Събота, 29 Януари 2022
14
март
6

Ген. Мутафчийски: Не е време за купон!"Десет нови случая на заразени с коронавирус има днес и на практика с 30% се увиличиха заболелите само за един ден у нас. В цяла Европа се прилагат безпрецедентни мерки с ясното съзнание за икономическите сътресения, до които водят те. Въпросът сега е за физическото оцеляване на гражданите на Европа. Наложените мерки у нас, и в последното денонощие, доуточнявани, обаче не дават задоволителен резултат. Днес навсякъде живота продължаваше както обикновено. Не бива да бъдем лекомислени и трябва да бъдем изключително отговорни към самите себе си, към нашите родители, близки, колеги и приятели".

Това заяви на извънрезен брифинг начаникът на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски преди малко в МС. 

Той заяви, че вместо да се съобразим със ситуацията сме изпаднали в дребнотемие за фризьорските салони и магазини за пирони. "Предстоят ни времена на изпитание и то не само икономически. Ще бъдат загубени животи – на тези, които са ни отгледали, които са ни помагали, които са се радвали на успехите ни. Не бива да ги разорачоваме с нашата безотговорност. Ще предложа на МС да приложа най-твърдите мерки. Не бива да се посяга само на магазините за хранителни стоки, аптеките, банките, застрахователните компании, бензиностанциите", каза ген. Мутафчийски.

"Нека си дадем шанс тази буря да отмине с по-малко загуби. Да намалим яростта на това, което идва към нас. Здравната ни система да оцелее, да не правим тежки избори кой да живее и кой да умре, защото няма апарати. Да не правим тежки избори кой да ни лекува. Осъзнавам цялата си отговорност за това, което ви казах. Не е време за купон сега!", завърши изявлението си той и отиде да представи предложението си пред премиера. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
svj%

Гост 15.03.2020 14:38:22

https://archive.nothingburger.today/Videos/Infected_or_Dead/

ПАЦИЕНТ 15.03.2020 12:50:32

Току що съобщиха, че в Германия всякакви църковни служби са забранени! У нас католическите храмове също са преустановили всякакви служби. Само нашият православен Синод и откачените ни попове престъпно пълнят църквите с глупаци - по телевизията показаха че църквите са пълни с идиоти дъртаци, тъкмо най-уязвимият контингент! И всички целуват олигавените икони и лапат с една лъжица причастие! Къде е генералният щаб за борба с вируса, полицията и прокуратурата да накажат малоумните попове и затворят църквите превърнати в разсадник на заразата?

6666 14.03.2020 22:34:09

В Наказателния кодекс пък беше записано че, ако някой наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване на свобода до 3 години и глоба в размер до 10 000 лева. Ако деянието пък е осъществено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наказанието е затвор до 5 години и глоба в размер от 10 000 лева до 50 000 лева.

ПОЗИЦИЯ 14.03.2020 22:38:24

А според divident.eu старозагорският митрополит Киприян е заявил, че няма да се спази противо епидемичните мерки и призовава овчедушните миряни да се струпат в църквите и да се молят на милостивия господ за избавление от вируса

ПОЗИЦИЯ 14.03.2020 22:27:39

Ген. Мутафчийски:"Не бива да бъдем лекомислени и трябва да бъдем изключително отговорни към самите себе си, към нашите родители, близки, колеги и приятели". А според divident.eu старозагорският митрополит Киприян е заявил, че няма да се спази противо епидемичните мерки и призовава овчедушните миряни да се струпат в църквите и да се молят на милостивия господ за избавление от вируса. Ако това е вярно митрополитът е за разпопване, прокурор, глоба и затвор, защото вместо към избавление ще поведе папството си към болест и смърт! Очакваме прокуратурата да се самосезира и изявление на Киприян по телевизиите, в което да призове хората към пълно придържане към противо епидемичните мерки предприети от целия цивилизован свят!

ПАЦИЕНТ до 6666 14.03.2020 22:49:52

А да видим дали пред закона сме равни и посоченото в Наказателния кодекс важи и за поп Киприян? За разпопването да се произнася Светия синод.


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Проблеми и решения в ПИМП посочиха джипита в отворено писмо
28.01.2022 17:21:09

Проблеми и решения в ПИМП посочиха джипита в отворено писмо

„Ние, общопрактикуващите лекари, подписали настоящото писмо, обръщаме вниманието Ви към&nbs ...

„Пирогов“ продължава да търси кръводарители
28.01.2022 17:10:21

„Пирогов“ продължава да търси кръводарители

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава активно да търси доброволни кръводарители за нужди ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...