!
Вторник, 18 Юни 2024
21
май
7

Доц. Мангъров: Чест прави на премиера, че ме чуПрави чест на премиера Борисов, че чу гласа на науката от мен, а не гласа на страха. Той разбра какво му казах на нашата среща. Тогава говорихме повече от час. Мисля, че ме чу много добре. Той ме разбра. С неговия цветист начин на изказване, някъде към 40-тата минута, преди да донесат кафето, каза: „Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“.

Това разказа началникът на Клиниката за лечение на детски инфекциозни болести в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров в отговор на въпрос дали е успял да убеди министър-председателя  за разхлабването на мерките срещу разпространението на COVID-19 в България.

„След тази среща, въпреки всички страхове, въпреки резервите на щаба, църквите не бяха затворени. Хората не бяха затворени нито на Цветница, нито на Великден, нито на Гергьовден. Това, което сега става с парковете, което ще стане с детските градини. Всичко това става въпреки резервите на щаба. И му прави чест, че ме чу“, каза доц. Мангъров.

В отговор на въпрос дали има конфликт с някой от Националния оперативен щаб, доц. Мангъров каза: „Нямам конфронтация с никого, зад мен не стои никой. Аз съм тук просто защото се забавлявам с работата си, с това се занимавам много време и когато виждам неща, които не считам, че са правилни, се опитвам по някакъв начин да ги коригирам. И правя каквото мога.“

Той поясни, че всичко, което е било направено, е направено с най-добри намерения. „Само че трябваше да се направи малко по-умно и да не се нанесе такъв тежък икономически удар. Страната беше затворена, защото имаше страх. В момента тя се отваря, въпреки че нямаме резултати, защото така или иначе не направихме тези епидемиологични проучвания. Направихме едно с Банско, направихме едно с полицаите, но те показват едно и също нещо“, каза той.

Припомняме, че в момента тече и серологично проучване на Пловдив и областта, резултатите от което се очакват следващата седмица.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
FTzC

Elf 27.05.2020 08:59:42

Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна-....Absolutna ekspresia na Neosaznataoto nad Osaznatoto,nerefleksnoto mu Az.Vavedenie kam kompleksa na ,,VOJDA ,,tipichen za degradantite:Strahlivost,izjaven ili ne sadizam s latenten ili javen homoseksualizam,prikrit zad Vlasta.Upravliava vi psihobolna persona !Obache.......toi e pedi i vie ste pedi-zatova se razbirate.

emt 22.05.2020 07:56:28

Госпожа икономистката , как взема становище по проблем , който изобщо не разбира.Няма нужда от поредна безпочвена интрига на посредствено ниво.

Гост 21.05.2020 15:25:42

Управлението на кризата с COVID-19 придоби сексуален привкус „Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна. Това казал премиерът Бойко Борисов на доц. Атанас Мангъров по време на разговорът им продължил повече от 1 час. „Мисля, че тогава ме чу много добре и ме разбра какво говоря, сподели пред зрителите на БТВ той, но не каза дали чувствата са взаимни или любовта е несподелена. Мангъров каза още, че не очаква през есента да настъпи някакъв апокалипсис или втора вълна. По негова оценка поне 280 хил души са били в контакт с коронавируса, а смъртността е 0.04 %. Мангъров обясни ниската смъртност у нас с малкия брой на хората над 70-80 годишна възраст. Той каза, че налагането на блокада е дало резултата, но на много висока цена. Тя е била наложена от страх, без да се направят необходимите проучвания и анализи на ситуацията у нас. Малко преди това на пресконференцията на Националния оперативен щаб, беше казано, че засега няма прогноза за това как ще се развие процеса в следващите месеци през лятото и началото на есента и че нищо не е изключено. Те не се ангажираха с число за броя на хората, които са се срещали вече с вируса и за степента на имунитет. На въпрос на журналисти дали има график за излизане от кризата и кога той ще бъде публикуван, беше отговорено, че има не един а цели 5 графика, но трябвало да се изчака още, за да се изясни. Не стана ясна и позицията на НОЩ за отварянето на границите със съседните страни. Шефът на НЦЗПБ намери за уместно да сподели с журналистите за наличието на три щама на вируса, което за него било много интересно – информация, която е публично известна от поне три месеца. Това е накратко от сутринта. Стана ясно, че премиерът Борисов има мъжка дружба и с Мутафчиски и с Мангъров. На единия позволява единствено да му бърка на определени места, а на другия е готов да му пусне. От действията на Правителството за разхлабване на мерките излиза, че официално дават думата на щаба да обяснява, но следват не техните съвети, а тези на Мангъров. Може би и затова НОЩ не смеят да се ангажират с нищо конкретно, защото после няма да могат да обяснят. Сигурно за това продължава да няма пуликуван нито анализ, нито график или план за излизане от кризата. Разминаването на позиции и мнения на официални лица и отказът да се ангажират с оценка и прогноза, позволява на Борисов да каже, че е бил прави, каквото и да стане. Това обаче е проблем за гражданите, които заради неизвестността не могат да планират своите икономически и други дейности. Популисткият подход ще забави възстановяването на икономиката, която и без друго беше ударена ненужно тежко през последните два месеца.

не съм заразен (нерегистриран) 21.05.2020 14:40:01

Даниела Пенкова: Лаборатория, собственост на доц. Мангъров, е взела близо 300 000 лв Помощта според администратора на групата „Коронавирус България – статистика и новини“ е държавна и от европейски фондове 18 чЗдраве 18089Златина Петкова Лаборатория, собственост на доцент Атанас Мангъров, е получила сумата от около 300 000 лева за свои дейности, твърди икономистът Даниела Пенкова, която е и администратор на групата „Коронавирус България- статистика и новини“. В текста си, качен на страницата на групата, Пенкова сочи, че „Лаборатория - Медицински решения", която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. през 2014/2015 г. Посочва още, че тази помощ е платена от държавата и от европейски фондове. Целта на сумата пък била да се изпълни проект "Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейски пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор." Администраторът на групата „Коронавирус България – статистика и новини“ изтъква още, че след като са получени тези средства, лабораторията на доц. Мангъров сменя формата си от ООД на ЕООД. Петрова задава и въпроса работили сега лабораторията по други проекти и какви са те. Линк към информацията, на която се базира Даниела Пенкова: http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127

Гост 21.05.2020 18:39:00

Трол, сега сме 2020 г., а не далечната 2015 г.

чук 21.05.2020 13:29:39

Щаб-експрес твоа проучване в Пловдив колко още ще го мотае, че май вечяе няма нужда от него

Гост 21.05.2020 12:20:09

„Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“. Това си е чисто гейско субмисивно активно-пасивно предложение с иzчакване изричашия го да види дали отсрещния е склонен на содомия.


Всичко за коронавируса
Още новини
СЗО: Антимикробната резистентност става все по-голям проблем
17.06.2024 17:25:38

СЗО: Антимикробната резистентност става все по-голям проблем

„Въпреки че броят на антибактериалните агенти в клиничния процес се увеличи от 80 през 2021 ...

КОЦ - Пловдив с целогодишни профилактични прегледи за кожни болести
17.06.2024 16:59:32

КОЦ - Пловдив с целогодишни профилактични прегледи за кожни болести

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Пловдив организира кампания за безплатни прегледи за кожн ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...