства за ненужни ,високо платими дезинфектанти и медикаменти., че уволнява по собствено усмотрение, че изобщо не се съобразява с действащото трудово и здравно законодателство, че се храни, заедно с цялата администрация всеки ден за сметка на държавния бюджет и парите на болните в помещение отредено за други дейности,че не идва на робота с дни, че не води рапорти, че не прави нормалните директорски визитации, че ходи пиян на работя/Хондата му се провира през основната пътна линия многократно, докато стигне до "заведението Му", че сключва договори с търговци, които нямат лиценз за извършване на дейност, че продава имущество на ДПБ Карлуково , на което няма право. ...Нож да се върнем в началото: ДПБ Карлуково е пример за неосъществяване на никакви трудово-правни и здравни законодателства. Първопричината е , че Директора е назначен ,временно, с фалшива диплома, сертификат за Здравен мениджмънт. И това е лесно доказуемо, ако МЗ иска да го направи. Ако не го направи-ще бъде принудено по други , законови начини. С най-добри пожелания за успехи на Министър Ананаиев.

Гост 20.05.2020 17:29:08

То пък Киро Ментата какъв образователен ценз има и за какво ? Да управлява здравна система ли ? Все едно пътник от салона да управлява самолета. Намерил кой да сезира.

БЛС-Въоръжено Крило 20.05.2020 15:12:26

Този въпиещ некадърник дали разбра ,че живачните термометри СА ЗАБРАНЕНИ в ЕС поне от 18-20 години вече. По повод простотиите му как на децата в детските градини трябвало да се мери температурата с живачен термометър. Ето такива кухавели управляват здравната система с изумително тъпи заповеди. Дори санитарката кака Мара е с по-големи знания от този тиквен агрегат.


Всичко за коронавируса
Още новини
Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив
18.05.2024 11:45:28

Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от УМБАЛ “Свети ...

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ
18.05.2024 10:59:29

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобри два теста за самостоятелна употреба ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...